Inspiration i varma toner..

Orange är en färg som nog många av er förknippar delar av mitt hem med och en färg som många antingen älskar eller har väldigt svårt för. I dag tänkte jag fördjupa mig lite i just orange då jag tycker att faktarika inlägg behövs emellanåt och det är riktigt kul att läsa på lite för min egen del också.. ;)
Men först börjar vi med lite inspirations bilder på denna härliga kulör!!!


Kollage: Isabella..                              Bilder: (inspirations mappen..)

Namnet orange kommer av det engelska ordet för apelsin, orange och det äldre svenska namnet på orange är brandgul. Orange utlöser mer kontrovers än någon annan färgton. Det förknippas ofta med något starkt negativt eller positivt, så det ligger en stor del i att vissa gillar den och andra inte!!! Orange kombinerar energin hos rött och lyckan i gult. Det associeras med glädje, solsken och tropikerna och representerar entusiasm, lycka, kreativitet, beslutsamhet, attraktion, framgång, uppmuntran, och stimulering. Kanske är det därförr jag blir så pysslig för att orange skapar kreativitet?? Humm..

Som en citrusfärg associeras orange med hälsosam mat och förknippas ofta med hösten. Trotts detta är Orange en färg som avviker från de flesta av naturens färger och som därför fungerar bra som signalfärg för att den syns tydligt.I Kina och Japan används orange för att symbolisera kärlek och lycka. Orange är även Nederländernas nationalfärg. Nu vet du lite mer om orange!! ;) Gillar du den eller har du svårt för den??

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux