Pyssel - gör ditt eget...

I dag har vi haft en sån där mysig pyssel dag bara jag Ella tillsammans, medans Martin har haft några timmars egen tid på golfbanan. Vi tjejer har där av passat på att experimenterat lite i köket och tillverkat eget SLIME dagen till ära. Vilket var ett otroligt roligt och enkelt pyssel, det tog inte lång tid heller mindre en 20min (i en två årings takt) dock höll leken i sig i timmar!!! Ella fick göra allt själv i dag (under uppsikt av mig) plocka fram, mäta upp, röra om och till och med stå vid spisen, koka och det var stort för min lilla prinsessa!! Ella var så stolt över sitt bakverk!!! Här kommer nu lite bilder på våran dag, vad har du själv haft för dig??
Foto: ©Isabella                

Recept på Slime - Lagom geggigt och härligt att klämma och känna på!!

2,5 msk potatismjöl
3 dl vatten
Några droppar olja eller 1 msk glycerol (finns på Apoteket)
Karamellfärg

Vispa ut mjölet i det kalla vattnet. Koka sedan röran tills det tjocknar, rör i några droppar olja för smidighetens skull. Låt sedan svalna ordentligt. Det ska bli riktigt tjockt och kletigt. Blanda sedan 2 msk glycerol och lite karamellfärg i lite ca 0,5dl varmt vatten. Häll det i en stråle i potatismjölsblandningen och vispa allt du kan tills du fått riktigt slimigt och kletigt slime!

Man förvara sedan slimet bäst i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Men hade man inget lock, eller plastpåse hemma så som vi hade brist på idag, går det superbra att använda en ballong och trä över glaset som lock också !! ;) Vill man tuffa till slime burken lite kan man skriva texten: "Monster snor" eller "Drak slem" på burken det brukar bli poppis. För en etikett brukar göra både burken och innehållet ännu coolare och roligare att leka med!! =)


Detaljer som skapar stilen..

Industri looken hänger fortfarande kvar som en av dom störst trenderna just nu, själv har jag inte hakat på det tåget utan hålles kvar i mitt färglada 80 - tals stuk som jag trivs toppen med. (Men drömmen om ett industriellt plåtskåp till hallen fortsätter!!!)
I dag tänkte jag låta dessa underbara bilder få tala för sig själva för dom har någon gemensam nämnare/detalj som jag tycker lyfter fram den idustriella stilen lite extra,
kan du se vilken detalj jag menar???


Bilder: deco.plurielles..

Det jag syftade på som gemensam nämnare var det så enkla så som siffror på möblerna och detaljerna. Så kanske är det inte så svårt för den som vill ha lite mer industriell spänning i hemmet att fixa denna populära looken på under en dag med det som du redan har hemma. Lite dekorplast färg och siffror kan verkligen göra underverk. Med några ruffa stål detaljer, träföremål och i kombination med färgerna grått, rött och gult eller grönt har man stilen fixad som handen i handsken. Har denna stil fått fäste i ditt hem än??


Pyssel - små regndroppar..

Ett inlägg som har kommit på efterkälke nu är detta, papapers pyssel!!! Pappers pyssel är det nya heta i mina ögon, hör ni hur dumt det låter när jag erkänner det!!! Ett så enkelt pyssel material som jag helt har blundat för. Nu när Ella växer så att det knakar och man kan börja pyssla tillsammans har jag letat, sparat mer och mer pyssel inspiration än aldrig någonsin förr på kort tid. Det är bra att ha ett litet förråd med idéer för framtida pyssel dagar med Ella och framför allt inför höstens kalla och regninga perioder då man bara vill vara inne och mysa!!


Bilder via: okido.co.uk/.

Min mamma gjorde alltid fiskar av just papper som vi sedan fick klistra på små knäckformar (som fjäll) på i glada färger på papperskropparna när vi var små. Jag mins att vi verkligen tyckte att det var kul!!
Har du själv nåt bra pyssel tips som du vill dela med dig av så blir jag jätte glad!!

Allt blir inte alltid så som man tänkt sig..

Dagarna rullar på och beskeden har smällts, det vardagliga böjar sakta kännas okej igen. Jag är inte tillbaka här på bloggen riktigt än utan vill kika in och berätta att jag lever och uppdatera er och tacka er alla som stöttat mig och frågat hur jag mår, alla ni som fortfarande kikar in här!! Det är så många av er läsare som har skickat mail och kommenterat massor i mitt förra inlägg och hållit tummarna för oss. Jag vill tacka er alla så jätte mycket för eran omsorg och stöd för det har varit en tuff tid för oss. Kan vara den värsta hitintills!!!


Vad är det då som har hänt efter lärkar besöket. Jo väl hos läkaren konstaterades det att jag inte var gravid, om det hade stannat av i förtid kunde läkaren inte se. Dock fann man en cysta på 3 x 2 cm som satt lite galet till så nu ska man ha koll på så att den inte växer och ta ställning till om man kommer ta bort den. Min högra äggstock är nu pco klassad även av denna specialist då 18 ägg fanns i den. Min kropp har verkligen fått panik efter alla gravideter..Det var massor av information som pumpades in i oss under den dagen, vi på började även en ny fertilitets utredning och blodprovstagningen ägde rum under i stort sätt hela den veckan på olika tillfällen. Nu ska man test Martin och mig och se om det finns något samband att finna mellan våra gener och missfallen.
Troligtvis kommer man inte hitta felet heller denna gången då detta är våran andra utredning (dock gjordes den första innan vi fick Ella.)

Läkaren hittade inga fel i övrigt på mig just nu och i veckan kom även provsvaren. Mina hormon prover såg strålande ut, så nu försöker vi med hjälp av medicinering få i gång mensen igen och få min kropp att läka. Vi ska även ta ställning till en eventuell provrörsbefruktning i framtiden. Men när det blir dags igen vill jag försöka på nytt själva först. För landstinget beskostar inte en ivf om man redan har fött ett barn, 50 tusen är inget man hostar upp bara så där i alla fall inte vi. Allt detta kommer att ta tid och just nu får det ta den tiden det tar för jag orkar inte med mer problem och motgångar, vill bara va med min familj och mina vänner och må bra i min relation och i mitt liv!!!Jag är den som har tagit beskeden tuffast denna gången av oss, annars brukar det nog vara tvärt om. Jag har nu )även börjat ifråga sätta andra delar i livet också då jag tänker väldigt mycket på kvällarna (en stor brist jag har).. På dagarna njuter jag av sommaren tillsammans med Ella i den mån vi kan och vädret tillåter. Jag vill inte missa en sekund med henne, det är sjukt att det alltid måste hända nåt för att man ska orka busa lite lite extra varja dag!!! Trots att det är tufft just nu är det är svårt att inte få skratta gott på dagarna med Ella i huset!! För min lilla prinsessa gör så mycket hyss just nu och busar runt, sprider en sådan energi att jag inte kan hålla mig för skratt!!! Vad vore livet utan dig mammas skatt!!!
 

Foto: ©Isabella

Jag känner mig i allmänhet annars nedstämd och kluven över livet just nu, kanske för att det har varit för mycket, kanske är jag inne i någon sorts tidig 30 års kris?? Samtidigt väller seperations ångesten nu över mig, för snart börjar Ella på dagis!! Jag försöker även hitta mig själv igen och försöker få balans på både förhållandet, vardagen och livet i allmänhet. Detta är lättare sagt än gjort och man blir lätt förvirrad!!

Nu planerar jag ingen ting utan ser varje dag som en ny möjlighet och söker ny energi.. Jag har tillsammans med mina vänner nu satt nya mål på mig själv och det är att jag ska kämpa med min vikt för att få tillbaka mitt självförtroende dom kommande månaderna och försöka få familjelivet på fötter igen!!! För det är lätt att prioritera bort sig själv när man är så inne i allt, mår man inte bra själv mår inte familjen bra heller. Jag har redan startat min nya resa med en ny tattoo med orden " BE THE STAR YOU ARE"..


Foto:© Isabella             Bild:  min nyaste tattoo som min systers man gjort.

Till alla som undrar om jag har slutat att blogga, kommer jag göra det??
- Svaret är nej, jag kommer inte sluta blogga men jag kommer om prioritera tiden så den passar mig bättre. Jag vet att ni förstår att jag skriver för både min och eran skull!!! Så jag känner ingen press att jag behöver uppdatera bloggen just nu, utan jag gör det när det känns kul. (Precis så som det ska vara och alltid har varit!!!) Jag vill bara i detta inlägg säga hej till er alla, uppdatera er om vad som har hänt och skett i mitt liv just nu och säga att jag lever. =) Jag hoppas även att ni mår bra och har en bra sommar!?? Jag har saknat er också!! Pusss på er mina vänner // Isabella


Många moln runt om kring...

I dag är det faktisk just en mörk och regning dag för oss här hemma med massor av svarta moln. För klockan nio nu på morgon ska jag träffa farbror docktorn igen. Som några av er kanske mins var jag extra glad efter att vi kommit hem från semestern och det var för att vi helt oväntat var gravida (igen). Ja i alla fall enligt dom fem testerna som jag hade gjort!! Men nu så här två veckor senare visar det ingen ting på stickan och var det så att läkaren hade rätt!!?? Har allt stannat av igen, ja det verkar vara så..


Bilder: Färg och form via lekmer.

Martin ringde och tjatade till sig en tid hos en ny läkare för att sätta stopp för ororn och ge oss ett nytt besked. Vi ska där av få träffa läkaren i dag vilket känns jätte bra då det var omöjligt att få en tid nu mitt i sommaren men klockan 08:45 har vi nu en tid. Jag känner att loppet är kört och jag har redan börjat ladda upp mig mentalt igen. Läkaren som samarbetar med specialisten på Sanktgöranssjukhus här i stockholm ska nu hjälpa oss att ta första steget i en ny fertilitets utredning och få det bekräftat att det är kört med denna graviditet också.Bilder: pinkfriday.

Jag hoppas verkligen att detta är starten för att snart få nå målet på våran resa nu, för jag vill kliva av på slutdestinationen denna gången och slippa mellan landa!!! Det blir en tuff dag i dag men man måste fortsätta kämpa så varför inte ta tag i det direkt!!! Detta inlägg är inget snälla tyck synd om mig inlägg mina vänner!!

För jag måste verkligen markera att det är verkligen inte synd om mig!! Jag har en fantastisk fin sprallig och envis dotter som är magisk och det dyrbaraste jag har, det är inte alla som har fått turen än att få det samma!! Jag har även en stöttande man och en egen vilja av stål, återigen massvis med otur!!! Fucking jävla otur, jag blir så jävla arg!!!  

I dag är det en tung dag och även sådana stunder vill jag kunna skriva av mig här inne också. Allt är inte en dans på rosor och lull lull med piffing av kuddar i soffan. Livet rullat på här hemma också i en rasnde takt och vem har sagt att livet ska vara lätt alla dagar!?? Det som inte stjälper en stärker en!!! Snart är jag nog stålkvinnan trotts allt, men jag kan säga trots min styrka, att en extra lång kram skulle inte sitta helt fel i dag. Pusssssss på er!!


Palla upp i hörnet..

Jag sitte uppe mitt natten och kan inte sova så passar på att blogga lite.. ;) Hade jag haft ett hörn extra här hemma hade jag gärna byggt en soffa av detta slag till Ella. Denna lilla soffa är som ni ser gjord av last pallar som blivit ett sådant poppis material just nu och denna soffa verkar relativt enkel att bygga ihop själv. Jag tycker att den lilla hörna är så fin att jag bara måste visa er den!! (Sen var den lilla apan på sängen bra söt också!!)


Bilder: kojodesigns.

Har du själv pysslat i hop någonting av just lastpallar?? Om, länka då gärna i kommentarsfältet här nedan för det vore jätte kul att få se era egna lösningar ochstora som små projekt utav detta material. Blev du nöjd, vad det lätt eller svårt att pyssla med?? För någon månad sedan visade Af nord upp sitt super snygga egen designade soffbord som hon skapat av just lastpallar, det blev så underbart snyggt!!!
Har ni inte redan hunnit spana in bordet så ta en sväng in här.... 
 
 

Läckert både ute som inne..

God morgon hoppas att ni alla har sovit gott i natt!! I går var det födelsedags yra bland några utav mina blogg favoriter och på söndag är det min tur att fira med tårta. =)
I dag ska jag därför fixas och trixas lite här hemma inför helgens kalas, med tvätt och andra vardags bestyr. Jag hade helt ärligt mycket hellre suttit i denna underbara hängstol på bilden nedan och bara gungat i timmar med Ella i dag. Jag tänkte vänta i en timme till eller två innan jag drar igång här hemma med alla måsten och i stället börja med att mjuk starta dagen här inne på Rusta upp med att visa er lite bilder på ett jätte fint hus som verkligen väckte mitt intresse i går!!!För är det någonting i inspirations väg som väcker mitt intresse extra mycket så är det just hem som har det lika fint inne som ute!!! Detta hus är verkligen genomtänkt och harmoniskt inrett i mina ögon både inne som ute. Jag hade mer än gärna ägt den här trädgården, (färgen på huset!!)


Bilder via: alexandraangle.com             foto:lucas allen.

Vad tyckte du om huset, föll det dig i smaken??? Jag vill passa på att åter igen tacka er för alla uppmuntrande kommentarer som ni lämnar efter er!!! Jag läser dom verkligen flera ggr ska ni veta!! Många av er ställer ofta frågan vart jag får all min energi i från!!? Jag sak säga er detta utan att låta smörig för detta är ren sanning, att det är ni som är en stor del av att mitt energi förråd laddas på under dagarna.
Tusen tack för att du finns och följer mig i min vardag här inne!!! Kramar// Isabella


Lappat och klart på väggen!!!

Då var allt klart i hyllan och jag använde mig av dekorplast som jag redan hade hemma och den underbara sicksack tapeten som vi tidigare hade under glasskivan på det förra vardagsrumsbordet. Hyllorna kommer som sagt var ifrån R.O.O.M men har gjorts om en hel del, under tidens gång har dom både sågats mitt i tur för ett mindre djup och målats vita (svarta från början). Jag brukar byta bakgrunder i hyllorna efter säsong annars men nu tror jag att jag har hittat en mix som jag fastnat för och som kommer att få sitta uppe ett tag framöver.. Lite mer lekfullt och grafiskt, lite mer jag helt enkelt!!


Foto: ©IsabellaSkanska lanserar ett konsumentmagasin med inspiration kring inredning och design!!

I dag har det målats lite granna men nu ska jag snart slå mig ner i soffan med en glass, en kopp kaffe i högsta hugg och bläddrar lite i Skanskas två tidningar Nya Hem som kom i brevlådan för ett tag sedan. Det är en tidning som snabbt har blivit en av mina topp tre favoriter!!! För några veckor sedan hade vi även fotobesök av några ifrån Nya Hem redaktionen, som då gjorde ett reportage om hela vårat hem och det reportaget kan ni läsa om redan i nästa nummer. =)
Foto:Isabella     fakta:mynewsdesk.com 

Nya Hem är en tidning som distribueras till alla personer som har anmält sitt intresse för Skanskas bostadsprojekt de senaste åren. Magasinet utkommer sex gånger per år och kommer inledningsvis att ha en upplaga på 70 000 exemplar. Tidningen bjuder på färgsprakande inspiration och massvis med intressanta reportage och tips!! 

Vill du ha ett exemplar av magasinet Nya Hem i brevlådan ?
Kontakta då 
niclas.strahner@skanska.se så har du nog snart ditt första ex.


            


Pyssel - en varm sommarkväll..

Nu på kvälls kvisten medans Martin tränade fick jag ett litet ryck och tog fram pyssel lådan. Det var allt bra länge sedan sist som vi gjort en förändring på vardagsrummets längsta vägg. Med nytt soffbord och den nya coola tv vägg kändes hyllorna på långväggen så gamla gråa och tråkiga. Där av har dom i dag fått sig ett nytt färgrant och mer grafiskt utförande!! Här kommer nu en liten smyg titt på kvällens pyssel!!! =)


Kollage: ©isabella

Efter frukost i morgon ska Ella och jag pyssla lite med värmeljusstakarna i betong som vi har på vardagsrumsbordet, vi ska ge dom ett nytt och mer lekfullt liv. Så i kväll innan läggdags ska jag sätta mig och förbereda några små siffror till mallarna, som Ella sedan ska få hjälpa mig med att fylla i under morgondagen. Jag tror att detta kommer bli toppen fint!!! Kan ni gissa vad vi ska göra??? =)


Gillar du fynd och den industri looken?? Titta då här..

Jag är en blocket galning och i natt föll jag över den här annonsen som jag tror kan intressera många ut av er som är såld på industri looken!! Jag vet att det är många utav er läsare som har förälskat er i Tolix stolen, som tyckt att det är för mycket pengar att lägga ner på en stol. Detta inlägg är där av riktat till er alla som fortfarande är sugna på dessa stolar och kan tänka er att köpa en look a like modell för ändast 300kr!!
Men då får ni agera fort och klicka här!!
Kollage: ©isabella.

Så här står det i annonsen:
Utförsäljning av stolar i Tolix-stil med en sliten shabby chic stil som blandas med en
industrikänsla. Stolarna är prov-ex som har använts vid fotografering och som nu slumpas bort!

De färgade stolarna har alla en slitning där varje stols slitning är unik.
stolarna är rustika och stabila och väger ca 4,5 kg per stol.
Mått: H: 90 cm, B: 45 cm, L: 45 cm
Finns i färgerna vit, röd, turkos och stål. Det finns 4 st av varje färg.

Pris per stol: 300 SEKFlytta in kryddhyllan i barnrummet..

När jag för en tid sedan fick syn på dessa bilder inne på flickr.com ville jag direkt kasta mig ut genom dörren för bege mig till det blå gula varuhuset för ett inköp av ett gäng kryddhyllor. För kryddhyllan bekväm passar nämligen utmärkt till förvaring av sagoböcker och prydnads saker, priset på 29kr/st är verkligen plånboksvänligt.
Titta bara på dessa bilder hur dekorativt det kan bli med kryddhyllor i barnrummet!!!Bilder: flickr.com.

Här hemma har vi vanligtvis böckerna på tavellister både i husrummet och i vardagsrummet. Jag har dock inte vågat ha tavellister på väggen över Ellas huvudgavel så som jag har velat ha, då jag har varit rädd för fallrisken. Men nu är nog detta problem löst då kryddhyllan har ett bra fallstop. Det kommer garanterat bli ett inköp för min del inom en snar framtid. För jag skulle vilja byta Ellas tavelvägg till en mer användbar lösning och för oss handlar det praktiska just om lättåtkomlig förvaring till alla sagoböcker!! Just nu rullar idéerna omkring för fullt i mitt huvud.. =)


Och en smyg titt på julen..

Då ni har fått se höstens nyheter måste ni ju även får se ett axplock av julens små godbitar också trots att vi är i mitten utav sommaren!! =) Jag har själv redan hittat tre nya favoriter som jag bara måste köpa hit hem: multifärgade julstjärnan, färgranna klotlamps belysningen för 49 kr på bild nr 2 och glödlampsslingan för 199kr på bild nr 4 gillar jag skarpt. Ta gärna även en extra titt på den nya lilla röda griffeltavle-kalendern, den tror jag kommer att bli årets storsäljare på jobbet i år!!!Bilder: Rusta julen 2011.

Du har kanske själv hittat några nya Rusta favoriter efter att ha sett dessa bilder idag, trots den sommar värmen som nu råder utan för fönstret?? =)

Hur mår ni annars idag, vad har ni haft för er?? Här hemma råder det storstädning efter några timmars målning och jag ingen lust alls att ta tag i städningen, men jag vet att det känns skönt att ha fått det gjort efteråt. Vardagsrumsbordet är även det monterat och på plats shit va snyggt det blev (bilder kommer)!! Så kul när det blir bättre än vad man har trott!! På lördag råder det nytt repo här hemma och på söndag blir jag ett år äldre. Så imorgon ska vi handlas lite inför helgens kalas, jag måste bara bestämma mig för vad jag vill göra! Kramar//Isabella

Höstens favoriter från Rusta..

Jag har väntat länge nog nu känner jag med att visa er Rustas höstnyheter. Förra året när bloggen var alldels färsk visade jag upp julens favoriter redan innan midsommar och i år har jag dragit ut på in i det sisat, men nu kan jag inte hålla mig längre!! Så i dag kommer ett kollage med mina personliga höst favoriter ifrån jobbets kommande sortiment. Kuddarna och golvlampan kommer det blir svårt att hålla sig borta ifrån!!!Kollage: ©Isabella


Taklampa Tokyo vit pris 499 kr (i butik v 34).
Taklampa Tokyo Svart pris 499 kr (i butik v 34).
Prydnadskudde fotoprint  45x45 cm pris 59 kr (i butik v 33).
Matta Bella silver 135x190 cm pris 799 kr.
Ljuskopp röd pris: 5 kr /st
Dörrmatta love 45x75 cm pris 99 kr (i butik i aug).
Golvlampa London  499 kr (i butik v 34).


I september börjar jag jobba på heltid i gen, Ella börjar på dagis för första gången och vi längtar faktiskt dit!! Ella är förväntans full över att få lära känna dom andra barnen, vilket gör mig glad!!! Jag har även saknat min chef och mina kollegor massvis speciellt Leila och Anna!!! För några veckor sedan hade jag mer eller mindre ångest över att börja jobba igen. För hur ska jag hinna med allt som jag redan gör och vill göra?? Nu har jag dock kommit till insikt med att det löser sig ändå och vardagens alla nya rutiner är efterlängtade!!! Men tankarna går i vågor.. Är det någon av er som känner igen er???

Monterat och så coolt!!!!

Dekorerna är nu på plats i vardagsrummet och det blev bättre en vad jag hade kunnat tro!!! Från början hade vi tänkt att sätta dit plattorna med dubbelhäftande tejp, men tejpen ifrån Jula var så svag att det inte gick. Plattorna var extremt lätta så dubbelhäftande tejp ska fungera, men troligtvis fäste inte tejpen så bra på våran vägg då vi har badrumsfärg på alla väggar i hela huset (då vi vill kunan torka av dom efter Ella.) Här kommer ett bildregn på monteringen och mer info om hur vi gick till väga!! =)
För att lösa uppsättnings problemet åkte pl 600 tuben fram (sugproppen på tub) och efter att Martin hade dragit på en tunn sträng med lim var det bara att sätta upp dekorerna en efter en. Eftersom att plattorna var lika stora gick det sjukligt fort att få dom på plats. På under en timme var alla dekorerna uppe vilket jag kan minst sagt kan kalla supersmidigt och med ett hållbart resultat, då dessa nu sitter fast som berget!!Plattorna kom i en förpackning med 10st och dom är 46x46 cm stora. Priset var riktikt bra också då en förpackning på 2,1 kvm kostade runt tusenlappen och vad kostar det inte att tapetser en vägg med en design tapet som man sedan tröttnar på efter stund?? Dekorerna var värda varenda krona då dom i våra ögon är tidlösa i sin design!!Man kan sätta dekorerna med mellanrum om man vill för att få en trevlig taveleffekt, men vi valde att sätta dom så tätt som det bara gick. Dock blev det ändå små springor emellan plattorna och detta ska vi trolla bort i dag med vit målarfog och sedan skall jag måla plattorna kritvita under morgondagen.


Foto: © Isabella                           (Uppsättning av 3d dekorerna.)

Om man har en offwhite kulör på sina väggar behöver man absolut inte måla plattorna. Men då våra väggar är mer en kritvita vart detta ett måste för oss!! Till dig som fortfarande är sugen på att köpa dessa men fortfarande funderar säger jag bara:
SLUTA TVEKA, KÖP KÖP KÖP KÖP!! Du kommer inte ångra dig jag bjuder på kaffe om du vill komma hem hit och se dom live!! ;) (fler bilder kommer när allt är klart!!)


Överaskningen till kusinen i färg...

God morgon!!! Hoppas att ni alla njuter av helgen och att ni har fint väder!? Här hemma regnar det i dag så vi har en liten pyssel dag i stället. Martin limmar just nu upp dekorerna på vardagsrumsväggen och det blir så snyggt!! Det ska även hinnas målas lite idag, det är bra kul att pyssla när allt går så bra som det ska!! =) På tal om pyssel!!! Som ni kanske minns så höll vi veckan innan våran lilla spontan semestern på med en liten överraskning till Ellas kusins familj och detta är vad vi har gjort!! 
OPERATION LEKSTUGAN: Hela lekstugan målades vit invändigt och nytt golv lades in. Bord och stolar fick ny färg och prickiga detaljer sattes in och dit. Då jag inte hittade prickiga detaljer som passade klippte jag själv ut varje liten rund cirkel för hand i dekorplast och satte fast på bordet, detaljerna.En solcells lampa i turkost från jobbet fick agera taklampa, får den hänga ute på dagarna kommer det att lysa fint där inne på kvälls kvisten. Molnen på lampan målades dit av mig och Ella för att få den rätta looken. Det blev helt okej måste jag medge. =)Med hjälp av dekorplast skapades hällen fram då inga spår efterlämas, allt för att äggarinnan lätt ska kunna förändra och göra om efter eget tycke när pysselandan faller på. Jag tror att det kommer att stekas ett och annat ägg här inne nu.. ;)
 


Vimplar ifrån åhlens pryder taket och i stället för att slå in presenterna satte vi upp dom i lekstugan direkt. Små glas, muggar och köksartiklar köptes för att det inte skulle eka tomt där inne. Hemma hos min mamma hittade jag en gammal brödrost och andra små roliga köksmaskiner som jag klippte av sladdarna på. Så nu är dom klara för vatten och ute lek!! Under stekbordet/köksbänken lades leksakerna ner i hinkar för enkel förvaringslösning.Ella ville ge några bollar till sin jämnåriga kusin och valde fina klara färger, vi köpte även likadana hem till oss för dom var så söta. Inga tavlor, textiler eller personliga små lekdetaljer har satts in av oss. Då dom själva ska få pyssla fram hemmakänslan där inne med tiden. Så här såg det ut innan målning och allt.


Foto: ©Isabella   (Alvas lekstuga före.)

Jag vet att det finns många delade åsikter om att göra om i barnens lekstugor och rum. Vissa är för det och andra tycker att man förstör barnens egna kreativa space genom att pynta sönder rummen. Jag tillhör själv dom som gärna inreder sådana miljöer men även lämnar utrymmen tomma. Sen ser jag heller inget problem i att ha en inredd lekstuga eller ett barnrum så länge all lek i stort sätt är tillåten. Geggamoja och andra busiga lekar passar lika bra i en målad stuga som i en omålad enligt mig. ;)
Hur ser du själv på detta???


Produkten som jag inte kunde blunda för!!

Vad var det då för nåt som jag inte kunde låta bli att blunda för tidigare i veckan?? Jo det var inget mindre än dessa 3d vägg dekorer ifrån företaget Happy fejs som fick mig trollbunden. Som ni vet är jag svag för annorlunda lösningar som sticker ut!! Både i vårat sovrum och i köket finner man struktur tavlor i vitt med 3d effekt, (jag älskar dom!!) När jag såg att man nu kunde klä in en hel vägg med denna teknik jublade jag högt och slog till direkt!!! Titta bara på dessa bilder för vist är det läckert!!!


Bilder: happyface.se

3d dekorerna är formgjutna i bambu och finns i 4 olika modeller, levereras i vitt utförande och kan därefter om så önskas målas i valfri färg. Det ska enligt beskrivningen vara enkelt att sätt upp dom, man behöver inte något förarbete så som spackel eller liknande, sätts upp med tapetklister för tunga tapeter om man vill ha dom permanent på väggen. Eller stark dubbelhäftande tejp om man vill ha dom tillfälligt uppsatta (mässmontrar osv.)


Kollage: Isabella

Jag ska ha mina dekorer uppsatta på hela tv väggen här hemma och jag är verkligen förväntansfull och tror att dessa väggplattor kommer att liva upp hela rummet. Dom plattorna som jag valde heter Moonscape och har den där snygga runda formen som jag diggar. I går kväll anlände 6,3 kvm med plattor hit hem så gissa om det kliar i pyssel fingrarna just nu för att få upp dom. Det är sällan som jag fastnar direkt för en ny produkt och jag brukar alltid behöva fundera ett tag innan jag slår till, men nu blev det verkligen kärlek vid första ögonkastet så det fanns inget att tveka över.
 Är du själv en funderare och måste tänka en stund innan du slår till med ett inköp??


Pyssel - för barn..

Det är inte bara vi pysselgalna vuxna som kan göra underverk av saker i pyssellådan, för barn är dom som är de största stjärnorna!! I dag har jag och Ella smält ihop alla små överblivna kritstumpar till färgglada klossar. Ella har suttit och skalat av pappret på kritorna och bröt dom sedan i små delar. Vi lade tillsammans ner kritorna i färgskala i en muffinsform och sedan sköts plåten in i ugnen på 230 grader i 4min. Efter det fick plåten stå och svalna i 20 min, sen fick Ella hjälpa till att banka ut dom nyabakade krit-kakorna.
Ett snabbt och minst sagt roligt pyssel för både stora och små!!Foto: ©Isabella           (Ella pyssel tipsar.)

Vill man ha roliga figurer och former på sina nytillverkade kritor kan man alltid använda sig av små silikon formar/ is kuber och andra ting som är värmebeständiga. Det funkar minst lika bra att smälta ner kritorna på spisen i en kastrull och sedan hälla över smeten i dom utvalda formarna efterråt också. I denna nya kategori Pyssel för dom små kommer jag att fylla på med vardags pyssel tips efter hand som kan vara kul att plocka fram och inspireras av en regning dag. Kramar//isabella

 

Fler färgad - ispiration.

God morgon!! I dag står en pyssel dag med Ella på listan och vi ska nog även hinna njuta lite utav det fina vädret. Pysslet som vi ska ta oss an i dag passar kanske bättre att utföra en regning dag men då Ella äskar att måla och hennes kritor börja ta slut kan vi inte vänta på regnet. Vi sak nämligen smälta ner hennes små kritor till färggranna kakor i dag, för vi har mängder med små kritstumpar här hemma. Jag ska ta lite bilder under dagen så ni får se hur det blev. Det kommer även att tillkomma en liten ny kategori här inne på bloggen för just barnpyssel, då många av er läsare har efterfrågat just det. 
Fram till dess bjuds ni i dag på några färglada inspirations bilder kramar//isabella


Bilder: plurielles, bloesem, interiors-porn.

Nya dörrar har öppnats och gammla står på glänt..

Nu är vi tillbaka och vi har haft en super fin vecka med en trevlig fest som avslutning i helgen. Lite semester har gjort mig gott och jag har myst med Ella på dagarna, bara varit. I helgen har jag träffat några väninnorna på ett glas vin och lite mat, vilket var så välbehövt då jag fick lite egen tid. Det har varit mycket som hänt att jag inte har hunnit med att njuta av alla nya dörrar som har öppnats, gammla som står på glänt.Jag tror emellanåt att jag är stålmannen och orkar hålla det tempot som jag gör, men det tar på krafterna. Men nu är batterierna smått laddade igen!! Den riktiga semestern drar inte i gång först om några veckor då även Martin är ledig!!!Redan i veckan drar jag igång med ett litet nytt projekt här hemma efter att ha sett en ny produkt på marknaden som jag inte har kunnat slita blicken ifrån. Ni ska få se sen!! Just nu njuter av att bara få vara hemma och jag försöker att hitta en balans som fungerar för oss alla!!! Vilket inte är det lättaste, men det ska gå.


Bilder: inspirations mappen.

Vi har även hunnit med att gjort ett nytt reportage här hemma så jag har inte legat på latsidan helt!! ;) Jag fick även en mindre chock i går då jag fick ett riktigt positivt besked, men än så länge vågar jag inte berätta!!! Jag har så mycket att skriva, men nu vill jag bara höra hur ni har haft det??? Hur mår du?? // Kramar Isabella

RSS 2.0