Nya boendet och nya möjligheter...

Då var det dags att premiär visa nya lägenheten för er i dag. Lägenheten ligger som sagt var ett stenkast ifrån mig och radhuset så Ella kommer kunna springa emellan oss på under 5 min när flytten väl är klar. Det är den delen som var avgörande i flytt frågan och som gjorde att vi vågade testa detta.. Här kommer nu ett bild regn på den nya bostaden i nuvarande skicket, passa på att ta en extra titt för så här kommer det inte se ut länge till!!! ;)


Vi kommer börja med att dela av vardagsrummet till två rum med en smart compact livning lösning som jag själv har skissat på i några dagar nu. Allt för att undvika att fästa den nya väggen i golvet, i fall att man i framtiden skulle behöva ordningsställa rummet till original planlösningen. Jag kommer fördjupa mig i detta ämnet lite längre fram så att ni kan få ta del av det mer i detaljer sedan.
Ella kommer att få det stora sovrummet. En egendesignad säng lösning ska byggas, elementskydd, målning och tapetsering kommer ske där inne, hennes rum kommer bli toppen fint å så roligt för henne.Annars är det massor som skall göras i hela bostaden då nya golv ska läggas och alla väggar ska målas. Det kommer bli mycket vitt och gråa toner där inne.


Badrummet skall även det renoveras men då i form av en light renovering med tiden sedan. Den totala budgeten kommer vara minimal denna gången så ni som älskar sådana här typer av renoveringar kommer nog gilla våra planer, men mer om det samt upplägget får ni reda på senare.

Bilder: lägenheten i orginal.

När kommer detta ske??
Om drygt två månader får Martin nycklarna i handen och planen är att vi ska börja renovera direkt och en vecka framåt, då vi båda ska ta ut semester och under dagtid kommer Ella vara på dagis och busa. För på kvällarna vill vi kunna ägna all tid åt henne och bara få va den lilla familj som vi alltid ändå kommer att vara!! Det som känns extra kul för mig och glädjande just nu är att vi kommer ta oss an även denna renovering tillsammans för det är en bit som vi tillsammans är bäst på!! Vi vill försöka få in en känsla i bostaden som vi alla tre kan komma att trivas med för jag kommer nog vistas där en hel del jag med eller inte.


Tankar, hur nära ligger då våra två hem??
Det enda som skiller våra områden ifrån varandra är att det ligger en pizzeria emellan våra två föreningar som delar av områdena. Ella kommer kunna leka med samma vänner och i samma lekpark, det är jätte viktigt för oss! För då kan vi nu göra detta med gott samvete och ge oss en chans att bli starka igen på vårat sätt. Antingen fungerar det jätte bra att bo på två håll som "vänner" och skulle detta få motsatt effekt på oss att vi kommer sakna varandra och känner att det ska vi igen så är det inte värre än att vi får behålla lägenheten som en investering till Ella för framtiden, eller sälja den som Martin själv säger och flyttar hem igen. Eller kanske säljer vi då båda boendena, vem vet!!? Lite så tänker vi i alla fall just nu till er som undrar!!

Det är så mycket att planera under dom kommande elva veckorna, men det ska bli så kul!!! Jag kommer självklart att uppdatera er om planerna och detaljerna under resans gång!! Puss på er alla fina!!Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux