Hur ska ditt år bli???


Ett år har gått och jag kan skriva hur mycket som helst om det gångna året. 2010 är ett år som har betytt mycket för mig och framför allt för mig som privatperson, mamma och som ny bloggägarinna. Jag vill tacka er alla läsare, ny vänner som har funnits här för och med mig under åretslopp här inne på Rusta upp. Jag önskar er alla ett gott nytt år och en underbar nyårsafton. För i morgon är det ett nytt år med nya möjligheter, det är bara du själv som kan få år 2011 till just ditt unika år. Det vill jag att du ska ta vara på och göra för det är du värd!!


kollage: Isabella


Jag kommer försöka göra nästa år till mitt år, då mycket av fokuseringen kommer att handla om resor, ny företagande och framför allt familjen!!! Att försöka hitta en balans i vardagen som ska hålla och kännsas rätt hela året ut är inte alltid det lättaste att genomföra. Det kommer att bli min största utmaning inför nästa år!!!! Några nyårslöften tänker jag inte ge i kväll då jag i stället tänker sätta realistiska mål på mig själv under det nya årets gång i stället. För är det någonting som jag vill slippa i år så är det alla press, stress och höga krav som jag annars alltid ställer på mig själv!! I år vill jag bara få vara jag och göra det jag känner för i den stunden som råder!! Hur ser dina planer ut för det nyå året??? Jag hoppas att vi ses här igen nästa år och tills vi ses igen var rädda om er!!! Pussar och kramar ifrån mig//Isabella


lednigarnas mekka...

Sedan jag fick syn på dessa bilder inne hos underbara Åseinteriör guiden har jag inte kunnat släppa denna lya ifrån minnet. Jag ville vete mer och började nyfiket leta runt på webben. Detta hittade jag!!


Bilder: Guilherme Torres blog.

Ägaren till detta hem är den unga brasilianska arkitekten Guilherme Torres, som valde att leva i en liten studio i Londrina, Brasilien. På grund av flera problem som fanns i byggnaden som el, tak och ledningsdragning, sprickor i vägg och läckage fick han tänka om och tänka nytt. Efter nogrann planering kom bygget snabbt igång, inom en månad var alla väggars beläggningar borta och nytt ytskick var på plats. Valet av fasta möbler uppbyggda av tegelstenar och puts gav rummen en industriell känsla som sticker ut ifrån mängden. Sovrummet bär likheter med ett loft med en varmare atmosfär jämfört med resten av huset. Ledningar ger alla rummet karaktär och i stället för att dölja och bygga in valde Guilherme att tillåta dem att sticka ut!!! Det ger verkligen en cool och unikt utseende. Jag tycker personligen att denna ide är otroligt dekorativ i rätt miljö. Vad tycker du???


Förra årets färg tar över mitt hjärtat först nu!!

I dessa mörka tider drömmer jag så som många andra om våren, solen och värmen!! Till våren vill jag ofta ha grön-gula toner här hemma på accenterna för att sedan gå över till turkosa toner mot försommaren. Där emellan brukar det hinna explodera i en tuttifrutti mix av regnbågens alla färger på kuddarna i soffan!! Just nu känns det som att dem blåa tonerna kommer att få komma in lite snabbare en vanligt vis här hemma!! 


Kollage: © isabella

Kudde turkosa toner H&M Home 50x50cm 79kr
Kudde gitarr Hemtex 99kr
Sparbössa Norsur ifrån Favoritsaker 399kr.
Handdukar i 4-pack Ribb Ifrån Ellos 149kr
Kopp med siffror ifrån Bolagret 29kr
Handuk Sicksack mönstrad 50x70 ifrån H&M Home 59kr
Tapet Schiffer motiv ifrån wohnzimmer 395kr
Tapet Remix Ferm Living ifrån Favoritsaker 579kr
Tapet plåt motiv  ifrån wohnzimmer 395kr
Tapet betong motiv  ifrån wohnzimmer 395kr
 

Jag går även i nya tapet tankar!!!
Jag är nämligen så sugen på att köpa en bit mdf och tapetsera upp en ny snygg tapet på den nya skivan, i stället för att tapetsera över den befintliga trädtapet som vi även gillar skarpt fortfarande. I bland är det kul med förändringar som inte bara handlar om färgbyten på accenterna men jag är inte beredd att tapetsera över trädisen än, så kanske blir detta en lösning som funkar för oss?? Tillsammans med nya blåa textiler och lite grått tror jag att en ny tapet kan bli grymt bra.. Frågan är nu bara om jag vågar och vad jag ska välja för tapet??? Vilken färg är du sugen på nu till våren???

Lyx vs budget??? Vad väljer du??

Så här efter jul brukar inte ekonomin vara den bästa och då passar väll ett inlägg i kategorin lyx vs bugtet extra bra in?? När jag kickade in på Ellos på förmiddagen och fick se deras vår nyheter drogs min blick direkt till denna runda taklampa, som är oerhört lik Rydéns Planet lampa. Eller vad säger du??Mellan dessa två lampor är pris skillnaden  ganska stor denna gången!! Jag älskar ju fynd och är bra sugen på den ifrån Ellos!! Vilken lampa blir det om du skulle välja, lyx eller budget?

 


Kollage: © Isabella


Lyx: Rydéns taklampa Planet                                  Budget:
ifrån Ljushuset 3 480 kr.                                           Taklampa rund ifrån Ellos  1 495 kr.Fantasi och lika som bär..

En grå dag kan bli en speciell dag med lite fantasi och enkla medel!! I går var det en sådan dag här hemma. Ella var smått uttråkad så vi tog fram sminkväskan och skrattade gott åt våran lilla makka pakak tjej efteråt!! Det var en bestämd liten fröken som satt blixt stilla framför spegeln, hon nöjde sig inte i första taget heller!! -Mer mamma mer.. Till slut vart hon nöjd och så söt blev hon också!! Vad har du själv haft för dig där hemma??
Foto: © Isabella           Modell: Ella & makka pakka.

 Ella har bestämt att hon ska vara en liten makka pakak i dag också så nu åker sminkväskan fram!! Martins far fyller 60år i dag och det ska vi självklart vara med på att fira!! Så snart ska vi göra oss klara för att åka iväg på middag med hela släkten sammlad. Vilket ska bli trevligt fast jag är så trött just nu!!! Jag längtar verkligen till några dagars lungn och ro nu!!! Men det får bli i vår för nu börjar födelsedags yran här på Gårdsvägen, då födelsdagarna kommer att avlösa varandra som på ett löpande band!!! Men festligheter kan man väll aldrig få förmycket av eller?? Jo kanske lite ;)
Ni får ha en underbart trevlig kväll mina vänner!!! Kramar/ Isabella

JULAFTONS MORGON NÄR ELLA FICK SIN MAKKA PAKKA GUBBE!!!!Foto: isabella.


Här hemma har vi firat jul i tre dagar och Ella har fått en massa fina saker. Glädjen blev total när hon fick sin makka pakka docka på julaftons morgon!!! Dem glädje tjuten som hon gav ifrån sig kommer jag leva på länge!!!!
Fick du nåt fint i julklapp?? Hur har din jul varit????


TILL ER ALLA!!!!!!!

I morgon är dagen här som så många har väntat på främst alla barn, kanske du med? Jag vet att många av er redan har rest bort eller väntar besök som är på resandefot hem till er, kanske redan i denna stund??
Själva kommer vi att fira jul i fyra dagar och åka runt till släkten, så här hemma varar julen nästan “hela vägen fram till påska“... I kväll blir det en mysig uppesitar kväll här hemma i lugn och ro innan bilåkandet börjar i morgon förmiddag.. 
Nu återstår det bara det viktigaste ett litet julkort ifrån oss tre till er :)
  


Kollage:  © Isabella

Vi vill önskar er en härlig julafton och många mysiga juldagar, jag hoppas att ni får stanna inne i värmen!!!!!!!! Ta hand om er nu och njut för fullo av vad julen har att erbjuda och att ni har varandra!!!!
Om vi inte höres av försen efter nyår så GOTT NYTT ÅR till er alla och se till att även nästa år blir ditt år!!! För det skall jag göra!! Kramar i massor till er// isabella

Vardagsrummet i julskrud och ljus i hornen!!

Vardagsrummet är nu pyntat och klart i sista sekund, alla stearin ljusen är påfyllda och tomte nissen har redan varit här å hängt upp lite klappar i gatuskylten. Ella har hjälpt mig att dammtorka det sista nu på eftermiddagen.. Ett rent hus är den bästa starten på julen för mig! När är allt är rent och på sin platts då mår jag som bäst!! Plädar i massor har intagit soffan för gosiga mysiga kvällar med familjen.. I fönstret syns inga julblommor till men renen har målats vitt och fått sig nya ljus i kronan, som ger en ganska härlig känsla till fönstret.. Vi jul pyntar som sagt var inte mycket här hemma men det där lilla lilla lilla extra som får oss att känna att “nu är det jul” är ialla fall uppe nu!!! Så här ser det ut hemma hos oss i jul!!!


Foto: © isabella

Hur går det för er där hemma?? Är du inne på slut spurten med allt eller är du klar sedan länge?? Till er alla som reser bort över julen redan idag vill jag nu passa på att önska er en riktigt god jul!!!!!! Va rädda om er ute i trafiken och njut så gott det bara går av lugnet och ledigheten!!! Kramar i massor// Isabella


Paketfobi och nyheter i köket..

Jag kunde inte hålla mig borta ifrån paketen när dem damp ner i brevlådan nu i veckan. Efter att ha storstädat hela huset i dag på morgonen och tagit en långpromenad med Ella kände jag att ett paket skulle inte sitta fel så ja slog till och öppnade tre st som jag hade beställt till mig själv. En ny matta till köket, ett Koziol fat och två st äpple burkar. I balnd måste man ju få tjuv starta och jag är så nöjd med mina nya favoriter i köket!!!!


Foto: © isabella

Att jag blir sugen på att öppna paket är dock en väldigt ovanlig känsla för mig som lider av paket fobi!!! Ja ni läste rätt detta kan vara den flummigaste fobin ni har hört!!?? Men så är fallet!! Jag avskyr normaltätt att öppna paket. Jag blir kall svettig och blir tok nervös å får en skum känsla i hela kroppen som jag avskyr. Hur det kommer sig att jag fick en fobi som denna vet jag inte men har alltid tyckt att det är jätte jobbigt att öppna paket.. Så därför är julafton ingen höjdare för mig på den fronten!! Att ge bort paket är däremot det roligaste jag vet!! Är du en paket älskare??


Körkort eller inte?? Dessa bilar kan alla köra!!

När jag var liten fanns det bara plast billar att sparka sig fram på men i dag finns det rejäla plåtbilar som barnen kan leka med i generationer framöver. Redan när Ella bara vara några månader gammal fick hon sin första Polis bil (då skrattade Martin bara åt mig) i dag används den flera ggr dagligen och det kan vara den bästa leksaken som vi äger!! Det körs rally här hemma på dagarna och man får se upp för att inte bli påkörd i kurvorna. Dock blir det lätt bråk om vem som ska få ha bilen när våra vänners barn är över på besök, därför införskaffade vi även en gul taxibil i somras.. Som blev en succè!!Kollage: © Isabella


Bästa priserna just nu har Hikmet, doppresent.se & cykelringen.
vägmärken olika sorter 299kr/st
Gåbil klassisk racer röd retro 895krkr
Gåbil brandbil Röd 759kr
Bensinstation/cd Röd hylla 1049kr
Gåbil Ubåt Svart röd 789kr.
Flygplan Röd 789kr.

Dem sparkbilar som finns på marknaden idag varierar stort i pris 749kr-1789kr och jag vill uppmana er läsare som går i köpes tankar om att hålla koll på blocket. För där kan man göra stora klipp på dessa sötnosar. Vill man köpa en helt ny så rekomenderar jag företaget Hikmet.se som ligger bäst i pris just nu. Nytt för i år är även flygplans modellerna som är så söta!! Det finns även vägmärken och tillbehörs sett som pumpstationer i plåt som har inbyggda hyllor för förvaring av ex: cd skivor. En sådan står på min önskelista. Vad tycker du om bilar som dessa?? Äger du kanske redan en??


Citykänsla med lek..

Hej på er!! Hur har eran helg varit?? Stressig eller kanske lugn och skön?? Själva har vi fått erfara båda delarna och även haft det super mysigt!! Helgens kalas för Martin var jätte uppskattat och det var fullt ös hela dagen, då många av våra vänner har barn i ungefär samma ålder som Ella blev det en hel del busiga små ben som sprang runt.. Då barnen sprang runt benen på oss önskade jag att vi hade ett stort lekrum!! Detta är nåt som vi får drömma vidare om då vi som sagt var bor på en "pytteliten bostads" yta. Men hade vi haft ett rum till hade denna ide som på bilden här nedan inte varit helt fel. För hur coolt hade det inte varit att haft en stor väg på golvet som hade lett in till Ellas stadsrum, där barnen hade kunnat haft race med varandra åkandes på sparkbilarna!!?Bilder: Kids citty

Bilder: Ellas rum    Foto: ©Isabella

Kan man inte göra det ena så får man vell göra det andra?? Eller hur säger man?? För jag är väldigt sugen på att byta matta i Ellas rum, vilket jag tror att vi ska göra i mellandagarna. Det är lite väl mycket rosa toner där inne just nu och trots att det är 2011 års färg så kan det lätt bli lite för mycket av det goda så här i förtid!! Dessa tre mattor funderar jag på!!! Vilken tycker du?? Har du nåt annat förslag så tar jag jätte gärna emot tips!! Kramar Isabella


Det luktar underbart i huset och vi ska snart tända fjärde ljuset!!

I morgon är det fjärde advent och snart står tomten och knackar på dörren. Jag sitter inlindad i en varm pläd i soffan just nu och lyssnar på julmusik i bakgrunden. Det hör inte till vanligheten här men gud så mysigt det är just nu!!! Doften av nybakade kanel bullar har spridit sig över hela huset och Ellas nöjda skratt hörs innefrån köket!!! Ella har bakat bullar och sitter just nu och provsmakar dem. Det smackas som bara den där innefrån och varvas med skratt..
Här hemma bakas det en massa och fixas inför imorgon då vi ska ha öppet hus med födelsedagsfika för Martin men han vill dock inte ha nåt kalas i år. Mitt hjärtat har nämligen lite ångest, då han blir ett år över 30 nu och kanske håller krisen på att smyga sig på honom?? Men det är han inte villig att erkänna ;)


Foto: isabella


Jag vill passa på att önska er alla en trevlig fjärde advent redan i dag!!! För i morgon kommer jag ha fullt upp med att blåsa upp ballonger!!!
Kramar i massor ifrån mig till er och en riktigt trevlig kväll!!


I drömmarnas trädgård och julbestyr..

Hej hoppas att allt är bra med er!! Har eran vecka startat bra?? Här hemma råder det julstress som hos dem flesta just nu och det trixas å fixas emellan tränings och bus passen. Julklapparna är fixade och julstämningen har flugit in över gårdsvägen lite senare än vanligt men nu är den här. Dom sista julklapparna inhandlades i går efter en 3 timamar lång promenad. I år är det ingen tvekan om vad som är Nr:1 på Ellas önskelista då drömmaranas trädgård figurerna snart har tagit över vårat hem och redan Ellas hjärta sedan länge!

Från att lilla fröken vaknar tills hon går och sover är det:
Makka Pakka… Maka Paka Aka waka Mikka Makka Moo! Makka Pakka Akka Wakka Mikia Makka Moo.. Hum dum Aga Pang!!! " 
som skriks och sjungs dagarna långa!!!

Det är mycket Makka pakka just nu som ni hör och därför handlar dagens
inspiration även om dessa figurer!!! På bildern i kollaget här nedanför kan ni se julklapparna som Ella kommer att få ifrån oss & min familj famil i år ifrån detta tema.


Kollage: isabella


Priser och inköpsställen på dem billigaste figurerna som jag har hittat:
Makka pakka badleksak i från Cittygros 179kr
Ninky nonk tåget i från Toysrus 189kr
Mat servis i från Barnrummet 129kr
Skolväska i från Barnrummet 149kr
Presentrör figurer i 3 set i från  Leksaker online 229kr
Böcker drömmarnas trädgård blandade titlar i från Rusta 39kr /st
Pyjamas ifrån tradera butiken i från London uk ca 99kr
Kramdjur 18cm i drömmarnas trädgård i från  Rusta 39.90 /st
Kramdjur 52cm stor i från 
Leksaker online 465kr

Tapeten som Ella lätt hade valt om hon hade fått se den!Bilder:tapetshopen.

Om man vill låta figrurena att at över barnrummet så vore denna tapen perfekt för detta!! Denna tapeten hittade jag hos företaget tapetshopen och kostade 999Kr. Eftersom tapeterna är gjorda i 3D sugs man lätt in i den med blicken och den har ett speciellt djup helt klart. Jag måste ju säg att efter att jag såg den fick jag lite att tänka på då Ella fyller 2år i januari och jag kan tänka mig att hon skulle älska denna tapeten i sitt lilla rum. Jag skulle inte bli lika glad men det är Ellas rum och där inne vill jag ha saker som gör henen glad, för i hennes rum gäller hennes regler även om hon bara är två år gammal.

Nu har klockan blivit dags för att slå in julklappar och äntligen skall jag få nåt annat att tänka på än dessa spralliga figurer. Ja i alla fall nästan ;)
Kram på er alla och trevlig kväll!!!Vart ligger nordpolen???

I dag är mitt projekt klart!! Jag frågade er tidigare i veckan om ni kunde gissa vad denna Tomte Nissan pysslade med här hemma och många av er var väldigt nära å heta på gröten!! Vad var det nu för någonting som jag pysslade med då???  Jo en klädhängare!!! Vi stötte på denna skönhet på ett lekland och har kämpat för att få rätten att köpa en av dem i några månader. Nu är den vår och jag är överlycklig!! Jag hade en fast bild framför mig om hur det skulle bli.. Med hjälp av Paxlux kunde jag få min ide från tanke till verklighet. Får jag lov att presentera våran nya klädhängare och markör!!!Bilder:  © isabella 

Jag ville ha egentryckta texter på pilarnas både fram och baksida. Jag ska även hänga upp julkulor och julklappar på krokarna, därför får denna klädhängare/konstverk fungera som både julgran och bus stopp för springade små ben i vardagsrummet. En hitt tycker vi!!! Vad tycker du??

Dessa ord lät vi trycka upp:

Nordpolen      Soffan               Köket
Ellas Kök        Övre Plan           Toalett
Lekrum          Gårdsvägen       Nödutgång
Kuddkrig        Sovrum              Ellas Rum
Hallen            Badrum

(uppdaterings info: till dig som letar efter en klädhängarnen som vi har läs då HÄR.)

Vad har vi nu "hjort"!!??

Ja vad har vi nu “hjort“!!? Vi har bokstavligen talat försökt att få in lite “vilt” i badrummet. Jag tyckte att handdukshängarna som vi hade tidigare gav ett för tamt intryck så jag behövde busa till det lite. Inget mindre än en praktfyll hjort i dekorplast ifrån företaget Paxlux ska få entra badrums väggen. Lite vildare, lite uddare och lite knäppare badrums vägg kommer vi snart att ha och jag tvär diggar det!!  Kollage: isabella

Hjorten damp ner i brevlådan i går efter tok snabb leverans, så i helgen ska det fixas och trixas här hemma. För er som inte har testat dekorer av detta slag än säger jag bara testa!!!! Dekorplast kan man lätt riva ner ifall att man tröttnar och lika enkelt byta ut motivet till ett nytt. För det finns så mycket fina texter, dekorer och wallies att få tag på i dag att jag tror att det finns nåt för alla!! 
Hos det företag där jag beställde ifrån kan man även specialbeställde sina egna texter och önskemål ifrån. För mer inspiration ta dig en titt här eller här och kom i håg att det är bara din egen fantasi som sätter gränserna!!
 
Från det ena till det andra nu bär det snart av in till stan för våran del och idol generpe, middag!! Det ska bli trevligt att få komma hemifrån lite och mysa i stan!! :) Jag vill önska er alla en minst lika trevlig kväll!!! Tack paxlux för all hjälp med badrummet och framförallt med mitt pågående projekt!!!

Nyheter i blått..


Kollage: © Isabella      Bilder: Rusta AB vår & sommar..

Blå somriga toner med en gnutta lime är en fräsch kombination som jag nästa alltid har här hemma på accenterna under våren. Jag gillar verkligen den kombinationen då den får mig att längta mer och mer efter sommaren så där på vårkanten.
Rusta har inför våren laddat butikerna med ting i dessa kulörer vilket inte är mig emot. Nåt som jag bara måste köpa är moln serien här nedan!! Inte originalet så klart men det gör mig som sagt var inget, jag sparar gärna några kronor när jag hittar sådanna saker som är tillräckligt fina & lika!!
Hur ser du på kopior?? Håller du dig till originalen eller spelar det ingen roll??
MINA BLÅA FAVORITER IFRÅN RUSTAS VÅR KOLLEKTION!
Kollage: © isabella


Dessa varor finns i Rusta butikerna f.om v5:
Påslakanset moln 149kr
Picknickpläd moln 79kr
Fleecpläd moln 39,90kr
Handuk florence 70x150cm 79kr
Bast matta 90x150cm 149krSmygtitt på vårens nyheter i - lekfull blomm!!

Jag kan inte låta bli att visa er ett axplock ifrån Rustas vår Nyheter! Det spritte till i benen på mig när jag fick se dessa bilder i dag. Kanske är det för att jag saknar jobbet så mycket redan nu efter knappt en vecka som mammaledig eller så är det för att jag saknar solen och värmen så otroligt mycket!!! Jag längtar redan till våren då jag är och förblir en sommar männinska!! Vilken årstid brinner du för???Kollage: © Isabella.       Bilder: Vår och sommar Rusta AB.

Rusta har satsat på fyra sorters stilar till våren och det finns en hel del artiklar som går i det romantiska och industriella temat så vitt jag kunde se. Mycket betongkrukor i olika storlekar, kuddar i skör tun spets blandat med en färgexplosion av mönster på textilierna. Möbler i konstrotting och ek kommer även att finnas i butikerna till våren. Under dem två närmsa dagarna som kommer ska jag visa er mina favoriter och en av dem är en molnliknande serie till barnrummen!!!
Det ska bli kul att se om du hittar någonting som du gillar!!!


Tillverka dig en egen & personlig dörrmatta!!!

När vi i Söndags besökte min väninnan Anna vart jag så inspirerad av hennes egentillverkade dörrmatta. Hon hade köpt en filtmatta och gjort en dörrmatta ut av den. Ni vet en sån där matta som man oftast ser på balkongen på somrarna i grönt, grått, rött och svart utförande. Nålfiltsmattor är super bra, billiga och lätta att skära i och man kan köpa dem på meter vara i dem flesta byggvaruhusen. Denna årstid är det hopplöst slaskigt, smuttsigt och blött konstant på hallgolvet här hemma. Så behovet av en stor och bra matta är stort!!
 


Kollage: © Isabella     Bilder: coupercroise ™

Jag blev välldigt sugen på att göra mig en egen matta. Då skulle jag även använda mig av lite färg och något coolt mönster också, för att få till en lekfullkänsla direkt vid dörren. Kanske blir det små fotavtryck ifrån Ellas stövlar som får bilda mönstret!? 
Ett annat mönster som jag gillar skarp är linjal mönstret på bilden här ovan ifrån couper croise. Hur skulle din matta se ut om du skulle göra en???

En glimt av vad jag pyssla med.

Hej på er!! Hur mår ni idag?? Har eran helg varit bra???
Dagarna snöar förbi och det är redan måndag igen. I går var det andra advent vilket det inte känns som då vi inte har ett ända julpynt uppe än. Men i dag ska bli ändring på det här hemma. Senare en någonsin förr drar jag nu i gång med vindsresning, julpyssel och pyntning i alla rummen.


Bilder: Vardagsrummet.    Foto:Isabella.

I dag skall jag börja pynta i vårat sovrum och sedan dra igång med min ersättare till julgranen i vardagsrummet. För i år blir det ingen julgran på nederplan, då vardagsrummet inte är så stort och då bus ytorna behövs mer en pyntet, kommer vi därförr att slopa julgranen här ner i år. (Den får i stället flytta en trappa upp.) I stället har vi införskaffat oss denna sötnosen. Den är långt ifrån kamera mässigt klar, så mer än så här får ni inte se i dag.

Kan ni gissa vad det är??? Kanske inte den vanligaste saken att ha i ett vardagsrum men det spelar ingen roll för den är här för att stanna!!! Nu måste jag sätta igång. Kram på er!!


prickigt med rött och rosa..


Foto: isbella ©

Gårdagen var så mysigt lugn och alldeles för tyst!!!!!! Jag har saknat min lilla tjej hela natten. Att få ha barnvakt trodde jag skulle kännas som en lyx och vi skulle ha tid för bara oss två en kväll. Vist var det mysigt med kina mat för två en bra film och kramar i soffan, men utan Ella i huset kändes allt så tomt. Ella har fortfarande inte kommit hem än då hennes moster och mormor ville mysa hela dagen i dag med henne. I går hade tjejerna haft myskväll till idol med dans och bus. Ella hade tagit sovmorgon till kl tio i morse och busat hela dagen ute i snön. (Vanligtvis vaknar hon kl 6 måste bara poängtera det.) Nu sitter dem i bilen på väg hem hit för att lämna Ella och stanna på en kaffe. Så snart får jag krama om mitt lilla hjärta!!!


I min abstinens i dag har jag sysselsatt mig med att pyssla lite i Ellisens rum. Nya vimplar ifrån Modelmini har kommit upp i taket. Sedan var jag och Martin på Andys lekland och hämtade hem en ny favorit till vardagsrummet som jag spanat på så länge. Vad det är för någonting får se ni se i morgon!! Kramar//Isabella


Frågor och svar - badrummet.

Hej!!! En dag senare än utlovat kommer nu svaren på några av era frågor angående badrummet. Anledningen till dröjesmålet är min lilla tjej här hemma som hade norpat minneskortet till kameran. Efter 3,5 timmes letande fan jag det idag i en vante instoppat i min ena pälsstövel!! En tidig julklapp till mamma var nog tanken som Ella hade med den inslagningen och jag kan ju erkänna att jag vart bra förvånad när jag fann kortet där.
Men allt slutade ju bra tillslut och nu kommer nya bilder bakom kulisserna som ni inte fick se..Bilder: Badrummet uppe   Foto: isabella.

Några av frågorna som ni hade var:

1. Vilken matta har ni använt er av??
Svar: mattan är en helt vanlig plastmatta ifrån Bauhaus i vitt utförande och väldigt lik Tarketts nya våtrumsmatta. Denna matta som vi valde är dock inte godkänd för badrum.


Följdfrågan blir nog genast.. Men måste man inte ha en våtrumsmatta i badrummet??
Svar: Jo det måste man självklart ha!! Det finns mängder av regler som måste följas för att få ett godkänt tätskick i badrummet. Varför gjorde vi då så som vi gjorde?
Allt är inte vad det utger sig för att vara. Vi har nämligen kvar den gammla mattan under den nya.
Fast den nya mattan är inte lika stor som den gammla. Under badkaret har vi bara den gammla mattan!!


2. Hur gick vi till väga??
Svar: Den gamla våtrums mattan ligger kvar under och vi kontrollerade innan så att den var hel och tät. Vi lyfte sedan bort toaletten och tog samtidigt bort den gamla fogen som satt där. Sedan lade vi ut den nya mattan ovanpå. Skar ut ett hål i mattan för toalettstolen och kortade ner mattan så att den slutade 10cm in under badkaret.Efter det lyftes toaletten dit på plats och vit Silicon lades runt porslinet. Vi lade även Silicon runt alla kanter för att få ett snyggt och tätt resultat.


Följdfrågan: Blir det inte vatten under mattan om ni bara har den löst uppe på??
Svar: Nej! Vi har nämligen lagt Silicon under mattan som en bord för att förhindra att vatten skall tränga in under. (Även ovanpå lades en tunn kant.)
Mattan är inte limmad på någon sätt utan ligger bara ovanpå den gamla mattan.
Under tvättmaskinen har vi inte fogat fast mattan alls för att kunna lyfta bort den i falla att en olycka skulle vara framme. Eftersom att vi skall totalrenovera hela badrummet inom dem två närmsta åren så kändes det onödigt att riva bort den gammla och ta hit en mattläggare för att lägga på en godkänd badrumsmatta för flera tusentals kronor. Våran lösning vart i stället att dölja det ögat ser så att själen ändå kan få bada i lugn och ro!!!

Hoppas att ni förstod mina lite luddiga förklaringar på hur vi gick till väga ;) Annars får ni fråga igen så ska jag försöka vara tydligare!! Är det någonting mer du undrar över så tveka inte över att fråga på. Det är bara kul!!!

Nu nalkas det kinamat här hemma och en mysig kväll bara för två. Ella är nämligen på pyjamas party hemma hos sin mormor. Så i morgon är det sovmorgon som gäller här hemma på Gårdsvägen!! Det kalllar jag lyx!!!
Trevlig kväll vill jag önska er alla!!! Kramar// Isabella


Dekorera dina väggar

Wallstickers är en underbar uppfinning och jag brinner stark för väggdekorationer av alla dess slag, då dem öppnar upp möjligheterna till i stort sätt allt!! För det är verkligen bara fantasin som sätter gränsarna när det kommer till kritan. Här i Sverige är min favoritfirma Mr Perswall som kan trycka upp det mesta mellan himmel och jord.
(Där kommer även min trädtapet ifrån.) I dag vill jag dock visa er en firma vid namn Happyline som ligger i vårat grannland Norge. Dom har otroligt mycket roliga stickers och tillverkar även efter dina önskemål. Sånt gör mig glad!!! I dag har jag även hunnit spanat in en firma här i Sverige som har denna coolingen. Kankse borde jag beställa någont liknande motov till den vitmålade kakelväggen i badrummet!!? Tanken är då att handukarna skall vila på hornen!! Vad tycker ni om det?? Har ni andra förslag??Bilder: happylines.

Annars har denna dagen inhållit en massa bus med Ella på öppna förskolan och en powerwalk på kvällen för min del. Nu skall mammakilona bort och jag har 20kilo som skall skiljas ifrån mig. Två dagar har jag endast hållit på men det är en böjan i alla fall. Jag är taggad som bara den och hälarna blöder av skavsår.. (men det är det värt!) I morgon ska jag och prinsessan ha en ute dag och sedan julpyssla lite. Jag ska även ta lite närmare bilder på badrumsmattan och skall försöka att förklara hur vi gick till väga när vi lade dit den. ;)
Nog talat om mig nu!! Hur har eran dag varit?? Vad har ni haft för er?? Jag är så nyfiken!!
Kramar// Isabella

RSS 2.0