Lekköket - detalj för detalj...

Miniatyr köket kan vara det bästa pysslet vi gjort hitintills!! Då det är ett projekt som verkligen blev en succé redan från start och framför nu på sikt. För med två barnrum belägna på det övre planet trodde jag verkligen att jag skulle behöva plocka upp och ner leksaker för jämnan här hemma. Men det har jag faktiskt sluppit, mestadels tack vare denlilla köks delen. Där inne bjuds det nuförtiden ständigt på stormiddagar för både dockor och gäster så det finns alltid något att pyssla med för Ella när vi befinner oss på undervåningen. Jag har varit riktigt dålig på att visa detaljbilder ifrån det lilla köket men i dag kommer ett helt bildregn utav bilder där ifrån så håll till godo!!! ;)

Foto:© Isabella

Tidigare hade jag satt svartvit rutig dekorplast på förvaringsburkarna som ni kan se på den lilla köksbänken, allt för att dom då skulle matcha den barnmatstol som jag dekorerade. Men när Ella växte ur sin stol var det tillslut bara burkarna kvar som var svart vit rutiga i köket. I går slog tanken mig att jag skulle at bort plasten och jag hade faktiskt helt glömt bort att det fanns riktiga smällkarameller i färg sprudlande plåt där under dekorfilmen. Dom gröna och härligt blåa nyanser kom helplötsligt till sin rätt igen och gav nytt liv åt det lilla köket tillsammans med nyaste brickinköpet.Foto: ©Isabella


Vi har börjat spara på små mjölkpaket och andra livsmedelsförpackningar så att Ella kan leka desto mera, shoppa lite mat emellanåt också. Allt hon då behöver göra är att bege sig till vårat skafferi för längst ner på dom hyllorna där inne har hon sin egen lilla butik och samling utav leksaks mat. Hon tar faktiskt ofta sin dockvagn till skafferiet för att veckohandla och i dessa stunder åker både riktiga makaroner som flingpaket lätt med i vagnen. Ella har numera kommit på att vill man ha nåt som står högre upp är det bara att flytta fram köksstolen så att man når...


Foto:© Isabella

Jag har inte bara gjort det lätt tillgängligt för prinsessan genom att låta fantasin kunna fladdra mer fritt i leken här hemma utan jag har även krånglat till det lite också. För jag har börjat märka upp vissa saker här hemma så att vi kan kombinera leken med lite nytta. Ett exempel på detta kan ni se på hyllkanterna inuti hennes kök, där jag har skrivit ut små texter som: Muggar, koppar, glas m.m. Detta har jag inte gjort för att jag är extremt pedantisk, utan för att Ella ska kunna börja känna igen ord och bokstäver. På samma sätt som vi alltid har sorterat hennes duploklossar i färgordning. Vilket har skapat ett nytt bokstavs intresse i henne för nu frågar hon nyfiket vart vi än är vad den bokstaven heter och vad det står just där och där. :)


Foto: Isabella


Just nu frågar Ella massor och vill ha svar på allt. “Varför varför varför“ eller “jag kan själv” och “ha tålamod jag kommer när jag är klar” mer eller mindre det ända som kommer ur hennes mun just nu. I går var en typisk sådan dag då hon ville ha svar på varför hon inte fick ha riktigt vatten i sitt kök??? Jag försökte förklara att det inte går att ha vatten där men det svaret nöjde hon sig inte med!!

För medans jag lade in en maskin tvätt på övervåningen passade den lilla busungen på att gå in till handfatet i badrummet och samlade på sig en massa vatten i skurhinken.. Vatten som sedan låg i hela lekköket, över hela golvet och halvägs ut i hallen. Ibland vill man bara kunna trycka på paus och kunna spola tillbaka bandet några minuter. Men jag fick ett nystädat och moppat golv, Ella var gladare en gladast så vad ska man säga!!? ;)Jag var som sagt var inte mycket bättre när jag var liten!!
Hur var du själv som liten?? Mins du dina egna små hyss?? Puss//Isabella

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux