Bibliotek för barnen..

I går föll jag in på bloggen ”mina nystan” och fick då se blogg ägarinnan Annikas senaste bibliotek projekt på sina barns förskola. Detta är ett projekt som fick en mamma som mig att le stort, ett stålande initiativ och vilket härligt slutresultat!! Jag önskar att jag själv hade en Annika i föräldrar skaran på Ellas förskola känner jag nu!! För hur mysigt blev inte detta!!??


Bilder: minanystan.


Så här skriver Annika själv:


”Som forskare har jag inte helt oväntat en viss förkärlek för böcker så när jag upptäckte att någon satt upp en fin skylt där det stod BIBLIOTEK på en dörr på barnens förskola kunde jag inte låta bli att kika in. Men oj! Jag är känslig, jag vet, men rent objektivt var rummet inget bibliotek utan ett skruttigt kontor med en bokhylla med lite böcker i.

Tanken slog mig och efter någon dag frågade jag om jag fick fixa biblioteket åt dem. Jag ville skapa ett lugnt rum där barnen kunde gå undan och sitta under ett träd och bläddra i en bok. Ett mysigt rum som skulle locka till böckerna och där några utvalda böcker fick spela huvud-rollen i ett annars lugnt rum.”

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux