Invigning - av den oranga simhallen..

Badplatsen är numera färdig och invigd av ägarinnan!! För att förtydliga Ellas lilla nya simhall fäste jag tre st gråmålade bokstäver på sängen, inte helt oväntat med text kombon: BAD. Det saknas några små detaljer innan rummet är helt klart som alltid när jag är i farten, men nu kan jag inte vänta längre med att få visa upp Ellas nya simhall så i dag kommer ett bildregn med busbilder där inifrån!!I botten av sängen ligger en Ikea madrass och uppe på ett stort lakan i storleken 200x250 och där över 1000 bollhavs bollar. Jag har valt att lägga ett lakan i botten för att enkelt och smidigt kunna samla upp alla bollarna vid ett eventuellt gäst besök och rengöring utav bollarna (tyckte jag själv var extra smart.)


Kollage: Isabella


Så gick vi till väga detta behöver du för att bygga en egen säng:
Kura säng: vi valde att fynda en sliten men begagnad stomme ifrån blocket för 600kr.
Då det inte gjorde oss någonting då vi ändå var tvungen att korta ner sängen.
Ca: pris begagnad stomme ligger normaltsätt på 800-1400 kr.

MDF: till fronten och kanterna av sängen pris: 400kr
Sticksåg och egen mall för att rita dit hålen i fronten, vi valde att göra en rektangel och sedan använda ett dricksglas för att rita dit dom runda formerna.

Fog
och snickeri spackel Pris: 80-130kr
Färg: 2 liter i önskad kulör Pris: ca 120kr/liter
Bollhavs bollar: Pris ca 1 500 kr per säck + moms och frakt.

Vi landade på en totalsumma på: 7 897kr, vilket är helt okej pris för två gästsängar med en lekplats och simhall i ett som ingen annan har likadan än så länge. ;)

 

 

Rusta - med färg till våren 2012..

Nonstop söta ting och en blommande färg chock är bara en bråkdel av allt som Rusta bjuder på till våren 2012. Min personliga favorit ifrån vårens kommande nyheter är dessa uppblåsbara sittsäckar i härligt klara färger. Jag kan inte göra annat än att le stort när jag ser dom! Vad tycker du själv, är dom inte underbart söta??
Kollage: ©Isabella                (sittsäckarna är något mildare i färgen än på bilden.)

Sittsäckarna har måtten 107x104x69 och dom beräknas anlända till butiken under andra veckan i januari, (pris 199 kr) kort där efter kan jag garantera er att minst två st skall få flytta hem till mig för att gifta sig med mina vågö stolar på altanen!!! ;)


Leveransen är här...

I dag ringde det på dörren och det visade sig vara den efterlängtade bollhavs leveransen som kom. Ellas min var obetalbar och hon kramade om bollsäckarna av ren glädje. Så här såg det ut tidigare idag och snart ska jag visa er slutresultatet!!
Kollage: ©Isabella rusta upp.

Det vart en dubbelglädje för mitt lilla hjärta i dag då vi drabbats av maginfluensa under förra veckan och har legat som två döda sillar i flera dagar med varsin hink här hemma. Eller inte Ella direkt för hon har kräkits ner halva huset stackarn.. Jag säger bara aldrig mer snälla rara "onda fen" vill vi bli så här sjuka igen!!!! I dag var första dagen som Ella har kunnat äta och haft kraften att busa runt. Så dessa bollar kunde inte ha kommit på en bättre dag än i dag för nu blev lyckan total för henne och det värmde mitt hjärta!!! Hoppas att ni har haft en fin första advent och start på veckan och hållit er friska och krya. Puss// Isabella


Lustiga huset & hyllor..

Hyllorna är nu upp i husrummet och små detaljerna börjar komma upp på sin plats. Det ser ut som lustiga huset på gröna lund där inne snart med alla clowner och mönster vilket gör mig och Ella glada. I dag har jag varit ledig från jobbet då jag jobbar denna adventshelg och jag har där av pysslat lite här hemma större delen av dagen för att hinna med allt som måste göras. Vad har du haft för dig i dag?? 
Här kommer i dag lite nya detalj bilder ifrån husrummet så här långt.
Foto: Isabella

Det känns som att målar penseln har suttit som fastklistrad i min hand den sista tiden. Nu återstår det inte många pensel drag innan alla lister är färdigmålade och fräscha igen.Nästa vecka kommer bollhavs bollarna och då blir det nya simtag som skall tas där inne. Jag ska även köpa en nya stockholm rand matta dit in igen och med lite tur kommer den på plats redan ikväll. Jag vet att ja är hopplös som aldrig kan bestämma mig!! ;)Foto: Isabella

Andra små nya gammal ting som har kommit på plats är den stora randiga katten ifrån Interstil. Den är så mjuk och go att jag köpte mig en prickig till mig själv med. Nu i kväll står 24 st adventskalender paket på inköps listan så jag har lite att införskaffa mig och pyssla med även i kväll, inte helt otippat när det gäller mig.
Så nu vill jag önka er alla en trevlig kväll och på återseende i morgon!!! Puss//isabellaSnygging till brandvarande..

Vem har sagt att en brandvarnare inte kan vara lekfullt snygg och rolig men ändå uppfylla sin funktion?? Denna pipande lilla fågelkrabat finns att köpa inne hos designstation.se och är bland det sötaste jag har sett. Mina fågelkrokar på hallväggen skulle nog bli överlycka om dom fick lite sällskap av en övervakande fågel som denna i taket!! Vad tycker du själv om denna lilla pippi???


Kollage: Isabella


Badrumstaket och färgtvekan..

Turkosa funderingar och jag velar fram och tillbaka så jag blir tokig på mig själv!! Grönt eller turkost val av färg i taket i badrummet är den frågan som snurrar runt i mitt huvud just nu..Kollage: Isabella.

Det är inte bara allt fixande i Ellas rum har tagit mycket tid för mig den sista tiden utan även badrums planeringen. Om drygt två veckor ska det ju börjas light renoveras där inne och under samma helg även bli klart där inne men jag kan inte bestämma mig för om taket ska bli turkost eller grönt.. Efter att ha sett bilderna här åvan blev inte valet mycket lättare för mig direkt. Hummmm.. Turkost eller grönt jag får fundera vidare.
Vad tycker du själv att jag ska välja??

Bilder that i like - kännslan som hemma!!

Det finns bilder och inspiration som får ens hjärtat att klappa lite extra hårt. Ni känner kanske igen er i den känslan?? När man känner åååå men det där påminner om mitt kök eller den detaljen och prylen står likadant i min hall. När jag tittar på dessa bilder kan jag inte undvika den känslan, att känna igen mig i stilen som vi har här hemma. Så nu tänkte jag bjuda er på lite inspirations bilder ifrån arkivet som får mig att känna mig “som hemma“. Har du en favorit bild i ditt arkiv som får dig att känna dig som hemma???


Kollage: Isabella

Pyssel - Pimpa fläkten..

Tisdagens pyssel inspiration går i svalkande tecken. Inte för att vi behöver kylas ner i denna mörka årstid som nu råder, men detta pyssel fick mig så inspirerad att jag inte orkar vänta till sommarens värme för att tipsa er om det. Med hjälp av lite färg och maskeringstejp kan man lätt förvandla en av hemmets (enligt mig) fulaste pryl "takfläkten" till ett riktigt modernt och läckert blickfång!!! Kollage isabella    via:propertyhomeinterior.


Här hemma: I kväll ska jag pyssla lite med att måla bokstäver till Ellas säng. Jag ska även lägga in en minst sagt “orange order” som skall fylla upp hela underslafen av sängen. För nu har jag äntligen hittat en bra leverantör som uppfyller kvalitén som jag har eftersträvat!!! Kan du gissa vad det kan vara som jag ska beställa???
Vad har du själv för dig en mörk tisdags kväll som denna?? Puss/Isabella


Beställningen - bada i orange..

Ellas underslaf ska förvandlas till en orange badplats!!! Jag har letat som bara den efter bollhavs bollar av den större och tjockare sorten som sägs skall hålla länge. Där av vart min lycka total när jag hittade DESSA bollhavs bollar i veckan och som finns att få i underbart klara och fina färger (sådanna som IKEA har). Det viktigast för mig som mamma är att bollarna inte bara är lekvänliga utan även TÜV - godkända. 
Är du själv bollshavs köpsugen så kan du beställa dina egna bollar HÄR.

Jag ville inte ha sådana tunna Kina tillverkade bollar som tappar luften direkt, som finns att köpa lite varstans ute i butikerna. Jag vill ha kvalitets bollar och inte riskera att mitt samvetet får en törn av att bollarna kanske har tillverkas utav barn i Ellas egen ålder som borde gå i skola istället för att jobba på bollfabriken bara för att vi sak kunna simma runt som på orange moln här hemma.  


Kollage: isabella.             bollar:boing.se     

Vi har i dagarna beställt 4 x 500 st orange bollar av företaget Boing pris ca 1 500kr säcken. Dom följer nämligen detta certifikat och är även leverantör till Ikeas lek avdelning "småland". Så snart har vi faktiskt ett riktigt Ikea bollhav här hemma och det är inte illa, Ella måste ha varit väldigt snäll i år eller ha en väldigt snäll mamma!!! Jag tror att det är båda.. ;)

Julklapp - föreviga minnen...

Tack för alla era gulliga kommentarer och mail om Ellas nya säng ni är så bäst på att fylla mig med ny energi ska ni veta!!! För energin har tryt här hemma dom senaste dagarna så helgen har bara handlat om att ladda batterierna med familjemys och lekdag tillsammans med en kär vän till mig och hans barn. Vi har bakat pepparkakor med barnen och tagit lite julkort här hemma till mina & Ellas fotoböcker. Det är så kul att göra en egen liten fotostudio här hemma emellanåt och så här kan det se ut... Foto: © Isabella waldenmaier.

Jag är en liten fotoman det erkänner jag direkt och tar gärna en bild för mycket än för lite så jag kan föreviga så mycket jag kan i bildformat. Tyvärr är jag alldeles för dålig på att framkalla eller ens skriva ut bilderna som jag tar dock. Ellas fotoböcker som jag påbörjade när hon föddes ligger fortfarande ofärdiga och det är bara en utav sju stycken böcker som hitintills har blivit tryckta. Fast inte så länge till hoppas jag för 
högst upp PÅ MIN ÖNSKELISTA i år till tomten ligger ETT PRESENTKORT ifrån "Fuji direkt"!!Foto: © Isabella waldenmaier.

När jag själv var liten tycket jag att det var så mysigt att titta i fotoalbumen tillsammans med min mamma och ha en mysstund bara vi två, skratta åt hur man såg ut och vad man hade gjort för bus. Men detta var ju innan datorn fanns och man blev för lat!!! För nu mera är det så enkelt att bara föra över allt på minneskortet och låta det stanna kvar vid det momentet, för inte allt för mycket hamnar i utskrivet format nu mera i alla falla inte hemma hos oss. Men nu hoppas jag att det skall bli ändring på det!!
Hur ser det ut med bilderiet hemma hos dig?? Vad önskar du dig i julklapp??

Puss// Isabella


Vårat hem i - Ikea family live.

Det har blivit så mycket fokus på vardagen att jag helt glömt bort att uppdatera bildarkivet med alla nya bilder ifrån hemmet i pappersform!! Men ibland blir man påmind på ett extra roligt sätt som för någon vecka sedan när detta reportage om vårat lilla hem bokstavligt talat visades upp för hela världen i IKEAS FAMILY LIVE tiding. Så här såg delar av reportaget ut!!
 
  
Kollage: Isabella - ifrån Ikea family live.

Kura sängen nu i ny look på ynka 10kvm..

Ny vecka och nya möjligheter!!! I helgen har det målats som aldrig förr här hemma och nu ser Ellas kura säng lite bättre ut än i fredags måste jag säga. Helt otippat blev det faktiskt den rosa färgen som fick ta övertaget denna gången, för vi ville förstärka stadstemat en aning och samtidigt få den stora nya sängen att smälta in i stadsmiljön på ett vilsamt sätt. Så här ser det ut i Ellas husrum i dagsläget!!!


Kollage och foto: © Isabella


Till dig som kanske tror att vi nu är vi väll ändå klara med Ellas rum kan jag berätta:
 - nej så är inte fallet!!

För dom vita garderobsdörrarna (som på bilden står i överdelen) ska bort och hyllor ska i stället sättas upp på väggen. När rummet är ynka 10 kvm stort gäller det att ta vara på varje lite vrå och ändå få så mycket golvyta kvar som möjligt, där av bygger jag gärna på höjden!! Det är en hel del saker kvar att göra i rummet framför allt har jag en lekfull plan för underslafen!! Men vad det är får ni se vid ett senare tillfälle!! För nu nalkas det en ny arbets vecka och några pyssliga kvälls timmar i rummet innan allt är klart!!! ;) 
Hoppas att ni får en trevlig måndag mina vänner!!


Sura miner blir snabbt till leende..

Om man aldrig har tråkigt kan ingenting bli roligt!!! Att förklara det för en liten Ella på snart 3år är som att kyssa mig själv på ryggen (inte allt för lätt)!! Dagis har varit stängt i dag för planering vilken har gjort prinsessan smått uttråkad!!! Så när mamma kom hem efter jobbet åkte maskerad klänningen fram och dammvippan för nu ska den dammiga kojan till hem skina som ett slott igen, vips så blev det genast glada miner här hemma också!!! I bland är även jag lika magisk som Ellas trollspö!! =)


Kollage & foto: Isabella

Efter jobbet har jag även försökt att lista ut varför bloggen hänger sig hela tiden och jag har nu mera tagit bort Facebook ikonen efter rådfrågning av blogg.se. Hoppas nu bara att det var felet med skriptet som kom upp hela tiden, det gjorde så att sidan låste sig. Om problemet kvarstår för er läsare så återkom gärna med en liten kommentar i fältet här nedan så får jag på börja en ny sökning!!! Nej nu ska det lagas lite middag här hemma sedan skall rollern fram för nu ska det äntligen målas säng!!! Trevlig kväll vill jag önska er alla, Puss på er!!


inspiration i minimalt och trärent..

Trärena ytor som i dag efter jobbet jobbet skall målas och önskan om "minimalistiskt med ting" runt omkring oss här hemma i renoverings kaoset fick mig direkt att tänka på dessa favorit bilder i från inspirationsmappen. Så denna fredags morgon bjuds ni därför på lite lugna detalj bilder som passar bra in i detta vilsamma temat. =)Bilder: Inspirationsmappen.

Hoppas att ni alla får en toppen bra start på helgen!! Puss// Isabella

Skapar - Sängen får form..

I love MDF det finns inget bättre material i mina ögon!! Nu är kura sängen i sitt original utförande snart ett minne blott och ett nytt litet konstverk har tagit form. Martin har varit en klippa i dag och sågat ut kubformerna i skivorna, i morgon nalkas det slipning samt målning (vilket jag hoppas kunna hjälpa till med.) Så här ser sängen ut just nu!!! =)

Foto: ©Isabella


Då var snart torsdagskvällen slut och i morgon nalkas det helg igen. Livet känns lite som i ett hamsterhjul just nu, det går runt runt och runt precis så som mina idéer och tankar. I dag har jag tagit det så lugnt jag bara har kunnat på jobbet då hela buken fortfarande värker som bara den efter cystan. Men lite butiks visningar på julen har jag ändå fixat med under dagen och sånt är alltid kul!!

Hur har din egen dag varit??? Puss på er och trevlig kväll mina vänner!! Nu blir det soffläge och filmmys för våran del här hemma. Natti natti!!!


Valet av accentfärg??? - Rosa detaljer..

Då är det snart dags att planera accentfärgsvalet i Martins nya bostad och just nu är han veligare än veligast. Det är då mina tankar får komma in och tar över en del av valen vilket jag mer än gärna gör!!! En färg som han dock inte vill ha är färgen rosa hummm!!  Men vist är det en trevlig färg som accent?? ;)Kollage: isabella

Jag själv gillar ju mixen av massa färg och har gärna mer än mindre. Fast ska jag välja ut mina tre favorit kulörer så blir valet nog: Orange, Rosa och gult fast gärna grönt och turkost också!! Så vipps så vart det en färg mix av allt ändå!!! ;) Vilken är din egen favorit färg?? Hur ser du själv på just accentfärger i inredningen??


Barnsängar som inspirera..

Hej!!! Hoppas att ni har haft en bra dag. Sängbygge står just nu still här hemma men i morgon ska vi ta nya tag igen. Mdf skivorna är köpta och nu skall dom bara sågas till och sättas på plats. I dag har jag plockat fram mina största inspirations källor i just våningsängs temat som jag vill visa er.
Har du själv tips på fina sänglösningar så tipsa mig mer än gärna!!!
Kollage: Isabella            bilder: inspirationsmappen.

I dag och i går har varit tuffa dagar här hemma för min del då min kropp har strejkat på nytt och en cysta har spruckit igen. Det var mitt under arbetspasset i går som smärtorna kom ( man kan gemföra det med samma smärta som när blindtarmen brister) och det resulterade i ett akutbesök hos farbror docktorn. Jag har en smärttröskel som inte duga men denna gången så kunde jag inte göra annat än att störttjuta i 24 timmar!!! Så inget fixande och trixande har där av blivit av med Ellas säng bygge utan soffliggare läge är det som har gällt för min del. I morgon skall jag dock bita ihop och försöka jobba igen.

Så nu säger en trött liten Isabella god natt och på återseende i morgon då även byggandet av butiken och hemmet skall fotskrida!! Puss på er!!


Vi gör om - Hej då vit husgarderob...

I går var det ombyggnads start i Ellas hus rum och det så kallade “enkla sängbygget” drog igång. I dagsläget har vi gästrums brist här hemma och då fler sovplatser behöves fick därförr den lilla sängen nu förvinna och ersättas av en våningsäng. Vanliga våningsängar är dock inte dom snyggaste i mina ögon, på tok för stora för vårat lilla rum så det blev ett litet hemma bygge även denna gången här hemma.. 

 Vi fyndade en kura säng på blocket för en tvåhundring och tanken var att vi skulle använda den stommen till grunden av vad som skall bli Ellas nya sängbygge. Detta projekt blev dock större en förväntat då vi fick kapa sängen på längden (vilket vi hade räknat med) och nu även på bredden. Då det diffade ynka 8 cm på bredden vilken bidrog till en massa sågande, mer jobb.


Foto: Isabella      Ellas husrum i ny skepnad..

Men nu är basen på plats och Ella har skruvat flitigt under gårdagen. I veckan skall mdf skivor köpas, sågas till och sättas på plats. Sen är det bara ta fram rollen och dekorplasten och börja skapa igen!! Det blir nog bra det här!! Hoppas ni får en bra toppen måndag mina vänner!! Puss//Isabella

Pyssel - lekfullt yttre..

Lagom till att grillsäsongen är över föll jag över denna fantastiska ide, att måla en gasolflaska i ett mer lekfullt och roligt utförande. Legotoka som jag är kunde jag inte motstå detta pyssel!! Kan du själv motstå detta???

 Kollage: Isabella

Med hjälp av sprayfärg och lite värmebeständig färg kan man skapa ett härligt nytt blickfång till grillen. Detta pyssel bara måste jag ta mig an till nästa års gillsäsong, för på min baksida skulle en gasflaska av detta lekfulla slag passa in perfekt!!! Eller vad säger du?? =)Inspiration - så vill vi att lägenheten ska bli..

Hej alla fina! Här hemma rusar allt på ett rasande tempo. All min fokus denna vecka har jag lagt på jobbet och på butiken. Vilket har varit super kul och jag har bland annat byggt om våran prydnads avdelning till ett nytt mer tilltalande utförande och jag är mer än nöjd. Ska se om jag inte kan få tillåtelse att at lite bilder på vad jag har sysslat med i veckan som nu kommer. Här hemma rullar annars planera vidare och vi fixar och donar som aldrig förr. Så denna söndag tänkte jag bjuda er på fina inspirations bilder.

Det är dessa bilder som är min stora inspirations källa just nu när det kommer till planeringen av Martins lägenhet!! Vitt, ljusa golv och lagom med färg och fina detaljer...Bilder: inspirations mappen.

Det är lite hektiskt just nu att få tiden att räcka till känner jag då två boenden ska planeras och införskaffas möbler till. Men detta är extremt kul samtidigt!! I dag och just i denna stunden håller Martin på att såga itu en kura säng ifrån Ikea i molekyler för att vi sedan ska bygga om den upp den igen i ett mer personligt utförande uppe i Ellas hus rum här hemma. Nu håller jag tummarna för att allt kommer gå så som planerat bara!! Jag hoppas att du har haft en bra vecka och en trevlighelg!!? Hur ser dina egna söndags planer ut?? Pusss// Isabella


RSS 2.0