Hemma hos oss - Trappen

Ny vecka och nya möjligheter!!!! Nja jag forsätter att vara förkyld och hoppas på att mitt läkarbesök idag ska ge utdelning och hjälp i stället... Jag har fått väldigt mycket frågor och mail den sista tiden om jag inte kan förklara mer i detalj om hur vi gick till väga när vi renoverade rummen här hemma, inköpsställen, mått på husgarderoberna vart trappräcket är köpt m.m.
Jag har funderat lite på det och i helgen har jag letat upp lite efter före och efter bilder, så I dag tänkte jag börja att svara på några frågetcken genom att visa er hur hallen såg ut där upp innan vi satte tänderna i den. Här nedan kommer nu en beskrivning på hur vi gick till väga och några före och efter bilder till er!!!

(övre plan innan vi tog oss an trappen: Innan satt det ett furu räcke som gick hela vägen upp i taket som även fortsatte ner emot vardagsrummet och hallen där ner. Golvet där uppe hade en sliten plast matta och trappen hade slitna öppna steg även dem klädda med matta i venylplast. Väggarna var tapetserade med en randig aprikostapet.) 
 


Foto: © Isabella       Hemma - trappen

MATRIAL & PRISER:
Ekparkett: ifrån Tarkett 40kvm pris: 13 000kr
Badrums färg: ifrån Flugger 45L pris: ca 8000kr inklusive ca 30l spackel.
Trappräcket: ifån Lundbergs  via K-rauta pris: 10 000kr, vilket motsvarade 18st ledbara stålrör, 4st ändstolpar, 3överliggare och 3underliggare.
Klockan kommer ifrån: Ruminteriör pris: 600kr

RENOVERINGEN TRAPPSTEGEN:
Vi valde att bygga igen trappstegen med hjälp av MDF och stegen målades sedan vita med en härdande 2komponents färg som skulle vara slitstark. (Slitstark kanske men täckande, i flera omgångar fick vi måla.) Innan målningen tvättade vi bara av stegen med T-röd och lite sandpapper. På övre plan lades genomgående ekparkett in ca 40kvm, då undervåningen redan hade nytt golv sedan tidigare fick det bli av samma märke och serienr ifrån Tarkett. Hällst skulle jag ha velat haft vitt golv men då Martin inte gick med på att byta golvet där ner gav jag upp till slut. För jag ville ha samma golv på båda planen i sådant fall..
Väggarna berdspacklades och målades kritvita med fluggers badrumsfärg glans 20, den färgen målades även upp på alla andra väggar på övreplan.

RÄCKET:
Trappräcket specialbeställdes ifrån företaget Lundbergs via K-rautas bygg varuhus.
Tyvärr hade vi massvis med problem med räcket och företaget då konstruktionen inte höll blev vi nästintill galna.. Det slutade med att det blev en reklamation efter besiktning och massvis med samtal oss emellan, då det hela var ett konstruktions fel ifrån leverantörens ritning som orsakat felet fick vi tillbacks hälften av kostnaden.. Martin fick då istället designa ett eget nytt räcke och det ända som vi behöll ifrån lundbergs var stålribborna. En egen juten fästanordning fick ändstolparna att hålla sig på platts och bli hållbara. :)
Jag måste medge att vi är bra nöjda med våran trapp i dag och hela övervåningen blev så ljus och fin tack vare hallen där uppe..

Hallen är övervåningens mittpunkt och där ledar fyra dörrar in till respektive rum i en cirkelformad båge med: vårat sovrum till höger, Ellas lilla rum rakt fram, Ellas husgarderobsrum snett till vänster, badrummet till vänster och sedan altandörr till baksidan. Här hemma går man ut på baksidan från det övre planet då vi har suterräng radhus. Baksidan har inte fått sig en ansiktslyftning än det kommer så småningom ;)

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux