Hemma hos oss - Sovrummet

I dag bjuds ni på en rundtur i sovrummet och det blir en snabb tur för vårat sovrum är långt ifrån stort. Här inne får en 180 säng samt två st sängbord plats och då är det knappt 1m golvyta kvar runt om sängen. Vårat radhus skiljer sig nämligen ifrån resterande hus på våran gata, då vi har tre sovrum på övre plan i stället för två stora och vi har verkligen ytnyttjat varje mm av golv ytan på bästa sätt.. Finns det hjärterum så finns det stjärterum och vi behöver inte ha det större än så här just nu!!


(Dem tidigare ägarna använde sovrummet som barnrum med en liten klädkammare med 1meters djup. Några garderober fanns det inte plats för i något utav rummen här hemma, men förvaring måste man ju ha. Vi valde därför att riva den gamla klädkammar väggen för att sedan flytta fram den nya väggen som vi lät bygga ca2m, på sådant sätt fick vi en walk in closet till mig och Martin som rymmer det mesta.)
Foto:  © isabella


WALK IN CLOSETEN: Vi använde oss av två st Ikeas expedit hyllor i klädkammaren då djupet på kuberna är i det perfekta måttet för att placera kläder i 33x33x30cm.
Rakt fram i det lilla rummet har Martin sin sida för sina kläder, där valde vi att plocka bort tre sektioner av hyllorna för att i stället breda plats för två st underliggande klädstänger. Martin vill nämligen ha bra överblick på hans tröjor och skjortor  (han orkar heller inte vika in allt snyggt efter tvätt heller) så den lösningen blev bra för honom.

På min sida lät jag behålla expedit hyllan i originalskicket och på högersidan fästes två stänger upp där kavajer och blusar kan hänga fritt. Självklart sorterades alla kläder in i kategorier: linnen för sig, tröjor för sig m.fl efter färgskala så klart!! På motsatt vägg sattes tre st billy bokhyllor upp och där i placerades mina sommar skor samt en egen del för väskorna. Jag är skogalen och får byta ut min samling av skor efter säsong i hyllan, då inte alla fick plats fick resterande bo på vinden.


VÄGGARNA: Alla väggar målades vita med badrums färg glans 20 ifrån flugger, jag ville ha någonting kontrast fullt och grafiskt som fondvägg bakom sängen i samma bredd. Jag blev kär i deccormaissons trädtapet direkt när jag såg den på Günters målarbod i Älvsjö! Dagen efter det var Martin i väg och köpte tapeten i överraskning till mig (innan vi ens hade vunnit budgivningen på radhuset.) Hur glad tror du inte att jag blev när vi vann budgivningen & då jag samma vecka fick se min favorit tapet i mina händer. Det var dock verkligen tur att tapeten passade i det nya sovrummet sedan, då den tillverkades i ett färdigt mått på 240x260 vilket vi inte viste.
(Bredden blev perfekt och vi slapp beskära tapeten I bland har man tur!!!)


Möbler & accenter, svar på inköpsfrågor:
*Sängen
är en malm ifrån ikea
*Sängbor malm ifrån ikea, med måttbeställt vita glasskivor ifrån lokala galsmästaren.
*Lamporna heter Kaxig, finns att köpa på Ellos (dock inte i orange utförande.)
*Kuddarna i rosa som jag även har i svart/vitt med cirkel på ifrån H&M Home.
*Orange ryarkuddarna som vi brukar ha i sovrummet sesångsvis är ifrån Softhoney.se
*Stads kuddarna och den svart/vit randiga kudden är även dem ifrånH&M.
*Taklampan samt den orange textil sladden är köpt hos Bolagret.
*Trädtapeten ifrån decor massion accessories finns att köpa här hos Mr perswall.
*Golv 14mm ekparkett ifrån tarkett.
 
(Jag hoppas att många av era frågetecken nu har besvarats, har ni fler frågor så fråga gärna!!)Kramar//Isabella

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux