Välkomna till visnig på gårdsvägen 2b à la "miniatyr".

Mitt gamla 80-tals dockskåp har fått sig en total renovering i dagarna.Ett projekt som jag har pysslat med på nätterna när mina två skatter har sovit tungt och snarkat galet högt, så att jag själv inte har kunnat sova!!! Jag gillar saker i mini format, att restauera dockskåpet har jag sett som en rolig utmaning. Extra roligt är det också när man kan använda sig utav gamla saker och få dom lite mer moderna igen utan att behöva köpa nytt, då även i leksaksväg!! Så här har jag gått till väga för att förvandla dockskåpet till en liten miniatyr utav av vårat hem.


foto: © isabella

Material som har behövts:
* Dekorplast vit, ek och svart
* tre st a4 ark i rött, lila och vitt
* En vit sprayburk
* En grå sprayburk
* Lim
* En sax och några spritpennor
* En stor mängd tålamod!!

Så här gjorde jag:
Jag tömde dockskåpet på alla möbler, slet bort det gamla upprivna pappen på golvet.
Torkade av väggar och golv fria från damm och smutts, sen sprayades alla sorkigt gula väggar med vit sprayfärg. Jag klippte ut en lagom bit dekorplast i ek look och satte dit på golven.Till hallen ritade upp på baksidan av dekorplasten en mall på trädtapeten, sen var det bara att klippa och klistra dit den i dom två rummen. Badrummet fick svart dekorplast på golvet och på vissa väggar sattes vit högblank plast upp.
Möblerna som jag hade sedan jag var liten sprayades i olika kulörer för att matcha med våran stil. I det lilla vardagsrummet klipptes en matta ut och med hjälp av sprit penna ritade jag ut ett mönster på bordsskivan.

Tavlorna som fanns sprayades vita och motiven skrevs dit förhand.
Husgarderoberna klipptes ut i papp och dekorplast fick agera fönster.
Dockhuset är inte i nyskick men vad gör det!!?? Huset är ju till för att busa med och inte stå som visnings hus..
Så en och annan skada på det kommer garanterat att uppstå snart ändå. Lite nya möbler och textillier skall köpas och pyntas till dock. Men annars känner jag mig bra nöjd!!

Tips!! Har man möjlighet att montera ner sitt dockhus innan restaurering så rekommenderar jag det starkt!!!
Mitt lilla dockskåp var i sådant dåligt skick att det inte skulle håll för en ned montering. Så jag fick pyssla dit all dekorplast med väggar och tak i monterat skick.
Detta var dock inte det lättaste på denna pytte lilla bostads yta!!

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux