Det finns änglar..

I dag är en superdag och jag är så glad!! Jag har mailat med Jenny som driver bloggen janethepain om vart hon har fått tag i den urläckra tapen som hon har hemma i matrummet för jag skulle nämligen så gärna vilja äga den och ha den under vardagsrums bordet här hemma. (Det känns verkligen som att det står Isabella skrivet över hela tapeten.) Det är min lyckodag idag tror jag, det visade sig att Jenny har nya planer för matrummet och att hon hade en bit tapet över som jag kunde få.. :) Änglar finns dom?? Svaret är ja för det har Jenny bevisat för mig nu!!!! Gud va glad jag är!!!


Kollage: © isabella.                 Bilder: Jennys hem.


I dag ska vi besöka Stockholmmässan i Älvsjö men denna gången är det ingen inredningsmässa som vi skall besöka tyvärr, utan motorcykel mässan. Det blir ett besök dit för hela familjen då min far ska ställa ut sin pärla, han har dekorerat montern och pysslat för fullt under veckan och jag har lovat att fota. Det blir säkert kul!!! Hur ser dina planer ut för dagen?? Kramar//Isabella


Orange - i mitt hjärta..Helgen står vi dörren och dagarna flyter in i varandra tack vare mammaledigheten som råder!! När jag går här hemma om dagarna blir jag så sugen på att göra om hela tiden, för husfridens skull är det tur att det inte är några stora projekt som jag planerar inför. I går beställde jag hem ett nytt underbart tyg som det sak piffas med i vardagsrummet eller rättare sagt ett påslakan är det som jag har beställt. Nya kuddar i form av Zigsag mönster och en lagom dos med färg ska inomkort få kramas med dem orange textilierna i soffan, för orange tröttnar jag aldrig på!!! Dem färggranna kuddarna från åhlens ska få flytta in i Ellas rum i stället då jag redan har fått nog av tutti-frutti mixen... Varför gör jag alltid så här??

Efter jul tar jag alltid in en massa färg för drygt en månads tid och sedan är jag mätt på det.. jag lär mig aldrig!!!! Är jag bra tossig eller funkar du likant ibland??? Kramar//Isabella


Gult och gråttBilder via: melissa , housetweaking ,thrinethorseninsidehomepage  ,Fentonlivingetc 

Tack för alla era söta kommenterar i förra inlägget och det av så kul att läsa era svar som gav mig ny inspiration och många leenden!! Att Anna ville se mer av gult och Susanne hot Pink tillsammans med orange som Dessi ville se mer av, skulle i kombination med rött som ullvi32 svarade bli en fin varm Kombination om man slog dem samman. Det var intressant att få reda på när erat intresse för inredning startade och det verkade som att dem flesta av er var lika tokiga som pysselliten som har hållit på sedan 13års ålder & som Petra som har hållit på med inredning så länge hon kan minnas...

Att kök, tvättstugor och badrum stod högst på rusta upp listan tillsammans med hallen som Yenny gärna skulle vilja slå upp en dörr i fick mig själv att tänka och känna efter lite.. När jag hade tänkt klart ångrade jag mitt eget svar lite och kände lite mer så som Susanne faktiskt "att nej det vore ganska skönt att slippa rusta upp någonting alls just nu", då renoverings suget är ganska mättat både hemma hos henne som bygger hus just nu och hos oss som har fixat och donat hela förra året..Vi verkar dock alla vara överens om att ful furu och körsbärs färgat är banlyst ifrån våra hem om vi fick bestämma!!

Jag skrev ju även i mina svar att jag trodde at gult och grått var en kombo som vi kommer att få se galet mycket av i år, så i dag bjuds ni därför på inspiration i dessa två färger!!! (En kombo som jag själv har börjat falla för!!!)

 

Hemma hos oss - Sovrummet

I dag bjuds ni på en rundtur i sovrummet och det blir en snabb tur för vårat sovrum är långt ifrån stort. Här inne får en 180 säng samt två st sängbord plats och då är det knappt 1m golvyta kvar runt om sängen. Vårat radhus skiljer sig nämligen ifrån resterande hus på våran gata, då vi har tre sovrum på övre plan i stället för två stora och vi har verkligen ytnyttjat varje mm av golv ytan på bästa sätt.. Finns det hjärterum så finns det stjärterum och vi behöver inte ha det större än så här just nu!!


(Dem tidigare ägarna använde sovrummet som barnrum med en liten klädkammare med 1meters djup. Några garderober fanns det inte plats för i något utav rummen här hemma, men förvaring måste man ju ha. Vi valde därför att riva den gamla klädkammar väggen för att sedan flytta fram den nya väggen som vi lät bygga ca2m, på sådant sätt fick vi en walk in closet till mig och Martin som rymmer det mesta.)
Foto:  © isabella


WALK IN CLOSETEN: Vi använde oss av två st Ikeas expedit hyllor i klädkammaren då djupet på kuberna är i det perfekta måttet för att placera kläder i 33x33x30cm.
Rakt fram i det lilla rummet har Martin sin sida för sina kläder, där valde vi att plocka bort tre sektioner av hyllorna för att i stället breda plats för två st underliggande klädstänger. Martin vill nämligen ha bra överblick på hans tröjor och skjortor  (han orkar heller inte vika in allt snyggt efter tvätt heller) så den lösningen blev bra för honom.

På min sida lät jag behålla expedit hyllan i originalskicket och på högersidan fästes två stänger upp där kavajer och blusar kan hänga fritt. Självklart sorterades alla kläder in i kategorier: linnen för sig, tröjor för sig m.fl efter färgskala så klart!! På motsatt vägg sattes tre st billy bokhyllor upp och där i placerades mina sommar skor samt en egen del för väskorna. Jag är skogalen och får byta ut min samling av skor efter säsong i hyllan, då inte alla fick plats fick resterande bo på vinden.


VÄGGARNA: Alla väggar målades vita med badrums färg glans 20 ifrån flugger, jag ville ha någonting kontrast fullt och grafiskt som fondvägg bakom sängen i samma bredd. Jag blev kär i deccormaissons trädtapet direkt när jag såg den på Günters målarbod i Älvsjö! Dagen efter det var Martin i väg och köpte tapeten i överraskning till mig (innan vi ens hade vunnit budgivningen på radhuset.) Hur glad tror du inte att jag blev när vi vann budgivningen & då jag samma vecka fick se min favorit tapet i mina händer. Det var dock verkligen tur att tapeten passade i det nya sovrummet sedan, då den tillverkades i ett färdigt mått på 240x260 vilket vi inte viste.
(Bredden blev perfekt och vi slapp beskära tapeten I bland har man tur!!!)


Möbler & accenter, svar på inköpsfrågor:
*Sängen
är en malm ifrån ikea
*Sängbor malm ifrån ikea, med måttbeställt vita glasskivor ifrån lokala galsmästaren.
*Lamporna heter Kaxig, finns att köpa på Ellos (dock inte i orange utförande.)
*Kuddarna i rosa som jag även har i svart/vitt med cirkel på ifrån H&M Home.
*Orange ryarkuddarna som vi brukar ha i sovrummet sesångsvis är ifrån Softhoney.se
*Stads kuddarna och den svart/vit randiga kudden är även dem ifrånH&M.
*Taklampan samt den orange textil sladden är köpt hos Bolagret.
*Trädtapeten ifrån decor massion accessories finns att köpa här hos Mr perswall.
*Golv 14mm ekparkett ifrån tarkett.
 
(Jag hoppas att många av era frågetecken nu har besvarats, har ni fler frågor så fråga gärna!!)Kramar//Isabella


Konsten går i arv!!!!!

Jag vet att det är många av er läsare som har fallit för barnrum med retrostuk och handplockade detaljer! Idag vill jag därrför tipsa er om dessa söta filtar med apor och elefanter på som jag tror skulle vara pricken över i-et i retro rummet. För visst har plädarna den klockrena “retro looken”???
 

Kollage: isabella      Produktbilder: notold-evelina.

Vem är då konstnärinan till dessa sötnosar??? Det är faktiskt Rose-Maries dotter Evelina som har virkat dessa söta barnplädar. Ni känner säkert igen ordspråket "äpplet faller inte långt ifrån trädet"!! Denna gången passar den beskrivningen verkligen bra in. Att Evlina har fått lyckan och ärvt hennes mors och mormors talanger råder det ingen tvekan om. I dag har jag suttit och klickat mig fram ibland Evelinas egna hantverk och jag är minst sagt imponerad!!! Evelinas plädar är ca 60x70 cm och kostar ca600kr+frakt, hennes blogg hittar du här!!INSPIRATION - CIRKUSTEMA....


Kollage: © isabella            barnrum-cirkus tema.

Produkter i kolloget:
Poster obido tillverkare MR fågel finns hos bestkids pris 79kr
Ana ugglor i mossen tillverkare MR fågel finns hos bestkids pris 79kr
Förvarings box la shelf ifrån bestkids pris 399kr
Pläd små Apor Evelina design är ca60x70 cm och kostar ca 600kr+frakt.
Skallra virkad finns hos modellmini pris 125kr/st 
Uggla virkad av märket JellyCat finns hos SoftHoney pris 185kr
Elefant Norsu stor ifrån favoritsaker pris 399kr
Vimplar finns hos modellmini 11,5m och 24st flaggor pris 310kr
 


valet av val - gör det själv.


Kollage: © Isabella

Det är dem små detaljerna i hemmet som gör skillnaden!! I badrummet här hemma har jag tröttnat på alla våtservetter och vardags bestyr som ligger överallt. Jag har letat efter idéer till att göra en egen låda för våtservetterna, föll pladask för denna söta lilla val. Denna sötnos borde inte vara så svår att göra själv med lite MDF (rest bitar) och färg. Vill man gå den enkla vägen kan man alltid köpa en Grundal låda ifrån IKEA och som du kan sätta din egna personliga prägel på den med hjälp av dekorplast eller lite färg. Hur ser det ut i ditt badrum, har du bra förvaring??


Hemma hos oss - Trappen

Ny vecka och nya möjligheter!!!! Nja jag forsätter att vara förkyld och hoppas på att mitt läkarbesök idag ska ge utdelning och hjälp i stället... Jag har fått väldigt mycket frågor och mail den sista tiden om jag inte kan förklara mer i detalj om hur vi gick till väga när vi renoverade rummen här hemma, inköpsställen, mått på husgarderoberna vart trappräcket är köpt m.m.
Jag har funderat lite på det och i helgen har jag letat upp lite efter före och efter bilder, så I dag tänkte jag börja att svara på några frågetcken genom att visa er hur hallen såg ut där upp innan vi satte tänderna i den. Här nedan kommer nu en beskrivning på hur vi gick till väga och några före och efter bilder till er!!!

(övre plan innan vi tog oss an trappen: Innan satt det ett furu räcke som gick hela vägen upp i taket som även fortsatte ner emot vardagsrummet och hallen där ner. Golvet där uppe hade en sliten plast matta och trappen hade slitna öppna steg även dem klädda med matta i venylplast. Väggarna var tapetserade med en randig aprikostapet.) 
 


Foto: © Isabella       Hemma - trappen

MATRIAL & PRISER:
Ekparkett: ifrån Tarkett 40kvm pris: 13 000kr
Badrums färg: ifrån Flugger 45L pris: ca 8000kr inklusive ca 30l spackel.
Trappräcket: ifån Lundbergs  via K-rauta pris: 10 000kr, vilket motsvarade 18st ledbara stålrör, 4st ändstolpar, 3överliggare och 3underliggare.
Klockan kommer ifrån: Ruminteriör pris: 600kr

RENOVERINGEN TRAPPSTEGEN:
Vi valde att bygga igen trappstegen med hjälp av MDF och stegen målades sedan vita med en härdande 2komponents färg som skulle vara slitstark. (Slitstark kanske men täckande, i flera omgångar fick vi måla.) Innan målningen tvättade vi bara av stegen med T-röd och lite sandpapper. På övre plan lades genomgående ekparkett in ca 40kvm, då undervåningen redan hade nytt golv sedan tidigare fick det bli av samma märke och serienr ifrån Tarkett. Hällst skulle jag ha velat haft vitt golv men då Martin inte gick med på att byta golvet där ner gav jag upp till slut. För jag ville ha samma golv på båda planen i sådant fall..
Väggarna berdspacklades och målades kritvita med fluggers badrumsfärg glans 20, den färgen målades även upp på alla andra väggar på övreplan.

RÄCKET:
Trappräcket specialbeställdes ifrån företaget Lundbergs via K-rautas bygg varuhus.
Tyvärr hade vi massvis med problem med räcket och företaget då konstruktionen inte höll blev vi nästintill galna.. Det slutade med att det blev en reklamation efter besiktning och massvis med samtal oss emellan, då det hela var ett konstruktions fel ifrån leverantörens ritning som orsakat felet fick vi tillbacks hälften av kostnaden.. Martin fick då istället designa ett eget nytt räcke och det ända som vi behöll ifrån lundbergs var stålribborna. En egen juten fästanordning fick ändstolparna att hålla sig på platts och bli hållbara. :)
Jag måste medge att vi är bra nöjda med våran trapp i dag och hela övervåningen blev så ljus och fin tack vare hallen där uppe..

Hallen är övervåningens mittpunkt och där ledar fyra dörrar in till respektive rum i en cirkelformad båge med: vårat sovrum till höger, Ellas lilla rum rakt fram, Ellas husgarderobsrum snett till vänster, badrummet till vänster och sedan altandörr till baksidan. Här hemma går man ut på baksidan från det övre planet då vi har suterräng radhus. Baksidan har inte fått sig en ansiktslyftning än det kommer så småningom ;)


Värmande besked...

Hej kära ni, har eran helg varit bra??? Förkylningen och febern vill inte ge vika här hemma och jag fryser så, men idag känner jag mig lyckligt varm!! Jag fick ett mail av Rose-Marie i dag, hon hade bifogat bilder på pläden som jag har beställt utav henne. Bilderna som jag fick på min kommande lilla pärla var så otroligt fina att jag smälter bort!!! Ååååå va glad jag är nu :)


Kollage:isabella    Konstnärinna: Rose-Marie Svensson.

Färgerna är exakt så som jag ville ha dem och Rose-Maries fingrar måste vara bra trötta just nu då hela 80cm redan är färdigvirkat. Det är helt otroligt vad denna kvinna kan skapa med en sticka och lite garn, jag är fortfaranarnde helt mållös!! Nu har Rose-Marie även blivit med blogg så nu kan jag följa hennes arbete under tidens gång. :) Jag längtar så tills jag får ha den i min famn och denna skönhet kommer jag aldrig att släppa ifrån mig!!! Har du någon inredningsdetalj där hemam som du inte vill leva utan???


svensson svensson, - orange familje lycka...

Det skämtas ofta om Svensson Svensson familjer bland folk och vänner i min omgivning och jag får ofta höra att du är en riktig Svensson nu!!! Ni känner säkert igen dem skämten som jag menar: barn, villa , vove, volvo m.m Jag brukar alltid säga att nej jag är inga Svensson för jag är inte gift än!! (mina två älsklingar heter nämligen Svensson i efternamn) men nu får jag ge upp Svensson diskussionen!! För nu håller inte mina motargument längre i Svenssonträsket då vi i dag klockan fem blev med det sista (V) för att räknas som riktiga Svenssons!!!!


Kollage: © isabella                   Puppy: formgiven av Eero Aarnio för magis.


Igår fann jag min nya lilla orange (M) vän på blocket för 300kr efter lång tids letande!! Jag är så glad att jag hoppar runt här hemma snart av lycka (trots att jag är så förkyld..)
Blocket är en underbart guldgruva i bland!!! :)
Jag vill även ha en riktig hund vilket vi är oense om då Martin är en katt människa, så jag får nöja mig med en plasthund så länge!!! ;) Men som ni ser på bilden här ovan är inte Ella lika glad som mig då det inte är en levande hund som flyttar in.. Men jag tror att hon kommer bli glad igen när hon får leka med våran nya orange vän!!!
Eller vad tror du???
Är du en hund eller katt människa???

Nu väntas en lung kväll i soffan med film maraton, det blir det ända marton steg som jag och min förkylda kropp tänker ta i dag!! (Film tips motages tacksamt!!!!) Kramar//Isabella


Hänga på låset i februari..

Vårens bästa nyhet kommer definitivt ifrån IKEA!! Det har "viskats" en hel del i bloggvärlden sedan tidigt i höstas om att den så populära och stilrena stolen Vågö ifrån Ikeas Ps kollektion ska återkomma i sortimentet till sommaren 2011. Nu är det i dag bekräftat ifrån Ikea själva via livethemma att denna skönhet kommer att finnas i årets sommar kollektion och då i färgerna svart, vitt och grön/gul tonat utförande. Det beskedet välkommnar jag med en stor aplåd och tre högljuda HURRA, HURRA, HURRA!!!! Vad säger du??


Kollage: ©isabella                             Formgivare: Thomas Sandell


IKEA PS VÅGÖ fåtölj pris 199:-
IKEA PS SANDSKÄR brickbord pris 299:-

Jag fick två st mörkgröna Vågö stolar av min kära man i födelsedagspresent förra året. Tyvärr vart dem inte bosatta länge här hemma tack vare den begränsade budgeten som mamma ledig, det blev att vi sålde dem på blocket kort därefter igen för att prioritera... Jag har suktat efter nya varje dag sedan dess!!! Så gissa om jag är glad över att dem kommer in igen!!! Jag kommer garanterat att hänga på låset för att hinna få tag på ett par eller fler och att priset även är så tilltalande gör mig överlycklig!!!
(Nu känns det som att vi sålde dem förra stolarna i rätt tid..) 
Kommer det att bli något Vågö inköp för din del, är du kanske redan en ägare??


Lappar och lager på lager..

Lappteknik på väggen och på textilierna är en härlig syn, som börjar växa fast i mitt hjärtat allt mer. Att experimentera med tapeter på detta sätt kan verkligen bli dekorativt och billigt!! För hos dem flesta affärerna och även på nätet kan man oftast få gratis tapetprover. (som även dem flesta av er redan vet.) När man ska tapetsera på detta sättet passar provbitar alldeles utmärkt och gratis är ju alltid gott!!!Kollage: isabella

Blommiga bohemiskt slarvigt uppsatta tapeter eller jämna linjer kan var A och O när man använder sig av denna teknik. Själv tycker jag att det blir mindre plottrigt för ögat om man sätter tapeterna med jämna linjer och inte sneda överlappningar. Att välja tapeter som går lite ton i ton och inte satsa på för mycket mönster kan göra underverk. I Ellas lilla rum skulle det vara kul att experimentera lite med dem annars så vita väggarna. Skulle denna teknik passa hemma hos dig??

I dag har jag dock ingen pyssel lust alls då feber termometern överstred 39 grader på mig nyss. Japp ni läste rätt hela familjen är sjuka igen!!! Det känns som att vi försöker sätta nytt världsrekord i att vara sjuka. Jag önskar att jag hade ett stort varmt lapptäcke nu och krypa in i för jag fryser så mycket.. Hoppas att ni håller er friska!!! Kramar//Isabella.


Texter och Printdolls..

En av dem största inrednings trenderna just nu är helt klart den industriella looken, den breder ut sig som en löpeld genom inrednings världen just nu!! Det jag har fastnat lite extra för i just den "industriella stilen" förutom plåtskåp är dessa snygga Printdolls.. Trycken påminner mig om gamla gatuskyltar som jag ofta såg som liten i svart/vita filmer hemma hos farmor, kanske är det just det som gör att jag gillar dessa extra mycket!!
Faller du för trender och den industriella looken??

(Själv gillar jag det mästa i inredningsväg trender eller inte. Här hemma råder det en mix av skarpa kontraster som möter det grafiska och numera även lite nya möten som i denna lekfulla trend, med en mix av detta slag mår jag som bäst!!) Vad får dig att må bra??
 
 
 
Kollage: © Isabella             Bilder: Housedoctor, coordamagazine, roomservice.

När jag kollade igenom Housedoctors vår nyheter i dag fick jag se en favorit i repris i deras sortiment, du kan köpa dessa svarta färdigtryckta Printdolls papperen i formatet 60 x 220 cm. Trycken levereras i rullform och monteras direkt på väggen eller på valfritt underlag, till exempel MDF, Priset för dessa tryck är 659 kr/st..
Dem var lite i det dyraste laget för mig just nu, så jag ska fundera ut en smidig och billigare ide..
Vad tycker du om tryck och målade väggar som dessa?? 
Förnya din matta - gör det själv..

Efter en god natts sömn och drömmar om sol och värme blev jag så besviken i morse när jag tittade ut ifrån mitt fönster och fick se att snön ligger kvar. Talade med min syster i går som låg och solade på stranden i Santa barbara (Usa), dem hade 22 grader varmt och strolande sol. Snart hoppas jag att kalendern visar maj månad då jag kanske ska åka dit och hälsa på Melina, då hon ska plugga där i 1-2år. Om resan inte skulle bli av så längtar jag ändå till maj då jag får pynta och fixa på altanen i alla fall.

Förra året byggde vi ju trädäck och spaljé och i år ska piffningen sättas. Jag har redan börjat spåna på lite idéer och är på jakt efter någon snygg plast matta tror jag. Ett annat alternativ i stället för plastmatta och som jag lätt kan pyssla i hop själv är målning av en jutematta. Vad tror ni om den iden??


kollage: isabella

Det som behövs för att tillverka en matta av detta slag är en jutematta, ett motiv som man vill ha, utomhus färg, maskeringstejp, mall och pensel. Svårare än så är det inte. Som ni ser är iden ganska lik det dörrmatte tips som jag skrev om tidiga i vintras.
(En ide som jag ännu inte har provat på själv, men kanske snart.) Är det någon av er andra som pysslade ihop någon matta efter det blogginlägget???Färggran dukning med bus..

Barnsligt kul var det att dekorera inför Ellas första barnkalas  och färg tokar som vi är här hemma, var det extra kul att få gå lös ordentligt!! Jag valde att frossa i så många färger som jag bara kunde rafsa ihop här hemifrån i materiell väg. Vi samlade ihop barnstolarna ifrån alla rum, vrår och dukade långbord i vardagsrummet och som sedan förvandlades till dansgolv. Lite roligt var det att alla stolar var olika, precis som dem små trollens personligheter. Här kommer lite bilder på hur bordsdukningen såg ut innan kalaset började.


Foto: Isabella        (lugnet före stormen..)


Kalaset!!!

Det var ett fantastisk dag i går och Ella fick så mycket fina saker och det bästa av allt var att hon fick skratta hela dagen med sina vänner. Det var en helt slut liten 2-åring till dotter som nästan somnade stående i gårkväll efter att alla hade gått hem. Tack alla våra nära & kära för att ni gjorde Ellas dag speciell och ett stort Tack till alla er läsare/vänner för dem gulliga gratulationerna!!! Ni är bäst!!!

 foto:isabella

I dag har vi firat Ellas 2-årsdag igen och nu på hennes riktiga födelsedag!! Den 16jan kl 15:09 föddes våran älskade lilla flicka som fick namnet Ella Tindra Elicia!! Med sina små mått och ynkliga gram kom hon ut efter en orosfull och riskfylld graviditet. Ella fyllde våra hjärtan till brädden med dem underbaraste av alla känslor!! Kännslor som vi kämpat så länge för att få känna och få dela med vårat troll!!!!

Vi är så glada för att vi har dig Ella, vi älskar dig så otroligt mycket!!!!! Hur mycket då kommer du säkerligen att fråga oss någon gång i framtiden??
"Mer än till oändligheten och vidare" så mycket älskar vi dig!
(Så oändligt mycket att det bara är du som kan förstå och mycket mer där till!!)
FÖR VI "GOM DIG"..

I kväll ska det bli så skönt att bara få sitta ner i det tysta och mysa till premiären av solsidan tillsammans med mitt andra manliga hjärta!! Hoppas att din kväll blir precis så bra som du vill ha den!!!! Kramar//Isabella

kakmonster i massor, vi dukar för fest...

Fantasifull bakning, roliga kalas tider och jag har fått början till ryggskott som pricken över i! Det är vad som händer och sker här hemma just nu, därför har det varit lite tyst här på bloggen under veckan. I dag har Martin bakat för fullt, jag har dekorerat bakverken och förvandlat dem till små kakmonster: Muffins fyllda med mosad banan, sylt och toppning av grädde och kokosflingor som har färgats rosa/blå med karamellfärg var allt som behövdes för att skoja till det lite. Till ögon använde jag godis och ätbar färg, i munnen sitter självklart en kaka för det måste ju ett kakmonster ha. Dessa små monster ska ätas upp av 8 hungriga och kalasande barn i morgon!Foto: © Isabella

Vi ska nämligen ha 2års kalas för Ella med bus och spring i massor i morgon, för på söndag fyller vårat hjärta år och denna gång har vi beslutat att dela upp kalaset på två dagar. Förra året fylldes vårat lilla hem till brädden av släkt och vänner som ville vara med att fira våran prinsessa, över 40 personer blev vi den gången med knappt 1kvm per person att stå på. Men finns det hjärtrum så finns det stjärtrum!! (Den beskrivningen passade verkligen bra in på den dagen.) I år känns det bättre planerat och dem små springande benen behöver även mer plats att busa på. Förra året gjorde jag en tågtårta i tre delar men i år blev det självklart en....??Foto: © isabella

Drömmarnas trädgård tårta så klart!!! Nu sak det pyntas och fixa med det sista medans Ella sover gott på övreplan relativt ovetandes om var morgondagen har att erbjuda. :) Hoppas att ni får en trevlighelg mina vänner!!! Vad ska ni göra i helgen??? Kramar//Isabella

Rutigt randigt och färgglatt..

Vardagsrummet har fått nya kläder och det känns så bra!!! Vindsfynden återanvändes och det blev även en tripp till Åhlens förra veckan igen för att komplettera med lite nytt. Vi köpa nytt tyg till bordsskivan och jag råkade även springa på två stycken lekfullt randiga kuddar, som fick följa med hem. För att spä på den där lekfulla känslan lite extra brukar vi alltid använda mig av några utvalda leksaker som dekorations detaljer i inredningen här hemma. Vilka favoriter tror du att vi har använt oss av den här gången? ;)


Kollage: © isabella          Bilder: privat.

I dag ska vi måla två st nya trä lådor som vi ska ha under soffbordet. Det ska bli ett kul litet mor och dotter projekt!! Just nu sitter vi & myser i soffan, Ella kollar på ett avsnitt av Makka Pakka. Det är en härlig dag och ljuset flödar in genom fönstret, jag kan nu samtidigt se hur skitiga mina fönster verkligen är!! -SUUUUUUCK!!!!!

Jag våndas över att behöva putsa dem för är det någonting som jag absolut inte är bra på så är det att Putsa fönster samt steka pannkakor och plocka in i diskmaskinen. Det blir alltid fel och det slutar oftast (alltid) med att Martin får göra om det och göra rätt efter mig!!! För jag fixar verkligen inte dem tre sakerna. Vad är du mindre bra på??

Hallen med tankar i plåt..

Måndag igen och jag är en fundersam och full med idéer i dag!! Vilket inte uppskattas just nu av min kära sambo!! Martin sa till mig i dag: “Kreativitet är en bra och positiv egenskap som du besitter mycket av Isabella, men ibland önskar jag dock att du hade lite mindre!!!” Hur kom det sig att han sa just dem orden?? Jo jag berättade för Martin att jag gärna skulle vilja ha 4st omklädnings skåp (helst i gamal militär stil) till våran hall.Kollage: isabella       

Hallen här hemma är jätte liten och i dag har vi en hatthylla och två stolar, lösningen är Inte särskilt praktiskt men ganska snyggt ändå!! Om vi däremot införskaffade oss plåtskåp så skulle det vara både snyggt och praktiskt!! Familjens kläder och alla vardags prylar förökar sig fort här hemma, Ella växer och förvarings behovet blir bara större och större. Så några ny gamla skåp är väll ändå ingen dum ide?? Eller???

Jag ska börja leta lite smått efter skåp på eftermiddagen, för övertalnings processen har in lätts här hemma!!! ;)Håll tummarna för mig!! I dag ska jag även föröka att hinna med att ta lite nya bilder på vardagsrummet, nu är det äntligen vårigt och häligt
  

Borliga invigningen firas.. (slutresultatet..)

Här hemma firas det i går och idag. Det är ingen som fyller år denna helg utan vi firar att Barnrummet är klart. Helt färdig målat och sängen blev så bra, rummet känns mycket större utan spjälsängen!! Borgen har även den bättrings målats och är nu som ny. Igår ägde invigningen rum och det busade som bara den vill jag lova. Stegen har vi tagit bort för tillfället, då nya halkskydd ska stryckas på. På underdelen av borgen har vi bullat upp med kuddar och sagoböcker, Övre plan är tomt än så länge. Ella leker titt ut och busar för fullt med sin nya koja och vi får lite extra egen tid som verkligen uppskattas just nu. Det är vardagslyx för mig!!
Kollage: © isabella.  


Dem röd prickiga vimplarna ifrån Modelmini har fått en matchande kompis i form av nya sängkläder med docksöta prickar. Jag hittade en webbsida vid namn Palidesign där alla sängkläder är handgjorda och är av den mjukaste kvalitén jag känt. Ellas sängkläder är vändbara med röd/vit prickigt mönster på den ena sidan och Små vit/röd prickigt mönster på den andra. Jag är bra sugen på att köpa fler sett i färgerna svart och rosa också. Eller kanske dessa med svampar på!!??

Nu bär det snart av till svärmor för en lördags fika för våran del, kvällen och morgondagen kommer bli lugn. För under dessa två dagar tänker vi inte göra många knop!! Vad ska du själv hitta på???

 

Betong tak och personlig stil..

I höstas föll jag för dessa underbar bilder på en klockren lägenhet i Chicago. Bilderna har legat gömda i inspirationsmappen tills i dag, då jag skulle sortera lite bilder och fick syn på dem igen. Så i dag har jag suttit och beundrat denan otroliga bostad igen länge!! Jag gillar verkligen den här lägenheten, då den har en stil som tilltalar mig och sammtidigt är den en klass för sig i mina ögon. Jag låter bilderna få tala för sig själv nu för annars är risken stor att jag kommer babbala på i evigheter!!! ;)Bilder: Byron Flitsch & Nathan Nally

Lägg märket till det snygga taket och pelarna bredvid sängen. För hur lyckat är det inte att ha betong i taket och inte bara på en ruff vägg?? Snart skall väggarna eka av barntjut och busiga toner här hemma, då Ellas lek kompis Alvin kommer på besök med sin mamma för lite frdagsmys. :)
Trevlig kväll och Helg mina vänner kramar// isabella.


Dröm förblir en dröm..

God morgon!!! Är ni utvilade och pigga?? Ledig i dag? Vi är trötta och sega här hemma efter allt pysslande igår för det har målats, målats och målats lite till här hemma. Borgen har fått sig ett lager bättrings färg och några nadra detaljer har också målats om. I samband med borginstalationen i Ellas rum passade vi även på att byta ut hennes säng. Nu ska spjälsängen bort och ersättnings drömmen hade varit växa sängen ifrån Danska Sebra. Våran sparbössa Höll dock inte med oss, jag fick snabbt glömma den drömmen. Sebra sängen är så fin och med sin tidslösa design, med ett pris på ca 7500-9700kr är det en dröm som dock får förbli just en dröm.

Kollage:© isabella.


I stället har jag letat efter en 40-tals säng med utdragning funktion som vi kan anpassa efter det att Ella växer. Till min stora lycka hittade jag en säng i går för ynka 350kr, färgen var dock grön och sliten. Min syster sa direkt när hon fick se sängen. - Har ni köpt en container?? Fy va ful ska du förstöra Ellas fina rum nu???? Det min syster inte tänkte på är att en burk vit färg kan skapa magi. Grundmålningen är redan struken och nu väntar jag på att den ska torka innan jag fortsätter.Detta kommer bli riktigt bra och Ella gilla redan sin nya säng! Vilken säng är din dröm säng???

Virkad magi!!

Virkning och textil hantverk fascinerar mig enormt mycket och jag beundrar verkligen människor som besitter hantverkskonster som dessa. Själv har jag tummen helt upp i det blå när det kommer till sömnad och textilier. Någon som är raka motsatsen till mig är Rose-Marie Svensson. Hon ger mig än otrolig vitaminkick med sina underbara alster och virkade plädar, som går i regnbågens alla färger!! Jag är häligt vårkär i den sicksackmönstrade pläden här nedan som jag även kommer att beställa inom kort. Här kommer nu ett axplock i från Ros-Maries färsprakande hantvers sortiment!!


Kollage:isabella      Produktbilder: Ros-Marie Svensson.

Rose-Marie Svensson bor i Timmernabben som ligger mitt i mellan Oskarshamn och Kalmar tillsamman med sin man och tre barn ( den äldsta utflugen sedan flera år), två katter som heter Enzo och Tiger. Dom bor i en svart villa med vita knutar, det är där inne som Ros-Marie utför sin magi med virknålen. Utanför huset står blommorna i färgstark blom under vår och sommar säsongen, kanske är det Ros-Maries stora trädgårds intresse som inspererar henne til att virka med mycket färg?? 
Hon har alltid tyckt om att jobba med sina händer och har provat på det mesta inom hantverkskonsten, målningen är det som hon har hållit på längst med säger hon själv. Ros-Marie har haft en hel del utställningar under åren där hon både har visat upp sina konstverk i material som betong, mosaik, tyg och garn. 

Jag tycker att det är djupt imponerade hur hon kan skapa sådanna vackra ting med hjälp av en liten sticka och ett nystan, kanske är henens virknål magisk?? ;)
Hittade du någon favorit??? Hur är det med dina kunskaper kan du virka och sy??


Borgligt köp...

Jag vill tacka så mycket för era förslag om kuddarna i mitt tidigare inlägg och tack för era vänliga ord. Jag uppskattar verkligen att så många tog sig tid att hjälpa mig att få igång tankeverksamheten igen!!! Att ta bort allt det svart vita som Dessi, Petra och Anna föreslog är jag riktigt sugen på att testa. För att kunna plocka bort allt det svart vita behöver jag även byta ut tyget under glasskivan på vardagsrums bordet. Så i dag blir det en tripp tillsammans med Ella till Ikeas textilavdelning, för nu har jag lite nya tankar och idéer att klura på!! Det ska bli så roligt!!! Jag skrev även om ett "borgligt impulsköp", här kommer nu svaret!!

 
kollage: isabella      Lekborg och produktbild ifrånveravera.


Som ni ser så är det snabba impulsköpet inget minder än en lekborg ifrån Veravera som vi fyndat på blocket!! Jag har sedan ella föddes haft en stor förkärlek till denna otroligt söta lekmöbel men aldrig haft ekonomin eller någon plats att ha den på. När jag fick syn på den igen till ett bra pris började tankarna snurra, måttbandet åkte fram!! Vi har ett outnyttjat hörn i Ellas lilla barnrum i dagsläget som inte kommer till sin fulla rätt då hörnet har varit mer dekorativ än användbart. Ella har inte suttit där många min och hon tycker inte alls att det är en mysig plats för varken sagostunder eller busiga lekar tyvärr.. 

Som dem flesta av er redan vet är vårat lilla hus bara 85kvm stort, jag försöker därför utnyttjade varje liten kvm på rätt sätt och efter våra behov. Därför har jag gått och irriterat mig på det lilla outnyttjade utrymmet i hörnan fram tills idag då borgen ska sättas på platts. Jag har inte hunnit tagit kort på borgen än, så under tiden vi pysslar och försöker få den på plats får ni njuta av en produkt bild ifrån Veravera. Jag tror att det tidigare lilla tråkiga hörnet kommer att få en helt annan positiv roll nu!! Eller vad tror du????
Färgglad shopping och ett "borgligt" impulsköp

Vi började turen till Åhlens för att införskaffa den rutiga och färgranna "kudden Rubrix" som jag har suktat efter länge. Jag sprang även in en snabbis på jobbet för att hinna köpa några fler färgglada kuddar till Ellas lilla rum för bara 29kr/st på rean. Undertiden ringde Martin ett samtal inför våran "borgliga" kvälls hämtning. (Vad det var för borgligt impulsköp får ni se i morgon!!)

Väl hemma igen drog vi upp på vinden för att shoppade lite till!! Jag har en förmåga att köpa på mig en massa kuddar, stolar och skor av samma typ fast i olika färger när jag hittar dem där speciella favoriterna. Förra året var det kuddarna ifrån H&M Home som lockade mest!! Jag köpte både plädar, kuddar i olika lekfulla och färglada utföranden. Väl uppe på vinden idag låg dem där så fint och väntade på mig, jag fann även textil köp (till min stora lycka) som jag hade glömt bort att jag hade..


Kollage: © isabella.


Men nu är bara frågan hur jag ska kombinera kuddarna i soffan??? Är det nåt som jag inte kan så är den biten ”less is more” för jag har en förmåga att vräka på med soff kuddar. Nu behöver jag er hjälp för att få till en bra mix. Ni har ju nu sett mina nya inköp, vindsfynd och även dem kudd och färg kombinationerna som vi har haft tidigare i vardagsrummet. Hur tycker du att jag ska kombinera nu, och vilken/vilka färger???? Jag behöver verkligen eran hjälp med detta, då jag har kört fast!!!!! Bäst ide/kombination får en liten present som tack för hjälpen! :)


nytt färgsprakande år..


Kollage: © isabella  bilder privat.               Prtoduktbil pläden ifrån:rosasvensson.


Nytt år och välkomna tillbaka allihop!!! Hoppas att erat nyår och julledighet har varit bra!!! Har du kanske börjat arbeta i dag eller har du några dagars ledighet kvar att njuta av??? Under nyår har jag och familjen varit i Norrköping hos min kära syster och vi kom hem därifrån i går. Vilket har varit så mysigt då vi ses så sällan nu för tiden tack vare avståndet, jag måste lära mig att flaxa med armarna som en fågel så att jag kan flyga över dit så ofta jag vill!!! (jag har nämligen inget körkort än.) 

I dag har jag haft storstädning här hemma för nu ska våren in. Vi ska snart åka i väg för att inhandla lite nytt i kuddväg och sedan ska vi ta ett besök upp på den kära iskalla vinden för nedhämtning av vårsakerna. Jag vet att många av er fortfarande vill njuta lite till av julen medans ni kan, men här hemma åker det sista ut i dag. För nu vill jag ha vår!!!!!! Ha en mysig kväll mina vänner//kramar Isabella


RSS 2.0