Stege och lampa i ett..


Bilder: Studio Klass

Denna lamp skönhet heter Sleepy och är designad av studio Klass för företaget Busso, är en del av cosmopolitans designsamling 2010.
Sleepy lampans design är som gjord för att underlätta i våran vardag och ljuset den ger skapar en lugn och avkopplande atmosfär. Den stegformade benställningen ger möjlighet för förvaring och avlastning för dina vardagliga föremål, tar även lite plats då den är lutad emot väggen och är vacker som ett konstverk i sig!!

Jag älskar enkla & vackra lösningar som fyller en funktion. Jag är helt kär i denna lampa, så såld att jag måste ha en själv. Dock är priset oklart men jag tror inte att den är av det billigaste laget.
Min ide är att jag ska göra mig en egen variant av detta original till vårat sovrum!! Vi har ett outnyttjat mörkt hör framför fotänden av sängen i sovrummet där denna skönhet vore perfekt.
Min karl är nämligen inte den bästa på att ta bort sina kläder från sovrums golvet och dom blir oftast liggandes kvar där vid läggdax. (Vilket driver mig till vansinne.)
Är det någon annan av er som delar mitt problem?? 

Jag har länge velat ha en klädstege men även velat fram och tillbaka om jag ska ha en lampa där i stället. Nu är det problemet löst tack vare studio klass enkla uppfining.
Med en Sleepy lampa i hörnet av sovrummet kommer inte Martin att kunna skylla på att han inte har någonting att hänga kläderna på. Han kan inte heller skylla på att det var för mörkt för att hitta hängaren!! ;)
Nu ska jag bara fundera ut ett bra sätt att tillverka mig en engen på!!!
Hur skulle du själv ha gjort??

Hängande bokhylla..


Design: Amy Hunt.       Foto: Trine Stephensen

En snygg bokhylla i trä som monteras utan lim eller skruv, bara med klossar och en bunt rep. Hur smart låter inte det?? Den Norska designer Amy Hunt har skapat en bokhylla av block i olika träslag staplade på varandra, som även fungerar som distanser mellan hyllorna. Iden bakom denna produkt är antagligen ganska uppenbar!? Vad kan du göra med några buntar trä och rep!? Med hjälp av en knut som traditionellt används för segling och fiske kan du dra i trådarna och hyllan faller isär som ett korthus. Men kan lätt sätta ihop igen. Detta är en enkel kostruktion som du kan göra själv hemma. Denna hylla som ni ser på bild är det första resultat av rep och trä experiment som Amy Hunt har åstakommit.. En rolig ide tycker jag. Vad tycker du?? 

Så här kan du gå till väga för att bygga dig en egen version.
* Ta x:antal hyllplan borra sedan två st hål på vardera sidan av brädan och gör så på alla hyllplan som du vill ha i din hylla.

* Ta och klipp fyra rep i den länden som du vill att din hylla skall bli. Trä sedan igenom ett rep lodrätt i det färdigborrade hålet, sedan igenom alla hyllpan och knyt en knop eller en fast knut i botten på undersidan av det nedersata hyllplanet.
Detta gör du om du vill ha en hylla som du lätt kan variera hyllplanens höjd med.
Vill du ha fasta hyllplan gör du som med en "repstege" och knyter en knop på undersidan av varje hyllplan inan du gör den nedersta knuten.
När du har gjort detta på alla hyllplan är det tid för träklossarna att komma in i bilden.

* Sätt sedan träklossar eller någonting annat material som du gillar på höjden mellan hyllplanen och bygg då i en form runt repen för en svävande effekt.. Till ett barnrum skulle ex: färglada träklossar vara efektfullt eller playmobil Legoklossar kanske??

* lacka sedan repändarna eller doppa dom i din favorit färg för en cool efekt.
Sen är din hylla klart!!!

Jag gillar att hyllan ser lite busig ut och skulle gärna ha en i Ellas "lilla" rum. Om jag tar och pysslar i hop en egen det får tiden utvisa.. Bra snygg det är den i alla fall!!! I morgon börjar jag jobba igen efter tre veckors semseter. Det ska bli kul att få klämma och känna på alla produkt nyheter som är på ingång, många nyheter har säkerligen redan komit in till butiken under tiden som jag har varit ledig. Så jag har en spänande dag framför mig i morgon.. Hoppas att ni får en bra start på eran vecka!!
Kramar// isabellaAv med hatten för denna desigener..


Foto: Baita.

Brasilianska Studio BAITA design ligger i Rio de janerio och drivs av Helena Bueno och Heinz Müller. Detta talangfulla gänget är skaparna till Ren stolen. En stol med multifunktion minst sagt: sitt ner, koppla av, ta av dig skorna, hänga upp dina saker med en ekel hand uppräckning.
Jag skulle kunna tänka mig att ha två av dessa i min pytte hall, då gärna i orang eller i rött utförande. Dessa stolar finns att få i en rad
höjder och färger. På dem större stolarna följer även krokar med för att enkelt kunna hänga upp hatar, rockar, etc. Jag tycker att stolarna verkligen tillför en lekfull känsla på ett nytt och roligt sätt. En stol som denna måste även ge den optimala lösningen till en liten hall och mindre begränsade utrymmen.
Ännu en gång blir jag stum av beundran och säger h
atten av för Baitas Design bokstavligen!

Välkomna till visnig på gårdsvägen 2b à la "miniatyr".

Mitt gamla 80-tals dockskåp har fått sig en total renovering i dagarna.Ett projekt som jag har pysslat med på nätterna när mina två skatter har sovit tungt och snarkat galet högt, så att jag själv inte har kunnat sova!!! Jag gillar saker i mini format, att restauera dockskåpet har jag sett som en rolig utmaning. Extra roligt är det också när man kan använda sig utav gamla saker och få dom lite mer moderna igen utan att behöva köpa nytt, då även i leksaksväg!! Så här har jag gått till väga för att förvandla dockskåpet till en liten miniatyr utav av vårat hem.


foto: © isabella

Material som har behövts:
* Dekorplast vit, ek och svart
* tre st a4 ark i rött, lila och vitt
* En vit sprayburk
* En grå sprayburk
* Lim
* En sax och några spritpennor
* En stor mängd tålamod!!

Så här gjorde jag:
Jag tömde dockskåpet på alla möbler, slet bort det gamla upprivna pappen på golvet.
Torkade av väggar och golv fria från damm och smutts, sen sprayades alla sorkigt gula väggar med vit sprayfärg. Jag klippte ut en lagom bit dekorplast i ek look och satte dit på golven.Till hallen ritade upp på baksidan av dekorplasten en mall på trädtapeten, sen var det bara att klippa och klistra dit den i dom två rummen. Badrummet fick svart dekorplast på golvet och på vissa väggar sattes vit högblank plast upp.
Möblerna som jag hade sedan jag var liten sprayades i olika kulörer för att matcha med våran stil. I det lilla vardagsrummet klipptes en matta ut och med hjälp av sprit penna ritade jag ut ett mönster på bordsskivan.

Tavlorna som fanns sprayades vita och motiven skrevs dit förhand.
Husgarderoberna klipptes ut i papp och dekorplast fick agera fönster.
Dockhuset är inte i nyskick men vad gör det!!?? Huset är ju till för att busa med och inte stå som visnings hus..
Så en och annan skada på det kommer garanterat att uppstå snart ändå. Lite nya möbler och textillier skall köpas och pyntas till dock. Men annars känner jag mig bra nöjd!!

Tips!! Har man möjlighet att montera ner sitt dockhus innan restaurering så rekommenderar jag det starkt!!!
Mitt lilla dockskåp var i sådant dåligt skick att det inte skulle håll för en ned montering. Så jag fick pyssla dit all dekorplast med väggar och tak i monterat skick.
Detta var dock inte det lättaste på denna pytte lilla bostads yta!!


Barnlycka på nätet..

För drygt en vecka sedan skrev företaget Barnlycka ett mail att dem ville använda sig utav vårat hem i deras inspirations album på deras hemsida. Dem ville att jag skulle visa upp deras produkter i vårat hem mer inspiration bilder kan ni se på www.Barnlycka.se inom kort.


produktbild barnlycka        (vårat hem.)

Jag log lika stort som i skrattkammaren på gröna lund när jag läste det!! Redan nästkommande dag låg dessa söta produkter på mitt köksbord!!Foton:© isabella

Det började snabbt att klia i pysselfingrarna! Fågelkrokarna i hallen har ni redan fått se då jag inte kunde hålla mig. Här kommer ett litet större smakprov på hur jag har använt mig av presenterna som jag fick!! Vad tycks??

Charmade skjortan av personalen vann första pris..

Vi var på Grönalund nu på semestern, det var första gången som Ella var där och hon trivdes lika bra som myggor gör i norrland!! Jag har aldrig sett ett sådant stor leende på en sån liten tjej eller på hennes pappa och morbror heller för den delen då dom hade varsitt fritt åk band!! Vi hade en heldag med mat, karuseller, skrattkammaren, kärlekstunneln och där emellan vart det lite lotter också. Under hela dagen försökte jag vinna en nalle till Ella.. Tävlingsinriktad som jag är brände jag av hela lotto häftet och utan vinst så klart!!

Bilder:  i från grönalund med morbror simon..

På vägen ut stannade vi vid ett stånd där barnen får rycka i ett snöre för 10kr så är det garanterad vinst varje gång. Toppen tyckte vi och självklart ville vi inte komma tomhänta hem så Ella fick rycka i ett snöre. Tjejen tittade på Ella som log sött mot henne och hon log glatt tillbaka. Tjejen viskade någonting till sin kollega - snälla får jag, gav våran skatt ett snöre!! Ella rykte tag allt vad hon orkade.. Sen sa det bara booom och lamporna började tjuta rött.. Tjejerna bakom disken skrek waooooow hurra hurra "första pris" hurra!!! Ella log nu ännu större och skrattade högt (troligen mest för att hon vart glad för att tjejerna vart glada.)Foto: © isabella

Folket som stod runt om kring stannade upp för att titta och applåderade!!! Så räckte dom fram hennes vinst som var ett stort gult lejon med orange man.
Jag vart helt rörd över deras lilla fusk.. Men som en tävlings inriktad och nu så stålt mor log jag lika stort som Ella medans vi tågade ut från grönalund mot bilen!!! Att få se min lilla skatts leende var obetalt bart!! Ella pussade på lejonet och så gick vi alla glada där ifrån!! Det var min lilla semester saga..
Vad är ditt starkaste minne från i sommar??

_________________________________________________________________________________


Bilder från Spegelhuset på grönalund..

Hahahah..haha..ha ha!!!
Ett gott skratt förlänger ju livet och roliga speglar får mig att skratta gott :) Det var bra mörkt inne i rummet så det var svårt att få bra bilder där inne, jag har plockat ut några av mina favorit bilder från när vi var där.. Kanske får det dig att skratta eller att le!!??

 
Foto: © isabella

Nu sak jag i väg till min syster för en mysig tjej kväll med övernattning, ansiktsmasker, god mat och drinkar samt garanterat mer skratt och mys. Ella och Martin ska ha en far och dotter kväll och smygstarta pappa ledigheten som drar igång med start på måndag, jag gissar att det kommer bli full rulle där hemma i kväll. Trevlig kväll på er alla!!!
Kramar isabella


Klart i hallen..

Så här blev det i hallen när stolen väl kom på plats! Fågelkrokarna fick sig lite färg dom också när jag och martin ändå var i farten. Då dom var helt vita från början, grenen sprayades svart och fåglarna i samma solgula ton som stolen. Fåglarna kommer från företaget Quali som ni alla känner till redan vid det här laget, är du sugen på att köpa sådana så hittar du dom här. Det blev även fåglar till tapeten i sovrummet fast dom fick sig en annan färg dock ;) kan ni gissa vilken??


 

Foto: ©isabella för företaget barnlycka.

Om du vill fixa stilen!!
Stol: urban från ikea
Pall: mamut från ikea
Fågelkrokar: www.Barnlycka.se
Matta svart vit: Rusta
Tapet: Decor maison
Spray färg: Biltema (slittålig för bromsklossar.)

Om inte IKEA har det!? så gör det själv..

Jag har så mycket bilder på renoveringarna här hemma att jag inte kan bestämma mig för vart jag skall börja riktigt.. I dag tänkte jag visa er vad jag har haft för mig tidigare i veckan här hemma. Ni vet ju vid detta laget att jag är en stols tok!! Men jag har varit duktig och sålt bort 16st av mina 30 stolar som jag har hemma på 85kvm. Jag är inte galen!! Bara lite kär i stolar. Jag sparade efter min stolsförsäljning en grön stol och fem st vita urbanstolar från Ikeas sortiment på lager i förrådet.

Jag var sugen på lite förändringar här hemma i veckan och vart sugen på färgen gul. Gult är en färg som har hängt med här hemma på små detaljer under hela året.. Dock inte på någon stol än..Men så fick jag en ide!! Snabbare en blixten åkte sprayfärgen fram och innan jag han blinka var jag ute i trädgården och sprayade ett lager primer på en av dom vita plast stolarna. Efter en timme sprayades det på nytt över denna sötnos.. Så nu får jag lov att presentera min nya urban stol i gul skepnad.


foto: © isabella.


Jag tycker att IKEA bör haka på mitt nya trend tips och lansera fler nyanser på dessa stolar framöver.
Vilken färg skulle du vilja se??  Har du någon annan favorit möbel från Ikea som du skulle vilja se i en annan färg??


Nu har jag hittat......Hej vänner det var ett tag sedan vi hörde av varandra. Så här lagom till säsongsskiftet är jag nu tillbaka här på rusta upp!! Hösten är på ingång och sommaren känns som att den är förbi... Jag har saknat er vänner jätte mycket och kommer försöka ta igen all tid jag kan med er nu under hösten som jag har missat.. Hur mår ni alla? Vad har ni haft för er under den sista tiden?? Kommer ni i håg mig??
Här hemma har tiden sprungit i väg på både gott och ont! Jag har hunnit jobba en månad vilket har varit så roligt!! Jag har haft en regning semester med familjen som har varit så välbehövd och försökt att tagit igen tid med gamla vänner. Sen skall vi inte glömma alla renoveringar heller som har på börjats och vissa även till och med hunnits avslutats här hemma under blogg uppehållet..
Det har även hänt lite personliga tråkigheter som har gjort att blogg pausen vart lite längre en förväntad. Men nu är jag på benen igen och jag och min Martin blickar framåt mot nya tag..
För er som inte känner till hela historien så drar jag denna långa historia lite snabbt nu. Innan vi fick våran första dotter Ella för snart 1,5 år sedan drabbades vi av en enorm otur med ett flertal graviditeter och alla slutade i missfall.. Efter att vi sedan lyckats blivit gravida igen och tillslut fick gå hela vägen fram till mål, fick vi då våran älskade skatt Ella. Tankarna på att skaffa flera barn har funnits där men det har inte varit någonting som vi har försökt med.. Sedan för några veckor sedan vart jag helt oväntat gravid igen. Vilket tog några dagar att förstå och vi vart jätte glada!!
Men oturen var tydligen inte slut än då vi fick ett missfall åter igen nu för någon vecka sedan. Ibland tar det på krafterna mer en vad man tror då detta även var 8 gången för oss. Denna gång tog det ett tag innan jag vart känslomässigt drabbad av det hela. Sen smällde det bara till.. För att få bort delar av smärtan började vi fixa och dona här hemma igen. För det underlättar för mig att få ha någonting att fixa med! Sen behövde jag och Martin lite mer egen tid tillsammans efter en tung höst/vinter och vår!! Jag skulle kunna prata om allt som har hänt i evigheter.. Men detta vart en snabb sammanfattning av det hela..

Andra nyheter: Det kommer att ske en hel del förändringar här på Rusta upp under hösten/vintern och blogg innehållet kommer att se lite annorlunda ut. Det kommer självklart att bloggas om inredning så klart!! Med Inrednings tips och pysselstunder av alla de slag som vanligt när jag är i farten.
Det kommer även att bli lite mer personliga inlägg här på bloggen och alltså inte bara handla om inredning utan även lite mer om vad som händer och sker i mitt liv just nu!!
Ni kommer att få följa med mig på nya projekt som kommer att ske här hemma, samt lite annat smått och gott i mediavärlden.. Jag kommer att berätta mer om detta under tidens gång.

Jag hoppas att ni kommer att uppskatta dom förändringar som kommer att ske och jag vill önska både gamla och nya läsare välkomna tillbaka till mig här på Rusta upp! För jag har saknat er massor!!!
Kramar till er alla i från mig// isabella


RSS 2.0