Bubblande hyllor...

En pratbubbla på väggen, är det nåt för dig? Shelves Comic heter den här hyllan som är designad av Oscar Nuñez. Lekfull design som verkligen tilltalar mig!! Vad tycker du själv??


Bilder via:ihyllan.se

Hyllan finns i flera olika färger och i två storlekar, förutom den ovan finns den även i en kvadratisk form. Själv föredrar jag den pratbubblande formen varianten och jag kan mycket väl tänka mig att ha flera sådanna hyllor på min hallvägg. Kanske borde man bygga sig några egna, hummm en ide som tåls att tänka vidare på?? ;)Tisdags inspiration med gitarrer i blickfånget.


Jag har aldrig kunnat spela något instrument eller haft intresset att lära mig men på senare år har jag fått en liten förkärlek för gitarrer. Jag äger än så länge ingen själv men nu kan jag tänka mig att införskaffa mig en om så bara för den dekorativa anledningen. För hur fint är det inte med gitarrer i blickfånget, ta bara en titt på dessa bilder!! Bilder via: ingenvanligdag,expressen och inspirations mappen.

Pyssel - dekorativ belysning på under 5 min..

Hej kära ni!! Hoppas att ni alla mår toppen och har haft en bra helg och fått en härlig start på veckan!!! Dagarna går i rasande fart här hemma speciellt då det händer så mycket roliga saker på jobbet. Ombyggnationerna går superbra och det är så kul att så många utav er har haft vägarna förbi Kungens kurva för att få ta del av en smygtitt av butikens nya look!! I veckan firar vi på Rusta 25 år tillsammans med er, det ska självklart firas!! I dag har därförr jag och mina kollegor förberett en hel del i butiken inför kalaset och jag har bland annat plockat upp en hel del nya fina lampskärmar på hyllorna..


Där av handlar i dag dagens pyssel om just lampskärmar och hur man på under 5min kan fixa sig dekorativ bords belysning på ett kick så här i höst mörkret!! =)Bilder via: charlesandmarie.com.

Du behöver som sagt var ingen elbehörighet för att skapa detta "super enkla" pyssel, allt du behöver för att fixa den rätta mysbelysningen och stämningen är följande:


1. Vinglas.
2. Lampskärm.
3. Värmeljus.
4. En tändare.

 Bibliotek för barnen..

I går föll jag in på bloggen ”mina nystan” och fick då se blogg ägarinnan Annikas senaste bibliotek projekt på sina barns förskola. Detta är ett projekt som fick en mamma som mig att le stort, ett stålande initiativ och vilket härligt slutresultat!! Jag önskar att jag själv hade en Annika i föräldrar skaran på Ellas förskola känner jag nu!! För hur mysigt blev inte detta!!??


Bilder: minanystan.


Så här skriver Annika själv:


”Som forskare har jag inte helt oväntat en viss förkärlek för böcker så när jag upptäckte att någon satt upp en fin skylt där det stod BIBLIOTEK på en dörr på barnens förskola kunde jag inte låta bli att kika in. Men oj! Jag är känslig, jag vet, men rent objektivt var rummet inget bibliotek utan ett skruttigt kontor med en bokhylla med lite böcker i.

Tanken slog mig och efter någon dag frågade jag om jag fick fixa biblioteket åt dem. Jag ville skapa ett lugnt rum där barnen kunde gå undan och sitta under ett träd och bläddra i en bok. Ett mysigt rum som skulle locka till böckerna och där några utvalda böcker fick spela huvud-rollen i ett annars lugnt rum.”


Te - mys i höst mörkret ja tack!!

 

Nu är den äntligen min, den lilla söta te kannan ifrån lagerhouse står nu mera i mitt köksskåp och väntar på att få invigas. I flera månader har jag gått och sneglat på denna pärla och inte slagit till, för några dagar sedan kunde jag inte hålla mig längre utan köpte den utan att blinka tillsammans med lite andra små saker..Foto: Isabella.

För när höst mörkret närmar sig blir tesuget extra starkt i mig och det känns lite extra vardagslyxigt att avnjuta en kopp te som kommer från en så snygg kanna.. För är det någonstans man hittar mig på kvällarna i dessa mörka dagar så är det i soffan med en kopp te i högsta hugg och datorn i den andra..
Har du själv någon speciell vana som hör hösten till?


H&M Homes fyra jul stilar innehaver alla godbitar!!

Prickigt, lekfullt, industriellt och lyxigt det är vad H&M Home erbjuder sina kunder till julen 2011. I går fick jag syn på dessa pressbilder och mina fingrar började klia direkt när jag fick syn på dem prickiga detaljerna, en annan luden pälskudden skall nog få åka ner i min soffa lagom till denna jul också!!! Hittar du själv någon ny favorit??
Bilder: H&M


1. Mussiga familje julen med Disneytryck med självaste Musse och Mimmi Pigg i fokus.
2. Industriella julen med den råa och slitna känslan hos rålinne och plåt.
3. vita sagolika julen med tunna tyger av linne, skör spets och glitter.
4. lyxiga glittriga metallicjulen med glans av svart och glamour kännsla.

Vilken jul stil väljer du själv, eller en mix av flera kanske?

Personligt kök..

Ett hem som vågar vara annorlunda och där man blandar i chockrosa färger med milda babyblå toner och lekfulla detaljer som sticker ut får mig att vilja ta en extra lång titt. I dag vill jag visa er en glimt ifrån min favorit blogglista, denna gången är det bilder i från min utländska blogglista som står först på tur genom att visa er bilder i från zilverblauw fina hem. Så i dag bjuds ni där av på lite färgrann köksinspiration i en minst sagt lekfull färganda, i ett hem som alltid får mig att le!! =)


Bilder: zilverblauw.

Jag får ofta frågan vad och vilka bloggar inspireras du själv av Isabella?? Är det ett hem som jag besöker i stortsätt dagligen för att hämta färgrann inspiration av så är det just detta hem. Vad inspireras du själv av?? Puss/Isabella
Sjukstuga och tusentals stygn i hjärtat...

Hej kära ni!! Här hemma råder det sjukstuga då vab livet började nästintill direkt för oss. Ella är helt matt och febrig i dag, jag har gjort allt som står i min makt under dagen för att försöka få min lilla docka att ta det så lugnt som möjligt i soffan. Doktor väskan ifrån Åhlens åkte fram och allt ifrån kuddar till leksaker har undersökts. Sedan har mitt hår fått sig tusentals med tofsar också för att hålla den lilla sjuklingen sysselsatt, men vad gör man inte för sin lilla skatt!!


Om jag skall sammanfatta dagarna som har vari har det vart ett stort känslomässigt kaos i mig. Martin har hittat en lägenhet i området bredvid och kommer inom några få veckor flytta ut ur huset om allt går som det ska med banken, för i dag ringde mäklaren och sade att han vunnit budgivningen. Jag är lite schockad och har inte riktigt förstått vad som komma skall!! Han är dock väldigt kluven nu till sitt beslut, vilket gör mig förvirrad också!! Vad är det då som sker egentligt?? Ja det undrar jag med för just nu hänger jag inte med alls, kanske är det just de som behövdes för att vi skulle nå hit?? Att jag inte har någon kontroll alls och att det inte är jag som håller i ratten!!!Kollage: ©Isabella.


Det ända jag vet är att allt ordnar sig och nu är det bara att ta en sak i taget och försöka att fortsätta att må bra i mig själv!!! Bita ihop kämpa på och tänka på mig själv och Ella, lösa allt praktiskt som blir utav detta och jobba satan för att kunna behålla huset. Nu saknas bara några underskrifter på bankpappret sen börjar väll nya livet antar jag!!? Just nu slits jag mellan mina egna kännslor och vad det är jag känner?? Är det ett trygghets behov som jag nu snart kommer vara utan som jag saknar redan och rädd för att känna. Eller är det bara det faktum att allt gick så fort?? Bollen ligger inte i mina händer just nu, så jag vet inte vad dom kommande veckorna kommer att innebära..

 

Allt jag önskar i livet just nu är mer tid!! Tid för att förstå allt innom mig, tid att få ekonomin på fötter och tid att lösa den nya komande vardagen till det bästa för mig och Ella. Just nu känner jag att jag är på lånad tid och i ständig jakt efter ny tid att kunna tänka på.. Men tid är en ständig bristvara det gäller att uppskatta den tiden man får och har, sluta slösa sin tid på att grubbla på saker. I alla fall på saker som man inte rår på!! Mitt hjärta har just nu "tusentals stygn" och frågetecken men dom ärren och frågorna kommer att blekna med tiden och göra mig starkare det vet jag..

När jag vill försöka att tänka på annat pratar jag mycket med en go vän till mig. Men i lördags var det en anna stjärna som räddade min kväll nämligen mia skäringe!! Har ni inte sett henns show "Dyngkåt och hur helig som helst" än så säger jag bara se den eller köp dvd filmen!!! Så underbart klockren!! Pusss på er och ha världens bästa kväll min vänner!!


Avspeglande pyssel...

Pyssel febern är över mig i går föll jag pladask för denna “avspeglande lampide” som jag själv verkligen vill testa att pyssla ihop en mörk höstkväll nu framöver. För nu när kvällarna blir allt mörkare så säger det sig ju själv att vi alla lägger ner mer fokus på belysnings biten i hemmen. Så nu vill jag ta tillfället i akt och tipsa er om ett dekorativt och billigt pyssel tips som passar alla plånböcker!!


Bilder: manhattan-nest.

För Ikeas badrums spegel fräck kostar inte många kronor och med en färgrann lampsladd och en stor glödlampa så har man detta pyssel klirrat på bara några minuter. En perfekt smidig lösning på en praktisk utdragbar sänglampa i mina ögon och har den där lagom retro/ industriella looken som ligger helt rätt i tiden!! Vad tycker du själv??

Upp nystat och invirkat...

God morgon mina vänner!! Hoppas att ni har sovit i natt och haft en bra vecka så här långt?!! Själv har jag börjat att nysta upp min vardag ganska rejält och livet rullar på i en rasande fart. I går gick Ella sin första dag själv på förskolan och det är toppen på alla sätt fortfarande. Det är en strålande rosenkindad tjej med massor att berätta som jag möts av när jag hämtar henne vid tre tiden på dagarna nu. Det ger mig så mycket ny energi att se henne så här glad och det leendet smittar verkligen av sig!!! Överskots energin som jag har fått tack vare allt detta har jag nu utnyttjat till max. För jag har tagit tag i träningen på alvar och är ute, går, går och går.. Min cykel och jag är även nu mera vänner, den används flitigt vilket har givit ett bra resultat för i går visade vågen -10, 2kg på tre månader. Vilket är en toppen start bara 20kg kvar nu sen är jag i mål!!! Hur har det gått för dig och din egen träning?? Vet att ni var många som hoppade på LCHF tåget med mig för tre månader sedan. Hur tycker du att det har fungerat kanske testat något annat?? 


Kollage: Isabella

Jag är extra glad just nu för på jobbet går det även superbra speciellt med ombyggnationen och nu börjar man skymta en klar bild av hur fint det kommer att bli i butiken!! Det är en galet skön känsla att få vara kreativ utanför hemmet igen och piffa lite i hyllorna emellan åt. När jag ändå är inne på hemmet, här hemma är allt dock väldigt innystat fortfarande men det ger nog med sig med tiden. Nog babbalat om mig, jag är jätte nyfiken på hur du har det?? Gjort någonting extra kul?? Njuter du av hösten eller har du fått små ångest över att sommaren nu är slut?? För vist känns det som att den är det nu? Jag hoppas i alla fall att ni alla får en toppen fin dag puss på er//Isabella

Taggigt i duschrummet..

Är jag galen i dekorer, ja det är jag allt får jag nog erkänna att jag faktisk är!! I går var det badrumsskåpets tur återigen att bli inplastat.. För i februari gick jag lös inuti skåpet med den gröna plasten för att fräscha upp det lite invändigt och det ser fortfarande strålande ut kan berätta!! För er som inte mins hur det blev och är nyfikna kan ta en återtitt här. I går kväll var det som sagt var dags igen att ta fram dekorpappret och denna gången blev slutresultatet ett lite mer taggigt än valigt!!
Foto: ©Isabella

 

När jag satte upp dekorerna i köket blev det några över!! Men just nu tycker jag att det räcker bra i köket, men ville ta till vara på dom jag hade kvar!! Dekorerna var lite väl stora så jag klippte där av till dom lite och satte upp dom i duschrummet i stället. Vi får se hur länge jag trivs med dom på skåpet men än så länge tycker jag att dom ger ett udda intryck som jag gillar. Vad tycker du?? Hiss eller diss??Föreställning varje dag...

För ett bra tag sedan beställde jag en cirkus poster till Ellas lekpark, jag kom i dagarna på att jag inte har visat er hur fint det blev!! Så i dag har jag tagit lite nya bilder där ute (bättre sent än aldrig).. Ibland letar man ju efter den där lilla pricken över i:et och nu när cirkus postern i från underbara webbshopen många rum kommit på plats, har vi fått till den sista tuchen som vi letat efter. Så nu mera är det "Cirkus Ella föreställning varje dag" som gäller där ute.
 

Foto:  ©Isabella

I dag har jag haft en vilodag och försökta att ladda batterierna inför en ny jobb vecka. Men helt på latsidan har det blivit för gräset är nyklippt och en lättare höststädning har jag allt hunnit med. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe i soffan, sedan pyssla lite med badrumsskåpet här hemma. Vad har du själv sysselsatt dig med i dag?? Jag hoppas att du har haft en toppen helg för övrigt!! Pussss// Isabella


Förvara minnes saker..

Ett dekorativt sett att förvara barnens minnes saker, dop saker och andra små ting på är att rama in dom eller göra kollage av dom i samman satt grupp. Detta kan verkligen bli ett dekorativt färg inslag på väggen!! Titta bara på dessa bilder hur fint det kan bli med enkla medel.. Hur har du själv förvarat minnes saker hemma hos dig??


Bilder via: giddygiddy.com.

strike i detaljer....


God morgon mina söta blogg vänner!! Hoppas att ni har sovit gott i natt och att eran fredag blir toppen på alla sätt!! Denna morgon tänkte jag bjuda er på några läckra bilder som slår en stor strike i detalj väg!! Turkosa toner blandat med teak och udda detaljer så som bowling käglor i blickfånget kan inte bli annat än klockrent och så där lagom lekfullt. Vad tycker du själv???Via: interiors-porn.

Jag fastnade själv för sovrums bilden lite extra mycket när stötte på dessa bilder för första gången! Den vita tegelväggen skapar ett spännande och diskret blickfång, samtidigt tycker jag att helhets intrycket ser otroligt rogivande ut. Detta är ett sovrum helt i min smak och hur snygga är inte sängborden och sänglamporna??? Pusss på er!!Allt gick toppen i dag...

I dag har jag arbetat första dagen på jobbet igen efter mamma ledigheten och det var superkul, Ella har averkat sin första dag på förskolan!! På jobbet ska hela butiken få sig ett ansiktslyft och mina kollegor har gjort ett hästjobb med ombyggnads starten. I dag har jag och Anna byggt upp avdelningen med ute eld & lyktor och det blir verkligen superfint!! Det är så kul att vara tillbaka på jobbet och komma in i rytmen igen, få nya rutiner. Ååå så kul allt är, det är verkligen toppen roligt utan överdrift och jag kan inte sluta att le.. Har ni vägarna förbi Rusta i Kungenskurva så kom gärna in och säg hej och passa på att tjuv kika lite på höstens nyheter och på hur fint det blir i butiken.


Foto: Isabella

För Ella har allt gått super bra i dag också vilket fick min oro sten i magen att släppa direkt. Hon har redan fått nya kompisar och ville inte gå hem där ifrån i dag, vilket är ett bra tecken. Ella som annars är svår med maten har ätit som en häst och till och med somnat på sovstunden utan protest tillsammans med dom andra barnen. I morgon nalkas det jobb och förskola igen och på kvällen ska jag ut med några vänner för en aw, Ella och Martin ska ha en pappa dotter kväll vilket känns som ett bra avslut på denna vecka. Hur har din egen dag varit?? Hoppas att ni alla mår toppen bra.. Pussssss på er!!
Gula - hund...

Uppiggande gult och 80-tals febern är över mig totalt. Ingen gul tomte eller någon rosa flamingo har hitintills kommit innan för mig dörr. Men nu har jag blivit med två nya hundar i stället.. Den ena sötnosen är en ny gul prydnads favorit som nu mera förgyller vardagsrums fönstret här hemma. Lite tant och farmor varning på mig nu känner jag men det kan jag leva med för jag har ändå fyllt 27år nu. =)Foto: ©Isabella

Den andra lilla voven som har hittat hem hit påminner om sias dyrare tax variant, men denna sötnosen hittade jag på min lilla guldgruva i södra förorten för ynka 99kr. Et kap om ni frågar mig!!! Jag älskar billiga fynd och nu börjar det bli höst mysigt här hemma. Jag fann även fyra stycken nya glas ljusstakar till vardagsrums bordet för ynka 15, 20 och 24kr/st.

Foto: Isabella..

Jag tror att min nya gula hund är en av mina topp tre favorit föremål här hemma just nu. Har du själv ett favorit föremål?? En minnes sak eller en ny/gammal införskaffad pryl som du har fastnad lite extra för kanske?? Det kommer bli en hel del inlägg här på bloggen om bara vårat hem just nu, men jag hoppas att ni tycker att det är okej för stunden.. Jag har inte riktigt återfått blogg inspirationen än, men det kommer sakta men säkert smygande. ;) Pusss...


RSS 2.0