En nyckel till tomten..

Svenska eller utländska tomtetraditioner gör saksamma?? Bara tron och illutionen får finnas där för det är ju den biten som gör julen magisk för dom små!! Vad vore en jul utan en tomte? Med en listig och smarta dotter här hemma skulle ett traditionsenligt tomte besök mitt på julaftonsdagen aldrig fungera tyvärr. Då Ella skulle lista ut direkt att det är pappa eller morfar som är tomte. Ja då får man i stället tänka till och göra så gott man kan för att hålla tomte drömmen vid liv. Så hemma på våran gata kommer den "riktiga tomten" till Ella och alla dom andra barnen under natten...

 
 

Ella har bakat pepparkakor till tomten i dag och dukat i ordning en bricka till honom, det viktigaste utav allt är att han får tillgång till "en egen dörrnyckel“!!! Då vi inte har någon skorsten så måste ju tomten kunna komma in och sedan vill han ju inte väcka Ester eller Wilma heller (för att riskera att bli biten i rumpan) då är det säkrast med en nyckel så han kan smyga in med alla julklappar och upp för trappen obemärkt..

 
Foto: Isabella
 

I dag har vi annars varit lika flitiga som tomten! Det har rullats köttbullar, skalats ett ton potatis och trixat inför morgondagens familjesammanslagning här hemma. I morgon är det Ellas dag fullt ut och förhoppningsvis ska vi även ta en pulkatur innan lunch. Nu återstår det bara för mig att önska er alla en riktigt mysig julafton i morgon, utan krav och måsten. Ta tillvara på varandra och passa på att slappna av!! Pussar// Isabella.

 

Kommentarer
Postat av: Linda Fransèn

Underbart fint gjort av er!!
God jul vännen.
Kramar

2012-12-23 @ 23:45:27
Postat av: pysseliten

härlig färgglad dukning ;) God jul på er !!

2012-12-24 @ 08:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux