lednigarnas mekka...

Sedan jag fick syn på dessa bilder inne hos underbara Åseinteriör guiden har jag inte kunnat släppa denna lya ifrån minnet. Jag ville vete mer och började nyfiket leta runt på webben. Detta hittade jag!!


Bilder: Guilherme Torres blog.

Ägaren till detta hem är den unga brasilianska arkitekten Guilherme Torres, som valde att leva i en liten studio i Londrina, Brasilien. På grund av flera problem som fanns i byggnaden som el, tak och ledningsdragning, sprickor i vägg och läckage fick han tänka om och tänka nytt. Efter nogrann planering kom bygget snabbt igång, inom en månad var alla väggars beläggningar borta och nytt ytskick var på plats. Valet av fasta möbler uppbyggda av tegelstenar och puts gav rummen en industriell känsla som sticker ut ifrån mängden. Sovrummet bär likheter med ett loft med en varmare atmosfär jämfört med resten av huset. Ledningar ger alla rummet karaktär och i stället för att dölja och bygga in valde Guilherme att tillåta dem att sticka ut!!! Det ger verkligen en cool och unikt utseende. Jag tycker personligen att denna ide är otroligt dekorativ i rätt miljö. Vad tycker du???


Kommentarer
Postat av: Hemma hos oss

Mycket vackra detaljer men alldeles för "högt i tak" för min smak. Jag gillar mer det lilla ombonade hemmet, med mer "ljus" och värme. Fast vårat hem är en blanding av modernt vs lantligt då vi är två starka viljor här hemma som vill bestämma, haha!

Ha det bra!

2010-12-30 @ 14:43:17
URL: http://www.ullvi32.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Riktigt häftigt hem! jag gillar när det är högt i tak & betong och synliga rör,mums så fint!

2010-12-30 @ 15:48:48
URL: http://www.alexoslillavrld.blogspot.com
Postat av: Anna

MEEEEEN gud va snyggt. Im in love :) HÅller oxå med någon om att det är lite för högt i tak för min smak men annars är det ju helt galet snyggt. Betong kan man aldrig få för mycket med och jag håller med du om att ledningarna utanpå var coolt. Fast jag skulle säkert tröttna på det. ooooh...lite avis blir jag :)

2010-12-30 @ 16:35:27
URL: http://spattanjansson.blogg.se/
Postat av: Åse - Interiörguiden

Tittar in för att säga Gott Nytt År och fick en glad överraskning : ) Visst är huset helt underbart!

2010-12-31 @ 09:11:09
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Elin

Så snyggt hem!!! Vill ocså ha betong väggar!!!!

=) Kram

2010-12-31 @ 12:53:47
Postat av: Petran på DesignInsight

Helt helt underbart!! kan flytta in på en gång!! önskar jag hade en riktig betongvägg här hemma.. hoppas allt är bra! kram

2011-01-02 @ 18:55:56
URL: http://designinsight.blogg.se/
Postat av: Katarina

Otroligt spännande hem. Tänk att betong kan vara så snyggt.

2011-01-08 @ 03:30:55
URL: http://inredningsbutik.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux