På återsende!!!

Första aprill och en busig och lurig dag, har du blivit lurad i dag?? Eller hunnit med att lurat någon? Jag har klarat mig hitintills peppar peppar.. Här hemma är nu timmen slagen och vi ska äntligen få njuta till fullo av dagen!!!! Planet går tidigt som bara den, vid lunch tid i dag har vi säkerligen hunnit packat upp väskorna och ligger vid poolen. Men ni här hemma ska inte misströsta för jag hörde på nyheterna i går att värmen kommer in över kalla Sverige framåt helgen, så jag hoppas att ni får njuta av lite av solen ni med!!Kollage: Isabella..

Jag kommer sakna er och vill ni inte missa nåt, sammtidigt hålla koll på när jag kommer hem så kan ni alltid lägga till mig på bloglovin här..  Stor puss till er alla vi ses snart igen och under tiden va rädda om er kramar i massor// Isabella, M & E..


P.s
Jag har stränga order till dig Dessi, du ser till att knipa stenhårt tills jag kommer hem..
(Ingen bebis ska titta ut när jag är borta) pusss.. ;)


Busenkelt med grönt..

God morgon, har ni haft en bra start på dagen?? Solen skiner över stockholm i dag vilket gör mig så glad, resväskorna är redan packade och klara här hemma då det gick fortare än förväntat att lägga ner allt!! I dag tänkte jag passa på att blogga lite för jag kommer sakna er!!!! Kommer du ihåg badrumspysslet i mini format som jag pratade om förra veckan? I samband med att jag rev ner hjort dekoren passade jag på och knäppte lite nya bilder. Så här kommer nu lite nya bilder på det övre badrummet i sin nya vår skrud, med nya grön pimpade rutor på badrumsskåpet... 


Kollage och Foto: © Isabella               (badrummet uppe.)

Tanken framöver är att spår i form av små rutor ska fräsas ut i luckan. Jag kommer inte att måla i spåren sedan utan fortsätta att använda mig av dekorplast i olika färger efter humör. Då det är ett så billigt sett att förnya sig på och sånt gillar jag som ni vet. Tack åter igen Emmsan för pyssel tipset om skåpet, till Emma för tipset om vart jag kan den finna min dröm mattan!! Mer badrumsskåp skåp pyssel hittar du här..


Söt med små lådor..

Jag har suttit och spånat på fler idéer till uteplatsen. Vi har bestämt att vi ska bygga en soffa till framsidan i år då det var omöjligt att hitta en passande förra året. Självklart vill jag bygga en miniatyr soffa till Ella också lik denna på bilden nedan. Om bara fira förvarings lådorna kunde kom tillbaka till Ikea.. För det finns så mycket roligt pyssel som jag skulle vilja göra med dem, kanske har du några sådanan över där hemma som du vill sälja?? Har du pysslat med dessa någon gång, om vad har du gjort??Kollage: © Isabella           Bilder: hyggelig, bachieboo och  google.

 

Med bara två dagar kvar tills vi flyr ifrån den svenska vädret till värmare bräddgrader gör jag allt annat än det var borde göra här hemma och det är att packa. I morgon får jag ta mig i kragen och slänga ihop allt som vi ska ta med oss. Dem sista dagarna nu har jag haft fullt upp, suttit och svarat på en massa inrednings frågor om vårat hem.
Varför ska jag med stor spänning och bubblande glädje berätta för er snart! För den 3maj får vi långväga besök från england... Jag är så glad så att jag spricker snart!! :)

 

Vinnaren är...


Kollage: © Isabella


Stort grattis Malin Andersson och jag kommer att kontaktar dig inom kort för vidare uppgifter på hur du gör för att kunna använda ditt presentkort.

Tusen tack till era andra som var med och tävlade, misströsta inte för jag har ett nya tävlingar på gång. Så håll ögonen öppna för detta tror jag inte att du vill missa!! ;)


Stor och liten från Brio..

Sommartiden är här och i dag vill jag inviga den genom att visa er vårat lilla nya inköp till Ella!! Nu har vi slagit till och köpt Brio dockvagnen som jag spanat efter bra länge. Jag och stora och små ting med nästintill identiska liketer är en farlig kombination, ser jag nåt som finns i mini format blir jag som förbytt!! Trots att det är en leksak återigen som jag köpt kan man ibland undra om det är jag som vill ha alla leksaker eller om det är Ella!! Denna gången blev det dock en lyckträff för oss båda och vagnen har används flitigt av skruttan, hon älskar den verkligen!!Kollage: © isabella

Idag blir det en långpromenad runt sjön på minst en timme och jag ska raportera till Emma sendan att promenaden har blivit av (annars får jag smisk.) Ska även börja med att räkna mina kallorier igen ganska lätt matte bara se till att äta mindre än vad jag förbränner och dela ut målen i små portioner över dagen för att orka med. Mitt jobbigaste dilemma är att dricka vatten, men det är bar att kämpa på. Med - 2kilo i månaden framöver är jag redo att ha klarat mina slut mål på ett år. Fixar jag det  tidigare är det bara ett pluss i kanten eller minus! ;)

Ella är redan start klar och redo för avfärd så nu är det bara att hoppa i skorna för min del och sedan bege oss ut. Jag har lovat att vi ska mata ankorna efter halva vägen så Ella är extra ivrig över dagens promenad och skriker i hallen just nu!!
Hoppas att ni också får njuta lite av solen idag ses  senare, Pusss på er!!Gula Carlar i sovrummet..

Söndagar och slappar dag eller det är inte riktigt sanningen för vi packar för fullt och snart ska vi slänga oss i bilen för att åka hem till Martins föräldrar, då jag har lovat att klippa svärfar i dag. På tal om söta gubbar så är han funnen nu min grafiskt söta favorit Carl i gult som jag förövrigt vill ha hängandes här hemma på sovrumsväggen. I går blev min vägg med jeans krokar och Martin är inte glad över det pysslet, så det passar sig inte riktigt just nu att säga: Älskling jag skulle vilja beställa tre st Carlar till sovrummet att titta på.. Jag har torr humor jag vet!! ;)
 


Bilder och design: sammyrose.se

Tips tack till carolina, med bloggen doredoris som hjälpte mig att hitta honom. Carolina är själv en lycklig ägare av en sådan poster och hennes hem är bland det snyggaste jag har sett.. Har du inte besökt hennes blogg än så gör det och passa då på att spana in deras nyligen färdigstälda toalett. I love it!!
Här kommer ett smakprov med bilder på hennes snygga hem.


Kollage: © Isabella.       Lånade bilder: med rätt av carolina.

P.s
I dag avslutas tävlingen så ni som inte har hunnit tävla har några får timmar kvar att göra det. För att delta i tävlingen om ett present kort värde 400kr hos softhoney klicka här..


Inspiration i varma toner..

Orange är en färg som nog många av er förknippar delar av mitt hem med och en färg som många antingen älskar eller har väldigt svårt för. I dag tänkte jag fördjupa mig lite i just orange då jag tycker att faktarika inlägg behövs emellanåt och det är riktigt kul att läsa på lite för min egen del också.. ;)
Men först börjar vi med lite inspirations bilder på denna härliga kulör!!!


Kollage: Isabella..                              Bilder: (inspirations mappen..)

Namnet orange kommer av det engelska ordet för apelsin, orange och det äldre svenska namnet på orange är brandgul. Orange utlöser mer kontrovers än någon annan färgton. Det förknippas ofta med något starkt negativt eller positivt, så det ligger en stor del i att vissa gillar den och andra inte!!! Orange kombinerar energin hos rött och lyckan i gult. Det associeras med glädje, solsken och tropikerna och representerar entusiasm, lycka, kreativitet, beslutsamhet, attraktion, framgång, uppmuntran, och stimulering. Kanske är det därförr jag blir så pysslig för att orange skapar kreativitet?? Humm..

Som en citrusfärg associeras orange med hälsosam mat och förknippas ofta med hösten. Trotts detta är Orange en färg som avviker från de flesta av naturens färger och som därför fungerar bra som signalfärg för att den syns tydligt.I Kina och Japan används orange för att symbolisera kärlek och lycka. Orange är även Nederländernas nationalfärg. Nu vet du lite mer om orange!! ;) Gillar du den eller har du svårt för den??


Kärlek, vad har den för namn??

Fredag och solen skiner  “love is in the air” för nu är våren här, vill jag påstå!!! Jag är dubbelt förälskad denna vår.. Jag har nämligen kärat ner mig i denna otroligt snygga grafiska matta, det känns som att jag bara måste ha den till varje pris!! Men vad heter nu denna skönhet och vart kan man få tag på en tro??
Hoppas att ni kan hjälpa mig, för jag kan inte blunda för dens skönhet!!!


Kollage: Isabella          

Helgen står som sagt för dörren och jag hoppas att du har möjligheten att få njuta av det fina vädret i dag och i helgen!! Själv har jag redan tjuvstartat och jag sitter ute på altanen med en kaffe kopp och datorn i knät. Ella sover en tidig middag och det är bara ljudet från bilarna som hörs.. Tidigare i dag har jag förökt att komma unifun med varför bloggen strular så (Fel på sida står det), hackar och går inte att gå in på inläggen emellanåt.. Har mailat blogg.se och hoppas att dem kan hjälpa mig!! Har du också haft problem??

Medicinlåda: milq.se

I dag fick jag mina provsvar med posten, hormontesterna samt dem andra proverna och cellproverna som vi tog på sjukhuset förra veckan såg jätte bra ut. Så nu kan vi utesluta många orosmoment och läkarens misstankar om (pso) är mer osäkra nu, struma har jag redan sedan länge och levaxindosen var rätt inställd.. Vilket är toppen men förvirrande för vad är då felet?? Jakten på dem svaren fortsätter efter semestern för nu är det bara en vecka kvar tills vi åker och jag längtar så otroligt mycket. I dag ska dem sista sommarkläderna inhandlas och jag ska själv unna mig lite nytt!! Hur ser dina helg planer ut???

Barnrum med retro detaljer..

Jag inspireras av rum som har dem där extra små detaljerna och mixen mellan gammalt och nytt!! Ni vet sådana saker som känns oväntat och gör att man mins dem. Det behöver inte vara stora ting utan ganska enkla saker som får mig att ta en extra titt, som i detta barnrum!! Här har den gula postern etsat sig fast på min näthinna och dinosaurierna i stringhyllan som har fått nytt liv med sprayfärg gör mig riktigt pyssel sugen!! Jag gillar hur man har valt att placera sängen i detta rum då det är en lösning som jag själv inte hade tänkt på i första taget. Hade du tänkt på det??


Kollage: © Isabella                            Bilder: zilverblauw sons rum..

Det roliga med barnrum är den stora lättnads känslan som väller över mig när det kommer till färg, att det är okej att våga lite mer där inne känns som en oskriven regel och självklarhet.. I bland önskar jag att Ella själv kunde säga mamma så här vill jag ha det i mitt rum. Men den dagen kommer fortare en vad jag anar så jag ska nog vara tyst nu!!! ;)


rumpor på väggen..

Rumpsamlingen är nu komplett!! Varje gång som vi har besökt Ikea har jag letat efter fler färger på dessa krokar till Ellas rum. Men till min besvikelse har dem alltid bara röda kvar i Kungenskurva. Men i förrgår fanns dem inne och då passade jag på direkt. Jag ville ha en gul men det tillverkades dem inte i så lite gul sprayfärg fick lösa det problemet!!Kollage: © Isabella       ( Ellas lilla rum.)


Jag har ju sedan tidigare även sprayat urbanstolen gul och det håller toppen bra!! Dock känns det som att det vore kul med ett färgbyte nu kanske i kornblått. Har fått dille på blått nu vad är det med mig och färg?? Fler bilder på hallen hittar du här och här hittar du inlägget om stolen om du själv är spray sugen..


Bilder: Hallen.

Dagens pyssel blir att riva ner dekoren av  hjorten i badrummet och försöka att våra till det där inne, med det som redan finns hemma. Jag är även sugen på att testa en liten liten liten sak på badrumsskåpet som Emma inspirerat mig till så dekorplasten åker fram. Tack för all era underbara kommentarer i går. Det känns som att jag tjatar ut er med mitt hem just nu! Men i dagsläget när träningen nu har dragit igång så blir det inte lika mycket inspirations letande data timmar över. I bland önskar jag verkligen att dygnet hade fler timmar!!! Kramar//Isabella


Överaskande bra..

Två i ett kan vi nog summera denna dag med!! Allt har gått super bra i dag och Ella har varit en bestämd men glad solstråle under hela fotograferingen. Journalisten Caroline var underbart gullig och Ella ville leka och göra halsband med henne hela tiden medans Maria tog en massa fina bilder. Det var ingen dålig utrustning Maria hade med sig och jag hade önskat att hon glömt kvar den här!! ;) Tjejerna kom hem hit redan klockan nio i morse och lämnade oss vid två tiden. En toppen dag minst dag!!!


Kollage & Foto: © Isabella
 

Det blev även en liten överraskning för det blev två reportage i ett i dag, då även vårat kök hade väckt intresse! Så snart kommer vi att vara med i FÖRÄLDRAR & BARN tidningen och numera även ALLT FÖR KÖK OCH BAD. Vi var inte riktigt förberedda på detta köks repotage så Caroline och Martin åkte i väg på en liten snabb shopping runda i halvlek. Dagen har verkligen varit fantastisk och man kunde nästan slappna av helt då Caroline var så jordnära och super trevlig!!! Jag fick även se bilder på hennes hem och det var minst sagt inspirerande, hennes kök pryder även omslaget här ovan. Nu blir det till att hoppa in i mysbyxorna och slänga sig i soffan för jag är bra trött nu. Kramar//Isabella
Från gungstols till trä gunga..

När jag fick se denna "pinstols gunga" förr året bestämde jag mig snabbt för att denna måste jag bara ha till baksidan nästa år. Nu har ett år snart gått och jag är lika bestämd, vi måste ha en!! Min svärmor har en gammal pinnstol som jag förhoppnings vis får använda annars blir det ett besök på blocket.. I dagsläget har vi en gungställning i plåt som tar upp hela tomten, vi har även en ale med ekar som är k-märkta och som inte får tas bort. Löven gör mig vansinnig och träden är bara ivägen tills nu, för med en gunga av detta slag kommer träden äntligen till användning!!!! Är du också sugen på att göra en egen gunga så hittar du beskrivningen här..


 
Kollage: © Isabella         Bilder: Hus&Hem

Vi fixade Franmsidan förra året och baksidan kommer att bli vårat stora projekt i sommar. Allt ska grävas upp och trall, matplats, lekhörna och ny gräsmatta ska läggas. Vi funderar på att köpa gräsmatta på rulle är det bra tro?? (Jag har som sagt var inte gröna fingrar och är helt lost i detta ämne..) Bär buskar och lite annat smått och gott ska vi självklart ha också men frågan är vad för några??? Har du några tips??


Färg gör skillnad..

I dag har inspirationen flödat och Ellas piano har fått sig ny färg då den gamla blåa orginal färgen flagande bort direkt!! Vi hade röd färg kvar i från Husgarderoberna och efter några timmars pyssel ser pianot nu mera nytt ut!! Jag trodde aldrig att jag skulle få i hop alla delar igen efter ommålningen men det gick bra till slut. Ella klinkar för fullt på pianot och sjunger "bäbä kära barn bäbä" högt ifrån övervåningen (just i denna sekund faktisk önskar att ni kunde höra) och jag önskar att jag hade öronproppar! ;)Kollage: © Isabella

Nu på eftermiddagen nalkas det storstädning här hemma för i morgon bitti får vi foto besök hit hem. Det sak bli jätte kul och det är skönt att få tänka på nåt annat för en stund, Martin ska vara med under reportaget så det blir en liten sovmorgon för oss alla. Det är Föräldrar & Barn tidnings team som förväntas dyka upp här hemma efter frukost och jag är redan nervös då jag aldrig lär mig att slappna av!!! Men det går nog bra.


Skapa med barnlek..


Kollage: © Isabella..

Det är kul att se vad barn kan hitta på!!! I går lekte Ella med sin strumplåda och tillsammans med våran vardagsrums stol busades det runt, jag var snabbt framme med kameran!! Lekstunden resulterade i ett "Ella pysslar tips", när stolen fick en slutgiltig design lik Maria Westerbergs prisbelönta T-shirt stol tyckte jag att det var värt att visa upp dessa bilder även för er. Dagens lekfulla design pyssel gillas skarpt här hemma dock inte tillräckligt mycket för att sparas, för alla Ellas strumpor användes i detta projekt och än så länge behöver den lilla fröken faktiskt ha strumpor på fötterna!! Men snart kan man gå utan strumpor och skor!!! För nu är väll ändå våren snart här för att stanna??


Grönt i glas..

Grönt är nog den mest accepterade färgen i dem flesta hemmen och jag gillar denna färg extra bra när den döljer sig bakom glas. Jag brinner verkligen lite extra för glas då det som är ett matrerial som jag tycker adderar spänning till ett rum. Jag hade gärna klätt hela det övre badrummets väggar i enbart glas, men riktigt så kul ska vi inte ha!! (Men glas det kommer det att bli även där.) Vi har ju som ni vet svart glasskiva i båda köket och badrummet, jag älskar det fortfarande. Har du någon matrerial favorit som du brinner för extra mycket??Kollage: Isabella ( bilder från google och min inspirations mapp.)Likheter..

Dagens första inlägg blir om kuddar!! I går tog jag min första tränings promenad på över en timme med Ella sjungandes i vagnen och det käns riktigt bra att ha startat!! (För minst en timme om dagen ska jag gå nu!!) Jag tog en tur runt hela kungenskurva och passade på att gå förbi Mios butik i Heroncitty på hemvägen, där jag fick syn på denna ros kuddenl. Jag associerade direkt till den vårnyhet som jag bloggade om tidigare ifrån jobbets sortiment.. För vist är dem lite lika??Lyx: kudde rose ifrån mio pris 299kr.              Budget: Kudden Aneli från rusta pris 59kr.


Kuddar är en av topp tre detaljerna i inrednings väg i mina ögon, jag har otroligt mycket kuddar här hemma. Dem flesta befinner sig uppe på vinden när dem inte intar soffan. Jag vet att det är många av er som är lika tokiga som mig i kuddar, eller i alla fall nästan lika galna!! ;) Vet du hur många kuddar du har hemma?? Vilken är din favorit?? Kramar//Isabella

 

Käftsmäll till humorkväll!!

Torsdags kvällen var riktig trevlig med god mat trevligt sällskap och Showen var magiskt rolig, helt klart värd att se!! Lite roliga timmen över det hela och detta var en riktigt kul och tänkvärd föreställning!! De inleder sin show med en liten sketch där de spelar mäklare som försöker kränga Berns salonger som en 1:a på 400 kvadrat med öppen planlösning på 13m takhöjd. En stund senare blir det designporr när de läser högt ur inredningstidningar. Mycket roligt och här halvdog min Martin av en skratt attack!!! Lindström & Schyffert kompletterar varandra bra på scen. Schyffert skötte publikkontakten, Lindström var mer föreläsare och den som drar slutsatserna. Båda är skickliga på hög nivå!!!Dem pratade mycket om att man kommer aldrig att bli nöjd och strävan efter någonting bättre finns alltid där.

Du som bor ute i förorten i din första lägenhet och irriterar dig på den lilla ytan, längtar efter större (är ju inte nöjd) hade gärna haft en 8 på strandvägen för då skulle du bli lycklig (tror du)!!! Den som äger en 8 på strandvägen i Stockholm är inte heller nöjd för detta var ju bara en plan B, Dem ville ju egentligen ha en takterrass 12:a på Manhattan.” 
Kollage: © Isabella


Den ena klockrena frasen överlöste den andra!!!

Vi tror att den där senaste tv som vi ser på tv-reklamen är så klar och vilken upplösning den måste vi köpa älskling. Titta vilken skillnad igenförelse med våran skräphög säger vi till varandra. Men vi glömmer bort att det är ju faktisk via vår egen tv som vi ser bilden av den nya. Så egentligen borde vi säga titta älskling vilken bra och fantastisk tv vi har som är så klar!”


Men nej det säger vi inte för vi är inte nöjda det är typiskt svenskt att inte vara nöjd eller erkänna att vi är ensamma, utan säger hellre själva.. Lindström talade mycket om sin mormor som bodde på 48 kvm och av dem var 45kvm ett avspärrat finrum. “Ett rum som stod där tomt och som man inte vistades i där man var tvungen att gå med filtofflor och vattenkammat hår för att besöka 1 dag om året. Mormor som satt där i lägenheten och väntade på att få använda sitt fin rum, finrummen skulle hon ha för kanske kunde ju Hyland och Stig Järel eller kungen komma på besö“. Lindström jämförde gårdagens finrum med våra ny allt större kök med kitschen ad, högblanka ytor och skryt faktor. Alla skrattade gått och jämförelserna haglade från scenen och publiken vek sig av skratt så även vi!!!

Men hur bor dem två stjärnorna själva??
Lindström
hem är bohemiskt inrett och påminner om ett engelsk bibliotek, med en liten tevagn som Fredrik kutryggad använder. Schyffert bor i en villa i Bromma som ser mer ut som dansk vit flygplanshangar invändigt säger Lindström. “ Henrik Schyffert funderar dock på att flytta till vasastan för då kommer han att bli lyckligare!!” Där efter satte skrattfesten full snurr igen efter ett svaka på mitten och dem två timmar som showen höll på kändes som några minuterar...
 
Till hösten flyttar showen ifrån Berns salonger till Cirkus och till er som inte har bokat era biljetter än eller sett showen, gör det nu och ta med er gubben för dem skrattar också så att dem tjuter!!!
Smile!!!


Kollage & foto: ©Isabella

Jag vill tacka ifrån botten av mitt hjärta säga fasiken va skönt det är att ni finns, era mail och hjälpande kommenterar kändes verkligen. Det är som att allt detta är ett ämne som inte många pratar om och genom att bara prata lite om det, så vips är vi en stor klunga som genomgått massor av liknande saker och tilloch med samma!!! För mig underlättar det massor att prata med vänner som har varit med om liknande ting för att kunna vara förberedd på vad som komma skall och kunna utbyta känslor och erfarenheter. Läkare som jag har mött pratar inte mycket om detta och jag går oftast ut som ett frågetecken med brustet ensamt hjärta efter alla besök. Kanske känner du igen dig??? Jag har en enorm styrka i mig det vet jag men ibland kommer man av sig och behöver en knuff på vägen för att hitta tillbaka. Det hjälper ni mig med, vissa omedvetet andra medvetet och det vill jag tacka er för!!

Jag har tänkt massor under dessa två dagar och inser att det är bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång. Träningen ska komma igång på allvar och jag mår inte heller bra av att ha alla dessa extra kilo på mig och jag villl ha så bra odds som möjligt till att må bra, -20 kg ska bort för att nå målvikten och det ska fixas!! Är det fler som vill haka på??? Emma kommer att vara mitt stora stöd under denna förändrig för hon har själv gjort en otrolig förändring under detta år och är så grymt duktig!! Nu har hon på ett år nått målvikten och det sporrar mig att jag ska klara det jag med, se upp på vägarna för nu börjar jag!!! Finns det fler där ute som hakar på denna utmaning att nå era mål så skrik till!!! Det kommer att bli mycket förändringar nu och vi är båda övernes och kommer att fixa dett tillsammans!!! Familjen ska prioriteras bättre och vardagen ska göras om, andra rutiner ska införas och vissa saker kommer att hamna på hyllan för att ge tid åt att njuta av livet!!! Känns som att detta var en kall dush och uppvaknande till någonting nytt!!! För det är ju så att allt har två sidor det gäller bara att lära sig att se ljust på båda!!! Kramar// Isabella
Sjukhuset..

Dagen började inte bra.. En av dem största anledningarna till varför Ella fick sova hos mormor i natt var för att jag hade en remistid i dag!! I dag har jag varit på fertilitet undersökning på Karolinska universitet sjukhuset och det var ingen rolig dag... Jag tycker att vi har fått tagit tillräckligt med smällar på det här planet redan och det känns som att hela denna del i mitt liv bara går runt i en ond cirkel. Innan vi fick Ella var det missfall på miss fall och under hela graviteten med Ella så hade vi "klipp kort på sjukhuset" känns det som!! Ella var 30% för liten under tiden i magen, vi klassades då som en risk gravidet med dagliga kontroller och tester. Våran mirackel Ella föddes (bf) tillslut och är det finaste som finns!!! (Jag kan inte förstår att hon redan är 2,5år.)
 Kollage: © Isabella.            Medicinlådor: ifrån butikstylish..
Vi vill som sagt var få ett syskon till Ella nu och vi har under snart 1,5 års tid försökt att lösa den frågan utan lyckat slut. Två nya missfall till har dessa försök resulterat i och nu är min kropp i försvars reaktion totalt!!!! Jag är sjuk hela tiden och konstant trött, vi har sökt svar på en massa frågor och framför allt på varför mensen har uteblivit i ett halvår nu. (Inget pluss på stickan men jag känner att hormonerna spelar mig ett spratt..) Väl framme hos docktorn i dag tog det en massa tester och blodprover till förbannelse, dem provsvaren väntas jag få i början av nästa vecka...  Det var en jätte gullig sköterska som tog proverna och hon fick mig att skratta med hennes prat om tjuren färdignamn och kork ekar då hon skulle få mig att andas och slappna av! Jag är verkligen tacksam över att det finns tanter som brinner för sitt jobb. ;) Men senare efter att ha träffat specialisten och gjort ultraljud återigen var jag inte lika glad längre, för man såg då tydliga förändringar på mina äggstockar och jag har för mycket ägg/äggblåsor (så det är PSO varning nu). Det var som att luften gick ur mig..... 

Nu är jag mäst tom inombords, förvirrad och orolig, jag känner samt tänker på för tok för mycket saker just nu!! Helt ärligt så känns det redan bättre efter att ha fått skriva av sig lite, men jag tror dock att den största smällen inte har sjunkit in än. Jag försöker nu att tänka på andra saker men det är faan svårt, men det ska bli extra skönt att komma i väg på showen i kväll!! Innan showen ska vi hämta ut nya medicinerna och jag skulle verkligen behöva köpa en medicin låda att förvara allt i, jag funderar på någon av dessa.. Eller har ni tips på var man kan hitta en orange eller en gul låda för det vore det optimala?? :) Hoppas att eran dag har börjat bättre en min!!! Kramar// Isabella


Färg skifte inför..

Då var Ella på väg hem till mormor och i skruttans stora rum har textilierna bytts ut, vimplarna från Lagerhause är på plats och jag är riktigt nöjd med den nya våriga looken. Den gröna mattan har ersatt den rosa, det känns nytt och fräscht!! Lite vindsfynd har kommit ner i form av en hårig kattkudde och dem andra kuddarna har skiftat rum, det är så kul att förnya när det är i stortsett gratis!! Här kommer nu ett bildregn på stora rummet..Kollage och foto: © Isabella                           Ellas: stora rumUte kväll nalkas efter vinst...Kollage: Isabella

I morgon väntas en helkväll för mig och Martin med två goa vänner som sällskap ska vi in till stans för att se showen ljust och fräscht på Berns, (som vi vann i Livet Hemmas gör om tävling tidigare i år..) Det är allt för sällan som jag och Martin kommer ut på tuman hand så det ska bli riktigt trevligt att få äta gott, skratta lite extra i morgon.
Är det någon av er som har sett showen, om var den så bra som det skrivs??

Förändra med...

Om du endast läst en inredningstidning i ditt liv så kan jag slå vad om att den innehöll orden ”förändra med färg”. Ett slitet uttryck och väl använt inredningstips som är klockrent i mina ögon!! För att förändra med färg är oslagbart! Enkelt, billigt och ett säkert kort.. Jag tycker att dessa bilder ifrån JM var lite roliga och dem visar verkligen upp vad jag menar på ett enkelt sett, testa själv här..Bilder: JM

Att förändra med färg är exakt vad jag ska pyssla med idag!! Ella och Ellas rum har fått nya kläder och en matta i grönt ska ersätta den rosa ryan, Nya vimplar och sängkläder ska också få inta rummet. Bäst att sätta igång för senare i kväll ska Ella åka till sin mormor för övernattning, så jag vill hinna mysa lite med skruttan i dag också. :)


semester tider närmar sig..

Innan sjuktiderna bröt ut här hemma gjorde vi ett impuls köp!! Det var inget mindre än en familjeresa som bokades in och den 1 aprill flyr vi Sverige för att återkomma till ett förhoppningsvis mer vårigt klimat vid hemkomsten sedan. Jag tror att hela familjen kan behöva en riktig vitaminkick av solens strålar och vi hoppas att vi får njuta av solen tillfullo i två veckor under våran vistelse på ön Fuerteventura.kollage: © isabella

Jag och Martin förlovade oss där (för 4år sedan) och bodde på ett jätte fint hotell med all inclusive och det var det bästa boendet som vi har haft. Vi var även denna gången där ner i två veckor och andra veckan kom Martins föräldrar ner. Nu i år firar vi 10 år som par och då kändes det helt rätt att åka tillbaka dit med hela familjen och även denna gången kommer Svärmor och Svärfar ner under våran andra sol vecka. Det ska bli jättekul, extra roligt för Ella som kommer kunna busa lite med farmor och farfar vid poolen också. (kanske får vi även lite egen tid jag och M.) Gud vad jag längtar!!kollage: isabella                Semestern bilder: ifrån Fuerteventura - 07..

 

Sist vi var i väg...

Nu på dan har jag suttit och kollat igenom bilderna från sist vi var i väg på en utlandsresa hela familjen, det var för två år sedan innan flytten och renoveringarna drog igång!! Ella var bara ett halvår gammal och låg mestadels i vagnen eller på golvet och ålade sig fram, så nu kommer hon verkligen kunna busa och uppskatta resan desto bättre!! Risken är väl dock att vi får ha koppel på henne nu!! :)Spanien -09..

Fram tills vi åker är det full rulle som gäller här hemma oavsett sjukdommar en vilo dag till bara.. ;) Vad har ni haft för er i dag?? Är ni friska?? Har ni börjat planera för eran semester?? Kramar// isabella

En lysande ide sickan!!!

 

Att pyssla med belysning behöver inte alltid vara så krångligt!! I helgen for Martin till Ikea och köpte lite belysning till Ellas lekborg, ”En lysande ide sickan”!!! Det blev ett gäng batteridrivna spots vid namn Ramsta för ynka 15kr/st och smidigare belysning får man leta efter. Den lilla stolta slotts ägarinnan fixade till och med monteringen av lamporna alldeles själv, tackvare den dubbelhäftande tejpen!! Det bästa med spottarna är att dem tänds och släks med en enkel handtryckning.. (vilket är perfekt för små envisa viljor som allt för ofta själva vill bestämma över när det ska vara dag och natt)!! ;)

Nu glöder det tidigare så mörka hörnet upp i ett magiskt sken och det är verkligen så otroligt mysigt där inne, stegen har även kommit på plats nymålad och fin!!
 


Kollage & Foto: © isabella                    Busungen & slots ägarinnan: Ella Tindra Elicia.

I helgen har det annars varit sjukligt lugnt här hemma och detta bokstavligt talat. Jag har mått riktigt dåligt med feber och hostat nåt så fasligt!! I dag ska jag dock trotsa hostan och ta med mig Ella till jobbet då det är dags för personal möte i några timmar.. Vi ska även stanna på lunch och efterråt ska vi gå med bestämda steg mot H&M och Skopunkten då resväskan måste fyllas på. ;) Hoppas att ni får en bra dag!!! (Saknat er!!!) Kramar//Isabella

Nya coola dekorer som får mitt hjärta att rocka loss!!!

God morgon kära ni, hoppas att ni har sovit gott och att ni har fått vaknat upp till sköna toner i lugn och ro!! I dag tänkte jag börja morgon med lite rockig inspiration för att vakna till liv, (då natten sömnen inte var den bästa för min egen del.) Dessa rockiga design idéer står två grabbar från Italien för! Grabbarna kallar sig för Rocket TM och deras första kollektion består av möbler och 10 mönster dekorer som drar stark inspiration från deras gemensamt förälskelse, som inte helt otippat är tagen ifrån Rock N Roll och Disco kulturen...
 


Kollage: isabella                                       Bilder: rocketdesign.it

Jag tycker att detta koncept har en underbar retor tusch och en lekfullhet som väcker stort vill begär och gamla minnen till liv på noll tid!! Den vägghängda kasset dekoren till bordet skulle jag vilja ha här hemma och väggdekoren med 3D krokar i plåt i mixerbords look är helt underbar!! Hela denna serie andas 80-90 tal och väcker massor av minnen till liv, jag kan inte göra annat än att le när jag ser dessa bilder!! Det är nästan så att jag vill slå på lite gamla Rockset låtar och dansa loss så här på morgon kvisten.. 
Är detta för mycket för dig, eller skulle du våga äga dessa??

Avslutad - Tävlings dax hos mig vinn presentkort..

Våren närmar sig och shopping suget tilltar hos dem flesta hos oss!! Nya textiler vill vi ha och hemmet ska få nya våriga detaljer, då passar väll ändå en tävling extra bra in här inne på Rustaupp?? Nu har ni nämligen nu chansen att tävla om ett presentkort på 400:- ifrån SoftHoney " din livstilsbutik på nätet". Presentkortet löses sen in som betalning av valfria varor hos SoftHoney, allt detta för att du själv ska kunna plocka ihop dem favoriter som passar dig och ditt hem bäst!!
 


Kollage: © Isabella

Du kan delta i tävlingen på två sätt: 
1.  Gå in på
http://www.softhoney.se/ och välj den produkt du gillar mest, skriv det som en kommentar samt en kort motivering varför just du borde vinna.

2. Gå in på
http://www.softhoney.se/ och välj den produkt du gillar mest, skriv det som en kommentar samt länka med tävlingen från din blogg eller tipsa minst 3 vänner.
(Glöm inte att skriva i kommentars fältet vilket alternativ du tävlar med.)

 
Tävlingen avslutas söndagen den 27 mars 2011 kl 18.00, vinnaren presenteras kort där efter!! Lycka till nu!

stolar lika som bär...

Som budget och inredningsintresserad älskar jag att leta lika som bär möbler till kategorin Lyx vs budget. Dagen möbler är skrämmande lika och till och med så att jag höjer på ögonbrynet och undrar hur lika en möbel får vara originalet för att man inte ska träda in på mönsterskyddet?? I dag har jag två st skrämmande lika stolar att visa för er!! Livinns Eames Chair, som är en rätt bra kopia av Vitras Original Lounge Chair som är formgiven av Charles Eames. Skillanden i pris är galet stort hela 48 000 kr skiljer originalet mot kopian i detta fall...Kollage : © Isabella            (Högstupp: Originalen nedre kopior..)


Lyx: Lounge Chair by Eames                                                      Budget:Eames Chair
Pris 53 000 kr ifrån Vitra.                                                           Pris 5 580 kr ifrån Livinn.                 

Lyx:
Forest stol pris                                                                    Budget: Webchair
3 990 kr ifrån designbutiken.                                                   895kr ifrån Livinn.

Jag gillar ändå att det finns företag som ger oss dödliga en chans att kunna köpa en designmässig möbel som är så lik originalet till en bra peng, men ibland är gränsen bara bra tunn mellan vad som känns rätt och fel.. Livinns koncept känns dock som design butikernas "budget mecca" som jag mer än gärna välkommnar, hela deras shop är full med härliga möbler så lika orginalen.. Som ni vet spelar orginal utförandet ingen större roll för min egen del och jag lägger häldre pengarna på budget en lyx i dessa fall!!
Spelar orginalets utförande roll för dig?? Eller kan du köpa en kopia med gott samvete??


Kartong hus..

Sitter och kollar igenom inspirations mapparna och fick syn på detta söta barnrum i bildgömmorna. Jag gillar verkligen det lilla kartonghuset och den söta stickade kanin dockan på bänken (som jag gärna skulle vilja ha här hemma.) Tyvärr har jag inte hittat någon återförsäljare på den lilla krabaten här i Sverige. Kanskse vet du vart man kan hitta den?
 


Bilder: kenzie.

Kartonghuset finns iallafall att köpa via den svenska sidan durabeldesign, priset ligger på 349kr. Detta söta rum har även berikats av ett litet lek kök som  är så sött med sina målade detaljer!!! Förutom monstergosedjur och lego är lekkök min stora kryptonit!! Vilken barnslig sak ligger dig närmast hjärtat??

P.s
(Nu börjar det bli god tid för tävling här inne på rustaupp innan denna veckas slut ska vi se om vi inte kan fixa till nåt kul!! Trevlig kväll mina vänner!!)

Färg hela veckan..

Vi börjar med inspiration med blåa toner!! Längtan efter sommaren med kristall klart vatten och svalkande dopp fick mig att drömma mig bort i dag och inspireras av toner av blått i dag. Det är en färg som ligger mig varmt om hjärtat men väldigt sällan får ta plats här hemma. Jag är helt kär i Star Wars postern här nedan och har total fallit för dem grafiska inslagen som den berikas av. Får blåa nyanser ta mer plats hemma hos dig?Kollage: © isabella          bilder: minevennershjem, pinterest, interiors, mixr, vtwonen.

Den här dagen blev inte riktigt så som jag hade tänkt mig. Ett besök hos docktorn för min del i morse resulterade i streptokocker i halsen och massor av blodprover togs. En remiss är även skickad så förhoppningsvis får jag svar snart på varför min kropp är i försvars position hela tiden. Nu ska jag vila lite medans Ella praktisera på Martins jobb och det är en trött karl som jobbar på idag. Han har inte sovit många timmar för tattoon kliar
(men ska man va fin får man lida pin). Martin hälsar och tackar för alla fina kommentarer som ni gav igår, jag vill ge er alla en stor kram!! (Och till er alla som har skickat frågor på mail under förra veckan svaren på väg!!!) Kramar Isabella


we create our own tomorrow..

Nu är vi hemkomna från en mysig familjehelg med min syster och min svåger i Norrköping. Denna helg har jag haft ett enormt träffa familjen sug och längtat efter att bara få ta det lugnt och kramas lite med min syster var enorm. Därför spontan åkte vi till norrköping på fredagskvällen och vi anlände inte först än vid tio tiden på kvällen. Min syster hade jobbat fram till nio så det blev en perfekt timning.. Helg har varit så mysig, med en shopping tur (utan männen i eftersläp), slappar dagar med mys och Martin som har även legat under nålen mitt i natten..


Kollage & foto :  © isabella (mobilkamera..)      Tattoo Artist: Micke wetterlöf     

I går natt kom min svåger hem från sitt kvälls pass vid ett tiden och han var så gullig och plockade fram nålarna mitt i natten.. Martin har länge velat ha en text längst med revbenen & denna blev det 
 
"we create our own tomorrow By what we dream today
 
Klockan fyra på morgonen blev dem klara och det var en glad och öm karl som hoppade upp i våningsängen för att sova. Nu har vi nyss kommit hem och ska börja packa upp allt snabbt nu innan solsidan början!! I morgon väntas det nytt läkarbesök för min del, jag har även planerat in lite extra egentid på kvälls kvisten sedan!! (för jag har mycket att läsa i kapp inne hos er mina vänner!!) Hur har ni haft det i helgen?? Kramar till er alla och på återseende i morgon!!

Dekorerat lampan..

Denna vecka har varit en riktig pyssel vecka här hemma!! Inga stora omgörningar har gjorts men ibland är det det där lilla som är roligast att pyssla med, ger en stor skillnad ändå. Ett sådant projekt är dem två belysnings pyssel som jag och Ella har slutfört. Det ena är att våran kökslampa har fått sig ett nytt utseende och ser nu mera ut som en stor biljardboll. Det var inte det lättaste pysslet jag har tagit mig ann för att sätta dekorplast på en välvd yta är långt ifrån lätt fick jag uppleva. Lite naggat i kanterna här och där, men resultatet blev ganska cool ändå måste jag medge!!


Kollage & foto: ©Isabella

 

Nu på eftermiddagen ska jag och Ella måla dem där lådorna under vardagsrumsbordet, ett pyssel som jag har skjutit på då vi har införskaffat två st till. Så nu är det fyra st som ska målas och få sig lite dekorer. Men först ska vi ut i solen och mysa!!! Hur ser din dag ut??

 

Gör det själv - egen silon förvaring..

En dröm för många är nog väggförvaringen Uten-Silon som säljs av Vitra men med det höga priset på 2335 är det inte alla som kan unna sig en (i alla fall inte jag själv.) House Doctors har gjort en egen variant av denna skönhet i en lite ruffare look i stål där priset även är lite bättre 1885 kr, finns att köpa här. 
(
Men även den varianten är dyr i mina ögon.) För den som inte är allt för kräsen av designen men ändå vill ta till vara på förvaringslösningen har jag i dag ett tips till er!!! Genom att göra en själv av Ikeas Risten lådor!!Kollage: © Isabella.  

(Denna lösning som översta bilden visar  kostar mellan 150-250kr)


Allt du behöver är:  
Med hjälp av Ikeas Risten  lådor för 29kr/ i sett, skruv, en mdf skiva och färg kan du bygga din egen förvartings lösning för bara några 20 lappar.... Du skruvar helt enkelt bara upp lådorna på mdf skivan med det mellanrum som du vill ha. Vill du inte ha en vit förvaring rekommenderar jag att du sprayar några lager med färg i önskad kulör över hela uppmonterade konstverket som slut touch och sedan har du din egen designade väggförvaring!! Detta är varken svårt eller krångligt!! Kan det vara nåt för dig, om vad skulle du döpa din till???

RSS 2.0