Pyssel - Blöjtårta till den nyfödde..

Att hitta nåt att ge bort till en familj som just har fått barn eller vid dop, födelsedagar är inte alltid det lättaste. Därför vill jag i dag tips er om en enkel och uppskattad gåva som jag brukar ge bort vid sådana här speciella tillfällen och det är "en blöjtårta!!!" Varför jag gillar att pyssla ihop blöjtårtor är för att man kan göra dem så personliga och fina. I stället för att ge föräldrarna en blomma får dem en användbar present i form av blöjor och dekorationerna på tårtan är till babyn. Vad brukar du själv ge bort?? 

 

Kollage och Foto: ©Isabella             (Blöjtårta blommor & Bin)

GÖR DIN EGEN TÅRTA...
Allt du behöver för att göra denna tårta är :
1. En förpackning med blöjor ( räcker till en medelstor tårta i två plan.)
2. Paketsnöre, sax, cellofan
3. Tejp och önskat dekorations innehåll.Kollage & Bilder: © isabella                        

Så här gör du:
Rulla ihop en blöja i taget och vira runt en bit snöre, fortsätt sedan på samma sett med nästa blöja tills du har gjort ett blöjband på ca 50cm. Knyt sedan en knut runt den sista blöjan och rulla sedan ihop blöjbandet till en rulle. Vill du ha flera plan på tårtan gör du på samma sett fast använd ett mindre antal blöjor bara. När du känner dig nöjd med tårtans lager klipper du till ett stort band och knyter över dem två lagrena. Svårare en så är det inte!! Klipp sedan till en stor bit av cellofanet och lägg ut på bordet innan du börjar att dekorera tårtan. Ställ sedan tårtan på cellofanet och dekorera efter eget tycke. Sen är det bara att knyta ihop cellofanet så att alla sakerna hålls på plats.

Tips på dekorationer:
Här kan man verkligen låta fantasin flöda fritt, i ett speciellt tema eller efter årstid och tycke. Oftast brukar jag fylla tårtan med allt i allo som ett mini apotek med reseptfria mediciner, leksaker, kläder, m.m för detta är saker som alltid behövs och brukar uppskattas av familjen..
Varför inet göra en tårta i en viss färg, favorit sagofiguren eller pappans favorit lag??


Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux