Pinnstols gungan har nu anlänt till Gårdsvägen..

Kommer ni ihåg pinnstols gungan som vi var sugan på att pyssla ihop??? I dag har Martin och min bror Simon haft repkastning.. Dem har nämligen satt upp Ellas gunga runt en gren i våran ek ca 10 meter upp!! Själva bygget av gungan gick dock på bara några minuter. Vi gjorde detta bygge så enkelt för oss som möjligt genom att använda tre delar.. Martin sågade av benen på stolen och gjorde fyra spår i botten där repen sedan trycktes emellan. Själva stolen skruvades sedan fast på en befintlig trä gunga för att bli stadig och stabil, Sen var den klar…
En hel del målning återstår innan gungan är helt klar, men det bryr sig inte den lilla ägarinnan sig om. För nu gungas det som aldrig förr där ute.. Det är ändå det som är huvudsaken!!Vi har även öst ut minst ett ton med grus i lekplatsen och vi valde rött ärtsingel. Självklart hade det varit rolgare med sand i hela lekplatsen men med katter som springer runt i området hade detta varit en mardröm.. Sen tycker vi att gruset bryter av fint också. I nuläget är gruset mer grått en rött men efter några spolningar med vattenslangen kommer det bli rött och fint!!! 


Kollage: Isabella                       Bilder: Baksidan

Jag har även hunnit med att lagt trall inuti Ellas rutschkana med spillbitarna som blev över och det blev bättre än vad jag hade kunnat tro. För det var inte lätta att sitta där under som en ihopklämd sardin och lägga ett trekantigt pussel!!! I går byggdes blomlådor upp på båda sidorna om tomten, som ni skymtar på bilden är även trallen på plats.Snart kan vi börja dekorera med möbler och färggranna accenter. Jag längtar som bara den!!! Vad tycks börjar det se ut som en liten utegård nu???
Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux