Pyssel - gör ditt eget...

I dag har vi haft en sån där mysig pyssel dag bara jag Ella tillsammans, medans Martin har haft några timmars egen tid på golfbanan. Vi tjejer har där av passat på att experimenterat lite i köket och tillverkat eget SLIME dagen till ära. Vilket var ett otroligt roligt och enkelt pyssel, det tog inte lång tid heller mindre en 20min (i en två årings takt) dock höll leken i sig i timmar!!! Ella fick göra allt själv i dag (under uppsikt av mig) plocka fram, mäta upp, röra om och till och med stå vid spisen, koka och det var stort för min lilla prinsessa!! Ella var så stolt över sitt bakverk!!! Här kommer nu lite bilder på våran dag, vad har du själv haft för dig??
Foto: ©Isabella                

Recept på Slime - Lagom geggigt och härligt att klämma och känna på!!

2,5 msk potatismjöl
3 dl vatten
Några droppar olja eller 1 msk glycerol (finns på Apoteket)
Karamellfärg

Vispa ut mjölet i det kalla vattnet. Koka sedan röran tills det tjocknar, rör i några droppar olja för smidighetens skull. Låt sedan svalna ordentligt. Det ska bli riktigt tjockt och kletigt. Blanda sedan 2 msk glycerol och lite karamellfärg i lite ca 0,5dl varmt vatten. Häll det i en stråle i potatismjölsblandningen och vispa allt du kan tills du fått riktigt slimigt och kletigt slime!

Man förvara sedan slimet bäst i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Men hade man inget lock, eller plastpåse hemma så som vi hade brist på idag, går det superbra att använda en ballong och trä över glaset som lock också !! ;) Vill man tuffa till slime burken lite kan man skriva texten: "Monster snor" eller "Drak slem" på burken det brukar bli poppis. För en etikett brukar göra både burken och innehållet ännu coolare och roligare att leka med!! =)

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux