Pyssel - Hur man gör egna husgarderober...

Jag har fått så mycket frågor om husgarderoberna att jag har beslutat att sammla alla svar här inne på bloggen också, så att alla kan ta del av dem. Så i dag kommer nu en beskrivning och svar på så många av era frågor som jag kunde få ner.. ;)


Bilder & Foto: Isabella©

Varje hus har en egen funktion. I det vita huset ryms alla Ellas kläder och billy cd-fack delar in kläderna i smidigt färg system för en bra överblick. I det ljusrosa huset hittar man allt från karmdjur till sparbössor, detta är den ända garderoben som fortfarande har yta över. Den cerise rosa mitt huset är det hus som Ella använder mest. Där inne hittar man henne ofta byggandes med pärlor och lekandes med duplo. Barbie dockorna, hästarna och bebisarna som Ella kallar dem bor i det röda huset.


Bilder & Foto: © Isabella  

Nu kommer en beskrivning på hur vi gick till väga för att bygga husgarderoberna!!
Dörrarna:
Vi lät byggvaruhuset såga itur mdf skivorna i rätt bredd. I vårat fall blev det 6st 40cm breda dörrar 230cm höga. Toppen/hustaken, formen ritades dit på fri hand med en blyertsch penna. Martin sågade sedan ut formen med en sticksåg. Dörrarna sattes sedan på plats med hjälp av gångjärn. Detta var lite trixigt att få rakt men Martin löste detta relativt smärtfritt. Men några gråa hårstrån rikare blev han allt ;)


Bilder & foto: © Isabella


Fönstren:
Jag gjorde en mall i papp som jag sedan lade på dekorplasten, ritade av och klippte ut dem vita spröjsen. Satte sedan dem urklippta vita spröjsen på en lika stor svart rektangel. Sedan var det bara att sätta upp fönstren där vi ville ha dem.


Färgvalet:
Vi tog med oss en av Ellas klänningar som vi gillade färgerna på till byggvaruhuset. Där kunde dem sedan bryta till färgerna i våra önskade kulörer. Dörrarna målades sedan två ggr och med hjälp av en roller fick vi det jämt och fint.


Så här blev sedan slutresultatet!!!!

Under byggets gång..

Före det hela startade, utan dörrar, vitmålas säng och elementskydd...

Kollage & foto: Isabella                      Bilder: Före, under och efter Ellas hus rum


Detta behöver du för att bygga husen som vi har:
1.
 2st billy hyllor ifrån Ikea 40x200cm och 2st billy hyllor ifrån Ikea 60x200cm till stommen..
2. Gångjärn (finns på bygghandeln.)
3. Mdf till dörrarna.
4. FärgPenna.
5. Dekorplast och Kartongbit till fönstrena..
 
Verktyg:
Slipmaskin, sticksåg, sax och tålamod..

Om ni har frågor på Ellas rum och på Husgarderoberna så passa på att ställ dem nu!! Jag kommer i sådant fall under veckan fylla på med svaren i detat inlägg, sen lämnar jag detta kapitel åt sidan!!! Lycka till nu om du ska bygga egna, Om maila gäran bilder till mig sedan så jag får se era egna kontsverk!! :)

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux