Från ful-furu till vitt..

Före och efter bilderna är hemmifrån fortsätter idag och nu är det nederdelen av trappens tur att visa upp sin bästa sida.Trapp renoveringen var inte det roligaste av alla renoveringsprojektet som vi har gjort här hemma men klart det största och viktigaste projektet för vardagsrummet karaktär.. Ella kunde inte ens gå när vi började fixandet med trappen, hon hade en förmåga att utmana ödet då hon skulle klättra i den hela tiden och mer eller mindre bodde i den. Idag när jag skulle ta några efterbilder ville hon inte lämna trappen, kanske blev det en nostalgi tripp för henne eller så är hon bara en lins lus?? ;) Här kommer nu för & efter från arkivet!!!

(När vi flyttade in stod det en öppen stor furu trappa mittemellan vardagsrummet och badrummet. Trappen är det första man ser när man kommer hem till oss, det var också det första av alla ting som jag störde mig på när vi var på visningen av radhuset. Från början var det furu ribbor från golv till tak på trappen och den dumma placeringen fick hala vardagsrummet att kännas som en stor bunker.)Bilder: © Isabella - Trappen före

Vi började med att riva bort räcket och vi fick sedan hjälp av Martins far att täcka igen stegen med MDF. En special beställd MDF skiva på över tre meter beställdes och sattes upp som vägg på vänstersidan (mot vardagsrummet till). På högersidan emot badrummet till byggdes en vägg upp med en liten dörröppning som döljs när badrums dörren är öppen. På sådant sätt fick vi ett extra rum för jackor och städsaker vilket vi behövde.


Bilder: © Isabella Trappen-efter


Trappstegen: På trappstegen låg det en plastmatta som vi lät ligga kvar då den var orubblig.. Mattan tvättades av och ruggades upp, där efter målade vi varje steg med en härdande 2kompinents färg för slitstarka miljöer. (Vi fick måla ett antal ggr så att färgen täckte, jag blir svettig av bara tanken..)


Vägarna: Målades vita med badrums färgs och två kubformad hål sågades ut med hjälp av sticksåg på vänster väggen. Då vi inte har några fönstren på hela tv väggen fick dem nya kub fönstren en avgörande ljus spridande funktion ifrån övre plan. Som mall till kubformen använde vi oss av våra hyllor som vi har i vardagsrummet, på sådant sett blev det även en detalj som går igen som en rödtråd här hemma i inredningen. (Även Ellas elementskydd i husgarderobs rummet har samma form.) När allt var klart målades även dem nya fönstren vita samt varje liten detalj under trappen målades också vitt.


Kostnad:

Väggen med kubfönstren användes 15mm MVF som var 2x3,5m hög pris 1600kr
Färg
2komponent nästan 5 liter gick åt pris 600kr/ litern,
Gips och reglar till väggen mot badrummet pris ca 900kr.Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux