Spöken i trädgården..

Vad är det som jag fick som ser ut som små spöken i trädgården i morsdag present??? Kan du gissa??? Nu på eftermiddagen har jag och Ella spolat av mina nya skönheter och det var inget mindre en fyra stycken vita vågöstolar. Det var inte dem som var den stora presenten utan det bästa av allt är att det även låg fyra st vita FOTPALLAR i paketet. Nu är min samling komplett och jag är så glad!!!Kollage och foto: ©Isabella                          Bilder: framsidan

Troligtvis kommer vi ha kvar 3-4 stolar på framsidan (så som dem står nu på bilden) och tre vita på baksidan, mina fyra gröna som vi köpte på Ikea tidigare i våras. Den nybyggda altanen blir drygt 9 meter lång men inte så djup så vi får se hur många som får plats. Snart kommer Martin hem från jobbet och då ska vi börja med trappbygget på baksidan. Nu börjar man se ett slutresultat som närmar sig sakta men säkert, bara att kämpa på ett tag till för sen är det klart!!!! MARTIN har varit en riktig PÄRLA!!! 
Är du klar med allt nu??? Börjat planera semestern??? Kramar//Isabella


inspiration - hyllor i cirklar & kuber..

Hyllor av rör eller varför inte skurhinkar?? I stort sätt allt kan användas som en hylla!! Vi har på den senare tiden fått inspireras av hyllor byggda av gamla byrålådor, kuber staplade på varandra och i alla dess former. I dag vill jag lyfta fram mina favorit bilder i just runda och fyrkantiga hyllor, för det är dom formerna som lockar mig mest just nu. Vilka hyllor och vilken form lockar dig mest??? 


Kollage: Isabella.

En hel del nya inköp i just hyllväg har gjorts här hemma dem senaste dagarna och jag ska snart visa er vad det är för ting som jag ska rusta upp.. Tusen tack för alla era gulliga kommentarer som ni lämnar till mig och speciellt senast nu om fest bilderna. Ni är för goa och era snälla ord ger mig sådan enorm energi!!! Pussssss på er!!


80 tals fest - miami vice partyt...

Hej hoppas att allt är bra med er och ni har haft en bra helg!!! I dag är det måndag och ny vecka, jag håller fortfarande på att summera den förra.. I Lördags var vi på 80 tals fest då Martins lille bror blev 30 år, temat var Miami vice/uppklätt 80 tal. Det var några av er läsare som ville se bilder på helgens upptåg så här kommer därförr några bilder på oss och från festen.. 

 
Foto: ©Isabella                Modeller: Martin och jag i 80tals kläder..

Jag hade knall blåa tights, toffsen var uppsatt på sne och med solglasögonen på var vi klara och färdiga för att gå men då hände olyckan.... I all stress fick den vita tröjan som jag skulle ha haft på mig en stor fläck, fick bytas ut mot en svart. Men det gick ju bra det med fast jag var bra arg!! Martin hade en blå hatt, 80 tals linne och vita linne byxor toppat med ett par gröna solglasögon. Han hade även köpt ett par riktigt snygga skor som var blå gröna och han var så läcker!! Festen började vid sju tiden och det var så kul att få se hur alla andra hade klätt upp sig. Det var inga tvivel om att vi hade hamnat på rätt fest för här haglade dem pastellfärgade kläderna fram. Ta en titt på dessa bilder så förstår ni säkert vad jag menar..Självklart var Don Johnson, Tubbs Afro och en krokodil där också för att få Miami vice känslan på topp!! Kokain sniffande gäster (bakpulver) fanns det självklart också, allt för att hålla poliserna Don & Tubbs i gång...
Födelsedags barnet Frippe (Martins lille bror han här nedan i rosa tröja och beige kavaj) blev indragen i flera uppdrag under kvällens gång som var så roliga. Allt ifrån att ställa kluriga och pinsamma frågor till sin vän som var läkare utan att han skulle komma på han. Till att helt plötsligt gå runt i kalsonger i 15min utan att detta skulle uppmärksammas som konstigt. Vilket han lyckades med galant!!!!Foto: Isabella.           Bild: Alla på festen..


Det var en toppen fest som höll på ända fram till nästa morgon, själva gick vi hem vid tre tiden vilket var alldeles lagom. För det var ju en dag dagen efter också inget mindre en mors dag!!! Jag fick sova ut hela dagen som jag hade önskat, ända fram till klockan ett sov jag. Vilken lyx det var!!! Sen kom Ella hem och kram kalaset var i gång, det blev en lugn och mysig dag. Jag fick även två fina paket som bara måste visa er när dem har kommit på plats.. Hoppas att eran helg har varit toppen och att ni får en bra start på veckan. Kramar//Isabella


regnet forsar ner som i en toalett...

Helgen är redan här och veckan har sprungit bort!!! Här hemma är vi snart klara med trallen på baksidan men blomlådor och en trapp återstår. Förseningar har det blivit tack vare allt regn som har gjort bygget omöjligt att göra klart. Våran tomt sluttar som bara den så när det regnar på baksidan forsar vattnet fram och man behöver vara simkunnig för att överleva.. Just nu ser baksidan ut som att någon tömt ut en toalett över hela tomten tack vare all lera som bildats. Nej nu tar vi helg paus och hoppas på fint väder till nästa vecka!!!
Kollage: Isabella

I stället för att bygga nalkas det för våran del 30 års party för och hemma hos Martins bror i morgon och festens temat är "Miami vice". Då festen är barnfri denna gången kommer Ella att spendera natten hemma hos sin moster och morbror. Nu är vi därförr tre stycken förväntansfulla krabbater här hemma!!

Men egentligen skulle jag personligen bara vilja släcka lampan och sova hela helgen i stället för att festa trött, tråkig som jag är!!! Förhoppningsvis får jag sova hela söndagen i stället, för det har jag har önskat mig i morsdag present i år!! =) Har du önskat dig någonting i present??? Jag hoppas att du får en riktigt fin helg och grattis till alla mammor där ute i förskott på morsdag!!!! Kramar// Isabella


Dörr - inspiration..

Jag sitter och funderar just nu ute i trädgården (på den halvfärdiga trallen) och började helt plötsligt att tänka på dörrar, kanske har jag fått solsting!!! Men efter att ha suttit och stirrat mig blind på våran fula altandörr började nya ider att ploppa upp i mitt huvud.
Dörrar är en ganska bortglömd detalj i våra hem vilket är synd för rätt val av dörr kan verkligen ge ett hus och ett rum en hel ny karaktär!!


Bilder: google..

Dörren är ju det första man ser när man intar ett hem och ändå går man oftast bara förbi den. Men att köpa en ny dörr är inget man gör bara så där då priserna inte är dem billigaste. Bor man i en bostadsrättsförening så som vi gör har man inte ens fria händer att välja färg och utseende själv på sina dörrar tyvärr.. Jag hade gärna velat haft en gul dörr!!!!Foto tapeter och plastdekorer är ett bra alternativ till målning. Här kan man verkligen låta fantasin flöda fritt och få dörren att smälta in i omgivningen eller skapa ett nytt konstverk i sig som sticker ut.Att måla dörren i en skarp kullör  eller i ett mönster är riktigt läckert i mina ögon och blir ett spännande blickfång minst sagt. Den randiga dörren på bilden här ovan fick mig att stanan upp och ta mig en extra titt.. Ur läcker!!!!Bilder: inspirations mappen..

Jag har nog redan en plan på hur jag skulle vilja att dörrarna såg ut här hemma men frågan är bara om det är möjligt.. Jag måste spåna vidare på denna ide!!! För med hjälp av dekorplast kan man ju trolla med dörrarna  som vi har på insidan här hemma, utan att föreningen kan klaga!!! Hummm... Hur sin dina dörrar ut?? Är du nöjd med din/dina??

Ska vi byta saker med varandra du och jag???

Sommaren har knappt börjat och butikerna har redan börjat med pressutskicken inför höstens och vinterns nyheter. Normalt sätt brukar jag bli smått deprimerad av att läsa rubriken "höst nyhete"r så här på försommaren. Men när jag fick se dessa socker söta bilder ifrån H&M Home blev jag glad, för det finns många nya favoriter som väcker stort vill ha begär hos mig. Kanske hittar du själv någon ny favorit efter att ha sett dessa bilder???Kollage: Isabella                                 Bilder: H&M Home..           


Att H&M Home är en stor favorit inköps källa för mig när det kommer till kuddar vet ni nog alla vid det här laget. Dem flesta kuddarna här hemma är från just H&M och många av favoriterna som jag har införskaffat mig hit hem kommer från deras första kollektion. Jag älskar dem lekfulla och grafiska kuddarna som fanns då, jag köpte i stort sätt alla sorter och i alla färger...Kollage: Isabella.

Dock missade jag att införskaffa mig två st svart/lila kuddar med cirkelmönstret på. Under tidens gång har jag förälskat mig mer och mer i dem. Men det tycks vara omöjligt för mig att hitta någon som vill sälja två st till mig. Så nu gör jag en efterlysning här på bloggen och undrar om du som äger dessa skönheter nu vill byta grejer med mig, eller sälja dina två pärlor till mig?? Snälla tipsa mig om du vet nåt eller någon!!!!! Puss på er!!Randigt och klart var det här..

 

I dag efter lunch anlände tapeten ifrån Mr Perswall hit hem och 30 minuter senare (medans Ella sov middag i soffan) så var den på plats i hennes rum!! Vist brukar det gå undan med renoveringarna här hemma men inte trodde jag att det skulle gå så här fort att få upp tapeten. Jag har helt ärligt aldrig varit med om en sådan smidigt och enkel tapetsering förut!! Våderna kom i färdiga längder och limmet rollades upp på väggen, sedan av det bara att sätta upp tapeten. Sådana enkla lösningar gillar jag skarpt, speciellt när just tiden är en brist vara här hemma. Så här fint blev det!!!Kuddarna ifrån Åhlens som legat i lådan sedan jag plockade bort dem ifrån vardagsrums soffan i våras fick nu komma fram igen för att inta borgen. Då kudden hade samma fina och färglada ränder som i tapeten var den som gjord för Ellas rum.
I borgen ligger även Ellas nya Ugglydoll i orange inköpt ifrån Roliga prylar, en mintgrön krabbat har även fått inta husgarderobs rummet...Bilder: Ellas lilla rum - nya tapeten..

   
När Ella vakande och fick se sin nya tapet brast hon ut i ett glädje skrik.. Jaaaa mamma titta Ella har en regnbåge!!! Mamma Ellas regnbåge va va??? Ja det är din regnbåge Ella svarade Martin skrattandes. Jaaa jag klarade det skrek då sedan Ella och sträckte upp armarna över huvudet. Vad det av hon klarade det vet jag inte men sött det var det!!! Vi är jätte nöjda med slutresultat och det blev så mycket bättre en vad jag hade trott att det skulle bli!! Vill du se hur det såg ut innan så titta här..


Förnya ditt badkar med färg...

Drömmen och längtan efter ett lugnt, varmt och avslappnat bad blir bara starkare och starkare för mig. Där av bjuds ni i dag på lite färgstark  och uppiggande badkarsinspiration här inne på Rustaupp..Kollage: ©Isabella.


Äldre badkar ståendes på ben blir allt ovanligare då fler och fler kaklar in och förnyar sina badrum. Jag tycker personligen att det är jätte charmigt med badkar som har kvar den där gamla designen. Då gärna målade i en fin kulör på utsidan. Har du ett badkar av detta slag som du vill måla eller vill du tipsa någon om hur man kan måla om sitt badkar??? Då hittar du en beskrivning här.. Vad tycker du själv om målade badkar??


Måste gå upp för att komma ut...

Jag önskar att vi hade en rulltrappa just nu i stället för en trapp upp till övervåningen här hemma. Gårdagens trädgårds jobb tog slut på mig totalt!!! Tränings verken som jag har fått i ryggen är inte att leka med, trotts detta bär det av ut till lekplatsen i gen om några minuter...


Bild: Rulltrappan i mitt närmaste shoping centrum..

I går han vi med att göra massor på baksidan!! Rutschekanan har grundmålats i svart, tarktordäcket är på plats och gunghästen är nergrävd. Det var lättare sagt en gjort att gräva ner den då hela våran tomt är belägen på en berg och sten bädd. I två timmar kämpade M & E med att gräva hålet och tillslut blev det så djupt som det behövde bli. I går byggdes även träramen upp för att rama in lekplatsen och en fiberduk lades ner som grund innan sand i massor skyfflades dit.(Bara i själva traktordäcket gick det åt 9 st fulla skottkärror med sand.)Bilder:  Baksidan här hemma..

Jag har en solklar bild framför mig hur baksidan kommer att se ut när den blir klar och det är de som driver mig framåt just nu!! Martin är och hämtar hem ett stort lass med grus just nu som även det ska skyfflas ut under dagen. Vi håller tidsplanen och det ser riktigt bra ut planeringsmässigt vilket glädjer oss båda.Det är jätte kul att fixa och dona men just nu skulle jag bara vilja vila lite, ta ett varmt bad och stanna inne!! För det ösregnar ute just nu men det kan inte hjälpas för ut ska vi…

 

Bild bevis på helgens pyssel..

Lite bild bevis på helgens pyssel. Vi har sågat och sågat och skruvat så mycket vi bara har hunnit med i helgen. Framsidan är nu mera inramad och klar, blommor har även införskaffats. Vi köpte perenner, clematis, mandelblommor, smultron och svarta vinbärs buskar. Gräs har även såts så nu hoppas vi på att gräset inte blir grönare på den andra sidan utan att våran gräsmatta överglänser alla andras i stället!! ;)Foto: Isabella

Bilderna nedan: Så här såg det ut innan längst med spaljen och under byggets gång.. Kommer ni i håg hur det såg ut från allra första början på framsidan??
Om inte kan ni smygkika här !!!!!!


Foto: Isabella

Vi hade som sagt var ingen blomlåda eller ett fint avslut längst spaljén som Martin byggde förra året. Därför har vi nu byggt en blomlåda och ramat in trallen. Det ser nu mera ut som riktig liten mysig innegård på framsidan!!!! Jag längtar verkligen tills man kan gå barfota på den nysådda gräsmattan och plocka smultron tillsammans med Ella.


Foto: Isabella

Nu har vi en mycket mer hemtrevlig och välkomnande framsida, jag är så nöjd!! I dag har vi börjat med baksidan och Ellas lekplats börjar ta form.. Ååå va kul det är när man ser så snabba resultat. Nu ska vi ut och fortsätta, i morgon fortsätter bygget. Puss på er alla så länge!!!

Detaljer som förstärker..

Barnrums inspiration kan jag inte få för mycket av, så i dag vill jag lyfta fram detta fina norska barnrum i rampljuset!!! Här inne i Eskils rum möts man av färglada mönster blandat med loppis fynd och ärvda gardiner som hans mamma Randi själv hade i sitt barnrum som liten. Tillsammans med lekfulla nya detaljer och färglada legoklossar har mor och son skapat en skön mix uppbyggt på gemensamma nya och gammla minnen..Sängbordet på bilden är ett loppis fynd som Randi själv målat om i två varma gula nyanser för att passa bättre in i rummet..Vimplarna som hänger på dörren har Randi själv pysslat i hop av gamla sidor ur en kartbok. Den söta lilla tyg elefanten på sängen har hon köpt från Den gode feen..  


Bilder: Eskils rum via foreldremanualen.no.


Jag gillar verkligen den mysiga och välarbetade känslan som detta rum berikar mig mig med via dessa bilder.. Mitt köpsug efter en prydnadshylla och fler legoklossar för att kunna stapla på varandra i Ellas lilla rum förstärktes kraftigt nu!!! Nästa vecka ska vi som sagt var tapetsera i Ellas sovrum och det ska bli så kul att se om det verkligen kommer bli så bra som jag tror!? Men först ska vi bli klara med trädgården. Just i denna stund håller Martin på och fixar med det sista ute på framsidan. Det blir riktigt bra!!! Hoppas att jag kan visa er lite bilder snart. Vad har du själv gjort i dag??? Kramar//Isabella


Dagens tips - Kuddar i danska cirklar..

Jolander är en fantastisk butik belägen i Köpenhamn som är väl värd ett besök som du har vägarna förbi!!! Denna lilla juvel drivs av Tine Jolander och jag fick själv upp ögonen för henne när hon visade upp sitt hem i detta reportage för en tid sedan. Tine vet verkligen hur man ska trollbinder en färgälskare som mig själv med sitt färgsprudlande sortiment. En av produkterna som jag har fallit extra mycket för är kudden Dot designad av Janne wendt..


Bilder: wendtdesign.dk och jolander.dk.

Denna underbara kudde kombinerar det härliga grafiska mönstret med den runda formen som jag avgudar!!! Kudden är gjord i ull och finns i flera härliga färger och storlekar priset ligger från 500kr och uppåt.  Vill du köpa kudden i Sverige hittar du den till försäljning här. Detta är en kudde som åker direkt in på min önskelista för den skulle vara så fin här hemma.. Kanske kan man önska sig en till mors dag??? Hummm... 
Vad tycker du själv om dessa?? Har du själv någon favorit butik som du vill tipsa om??


Pyssel - av bildäck..

Att ta till vara på det som redan finns hemma är alltid bra både miljön, för förråds ytan och plånboken!!! När vi köpte nya bilen i höstas blev extra däcken kavar från förra pärlan, dem ligger nu och skräpar på hög i förrådet. Varför inte använda dem till blomlådor i stället?? Ja, kanske skulle man göra sig en egen?? Med lite oljefärg och härligt somriga blommor kan detta bli ett riktigt läckert och färgrant inslag till trädgården!!!
Kollage: isabella                            Bilder via: wuvie.net och rlephoto.


I helgen ska vi hämta hem traktor däcket ifrån mina föräldrars tomt, äntligen ska Ella få en sandlåda!!! Nästa vecka har Martin även tagit ut semester och vi ska påbörja trall bygget, tapetseringen i Ellas rum. Under sju dagar ska vi försöka att använda våran energi till max för att göra klart så mycket vi bara kan här hemma!! Nu hoppas vi bara att vädret är på våran sida och att Ella vill hjälpa oss!!! För det är inte alltid som allt går som planerat med en busunge i huset!!! ;) Har du själv hunnit gjort några planer inför helgen och nästa vecka??


magisk lampa som uppfyller ens önskningar...

Det finns tydligen magiska lampor som uppfyller ens önskningar om man gnider på den!! Jag är överlycklig i dag fär vi äger tydligen en sådan!!!! I flera dagar har jag letat efter våran bankdosa som har fått fötter. Detta har inte varit den lättaste jakten och vi har letat över allt. Det slutade med att Martin fick åka till banken och kvittera ut en ny i början av veckan. För jag tror knappats på att banken skulle godta våran ursäkt om vi sa att den hade fått fötter....


Kollage: Isabella               Ellas hyss...

I dag när jag skulle torka av lampan på tv bänken gned jag lite lätt på den för att få bort allt damm och sammtidigt slog min önskan in direkt!!!! Jag hittade nämligen en liten korp gömma.. Ella hade gjort ett eget lite näste med blandad kompott i som hon gömt för oss andra här hemma.. Bland alla ting i befann sig även våran bankdosa.. Så nu har vi bild bevis!! Sen om banken godtar den ursäkten som skäl till att pengarna kommit in några dagar senare är nog mindre troligt.. ;)

Vill du själv bli ägare av en magisk lampa så hör av dig till mig!! Jag har svart/gröna och Svart/gula till salu. Maila mig på: rustaupp@hotmail.com för mer info.. Kramar// Isabella


Kan detta bli bra tro???

Blomstrande planer inomhus när vädret är mindre strålande utomhus.. Då vädret har varit katastrof dem sista dagarna har vi inte kunnat uträtta så mycket måleri arbete ute som vi hade planerat. (Ingen ting om jag ska vara ärlig..) I stället har jag börjat planera lite förändringar i Ellas borg rum. Jag tycker att det är på tok för vitt där inne just nu och är därför sugen på att tapetsera ena väggen för att få in lite mer värme..

 
Kollage: Isabella

I går kväll satt jag och lekte lite i photoshop programmet och gjorde en test tapetsering med tapeten Stripes ifrån Mr PerswallJag gör ofta en sådan här försök till skiser för att försöka få upp en känsla om hur det kan komma att se ut. Efter gårdagens data pyssel fick jag en gansak bra och klar bild på hur det skulle kunan se ut efter en eventuell tapetsering!!! :) 


Kollage: ©Isabella

Nu inte tapeten exakt lika klar och stor randig som på min retuscherade bild men jag tror att detta kan bli riktigt snyggt i Ellas rum!!! Då jag även har ett present kort till godo hos Mr Perswall är det väll lika bra köra på och sluta fega, eller?? Har jag blivit hemma blind eller är det inte lite väl vitt i hennes rum?? Vad hade du själv gjort??

Grafiska mattor...

Grafiska mattor finns det gott om det gäller bara att hitta den som man själv gillar bäst!! Jag har som sagt var kärat ner mig i den blåa grafiska mattan ifrån Urban Living vid namn Palermo. Den vill jag verkligen ha i vardagsrummet framöver och säljer jag mina stockholmrand mattor så kanske jag har råd med den inom kort..Bilder: Urbanliving.

Tidigare har vi haft den svart/vita "plattan inspirerade" mattan här hemma i vardagsrummet ifrån Ikeas tidigare sortiment. Dock var det vita fälten i mattan för beigefärgad för min smak där av sålde vi den i höstas.
Hade den varit lika fin som på denna bild hade jag absolut haft den kvar..Kollage: isabella

Då jag hade lite av en förkärlek till mattor på sista tiden införskaffade vi oss istället en “Stockholm rand” matta ifrån Ikea. Just nu har vi dubbelt upp av den modellen här hemma då Ella fick en sådan till sitt husrum vid reportage tillfället. Så nu känns det lite kaka på kaka, jag skulle vilja ha nåt nytt och mindre vanligt utförande i mattväg till hennes rum!!! Jag vet att detta låter galet då båda mattorna är helt nya, men ibland får jag mina infall!!
Kollage: isabella..             Bilder: mitt vardagsrum & Ellas rum..

I går fick jag syn på denna skönhet på blocket av en ren slump.. Tyvärr var det inte mattan som var tillsalu i detta fall utan soffan. Men då jag inte har kunnat släppa mattan ur mitt huvud chansade jag och skickade i väg ett mail till tjejen som lagt ut anonsen för att fråga vart hon köpt sin matta. Jag fick snabbt svar tillbaka och nu återstår det bara att försöka få tag på en egen skönhet!!! För inte är ett barnrum i stockholm med "just stadstema" komplett utan en sergeltorg inspirerad matta?? ;) Eller vad säger du?? Jag tror i alla fall att den kommer att bli superfin i Ellas husrum. Jag återkommer med mer info om mattan efter att ha pratat med leverantören.. ;) Håll nu tummarna hårt för att jag lyckas få tag i en!!!


Pyssel - Hur man gör egna husgarderober...

Jag har fått så mycket frågor om husgarderoberna att jag har beslutat att sammla alla svar här inne på bloggen också, så att alla kan ta del av dem. Så i dag kommer nu en beskrivning och svar på så många av era frågor som jag kunde få ner.. ;)


Bilder & Foto: Isabella©

Varje hus har en egen funktion. I det vita huset ryms alla Ellas kläder och billy cd-fack delar in kläderna i smidigt färg system för en bra överblick. I det ljusrosa huset hittar man allt från karmdjur till sparbössor, detta är den ända garderoben som fortfarande har yta över. Den cerise rosa mitt huset är det hus som Ella använder mest. Där inne hittar man henne ofta byggandes med pärlor och lekandes med duplo. Barbie dockorna, hästarna och bebisarna som Ella kallar dem bor i det röda huset.


Bilder & Foto: © Isabella  

Nu kommer en beskrivning på hur vi gick till väga för att bygga husgarderoberna!!
Dörrarna:
Vi lät byggvaruhuset såga itur mdf skivorna i rätt bredd. I vårat fall blev det 6st 40cm breda dörrar 230cm höga. Toppen/hustaken, formen ritades dit på fri hand med en blyertsch penna. Martin sågade sedan ut formen med en sticksåg. Dörrarna sattes sedan på plats med hjälp av gångjärn. Detta var lite trixigt att få rakt men Martin löste detta relativt smärtfritt. Men några gråa hårstrån rikare blev han allt ;)


Bilder & foto: © Isabella


Fönstren:
Jag gjorde en mall i papp som jag sedan lade på dekorplasten, ritade av och klippte ut dem vita spröjsen. Satte sedan dem urklippta vita spröjsen på en lika stor svart rektangel. Sedan var det bara att sätta upp fönstren där vi ville ha dem.


Färgvalet:
Vi tog med oss en av Ellas klänningar som vi gillade färgerna på till byggvaruhuset. Där kunde dem sedan bryta till färgerna i våra önskade kulörer. Dörrarna målades sedan två ggr och med hjälp av en roller fick vi det jämt och fint.


Så här blev sedan slutresultatet!!!!

Under byggets gång..

Före det hela startade, utan dörrar, vitmålas säng och elementskydd...

Kollage & foto: Isabella                      Bilder: Före, under och efter Ellas hus rum


Detta behöver du för att bygga husen som vi har:
1.
 2st billy hyllor ifrån Ikea 40x200cm och 2st billy hyllor ifrån Ikea 60x200cm till stommen..
2. Gångjärn (finns på bygghandeln.)
3. Mdf till dörrarna.
4. FärgPenna.
5. Dekorplast och Kartongbit till fönstrena..
 
Verktyg:
Slipmaskin, sticksåg, sax och tålamod..

Om ni har frågor på Ellas rum och på Husgarderoberna så passa på att ställ dem nu!! Jag kommer i sådant fall under veckan fylla på med svaren i detat inlägg, sen lämnar jag detta kapitel åt sidan!!! Lycka till nu om du ska bygga egna, Om maila gäran bilder till mig sedan så jag får se era egna kontsverk!! :)


Plantera i gummistövlar, ja varför inte!!

Helgen bjöd på regn och därmed ingen målning av rutschkanan.. Det blev i stället en barnfri dag med bio tillsammans med min mamma, Martin och mina syskon. Det har varit en relativt lugn helg för övrigt så det tackar vi vädret för. Vi skulle även ha hämtat ett traktordäck hemifrån min mamma och pappas tomt i dag, som vi ska använda som sandlåda till Ella. Men tyvärr var det punktering på föreningens släpkärra så hämtningen blev inställd!!I stället har jag sovit större delen av dagen då min axel gör sjukligt ont så jag kan inte lyfta nåt.. Martin och Ella har därav haft en ute dag så att jag har fått sovit ostört. Dem har varit och hoppat i vattenpölar busat i parken, köpt ett barn paraply till Ella. Just i denna stund ligger dem söta två små grisarna i badkaret och plaskar.. Själv ska jag sätta mig ner och försöka skriva ihop ett inlägg om hur vi gick till väga för att bygga Ellas husgarderober som jag tidigare har utlovat er som mailat frågor.. Men mycket mer än så blir det inte gjort för min del i dag.. Vad har du själv haft för dig i helgen??

Återanvänd skräcködlan..

Använda leksaker som kruka, ja varför inte!! Jag blev så pysselsugen efter att ha sett dessa bilder och allt du behöver för att göra dina egna lekfulla krukor är: En plast figur, stor borr, färg och en blomma. Vill du inte göra dig egna krukor och i stället föredrar att köpa färdiga utföranden så hittar du dessa figurer till försäljning här..Bilder:Plaid-Pigeon.


Att kunna återanvända sina gamla leksaker på ett dekorativt och så enkel pysslat sätt lockar mig extra mycket just nu!! Speciellt då jag är i så stort behov av nya gröna växter och krukor här hemma.. Om jag nu bara viste vart i mina föräldrars förråd som min gamla Godzilla figur ligger gömd. Ni vet den där stora plast ödlan som var så poppis i början av 90 talet. Min gamla skräcködla skulle mer än gärna få bli gul eller rosa sprayad och sedan agera blomkruka i vardagsrummet. Vad tycker du om pyssel som detta???

trappor som sprider glädje..

Jag blir så glad när jag ser dessa färgglada trappor!! Denna blåa inspirations bild här nedan ger ett härligt lekfull och udda synintryck, som jag verkligen föll för!! Det är alltid kul att se nya lösningar och få lite nya idéer för "framtiden". Jag drömmer om att våran trappa ska få berikas med ett nytt färggladare utseende, för nu är den vit som en tom duk som bara väntar på att få bli målad på. Just nu har vi projekt så att det räcker och blir över här hemma och inga fler ideér får dyka upp, men drömma får man göra!!! ;)


Bilder: inspirationsmappen..

Det blev lite ombytta roller hemma hos oss på gårdsvägen och Martin slipar för fullt på rutschkanan medans jag helt plötsligt började riva i förrådet.. Hur jag hamnade där vet jag inte för jag skulle ju slipa och Martin skulle bygga klart på framsidan. Lite väl tankspridd känner jag mig just nu.. I dag sak vi i alla fall åka i väg och köpa färg till lekplatsen och sedan ska virket till trallen beställas. Det går sakta men säkert framåt i alla fall. ;) Hur har din egen vecka varit så här långt?? Kramar// IsabellaPyssel - sprayfärg i fokus..

Att återanvända gamla prylar med hjälp av lite pyssel är aldrig fel i mina ögon. Därför vill jag i kväll återigen lyfta fram sprayburkarna som ett alternativ i materialväg för den pyssel sugna. Det är ett smidigt enkelt och otroligt billigt pyssel att utföra och i stortsätt allt går att spraya på. Nu kommer därförr lite inspirationsbilder till den spray sugna och så här fina kan gamla saker bli med lite färg!!!


Bilder: craftzine.com.

Som ni alla redan vet är vi spray beroende här hemma på ett eller annat sätt!! Martin är beroende av nässpray och jag av sprayfärg från Biltema. Jag har sprayat allt från stolar till fågelkrokar, leksaker och den sprayade ytan håller otroligt bra. Efter att jag fick se dem översta bilderna i dag blev jag helt kär i tanken att spraya en gammal kamera. Hummmm... Det kliar verkligen i fingarna just nu!!! Har du själv sprayat något föremål??


golv i nyanser..

Att måla våra golv vita är ett enkelt val för många men att måla i en skarp nyans så som gult är det inte lika många som vågar sig på (heller inte jag själv.) Färg på golv och tak är verkligen superläckert i mina ögon med en vit bas och några färglada accenter.. Men varför är vi (färgälskare) då så färg rädda, är det bekvämligheten som bromsar oss?? (i mitt fall är det just det bekväma som bromsar.)
Jag är helt såld på dessa färgglada golv bilder!!! Vad säger du själv???
Kollage: Isabella

I förra veckan skrev jag om nyansmålade tak och övervägande många skulle vilja ha så hemma enligt kommentarerna. Men varförr ser vi det då inte i fler hem?? Jag tror att många avstår från att måla taken då det verkar så krångligt och för att man är rädd för vad exempelvis: kommande köpare ska tycka i framtiden vid en försäljning. Jag har i alla fall bestämt mig nu för att testa detta och efter att det har lugnat ner sig lite här hemma åker den gröna färgen fram, för då ska det måls badrums tak!!

För Martin svarade i dag så här till mig: - Varför skulle jag behöva övertalas, det kan bli coolt!?! Kör på älskling, bara du målar det själv och att jag slipper. ;)

Dags att börja bygga..

Helgen har varit toppen men dop, middagar och en hel del intervju jobb som skulle avslutas efter Ikea besöket. Jag hade tänkt att visa er lite bilder i dag från helgens små äventyr, men tyvärr får det bli vid ett senare tillfälle då vi glömde kvar kameran hemma hos Martins bror. Denna vecka kommer vi att börja ta tag i alla trädgårdsplaner på riktigt!! I går kväll stod jag och Martin där ute på baksidan som två puckon och kliade oss huvet hur vi skulle göra med allt. Jag har så mycket projekt och idéer som bubblar i mitt huvud just nu att jag måste börja tömma ut dem här inne på bloggen för att inte bli galen. Därför kommer i dag lite bilder på dem kommande projekten för/till uteplatsen..Bilder: hemmakanalen

Vi kommer att dela upp oss i några kvällar framöver och Martin ska börja med att göra klart framsidan. Han ska försöka sig på att bygga en hörnsoffa. Kanske blir det en soffkonstruktion likt denna på bilden här åvan. Den går i samma stil som våran spaljé på framsidan och tillsammans med svart/randiga kuddar och dynor blir det nog super fint med en sådan soffa här hemma. :) En blomlåda ska även den byggas upp under spaljen och sen sak även sandlådan byggas in.

 
Bilder: framsidan..

Själv ska jag som sagt var börja måla gunghästarna och Rutschkanan, arrangera i hop lekplatsen .Rutschkanan är jag så glad för att jag fann på blocket men det var inte så lätt att få in den på baksidan!! Som tur var fick vi hjälp av våran granne att lyfta in den på tomten och den är verkligen stor. Ella har redan invigt den och den fick mer än godkänt i bettyg av henne..
Bilder: Lekplatsen på baksidan

Lite sliten var rutschkanan allt fast det kommer att bli så bra efter några vänder med målarpenseln och vilket fynd det blev då vi fick köpa den för ynka 300kr. För övrigt kommer det inte bli något märkvärdigt och stort lekplats bygge i år utan enkelt utförande med lekhörn och pinnstolsgunga (För jag fick en stol av min svärmor.) Gungställningen ska en väninna hämta hem till sig och när det är gjort ska även trallen byggas men det är en annan historia.. För jag har så mycket planer för trallen!! ;)Bilder: På våran Baksida.


Som ni hör är jag så uppe i varv att jag knappt kan sitta still.
Det riktigt spritter i kroppen på mig just nu och idéerna, projekten väller över i mitt huvud. Vilket Martin är mindre glad för så vi får ta det lite då och då. Jag önskar dock att dygnet hade fler timmar för det är en hel del projektplaner på gång här inne också, jag vill ju gör allt på en gång. Men vi får se kanske hinner jag med att fixa lite medans martin och Ella sover!! ;)


uteplaner och målning..

Hej mina vänner!!! Hur mår ni i dag?? Tusen tack för eran peppning under dessa reportage dagar och för alla era underbar kommentarer ni gör mig så glad!!! I dag är jag väldigt trött och förmodligen är det spänningarna som har släppt nu. Men vila det hinner jag inte med för nu ska vi börja förflytta våra planer och projekt ut till baksidan.. Har du själv börja i trädgården/balkongen, eller är du klar för i år redan??


Bilder: Alcro.

Här hemma är det massor som sak planeras och hinnas göras klart innan sommaren är här. I sommar vill jag inte behöva lyfta ett finger vilket vi kan behövas efter två års intensiva renoveringar och fullspäckade dagar. I helgen ska jag börja skissa på hur trallen och lekplatsen ska se ut och lägga upp en tidsplan.
Men först nalkas det dop i morgon för Martins brorson så kvällen kommer att handla om lite paket pyssel för min del och detta ser jag fram emot. :)


Nytt inköp hit hem..

Medans jag pysslar ska Martin åka och hämta hem ett nytt blocket fynd till baksidan. Jag har nämligen hittat en rutschkana i samma stil som gunghästarna som vi kompletterade våran ute samling nyligen. Detta nya schabrak på 2x2m är även den i behov av en uppfräschning men det ska jag förhoppningsvis hinna pyssla till med lite färg inomkort. Jag blev riktigt sugen på dessa gula kulörer ifrån Alcro.. 
Vad ska du själv göra i helgen??? //Kramar Isabella

The end of the story..

Då var tre magiska dagar till ända och tiden har flugit i väg!! Denna dag började tidigt och Ella var lika pigg och glad som igår. Hon mötte teamet i dörren på morgonen och ville genast börja leka med dem, PG satte i gång direkt med kameran och tog underbara bilder på det som behövde kompliteras. Porträttfotona togs som sagt var också i dag vilket har varit en lättnad för Martin som åkte på en matförgiftning dagen innan Ikea teamet anlände. I dag var han dock något matt men betydligt piggare än i går. Martin och Ella har varit så söta med varandra att jag bara har velat äta upp dem. Det var inte det lättaste för oss att hinna med att ta kort själva då vi mestadels har stått framför kameran fast några bilder han jag ändå ta... Foto: ©Isabella      (under fotografering av PG på M & E)

Ella har hoppat i sängen och busat som bara den under fotograferingen och haft kuddkrig framför kameran. Vi har även fått klämma och känna på Ikeas kommande nyheter i kuddväg inför höstens sortiment. Shiit va snygga dem var med underbart härliga mönster i färsprakande färger som är vändbara och en svart vit neutralare variant. Jag glömde ta bilder på dem men den vita kudden kan ni se skymtandes i vänstra hörnet på sovrums bilderna här ovan.. 


Foto: © Isabella

Vi har även fått spela in en kort videosnutt som kommer att synas på hemsidan i höst, detta var ett bra pinsamt moment men Martin och Ella skötte den största delen av presentationen som tur var!! ;) Vi var alla tre mer varma i kläderna än i går och det kändes verkligen som att vi var här hemma på riktigt i dag. För övrigt har hela denna dag innerhållit mycket skratt och underbara stunder som kommer ta några dagar för mig att smälta. På eftermiddagen lämnade teamet oss för att flyga tillbaka till sina respektive länder och sina egna familjer. Det känns faktiskt tomt redan utan dem och hela jag är så full av känslor som jag inte kan sätta fingret på just nu.. Detta har varit ett minst sagt magiskt och intensivt minne för oss alla tre!!!


27GB magiska bilder är tagna...

Då var denna dag snart till ända och den har varit magisk på alla sätt precis så som Ella. Hela Family Live Teamet anlände efter att frukosten var avklarad här hemma på gårdsvägen. Efter att all kamera utrustning var uppriggad och på plats inledes fotograferingen i köket, sedan vidare och sist upp till barnrummen. Vårat hem är nog inte det lättaste projektet att fota då rummen är så otroligt små och vinklade!!! Fotografen Per Gunnarsson eller rättare sagt PG som hansjälv ville bli kallad är verkligen en riktig klippa och bilderna blev fantastiska!!!
  Det var extra roligt för mig och Martin att få träffa PG idag då han tidigare har fotat just den inspirations bilden som vi båda två föll för i Ikea katalogen när vi var nyinflyttade (se bilden nedan). Detta är samma bild som vi sedan hämtade idéer ifrån när vi planerade och ritade upp vårat eget kök...


Foto: Per gunnarsson.     (för Ikea)

Det har verkligen varit en ära att få ha PG och hela det underbara tjej teamet här hemma idag, jag är så lycklig över att denna dag har gått så bra. (Jag önskar bara att min engelska hade varit bättre för tjejerna var så trevliga och prat glada, jag vågade inte prata så mycket som jag hade velat!!) I morgon fortsätter fotograferingen så nu blir det ett bad och sedan sova för våran del. Nu återstår det bara för mig att säga god natt till er alla och tacka för mig!!! God natt Kramar// Isabella

Nu är det bara att vänta..

Kvällen börjar att smyga mot sitt slut och nu är snart allt klart inför morgondagen!! Jag har pysslat lite genom att sätta upp den sista nya kroken där mina jeans nu hänger som en tavla på väggen. Det är magisk att det ska till en sån här grej för att jag ska få tummen ur och sätta upp den sista. Jag har ju talat länge om att jag ska fixa det men sen skjutit upp det, men nu kan jag äntligen stryka det från listan. Jag har även monterat ihop dem sista expedit insatserna som shoppades i dag i klädkammaren. Fyra stycken blev det och nu ska dem sista två in på sina platser sen är allt helt klart för morgondagen. :)


Bilder: © Isabella

I morgon startar dagen klockan nio och teamet kommer att hålla på till klockan arton är det sagt och på eftermiddagen dagen där på ska vi i familjen som sagt fotas. Men vad ska man ha på sig?? Det är en fråga som återstår och då jag inte är så kär i att stå framför kameran blir detta ett moment som jag ser minst fram emot. Men nu väntas det först en lång men fantastisk morgondag!! Det som dock är mindre fantastiskt är att Martin gick hem tidigare från jobbet i dag efter att ha mått illa och fått sprungit på toaletten hela dagen på jobbet. Hoppas att det bara är nerver för någon magsjuka får vi inte få nu!!!!!!


Underbar start!!!

Hej kära ni!!! Tusen tack för alla era lyckönskningar i dem tidigare inläggen dem har redan börjat ge utdelning och min nervositet har släppt nu. Dagen började redan klockan sex i morse då Martin skulle fara till jobbet och Ella till mormor för att gå på dagis i dag. Det var en underbart glad och förväntansfull Ella som log stort i hallen när jag kom ner för trappen..

 - Hej då mamma nu ska Ella jobba ses i morgon gumman!! Sa hon och gav mig en hejdå puss innan hon traskade ut med pappa till bilen, mitt hjärta smälte!!! Hon har blivit så stor & duktig med talet på några veckor och det känns som att jag inte hänger med..
 
Efter att mina skatter hade åkt och med huset för mig själv gick jag sedan tillbaka till sängen och somnade om i en timme. (Det är lyx som inte duga!!!) Sedan klockan nio kom stylisten hit hem och hon var så trevlig!!! Hon kickade runt lite och tyckte att det var super fint redan så det var inte mycket för henne att fixa med sa hon.
(Dem orden fick mig att växa flera cm.)Bilder: ©Isabella

Vi begav oss sedan tillsammans till Ikea för en frukost fika och sedan shopping. Det blev en massa fina nya saker till både oss och Ella. Som ni även ser på översta bilden är nu Brita mattan från favoritsaker även på plats i köket vist är den super snygg!!! Jag är helt kär i den och den blåa nyansen. Ska jag summera dagen så lång blir min kommentar: Om man kan vara i himlen fast fortfarande stå kvar på jorden så är jag i himmlen just nu för jag är så glad!!!! Nu sak jag njuta av ruset och fixa lite i garderoben och sovrummet innan Martin och Ella kommer hem igen. Stor kram till er!!

man lär av sina mistag..

Då var det bara en dag kvar tills det hela drar i gång och med en dags framförhållning ska jag nu försöka få rättsida på huset under kvällen. Första gången vi skulle få foto besök hit hem städade jag varje dag i en veckas tid innan självaste reportage dagen. Detta slutade i ett dåligt humör för mig och en allt för stressad man & en grigdotter i huset.. Andra gången sköt vi fram städningsdelen ytterligare en dag för att undvika tjaffs och sen sköt vi fram det ytterligare en dag inför varje reportage.Nu har vi gjort det här några gånger och lärt oss utav dem tidigare förberedelserna att det är lönlöst att städa alla rum flera dagar innan, speciellt när man har en busunge i huset som måste få leka och bränna energi på dagarna. (Sen har vi ju också en katt som gillar att håra ner.) Vi har förberätt lite i omgångar förrar veckan och med en stor städning i alla rum först i kväll, vilken har varit ett bra beslut!! För denna gången känns allt toppen och jätte kul!!


Bild: Vardagsrummet och nya poolen för i år.

För när man är så nervös som jag är just nu hjälper det inte till att försöka vinna varje match över en trotsig sötnos under dagens alla timmar också, genom att försöka hålla rent och snyggt i varje vrå. Stress skapar så lätt bråk och den kan verkligen förstör hela kännslan och glädjen som ett foto besöke bjuder på. Så det är skönt att slippa ta dem striderna just nu och i stället bara få vara, bada och busa med Ella på dagarna. För rövarkulan som råder där inne just nu får jag börja ta tag i när hon sover middag!! Bara jag inte snubblar på alla miljard pärlor som ligger utspridda i hela huset under tiden.. ;)  


Bilder: Ella och mormor sover middag               Simon och Ella hemm hos mamma..

I kväll ska Ella kanske sova över hos sin mormor då mamma ska ta med Ella till hennes jobb i morgon så hon får busa med dem andra barnen på förskolan, medans jag pratar med stylisten i lugn och ro. Ella har längtat så efter mormor och tjatat om att hon vill hoppa studsmatta med hennes morbröder S & A i flera dagar nu, så det ska bli så kul för henne att dem sak ha en heldag ihop. Samtidigt känns det extra lyxigt för mig att få prata inredning med ett proffs över en kopp kaffe i morgon, bara vi vuxna i mellan. :)


RSS 2.0