Köks pyssel med dekorer..

För en tid sedan fick jag hjälp av Paxlux att trycka ut mått beställda dekorer som jag så länge har velat satt upp på luckorna i köket. För redan förra hösten fann jag en inspirations bild som jag inte kunde släppa tanken på.. Men i allt vardags bestyr och pyssel glömdes dekorerna bort men sedan i går när vi rensande under trappen fann jag dom i gen till min stora förtjusning. Så här kommer nu lite bilder på hur det kan det bli med lite dekorer och små pyssliga fingrar..Foto: ©Isabella


Jag fick hjälp av Ella att sätta upp dekorerna inte helt rakt och perfekt men det behöver det inte vara heller. För det är vi två som har satt upp dom tillsammans vilket gör helheten mer än superfint!!! Vi har även passat på att pysslat för fullt här med lite andra saker här hemma i dag, det har varit extra mysigt då detta är sista dagen på mamma ledigheten för mig. I morgon är det förskola start för Ella och i kväll ska vi på grund av detat lyxa till det lite extra och fira in den nya vardagen med en rosa prinsess tårta, som Ella övertalat pappa att köpa med sig hem. =)

Hoppas att ni alla har en minst lika fin dag som vi har, jag vill passa på att önska er alla en trevlig eftermiddag och kväll. Puss på er!!Så blev repotaget i " Skanskas Nya hem" magasin..

Hösten för mig betyder värme ljus och mysiga dagar med soffmys, film kvällar!! Nåt annat som skapar höst stämning för mig är alla kataloger och inrednings tidningar som man helt plötsligt får tid att läsa lite extra under dom kyliga kvällarna. Just nu sitter jag och bläddrar lite extra i tidningara här hemma. 
För i dag kan man läsa om oss i ett reportaget för Skanskas nya härliga magasin vid namn "Nya hem".
Så här fint blev vårat hem i den tidningen och Ella är lika bedorande som alltid!!
 
 
 
Kollage: Isabella - vårat hem i Skanska Nya hem.
Repotage av: Therése Larsson foto: Michael Förster

Vad döljer sig under trappen???

Tack för erat varma välkomnande hem, det är bra skönt att vara hemma igen och få pyssla av sig lite!!! Jag drog i gång direkt med några måste göra saker som stod på listan och först ut var rensa, köpa förvaring och organisera under trappen. Våran hall sväljer inte mycket kläder och skor som ni säkert har sett, men vad döljer/förvarar vi då alla vardagliga måsta ha saker så som ytterkläder och skor?? Jo under trappen!!! För när vi byggde igen stegen i trappen fick vi som ett extra litet rum där under och toalett dörren döljer ingången in dit superbra..Jag har målat alla väggar, allt furu vitt där under och batteridrivna spottar (som man ser lite varstans här hemma) sattes fast under varje trappsteg för bra och smidig belysning funktion, speciellt bra när eluttag inte finns nära till hands. Den svartrandiga plastmattan som vi tidigare hade i köket kom nu till användning och passade utmärkt här in under. En trappstegs förvaringskombination i form av en trofast hylla från Ikea blev klockren för alla Ellas nya dagis bestyr och skor. På väggen fäste vi upp några krokar och sen var det klart...Foto: Isabella

Ingen "fancy makeover direkt" som nu har gjort men ack så användbar, finns det nåt som jag är såld på i inrednings väg så är det just bra förvaring så jag är mer än nöjd med dagens fixande!!! Nu saknas det bara en dymo label maker så jag kan märka upp backarna och några skoförvarings lådor ska också inhandlas. Det har även shoppats en hel del under gårdagen som ni ser på bilden, nu i kväll ska allt bara komma på plats. Sen tackar jag för mig och säger god natt!!! Hur har eran dag och kväll varit??? Pusss// Isabella

Sicilien och relationer...

Hej kära ni nu är vi hemma ifrån semestern och har börjat landa lite i vardagen också.. Sicilien resan har varit välbehövd och vi har haft toppenväder hela veckan, där av fått en hel del färg. Vi har solat badat och åkt vatten rutschkanan i massor, hunnit med att avnjuta en och en annan glass och delikatess där emellan. Precis så som en semester ska vara. Jag rivstartar direkt med att visa er ett axplock av alla 578 bilder som jag han ta under resan.. =)Ditresan gick toppen då det bara var tre timmars flyg så Ella sov i stort sett hela flygresan. När vi kom ner möttes vi av 37graders varmt och soligt väder, rena paradiset. Hotellet var enorm stort och det tog mer eller mindre en kvart tjugo min att bara ta sig upp till receptionen så vi har gått en väldigt massa och fått lite fastare finare rumpor på köpet. Men värmen har gjort att vi mestadels låg vid poolen och stekte. Ella ville så klart genast bada och hon har nästan lärt sig att simma under denna resa (stolt mamma) då hon praktiskt taget har bott i vattnet.Foto: Isabella

När man ändå är i Italien måste man ju testa pizzan och glassen vilket vi också gjorde, men pizzan tog en evighet att få in och var ingen höjdare smakmässigt om jag ska vara ärlig. Glassen där emot var himmelsk, kaffet underbart!!! Den otroligt vackra miljön gjorde hela upplevelsen sagolik ändå. Sicilien är nu min nya favorit resmål och hit kommer jag återkomma.
Foto: Isabella

Det var extra lyxigt att hotellet i våra ögon hade ett eget vattenland som ingick i resepriset. Vägen ner dit var dock inte den lättaste att gå med barnvagn då det var minst en miljon trappsteg ner längst med klipporna. Väl nere vid vatten lands platån löpte Martins och Ellas ben amok, vips sa det bara så var dom uppe i rutschkanan. Hela upplägget var byggt i tre platåer och den sista kanade ner i havet. Helt otroligt fint och så kul!!! Runt om kring klippväggarna fanns det små oaser där man kunde sola och få sig någonting att dricka.

Foto: ©Isabella..

HUR HAR DET DÅ GÅTT MED ALLT OCH OSS??
På kvällarna har vi mestadels tagit det lugnt Ella har varit på minidiscon med oss och senare på kvällen när prinsessan somnade har vi suttit på balkongen i lugn och ro och pratat en massa jag och Martin. Det blir inte alltid så som man tänkt sig, för vi bestämde oss för att ta en paus.. En paus med tid att hitta oss själva på olika håll, tid att tänka och känna efter samt tid för att bli starka som två olika personer igen.


Foto: Isabella.

Hur löser vi då allt??? Vi kommer dock bo kvar i huset en stund och bo ihop som vänner hädanefter tills vi är mogna att gå vidare, dela vardagen med Ella och familjelivet. För ingen av oss vill ha delad vårdnad nu eller flytta i sär bara för att det är så man oftast gör när det tar slut. För oss finns det ingen anledningen i nuläget att lösa det på ett sådant sätt för vi är vänner och vuxna människor som kan bo under samma tak..


Foto: Isabella.

För efter elva år tillsammans är vi ändå så pass starka ihop att vi vill/klarar av att bo tillsammans ändå och faktiskt trivs jätte bra i varandras sällskap trots att det är slut. För just familjelivet är den delen som vi båda vill ha och inte tänker prioritera bort, även den delen som vi var starka med som par och i oss själva med. För Ella är vårat allt, vi tänker inte stressa med att tvinga fram en vardags bild eller förstöra dom bitarna som vi är bra på bara för att man bör flytta isär!! Den dagen kommer säkerligen snart att komma men vi vill få en stark vänskaps relation först och lära känna varandra och oss själva igen så gott som det går innan och om vi nu tar ett sådant steg...Hur kunde det då bli så här??


Vi har inte renoverat sönder vårat förhållande under dom senare två åren som många i våran omgivning kanske tror!!
Den biten har vi med glädje, blod svett och tårar tagit oss an som ett team, varit eniga under hela tiden och kämpat på i hop med. Där har det inte varit några problem alls.. Vi har dock slutat att prioritera oss själva under dessa år som par och under resans gång vilket har kommit upp till juset nu när vi börjar tänka på oss själva igen!! Men nu har vi vaknat och kämpar på var och än för sig för att bli starka igen!!
Foto: Isabella

Det är först nu när vi inte är hop som vi båda kan helt och hållet fokusera på vad vi båda två vill med livet, försöka hitta vilka vi är, vad vi kan bli i framtiden eller inte!! Nu har vi egen tid att försöka känna efter på om vi sakna varandra och inte ta varandra för givet.. För man kan alldrig vara säker på någonting!!! Allt detta låter kanske luddigt, visa tycker säkert att vi är för öppna mot almänheten med allt detta men så ser det ut för oss nu och det hymmlar vi inte om!!

Det finns massor att skriva men just nu är det inte rätt tillfälle för det för mina känslor måste landa lite. Det var ett tufft beslut att fatta detta och jag behöver tid för att greppa situationen, mycket tid behövs!! Vi bråkar dock inte längre jag och martin samt ägnar en hel del tid i hop nu för att vi vill det inte för att vi måste och pratar hur mycket som hällst!! Kanske blir det vi igen kanske inte men i värsta fall har vi efter denna period byggt upp en vänskap för livet, det är värt mer för oss båda än vilket förhållande som hälls!!Foto: Isabella.

Jag kommer säkerligen berätta lite mer ingående om hur vi kommer lösa våran situation lite senare till er alla som mailat för jag vet efter mitt förra inlägg att det finns enormt många fler av er som är nyfikna på den delen, som är i samma situation som oss just nu!! Erat stöd och respons via mail och kontakt har varit enormt stärkande och smickrande för mig, jag har inte hunnit svara er alla än tyvärr vilket ni säkert förstår varför. Ni är fantastiska!!!

För mig handlar nu dom nästkommande dagarna om att få allt att fungera här hemma inför Ellas förskolestart på Torsdag och det är även då som jag börjar jobba på heltid igen. Det är mycket som ska planeras, fixas med och jag har närmare bestämt fyra hela a4 ark som ska bockas av, i går avverkade vi två av dom. Vilket känns toppen bra. Så jag ville bara kika in lite snabbt nu i dag och säga hej till er alla och ge er världens störta kram för ni är underbara!!! Pusss på er.

Allt handlar inte bara om missfallet...

Det ska bli så skönt att komma bort en stund på semester, för trots att jag har börjat må så mycket bättre så har även jag och Martin kommit ifrån varandra lite mer.. För missfallet var bara en bråkdel av allt som hänt den sista tiden!! Det händer mycket på tio år som par och vi har gått i genom så mycket svårheter, måsten under dom senaste åren att vi har glömt bort både varandra och oss själva på kuppen. Jag är en annan person än vad jag var för tio år sedan på både gott och ont, Martin med. Olikheterna som vi nu besitter har satt sina spår i oss. Utåt sett ses vi nog som den perfekta familjen!! Men allt är inte bara guld och gröna skogar, vi är helt enkelt vanliga Svenssons med problem som alla andra!!  

 

När man får barn är det som att man helt plötsligt bara har ögat för barnet, i alla fall har vi haft det så. Allt handlade heöt plötsligt bara om Ella gos, jag jobbar ju inte nu så har själv inte mycket att berätta om min egen dag förutom just Ella vid middags bordet. Allt blev snabbt ganska platt, vardags kvällarna med martin efter att Ella hade somnat blev på något sett livlöst. Jag talade med en killkompis här om dagen om 2års krisen. Den kris som alla som får barn någon gång kommer att gå igenom (i min tro). Vissa tar den lätt andra tar den svårare!! För mig är det när allt blir slentrian och man undrar vad vill jag med livet?? (I min mening så är man nog där då..) Vi är nu mitt uppe i våran kris, försöker nu ta oss ur den på bästa sätt.
Min största brist är att jag alltid har tänkt och vill ge Ella 100% fokus, glädje, kärlek och uppmärksamhet (som alla föräldrar vill) och ofta suttit med kraftig ångest över att jag inte räcker till, (trots att jag har haft henne hemma på heltid i snart tre år.) Vilket gör mig deppig och kanske till en energi tjuv i vårat förhållande. Men nu har jag vaknat och insett att jag måste ge mig själv minst 30% fokus och Ella 70% bara för att kunna ge henne dom 100% som jag vill ge henne. För mamma måste också må bra har jag lärt mig!! Allt detta låter lite luddigt kanske men min vardag är lite luddig just nu... 

För 11 år sedan i höst träffade jag nämligen Martin, för mig var det kärlek "vid första ögonkastet". En så där galen varm kännsla i magen som bara sa "waaaooow shit va fin han är", för just då viste jag ingen ting om honom men i mina ögon var han den som uppfyllde min flickdröms bild utsende mässigt och fick mig att få fjärliar i magen!!! Han är för mig galet atraktiv än i dag och blir bara snyggare med åren!! Martin har självklart också så otroligt många positiva egenskaper, är en helt FANTASTISK PAPPA!!! 

Martin har även många mindre bra sidor nu också som partner som jag ser allt oftare och klarare. Sidor som jag nu måste känna efter om jag kan leva med, eller om han är villig att förändra delar av dom!? Nu gäller det att få alla bitar på plats, lära känna varandra (mig och Martin på nytt) och göra det valet att välja om varandra igen, visa att det är vi emot världen igen om vi nu väljer att göra så.. För just nu känner vi båda att vi är vänner som älskar varandra och som är kära i familje bilden och inte i varandra!!Jag tror verkligen på att det är så, att minst var tionde år eller tidigare måste man omvärdera och visa varandra att man väljer varann på nytt. Jag har gjort delar av mitt val redan och nu återstår det att se om Martin kommer göra det samma, det kan bara tiden utvisa. Därav känns en familjeresa extra viktig just nu och kunna fly bort ifrån den vardagen som nu råder. För när vi kommer tillbaka ifrån semester kommer som sagt var vardagen att se helt annorlunda ut vare sig vi vill det eller inte  (med jobb och inskolning som väntar), det kan va det vi behöver!!! Men redan nu gäller det då att börjar jobbar tillsammans!!! För ingen kan fixa detta på egen hand..

Jag måste kanske acceptera att vissa saker kan man inte ändra på men frågan jag nu då ställer mig är: Kan jag då leva så och tumma på vad som viktigt för mig?? Vi har olika behov i dag, Martin har jätte svårt att tala om känslor och för mig är det nu en av dom största bitarna som jag måste få ha mycket av i mitt liv och i ett förhållande för att må bra.. Livet är inte lätt men det gäller att komma fram till någonting som passar oss båda som par eller som goa vänner. Så semester, tid och perspektiv kan bara bli positiv omsorg just nu för oss som individer, familj och som guldkorn för själen. Jag är inte den som skriver så mycket om privatlivet här inne eller om tråkigheter, för dåliga dagar skyltar man ju inte med eller!?? Men jo det gör jag nu, för det är lika okej för mig att skriva om svårigheter som bra saker i livet. För vem är perfekt!!?? Inte jag och det vill jag inte vara eller bli heller för
"till och med solen har fläckar" och det gör oss alla unika!!!

Jag skäms inte för nåt absolut inte och delar gärna med mig, att skriva är för mig ett sett att barbeta allt som ni redan vet!!! Det är bara så svårt att prata om just det privata för min del för det är så mycket kännslor som ska försöka förmedlas på några rader.. Jag vet också att många av er läsare har kommit mig så nära nu att ni redan vet vad jag känner, tänker och det värmer så att ni undrar vart jag har tagit vägen, att ni saknar och bryr er om mig. För jag saknar verkligen er!!! Jag saknar att hinna kika in till er alla och höra hur ni mår, ta del av det ni gör!! Många av er som har hängt med länge nu här inne på http://rustaupp.blogg.se ser mig (trots min lilla blogg frånvaro) ändå varje dag på facebook och det gör mig glad!!

Jag försöker nu umgås så mycket jag kan med både familjen och mina vänner för att hålla mig över vatten ytan. Jag har även fortsatt att göra en massa saker som jag tycker är roliga för min egen del, en av dom sakerna är reporatget i morgon för Hemstilat. Det kommer att bli en toppen dag på alla sett tror jag!! För Frida och teamet verkar vara så duktiga, jag gillar verkligen deras upplägg. Jag hoppas annars så klart även att ni alla mår toppen och till er som inte gör det just nu skickar jag en extra stor varm kram till!!!

Livet är inte lätt det vet jag redan men det som inte stjälper en stärker en.. Kanske har du varit i samma sits som mig nu, kanske kommer du hamna i en?? Har du några råd och tips eller bra vill prata av dig lite i kommentars fälltet så gör mer än gärna det eller så vet ni vart jag finns: rustaupp@hotmail.com Pusssss på dig min vän!!

Rokader med lek..

I dagarna som var visade jag er att jag hade gjort om lite på Ellas tavelvägg, skrev då även att en liten rokad av leksaker även skett på högersidan. Dom nya Uglydollsen har kommit på plats och leksakerna har skiftas från rum till rum. Det som känns så extra roligt nu med att göra små ändringar är att Ella nu vill fixa själv, kan vara med och flytta om och hon har ex: valt ut sina favoritdjur till hyllan. När jag fyllde år för några veckor sedan fick jag en handgjord present av min svärmor (+ lite annat), hon vet att jag älskar både skor och virkat. Jag fick då små söta converse skor till Ellas hylla. Dom är verkligen docksöta, här kommer nu några bilder i från rummets vänstra sida..Foto & kollage: ©Isabella


På söndag kommer Reporter teamet ifrån den nya spännande tidningen Hemstilat hit hem så lite mer små pyssel ska jag allt hinna med innan dess!! Det ska bli en spännande dag, blir även ett bra avslut på veckan. För allt kommer redan då vara nystädat och klart inför våran resan på tisdagen så då är det bara att njuta av hela nästa vecka utan en massa måsten. Men på tal om ett måste så "måste jag komma hem till ett städat hem", det är inget jag någonsin tummar på!! =) Är du själv likadan?? Pusssss på er.


Så kan det gå...

I våras fick jag ett ryck och spontan bokade en resa till Furteventura för hela familjen och går var det dags igen.. Nu är det lite drygt två veckor kavar på mammaledigheten innan jobbet och nya vardagen kallar, dagis inskolningen drar igång på riktigt. Jag fick där av ett nytt ryck nu igen och bokade en ny resa denna gången går planet till Sicilen, med avgång den 16:e augusti. Jag har alltid velat åka dit men det har alltid blivit andra resmål i stället. Äntligen är det nu dags att bocka av det resmålet och uppfylla den drömmen på min lista!! Har du själv varit där???Bilder: google.


Dekorena efter målning..

Nu på eftermiddagen kommer en liten snabb uppdatering på våran vardagsrums vägg!! Jag har fått en hel del frågor på hur det ser ut på sidan av plattorna och hur stor 3d effekt det blev så i dag tänkte jag visa er lite fler bilder på den nu mera färdiga väggen!! Vi satte ju upp dekorerna för någon veckan sedan och målade dom även med två strykningar vit färg för att få dom att smälta in och samtidigt sticka ut mer ifrån väggen, jag är mer än nöjd!!!. Så här bra blev det.Foto: Isabella      dekorer ifrån hapy fejs.

I dag har jag gjort ett litet spontan köp igen och nu är det lite snabba bud som gäller för att få tiden att gå i hop. För i helgen på söndagag har vi ett nytt repo på gång som jag ser så fram emot och om allt går enligt plan under nästkommande vecka sedan så flyr vi redan på onsdag.. Jag ska berätta mer snart ;) Pussss på er..

Spel på väggen...

Hej alla fina!!! Hur mår ni idag?? Här hemma börjar det kännas lite ljusare och bättre på många sett. Det är tacka vare dom timmar som nu spenderats med go vänner och familjen. Vi har njutit av solen, gjort dags turer och en och annan utgång med tjejerna på stan har det allt blivit för min egen del. Detta var precis vad jag har behövt och det kan vara därför jag känner mig så glad just nu och full av energi. På efter middagen nu i dag har vi haft en storstädning här hemma och jag har flyttat om lite i Ellas lilla rum. Jag hittade då ett ballong spel i en av lådorna som inte längre var komplett så där av fick det komma upp på väggen i stället, så här blev det!!
Även en ny pläd har inhandlats till sängen och hyllorna har fått sig nya ting och mixats med gamla favoritleksakerna (fler bilder kommer inom kort!!). När vi böt ut soffbordet i vardagsrummet så fick alla Ellas leksaker flytta upp till hennes två rum igen. Jag måste medge att det var ett riktigt skönt beslut att ha dom där uppe samlade på sin plats, för nu leker hon i sitt rum som aldrig förr!!
Foto: © Isabella

I morgon nalkas en shopping dag för min del med en killkompis för i helgen bär det av mot festligheter och Pride festival i stan. Vi ska vara barnfria på lördagskvällen och börja dagen med en grillning här hemma för att sedan göra stan med en skön blandning med folk. Ska du själv in till stan i helgen och kanske se paraden eller delta själv??? Kramar i massor till er alla och pusss på er!!

RSS 2.0