Utelek & tack för att ni finns!!!

Hej hoppas att ni har haft en bra helg!! I dag blir det ett snabbt inlägg för min del då jag har lovat Ella att vi skall åka lite pulka så här på kvälls kvisten för att fira in mamma ledighten som börjar i dag. Jag ville mest bara kicka in och kolla hur ni mår och höra hur ni har haft det i helgen!? Jag läste att många av er har julpysslat lite vilket jag blev så avundsjuk på då jag själv har jobbade hela helgen. Medans jag är här inne vill jag självklart även passa på att tacka er alla så mycket för era fina och uppmuntrade ord om vårat badrum. Ni gör mig så glad!!! Tack för att ni finns!!Bild: Jag i min nya jacka.

 


I samband med att jag publicerade badrums bilderna fick jag även massvis av frågar av er läsare och jag beklagar att jag inte har hunnit skicka svar till er alla än. Några av frågorna som ställdes var hur vi gjorde när vi lade dit golvet? Hur fick vi det tätt?? Vilken matta användes? Hur gick vi till väga när vi målade kaklek steg 1-3 och många fler frågor. Jag Ska försöka visa er och ge er svar på alla frågetecken under veckan. Ni får ha lite tålamod med mig!! ;) Nu måste jag bege mig ut i kylan inann Ella blir för otålig och jag med för den delen för jag älskar att åka pulka!! Trevlig kväll mina vänner!!! Kramar// Isabella


Slutresultatet - badrummet känns nytt!!

I går lovade jag er bilder på badrummet och så här ser det nu ut!! Jag är mer än nöjd med slutresultatet och jag trodde själv inte att det gick att “light renovera” och fräscha upp badrummet för den lilla summan som vi satte.  Detta var verkligen en kul utmaning!!! Att vi dessutom fick pengar över är helt otroligt, känns som att jag kommer tjata om det ett tag framöver (för jag är lite förvånad själv)!! Vad tycker ni om renoveringen?? Syns det någon skillnad?? Så här såg det ut innan.. 
Tack till alla ni som trodde på oss och önskade oss lycka till!!!


Bilder: isabella

Detta har vi använt oss av!!
Tesprit och roller samt pensel
 170kr
Primer "flugger interior" till kaklet 0,5 liter 211kr
Färg "flugger interior" till kaklet 1 liter 200kr 
Badrumsfärg vit till väggarna hade kvar sedan tidigare 0kr
Plast matta i från bauhouse 170kr
Handukar ikea 129kr
badrumsskåp ikea 199kr
badkars hylla ikea 29kr
Shampo, badankor, plast guldfiskar i från lagerhouse 129kr
handukstångs matriell 123kr
handuks krokar 79kr
Tabben med kakeldekorerna och fogfärgen drog i väg på hela - 430kr 
Totalt: 1740kr och Budgett 2000kr.

I dag blir det ett premiärbad med hela familjen. Finns det hjärterum så bör det väll ändå finnas stjärterum??? Hummm.. Eller??? Badkaret är nämligen bara 160cm långt ;)
Hur ser dina planer ut för kvällen??? Vad ni än väljer att göra denna kalla och kyliga fredagskväll så vill jag önska er en varm & trevlig helg!!!
Varma Kramar// Isabella
Badrummet lyser upp av ljus..

I dag har vi dekorerat badrummet för nu är det faktiskt klart efter en veckas hårt slit. Målningen av kaklet gick hur bra som hellst och det ser helt nykaklat ut. Färgen luktade jätte mycket och martin fick tejpa igen dörrspringorna i går för att vi skulle kunna vistas i huset under natten. Trots doften så rekomenderar jag stark att måla kakel som man tröttnat på, så gör det alla ni som tvekar!! Vi lade även ut mattan i gårkväll och vipps så var golvets fula färg som bortblåst. Budgetten höll och jag är nöjd som bara den!! Nu är badrummet ljust och fräscht för en galet billig peng.


Kollage: isabella

Duschdraperi ifrån bolagrets förra sortiment 199 kr
Plast matta i från bauhouse 170kr kv/m
Handukar ikea 129kr
badrumsskåp ikea 199kr
badkars hylla ikea 29kr
Guldfiskar i från lagerhouse 39kr

Nu är vi klara med allt stök och vi skall börja njuta av vårat hem till fullo. Ja i alla fall den tiden som är kvar av detta år. Kanske total renoverar vi badrummet på riktigt nästa år. Men det får tiden utvisa för just nu vill vi bara få tiden att vara familj ett tag.
I morgon ska jag ta lite bilder på badrummet så att ni får se om vi har skött oss.
Nu blir det dock mys i soffan med mina två skatter och jag hoppas att din kväll blir lika lugn och trevlig som min!! // Kramar Isabella

Advents repotag ett år senare med vårat hem..

För ett år sedan vid denna tiden på året var vi nyinflyttade i radhuset och fick förfrågan om att vara med i Aftonbladets adventsspecial inför nästa års julutgåva. Nu i dag kan man köpa och läsa om "vårat sätta att fira jul på" i Aftonbladets bilaga jul & advent. Ella var bara 9månader gammal då dessa bilder togs och vi hade en busig trevlig dag medreporter Cecilia von Mentzer och fotografen Börje Thuresson. 
 
Bilder: vårat hem i aftonbladet.

I år ligger vi lite efter i planeringen och vi har varken hunnit sätta upp julstjärnorna eller adventspyntat än. Vi är inte mycket för julpynt (eller jag är inte) så det dekorerars med minnen och glittriga ting här hemma. Förra året var våran första jul som familj på tre personer vilket var så underbart mysigt bara det!! Men vist har även jag julsaks favoriter! En favoritsak som självklart ska få komma ner ifrån vinden inom kort är den läckra konformade advenstskalendern Tower som kommer ifrån Stintans skafferi. Det är en kalender som skall fyllas med små överaskningar till Ella, så att hon kan få en liten surprise varje morgon ända fram till julafton. Detta kommer att bli våran nya tradition här hemma. Kramar//Isabella

Stora badrummet tar form

Dagarna går så fort och här hemma har det varit full rulle. Badrums renoveringen har tagit all våran tid då vi startade direkt!! Om två dagar skall badrummet vara så gott som klart, vi har jobbat på. Som ni ser på bilderna här nedan så var badrummet inte i det bästa skicket. Ett stort element satt på väggen med rör dragna kors och tvärs.. Det var inget snille som byggde detta badrum frånbörjan. I dusch hörnan är det kaklat med vitt kakel, gråa fogar och blå kant. Plastmattan är blå grå och passar oss inte alls in i smaken.

I veckan började vi med att ta bort elementet, måla alla fogar vita på kaklet och satte upp vit kakel dekor på dom blåa plattorna. Tyvärr vart detta ett fiasko!! Den vita dekorer blev så mycket vitare en resterande kakel så vi fick planera om.
Ta gärna en titt och se vad ni tycker om dessa före bilder på badrummet!!!Bilder: isabella

Omplaneringen ställde till det men budgeten på 2000kr håller än så länge trotts kakeldekor missen. Kakel väggen ska bli helvit ändå!! I går var Martin i väg och köpte en speciell kakel färg på flugger. Så nu är den kaklade väggen vit grundad men det luktar så starkt där inne att kameran sprang och gömde sig. I morgon skall det målas en vända till med den vita toppfärgen. Golvet ska vi fixa nu i kväll och det kommer bli så bra!! En vit plast matta skall läggas på nu innan läggdags. Hoppas att detta kommer att gå bra!! Höres i morgon igen och då med lite fler bilder// kramar IsabellaFärgsprakande skolmiljö i Thailand..

Studera i Thailand?? Ja varför inte!! När jag ser denna otroligt färgsprakande skollokal blir illa fall jag sugen på att börja plugga igen.


Bilder: bangkok-university-creative-center


Detta University Creative Center är beläget i Bangkok och är ca 600 kvadratmeter stort. Där finns både en verkstad, bibliotek, utställningslokaler, visning rum och kontor. Inte en liten skola direkt!!
Lägg ett extra öga på den översta bilden i detta inlägg. För ni får inte missa pixel väggen som är så cool. Väggen täcker en 180 kvadratmeter väggyta med 10.000 skräddarsydda roterande fyrsidig plastbitar. Varje bit har en rosa, blå, grön och gul sida. Eleverna kan rotera varje platta och skapa färgmönster, skriva meddelanden eller bara experimentera med väggens utseende.
Så häftig miljö här skulle jag trivas som fisken i vattnet, vad säger ni??


Mosaik på tapeten i neutral skala..

Neutrala toner i kombination med glansiga mosaik tapeter ger lyxigt liv åt väggen. Här kan ni nu se ett annat alternativ på dessa tapeter som jag visade er i går. Med en dämpa färgskala och med mycket glitter tycker jag att mosaik mönstret smälte snyggt in i miljön och skapar harmoni direkt. Det ligger en lite mer scandinavisk stil och kännsla över dessa bilder tycker jag själv.Trädmönstrade mosaiktapeten på den översta bilden skulle jag mer en gärna vilja ha här hemma i badrummet. Men då gärna i ett svart, vitt orange utförande!! Vad tycker du??


Bilder: trend

I dag har vi fixat golvet i vårat badrum och målat det sista vitt. Nu är allt snart helt vitt där inne.. Vävtapeten har fått sig en vända med ny vit färg nu på morgonen, jag ska försöka uppdatera er med lite bilder i morgon kväll..
Nu måste jag göra mig i ordning för jag ska ut med tjerna!! Lite vin, dans och massvis med skratt väntas. Jag ser verkligen framemot att gå ut då det inte hör till vanligeheten. Kram på er alla!!!

mosaik inspiration i färg på tapeten..

Mosaik kan man göra så mycket läckert med och när det finns tapeter som ser ut som mosaik hoppar jag högt!! Mosaik kan verkligen liva upp dem flesta rum och addera en udda känsla med kontrasten som den ger. Vill man inte kakla kan man ju alltid tapeteser upp en look a like!! Här kommer nu lite smakprover i färgsprakande mönstertapeter med mosaik look ifrån företaget trend.Bilder: wallpaperintrend.

Är detta nåt som du skulle kunna tänka dig att ha hemma?? I morgon skall jag visa er en lite lugnare färgskala.. Jag vill önska er alla en trevlig fredagskväll!! Själv skall jag fortsätta att måla badrummet :)
Kramar i från mig till er //Isabella

Lampa och plockepinn..

Gör dig en egen lampa med hjälp av grillpinnar, lite lim och färg. Glödlampor som hänger ensamma i en färgrann sladd är en trend som håller sig kvar i dem flesta taken just nu. Vilket jag förstår för det är så snyggt och enkelt. Men jag vill ha nåt mer!! Jag har i själva verket spårat in mig på ideen att göra en egen skärm av pinnar. Ett plockepinn minst sagt och med lite färg bli det riktigt läckert. Eller vad säger du?? Vilken typ av lampa har du hemma???
kollage:isabella


Bilder på mig är inte vanligt...


Foto:isabella

Ja ni ser rätt det är jag på bilderna vilket inte hör till det vanliga!!! Jag gillar inte att vara med på bild men efter att jag var till frissan i går så var jag bara tvungen att ta några bilder. För jag blev faktiskt nöjd med håret för en gångs skull!!! Efter att ha stått och försökt att få systemkameran att ta kort själv på förinställd tid knäppte den snabbt några halvsuddiga bilder (fast helt okej ändå!!) Jag vill ha en digitalkamera i mini format utan krångel.. Martin snälla läs detta inlägg!!! Ti hi… Nu ska jag och Ella ha tjejkväll i soffan för Martin ska på firma fest och har nyligen åkt. Puss på er alla och trevlig kväll!!!


vardagsrummet..

Jag har ju lovat er bilder på vardagsrummet så i dag får ni se lite bilder på det, så här har vi det i dag. Jag skulle ha piffat lite med nya textilier och lite nya prydnads saker, men det har inte hunnits med. Då vi har börjat på ett nytt projekt här hemma..

 


foto: isabella

För igår efter att jag hade varit hos frissan drog vi i gång projektet "budgetpiffa badrum nr 2". För under 2000kr, ska badrummet få sig en ny look. En utmaning minst sagt men det skall gå. Väggar skall målas kakeldekor skall sättas och golvet skal få sig en omgång samt ny förvaring för blöjor och vardags bestyr.. Allt detta ska jag försöka få in i denna lilla budget vilket kan bli svårt men det skall gå. Önska mig gärna lycka till för det kan jag behöva!!


Viivilla - vårat badrum..

I dag är det en extra trevlig dag för oss då vi fick hem viivilla tidningen i brevlådan. Som ni säkert minns så gjorde vi en liten annorlunda renovering av vårat badrum i våras. Det blev en hektisk renovering på tre veckor som i slutändan slog budgett rekord!! All hård planering gav utdelning och för 38 000kr fick vi det duschrum som vi så länge hade längtat efter!! I viivillas nyaste nr kan man nu läsa lite mer om hur vi gick till väga och det som vi blev mest nöjda med. Vi avslöjar även våra tabbar och lite mer!!  
OM DU ÄR NYFIKEN PÅ ATT SE HUR REPOTAGET SÅG UT!? klicka då HÄR!!  :)

 
kollage: Isabella

Farsdag med magstark väckning..


Kollage: isabella

Så var det redan frasdag och här hemma firas det självklart, ja i alla fall lite lätt. Detta år var det "vardagslyxen" som jag och Ella ville ge Martin, en kärleksgåva som betyder mer än alla dyra paket. Martin är en riktig trött mössa och älskar att sova, det är lätt det bästa han vet!!! Ja förutom Pannkakor och vi så klart då ;)
Så dagen började med att Ella och jag smög upp och gjorde pannkaksfrukost medans älsklingen fick sovmorgon!! Klockan han dock knappt bli tio innan Ella tog fram sin gälla röst och skrek pappa vakna pappa vakna, kröp upp för trappen och hoppade upp på Martins mage!! Nja inte ett sådant uppvaknande som jag hade tänkt ge men är det fars dag så är det!!!! Grattis hjärtat!!


Rikast i världen..

Hej kära ni!! Hoppas att allt är bra med er!!?? Har ni haft en bra dag?? I dag har jag suttit och kollat på gammla kort på min lilla tjej och det gick plöttsligt upp ett ljus för mig att min så kallade lilla tjej är inte så liten längre. Här är några bilder som jag tog när Ella var bebis som jag även har förevigat i hennes fotobok 0-6månader. Snart är det god tid att börja med dem andra tre böckerna också.. Jag ligger lite efter i planeringen se så där 1,5år ;)


 
Foto: isabella

Bilden här ovan är min absoluta favorit bild på Ella!! Hon ser ut som en liten rumpnisse
 och lite som toker i Snövit och dem sju dvärgarna.. :)
Från liten till stor!!

 
Foto: Martin

I januari blir Ella 2år och i veckan gick hon självmant på pottan, så jag får nog inse att hon är lillgammal nu. Livet har verkligen blivit possetivt anorlunda sedan vi fick henne och alla ohändelserika dagar är som bortblåsta tillsammans med tiden.. Jag har en fråga! Börjar klockan ticka fyra ggr så snabbt efter att man har fött barn tro?? Det tror jag i alla fall att den gör!!!

I kväll nalkas det familjemiddag för tre och ett varmt bad ska hela familjen ta efterråt. Jag har saknat min prinsessa så mycket denna vecka att helgen enbart kommer att ängnas åt henne och min ack så "snygga" karl!!! Det gäller att ta vara på den tiden man har med varandra!! Hoppas att du har möjligheten att göra det som du känner för i kväll!! Trevlig kväll mina vänner!!!


Trädbokhylla

En bokhylla i hemmet behöver inte längre bara vara en rektangulär möbel, det är extra roligt när man ser en bokhylla som är ett konstverk i sig. Denna trädformade bokhylla är designad av en tjej vid namn Soh. En rolig detalj är att bokhyllan ändrar form så som när böckerna är uppstaplade och tas bort från trädgrenar. Jag hoppas verkligen att denna möbel kommer till Sverige för jag tror att denna kan bli en rolig konkurrent i barnrum till det så populära Swedeses träden. I Ellas lilla barnrum skulle ett vitt träd av detta slag passa perfekt!!!Bilder: designartist


vinnaren är..


Kollage: isabella i sammarbete med softhoney.

Tävlingen om ett Frottéset smögen av märke Lord Nelson i valfri färg är nu avslutad!! Jag vill säga ett stort Grattis till Lena Walldin som svarade rätt på tävlingfrågan och kommer att kunna njuta av sitt nya beiga Frottéset inom kort. (Om du mailar din adress till mig så skickas vinsten i från Softhoney kort där efter.)

Svaret på tävlingfrågan var: Företagspresenter, beställningsvaror, bad.
Det var otroligt många av er som hade svarat rätt!!!  

Stort tack till "Softhoney" som sponsrade med vinsten, till alla er andra som var med och tävlade!! Kramar// Isabella

Modellmini och önskelista..

I ett tidigare inlägg fick jag frågan av söta Malin om vart man kunde hitta dessa coola ugglor från barefoot?? Dem hittar ni i denna tuffa webbshop vid namn modelmini.kollage: isabella.

Vi får se om min önskelista till tomten slår in år, för jag vill så gärna ha en mammafågel och en bebisuggla i Ellas rum.

Jag får nog inse att det är en barnslig del av mig som måste få synas här hemma i inredningen och som inte går att sudda bort!! Vilket kanske är tur?? Den stilen som vi har här hemma speglar helt enkelt oss och vårat liv idag.. lite kaos ååå lite annorlunda med lekfullhet och mys som möts där emellan!!! I dagarna nu som kommer ska vardagsrummet ändå få sig en liten liten uppfräschning med några nya lekfulla detaljer!!!För är det någonting som man kan förknippa min inredningsstil med så är det just kontraster, stort, smått & lekfullt.. Vad tycker du är ditt signum??

Grönt - jultema

Då var det måndag igen med en ny vecka och nya "friska" tag äntligen!! Hur har eran helg varit??  Nu har jag snart gått igenom alla julfärger tror jag bestämt svart, vit, silver, blå, brons och senast ut var ju det rosa julteamat!! Dagens jultema går i färgen grönt som jag hoppas kan insperera många av er.
Grönt är väl ändå en traditionell julfärg?? Eller?? Limegrönt är väl desto ovanligare??

kollage: © isabella


Dekorations kvistar vita Rusta 149kr
Grön gran Rusta 349kr
God jul grytunderlägg Lagerhuse 149kr
Kudde manchester Lagerhuse 179kr
Kudde gripsholm shille Softhoney 129kr
Adventsjustake lime Rusta 69kr
Julkulor gröna Rusta 39,90kr
Tomte Lykta grön Lagerhuse 29kr
Ljushus vit smide Rusta 129kr

I år finns det 5st gröna julgranasvarianter att välja mellan på Rusta. Den granen som är ny för i år är en metallicgrön nyans som gnistrar av glittriga limegröna toner och ser riktigt poppig ut!! Förra året var utbudet på grönt pynt svår hittat men i år ser man denna underbar färg över allt. Dock kommer det inte att bli en grön jul här hemma i år. Gissa vilken färg vi ska ha!??

P.s
Passa även på att tävla för i kväll avslutas tävlingen om ett frotesett i från softhoney i valfri färg.. Vinnaren kommer att dras kort där efter och publiceras här på bloggen i veckan sedan.off the wall

Det finns många sätt att göra sin inredning personlig och unik på. Ett alternativ som jag gillar skarpt är idéerna som den svenska formgivaren Kicki Edgren Nyborg har tagit fäste på!!! Hon har skapat en dekor form i hårdplast som har fått namnet off the wall och som man även själv kan sätta sin egen prägel på. Att skapa en 3d effekt på detta sätt som även innehåller smart förvaring är en klockren ide tycker jag!!! (Observera att detta är ett sådant ögonblick då jag mummlar högt för mig själv här hemma: varför kom inte jag på den iden för!??!!)


Bilder: Of the wall..

För nått år sedan var Kicki även en av vinnarna av Rusta Design Award tävling och jag mins att jag tyckte att hon var magisk, hon har desutom formgivit enormt mycket snygga grafiska mönster och tapeter blandannat för Åhlens och Mr perswall!! Behöver jag säga detta nu eller märks det att jag verkligen diggar kicki!!!! Vad säger och tycker du om detta??


Photoshop here i come & doptavlor till en läsare..

Jag måste bara få tacka er alla för era underbara komentarer om min förra lägenheten och även min nya stil som vi har här hemma i dag. Denna vecka har varit så tuff tack vare kräksjukan som föll över oss alla tre, så era fina ord värmde därför extra mycket!!!! Ni är guld värda!! Tack för att ni finns!!! För att inte bli sentimental så måste jag nu byta samtalsämne ;)

För några veckor sedan fick jag ett mail och en fråga i fall Martins kusin vilje sälja några av sina
doptavlor.. Det är nämligen hon som har gjort Ellas tavla som hon har i sitt lilla-rum. Då vi inte har så god kontakt gick jag själv stenhårt ut för att jag skulle lära mig photoshop. Tre kvällars träning så löste det sig hyffsat bra!! Så dessa olika motiv ska lilla Lilly få nu i dagarna!!© Isabella

Vad tycks??? Det känns riktigt kul att få göra några egena tavlor men vist var det lite pyssel det måste jag medge. I alla fall för mig som inte har en sådan data vana ;).


Patrik fyller år...

Jag passade även på att göra lite andra små saker. Bland annat en födelsedags present till min Väninnas man som fyller år i dag.

Vi ska fira honom lite senare närmare bestämt den 9 dec då vi ska gå på genrepet av idol och sedan ut och äta efteråt, dock inget han vet om än.. Så detta är hans födelsedagspresent!! Vi har skrattat oss hesa här hemma till detta lilla kollage.. 

Kollage:isabella

  

I cd fodralet skall vi lägga biljetterna och på baksidan ska menyn för dagen skrivas i stället för låtlistan.
1. After woork med "Dj Martin". - Ge mig en öl!!
2. Hamburgesång med "Dj Martin och brudarna". - McDonald’s i mitt hjärta låt mig besjunga dig nu!!
3. Live musik med idol gänget. - Vem är det i publiken som rockar bäst jo patrik!!
(Pause musik med snacks och bira i lobbyn.)
5. Live med idolerna. - Gråt inga tårar...
Efter showen väntas en kaffe/öl på stan sedan hemfärd...

Jag tror att detta kommer bli toppen kul och jätte bra :)


Sovrummen

Del 3: Sovrummet i förra lägenheten byggde vi om precis innan vi fick Ella. Bristen av förvaring gjorde behovet stort och plats till alla mina kläder var ett måste. För klädkammaren blev sedan Ellas första rum!! Vi byggde med hjälp av köksskåp upp en ram runt sängen som vi sedan tapetserade en gröntonad tapet från Sandbergs vid namn Simon under.
Vi ville då att tapeten skulle gå igen både i färg och mönstermässigt med resten av lägenheten. Jag tycker att vi fick till det helt okej för att vara vara vårat första kryp in.. Vi köpte lägenheten efter knappt ett år som par och bodde där i sex års tid.I klädkammaren tog vi bort dörren och förminskade spjälsängen så att den precis fick plats. Jag älskade detta lilla kryp in, där inne sov hon från att hon vae fyra veckor gammal..


Foto: isabella.

Efter att ha smält alla bilder och läst alla gulliga komentarer ifrån er känns det så mycket bättre nu. Den färgtvekan som jag hade finns dock kvar men jag ska testa mig fram.. Vi ska testa några av era förslag och flytta runt lite saker i vardagsrummet. Päls kuddar ska inhandlas och mixas i hop med den orange färgen som ligger mig varm om hjärtat och lite mer vita detaljer. Silver detaljer ska få komma ner i från vinden och jag hoppas på att det ska kännas bättre efter den lilla rokaden. Jag tror att det kan bli helt okej!! Dock måste vi bli friska först!!!!

För här hemma råder det vinterkräcksjuka..
Ella har varit sjuk i en vecka snart och martin insjuknande i helgen. Själv åkte jag på skiten i söndags natt och har legat däckad sedan dess..

Hoppas verkligen att ni mår bra och får hålla er friska!! Trevlig kväll!
Kramar isabella

RSS 2.0