Dockhus - i barnstorlek funkar det..

God Eftermiddag!! Jag vill börja med att tack er alla så jätte mycket för era fina kommentarer och alla söta mail som ni skickat med all positiv energi till mig nu under renoverings kaoset!! Det värmer verkligen att få läsa alla era små och stora rader som ni efterlämnar. Ni är underbara och det vet ni nog redan om att jag tycker!!! I dag vill jag uppdatera er lite om vad som hände i helgen i Ellas rum. Det måttades, reglades och sågades för fullt i helgen som nu var och så här lång hann vi.
Foto: ©Isabella.

När man ska bygga på detta sättet så som vi nu har gjort med alla vinklar och vrår har smygvinkel verktyget mer eller mindre blivit Martins bästa vän. För det är inte det lättaste att bygga ett "dockhus i barnstorlek", på en snedvriden och vinklad vägg dessutom.


Foto: Isabella.

Som tur är så bemästrar Martin snickerikunskaperna strålande och med mina ritnings färdigheter och små galna idéer har numera en massa reglar, skruv och spånskivor börjat att förvandlas till en mini lägenhet åt våran stjärna!!! Ja ni hörde rätt, Ella ska nämligen bli med DOCKHUS I MEGA FORMAT där hon både kommer kunna sova, laga lekmat och busa.. Jag ska berätta lite mer ingående om vad dom små rummen ska användas till lite senare och även visa er lite bilder på detaljer som ska få flytta in där!! 

Men just nu ligger jag nerbäddad i sängen med feber och kurerar mig. Men när orken är tillbaka ska berättat mer det lovar jag er!! Det kommer nog att bli strålande det här. ;)Puss// Isabella

Fyra nyanser utav blått - Skrivbordet tar form..

Det är inte bara nya väggar som har tillkommit i lägenheten utan nu börjar även möblerna “lite smått” komma på plats. Ellas rum är det projekt som ligger mest i hetluften just nu!!! Martin kämpar på med uppbyggnaden utav den lilla stjärnas säng och hemvist vrå medans vi väntar på att målning och fogning ska torka i vardagsrummet. Både skruvdragaren och kameran går varm där inne på dagarna kan jag meddela!!! Idag tänkte jag dock visa er ett lite svalare projekt som jag och Ella har påbörjat. Vilket är grundstommen till hennes nya elementskydd och skrivborddel!!


Foto: ©Isabella

Ella har själv valt ut dom fyra blåa nyansern och tillsammans har vi idagarna slutfört grundmålningen utav lådorna. En relativ liten sak att genomföra men som för mig ger en jätte lättnad!! För genom att jag nu får slippa se “ful furu" lådorna varje dag som vi är här i lägenheten har jag stundtals fått en helt ny energi åter (för som ni vet är jag jätte allergisk emot furu)!! Jag har för mig att många utav er också delar samma allergi som mig om jag mins rätt!!! Eller?? ;) Puss// Isabella


Hur mår jag egentligen - den bittra sanningen....

Det var ett bra tag sedan som jag faktiskt skrev någonting om vad jag faktiskt känner inombords i denna stund och om det som snurrar runt i mina tankar, hjärta dagligen. Jag har i denna renoverings stress även försökt att hittat lite andrum till att tänka, försöka landa i mig själv och detta för att kunna greppa den situationen som vi lever i nu jag och Martin!! Mitt sociala liv har lagts på hyllan för ett flertal veckor sedan för en stun och all fokus har legat på Ella, lägenheten, jobbet och att få vardagen att gå runt emellan alla sjukdomar och måsten!! Det har varit mitt val att avstå detta, för jag har behövt tid till att fokusera och fly undan samtidigt!!!! Allt har rasat på i ett kolossalt tempo och vi har pressat oss själva varje dag in i det sista. Men i dag när jag vaknade upp på morgonen hade jag fortfarande högfeber och kände mig helt överkörd i kroppen vilket fick mig att behöva sjukanmäla mig ifrån jobbet och bara stanna hemma för att kurera mig. Bara den biten är ett tecken på att jag börjar inse min situation och att jag inte är övermänsklig. För normalt sätt tänker jag inte allt för ofta på vad som är bäst för mig och gör allt för sällan det jag borde göra vilket är att lyssar på kroppen!! Fast den biten egentligen är en sådan enkel sak att göra för att må bättre, att ändra på ens eget beteende!!! Jag är slutkörd som artist nu och det är bara att inse det och göra om och göra rätt i dom frågorna för att kunna börja må toppen igen.
 Men det finns bortom alla dessa sjukdomar och elände även massvis av ljusa stunder i vardagen nu som inte fanns då.


Renoveringen och all planering i Martins nya lägenhet började som sagt var för några veckor sedan med ett leende för oss båda. Då gick start skottet och snart skulle vi båda få börja leva och skapa våran egen vardag själva för fösta gången!!! Allt var så nytt när lägenhets nycklarna gavs i Martins händer och vi såg på det hela med spänning och med massor av energi för att få sätta igång med renoveringarna och få komma lite närmare självständigheten på två håll!!! När det kommer till lägenhets biten var Martin väldigt exalterad över att få börja skapa sitt eget hem, även jag såg bara möjligheter med allt som kunde göras och skapas fram under våra gemensamma små och stora projekt som vi skulle ta oss an tillsammans. Det skulle bli en svår balans gång för oss båda att ta oss an detta projekt tillsammans nu, speciellt utan att jag eller han var för drivna och uteslutande mot varandra.

Vi har lyckats med otroligt mycket efter att det startskottet gick och löst det mesta ihop på ett förvånansvärt bra och fint sätt verkligen!!! Jag och Martin har fått en mycket starkare vänskap redan nu med en del nya tjaffs har vi också haft det kan jag inte vara tyst om. Det är en känslig situation just nu och man trampar ständig varandra på tårna.. Martin försöker ändå verkligen förstå hur jag känner just nu inför allt som sker, jag honom. För som jag sagt förut detta är en ny start för "oss båda" genom att kunna reda ut och känna efter i oss själva vad vi vill med livet och med oss två!! Denna flytt är en sorts terapifas för oss, en fas som var Martins val ifrån början men som även jag har godkänt i mig själv nu under dessa månader som gått (mer eller mindre). En pause till att ladda om och kanske känna saknad efter varandra igen och hitta samma balans!!?? Både jag och Martin har många frågor i oss som behöver hitta sina egna svar.. Vi kunde helt ärligt inte ha skapat oss en bättre start på denna resa en vad vi hitintills har gjort tillsammans!! Men att det stundtals även skulle kunna bli så här svårt att lösa vardagen under samma period kunde jag dock inte tro.Med två heltidsjobb och med en liten “juvel som Ella” runt oss har vi verkligen gjort vårat yttersta för att lösa vardagen så smidigt som möjligt så att hon inte ska komma i kläm i detta renoverings/flytt Kaos. Det har helt sanningsenligt fungerat förvånansvärt bra med Ella i dessa frågor för en så länge känner hon inte av förändringen. Martin har fixat och donat på kvällarna i den mån han har kunnat i lägenheten efter jobbet ända in på små timmarna. Jag har hjälp till med allt från målning och planering till att ha det större ansvaret på kvällarna för Ella under denna renoverings tid. Trots att det har flutit på så pass bra i denna seperations stadie med allt mår jag ändå helt för djävligt i vissa frågor!!!


Mestadels för att jag inte vet hur jag psykiskt ska klara av att inte få träffa Ella varje dag snart, jag har verkligen en sjuklig separations ångest över mig!!! Mina egna känslor och min frustration över att jag inte kommer leva med min dotter på heltid varje dag snart framöver börjar göra mig smått galen!!! Med all den press som jag medvetet sätter på mig själv just nu varje dag genom att försöka hålla humöret uppe hela tiden fast att jag mår skit, är ett beteende som får mig att spricka snart. För jag orkar snart inte längre ge sken över att jag tar allt detta som vi nu är mitt uppe i som "helt okej" längre!!! För det känner jag inte!!  Jag skräms samtidigt över att jag redan nu behöver bita ihop känslomässigt i denna känsliga frågan innan nya vardagens rutiner ens har börjat träda i kraft!! För jag är en tjej med på tok för stort kontroll behov speciellt när det kommer till punkter i mig själv!! Jag är min värsta fiende emellanåt och jag är så otroligt medveten om problemet också, men ändå tillåter jag mig aldrig att sänka garden mot mig själv..Jag beter mig riktigt illa emot mina närmaste nu emellan åt (måste erkänna det förlåt), för att jag har så mycket agg inom mig som bara kommer ut i ren ilska nu. Den sista tiden har jag verkligen försökt ändra på mig!! Speciellt genom att nu bara flyta med i stället och mer eller mindre försöka underlätta vardagen för Martin så mycket jag bara kan. För jag vill och behöver skynda på allt som har med flytten att göra!! För jag orkar helt enkelt inte känna nåt längre eller må så här!!! Jag har i denna solskenshistoria även en sådan otrolig vrede inom mig, över att jag snart inte kommer att få vara med min dotter så mycket som jag vill att jag börjar bli ett monster!!!

Sedan i höstas har jag varit tillbaka i den vardag som fanns innan Ella kom till världen. Jag har arbetat på dagarna igen ute i butiken, vilket har varit nyttigt för mig efter mina tre år som föräldrarledig. Trots den kreativa friheten och glädjen som det har givit mig att få börja jobba på dagtid igen längtar jag verkligen tillbaka till den tiden när det bara var vi två hemma på dagarna igen. Jag är så fruktansvärt avundsjuk på att dagispersonalen får tillbringa 35 timmar i veckan med Ella (timmar som jag skulle kunna göra allt för att kunna behålla för mig själv). Den separations ångesten som efterlämnades i mig efter inskolningen gör fortfarande så fruktansvärt ont i mig!! Alla mina vänner sa: - det går över med tiden Isabella ge det bara någon vecka du vänjer dig!! Men veckorna gick och den känslan försvan inte, nu har det gått snart ett halvår men saknaden finns så starkt kvar i mig än!!!!Martin förstår delvis min smärta som jag nu kämpar med och vi har försökt gjort upp en bra plan med varannan vecka system ifrån mitten av mars månad som bas, där emellan har vi lovat att alltid tillåta varandra att få träffa Ella ändå trots att det är inte är "våra så kallade på pappret skrivna dagar". Vi ser det inte som dina och mina dagar men ändå måste vi ha en grund att gå efter!! Oavsett vilket system som vi kommer att välja är vi båda två fullt medvetna och öppna för eventuella förändringar som kan behöva göras. För först när vi alla tre kan må bra först då har vi lyckats!! Fast det känns inte tillräckligt bra för mig trots dem orden… Allt är så nytt och jag vet inte hur den här varannan vecka världen fungerar vilket skrämmer mig. Jag är inte rädd för att vara själv utan rädd för hur jag ska klara av vardagen utan min smaragd till dotter dom dagarna jag inte har henne i min famn. För det är där ifrån dom kramarna som jag hämtar min energi och fyller upp mitt kärleks förråd ju!!!

Jag känner mig mer eller mindre helt slutkörd tack vare alla känslor och jag har nu, aldrig någonsin tidigare har jag önskat att en renovering vore “slut så snart och fort” som jag nu önskar. För jag vill trots denna rädsla samtidigt att nya vardagen ska få ta form nu!!!!! Inte om flera veckor till för det orkar jag nog inte.. Varje extra dag som går tar slut på mig och man lever i dagsläget bara i en lossas värld!!! Allt känns bara som ända stor väntan på käft smällen.. Jag behöver få komma in i mina nya rutiner för att slippa tänka varje vaken minut på allt jag känner. Hitta en styrka i mig själv igen och samtidigt få unna mig att få vara bara Isabella för en stund utan alla måsten som jag sätter upp. Det var så fruktansvärt länge sedan jag unnade mig själv att känna det där lugnet, vilket jag skulle behöva mer än någonsin just nu!!!"Men det som man skulle behöva göra tar man inte alltid sig an." För det händer så mycket saker på det karriärmässiga planet för min del nu också. Nya bror har öppnats och fler möjligheter för mig att kunna komma steget närmare mina egna drömmars måla har givits mig under samma tuffa period som nu råder. "Allt händer samtidigt" är inte bara ett ordspråk eller nåt man bara säger, utan allt för ofta rena verklighet för min del!!!


Jag är som sagt var min kropp och själs största fiende för när det kommer till drivkraft och envishet är jag livs farlig för mig själv, då jag inte finner stopp på det jag tar mig an!!! Jag vill göra allt i den bästa mån jag kan och gärna lite till oavsett hur jag mår!! Jag ger mig oftast själv ny energi genom att överbevisa för mig själv att jag ska klara av bara detta också sen kan jag at det lungt. Det ger mig en kick att få vara kreativ, kunna påverka och lösa problem som uppstår. Att göra nåt halvdant får mig bara att må ännu sämre så den biten existerar oftast inte ens i min värld!!! Men jag har börjat öva på den biten nu.. Ordet balans har där av fått en helt ny innebörd för mig och är viktigare än någonsin för mig att finna. Men all balansering mellan jobb, känslor och vardagslivet håller nu i stället på att få hela mig på fall... Vilket bidrar till nästa fråga i mig, varför mår jag då som jag mår och känner mig så orkeslös när jag ändå kan se dom ljusa bitarna i det stora hela också???
Jo jag tror att för mig som är så kär “i min kärnfamiljebild” (pappa, mamma, barn) och som har den biten som absolut största drömmen i livet så känns detta nu bara som en ända stor energi krävande tomhet just nu. Till er som har orkat läsa ända hit ner förstår nog att jag är fruktansvärt bitter i dagsläget!! Kanske är den bitterheten som jag känner även ett tecken på att jag har börjat bearbeta denna seperation ordentligt nu omedvetet för att kunna läka?!

Jag försöker välja glädje och bita ihop men som jag skrev tidigare inombords skriker jag så den glädjen blir aldrig äkta!!! Det är oftast lättare för mig att låta min omgiving tro att jag mår bra när jag faktisk mår som sämst, för jag orkar inte förklara mig eller svara på alla frågor som kan ställas i fall att alla viste om sanningen. Detta har varit mitt försvars tal till mig själv en längre tid nu. Men i dagarna har jag insett att jag inte längre behöver spela teater utan behöver få visa mig svag i bland helt öppet för den biten behöver man. Det är hitintills bara två personer som verkligen har vetat om hur jag mår på riktigt!! Dom är de enda som jag har vågat släppa in på djupet. Som även har stöttat mig dagligen genom att ha ett så stort hjärta, haft tålamod att dra ur mig sanningen och med en sån stor respekt för mig tagit sig tiden att försöka förstå mig och mina känslor. Jag hade gått under utan dom och utan den möjligheten att faktiskt kunna ventilera om allt som händer inom mig!!! Tack vare detta har jag börjat se med nya ögon på vissa saker nu..

Framtiden styr jag inte över men jag styr faktiskt över nuet och det är verkligen upp till mig själv att välja vad som är viktigt just nu för mig och inte hela tiden sträva efter att försöka kontrollera framtiden. Jag vet att livet inte kommer att går under med denna nya vardagsbild som jag snart kommer vara mitt inne i och att jag även säkerligen kommer finna vissa dagar mer harmoniska en andra. Att få vara helt själv ibland kan vara nyttigt för lilla mig och som mamma med för den delen!! Men nu när jag ska skapa min nya familj bild med bara mig och Ella i den känner jag inte att jag vill strula till vardagen ännu mera genom att ta mig an ett nytt jobb och fler arbetsuppgifter utan bara få andas en stund. Så jag får nog trycka på paus knappen nu och känna efter ordentligt och låta tiden utvisa vad kommer jag orka med den närmsta tiden framöver, vad som känns bäst för mig!!!??
Men varför trycker jag då aldrig på den där paus knappen??? Det lät ju så bra i mina öron och så lätt att göra. Eller hur vad det nu jag sa till mig själv??? I denna kokande soppa har jag så klart ändå som vanligt (envis och driven som jag är) inte kunnat sållat i min prioriteringsfas överhuvudtaget!!! Utan jag har i stället jobbat på med flera sena kvällar och nätter här hemifrån datorn (efter att Ella har somnat) med diverse projekt ändå. En vanlig vardag för mig börjar innan klockan ens hunnit slagit fem på morgonen med en pw till jobbet, sedan jobbar jag 8-9 timmar och hämtar Ella där efter, busar med henne fram tills läggdags pararelt (med att jag som alla andra) betar av alla vardagsbestyr som behövs göras. Efter att smaragden har somnat börjar mitt eget kvälls pass igen genom att jag betar av projekt efter projekt å även försöker hinna med att planera renoveringarna, blogga, vara social via telefon med mina vänner och lösa visa situationer som hänt eller kommer hända på jobbet planeringsmässigt den närmsa tiden för att underlätta morgondagen så mycket jag bara kan. Detta resulterar i att jag själv somnar långt efter midnatt varje dag och sedan tvingar mig upp när klockan ringer åter igen efter bara någon timme, då för att återgå till att göra mitt bästa utav den nya dagen som nalkas. Jag vet att jag inte behöver eller måste göra allt detta men jag bara gör det ändå utan att tänka..

Ja, istället för att stannat upp och andas lite som jag har lovat mig själv att göra för en stund nu så har jag gjort helt tvärt om och ändå givit hundra procent på alla punkter som jag tagit mig an. Som pricken över i:et har jag dessutom betat av flera nya inrednings reportage här hemma, tagit mig an fler arbetsuppgifter på jobbet under dagtid och börjat träna igen. Jag har kört på i samma mönster helt enkelt som innan och toppat det hela genom att lägga i ytterligare en växel till och med. Jag har arrangerat mig i djupa vänskaps frågor som för mig personligen betyder kolossalt mycket!! Frågor som även satt mina egna känslor på spel till viss del. Det är känslor som ger mig så mycket energi samtidigt som dom skrämmer mig stundtals i detta mörker!!! Jag kan se ljusare på vissa saker nu tillskillnad från i höstas för jag har fått en helt annan förståelse och mognat mer i vissa frågor nu som: hur andra känner/kan känna, vad man kan gå igenom och kan behöver lägga sin tid på för att hitta sig själv. Samt lärt mig att sålla på vad som är vad i det man känner och hur viktig en balans är i livet.

Det finns faktiskt i all denna bitterheten som jag i dagsläget nu känner även ett relativt stabilt inre lugn i mig (tack vare mina nära och kära). Trots att det inte kanske låter så!! I alla fall på i detta stadiet, som fått mig att inse vikten av att låta saker få ta sin tid och att vara tydlig i att måla upp en klar bild utav vad man menar och vill. Detta har på ett naturligt sätt bidragit till att jag själv är mer tillfreds med dom känslorna som jag själv känner nu än innan (bortsett ifrån vårdnads biten). Då vissa saker i mitt liv helt enkelt inte är lika skrämmande för mig längre genom att jag försöker ta till vara på stunden och nuet. För nu när jag själv har accepterat att jag inte alls har bråttom fram och att det bara är tiden som kan visa vart dom där sita bitarna kan komma att landa tillslut blir allt så mycket lättare.I stort sätt sedan i augusti - sept förra året har jag letat efter en balans som ska kännas ömsesidigt rätt och jag tror att den är funnen nu (med vissa undantag)!! Oavsett om den balansen nu håller eller inte har jag ändå lyckats vinna massor i mig själv vilket känns toppen!! Jag pratar delvis i gåtor som alltid när jag skriver ifrån hjärtat men det är svårt att förklara tydligt vad jag känner just nu och samtidigt förmedla en rättvis bild utav allt. I bland är det bara så avkopplande att bara få tömma hjärtat på allt som gror där inne utan att solla mellan raderna och bitterheten... I alla fall fungerar jag så när den andan faller in som i detta inlägg i dag, efter att ha fått skrivit av mig nu står allt bara still i huvudet på mig och vet inte vart jag ska börja nysta upp allt!!! Jag vet vad jag vill men inte hur jag ska nå dit än. Den biten får nog tiden klyschigt nog utvisa!!

Hur löser du själv dina situationer när det blir för mycket i vardagen?? Jag är mer än tacksam för alla tips ska ni veta. Puss på er alla som orkar lyssna på min bitterhet i dag... Kramar//Isabella


På andra sidan väggen - sovrummet.

För att ni ska få en bra helhets bild av hur väggen sitter ihop måste ni ju självklart få se kortsidan och några bilder inne från sovrummet också. Även här inne saknas det lister, målning och fogning på sina små håll!! Den stora förändringen som kommer sätta pricken över i:et inuti sovrummet kommer att ske nu nästa vecka, då väggen över huvudgaveln ska tapetseras med denna tapen ifrån Mr perswall!!


Foto: ©Isabella

Inuti det lilla sovrummet var det tänkt att även ett nattduksbord skulle få plats vid sidan utav sängen och måtten fungerade för det. Fast förra veckan ändrade sig Martin och ville ha en bredare säng i stället så då fick konstruktören tänka om planerings mässigt!! Så jag tog fram papper och pennan igen och skissade upp tre kubformade hål även från denna sida väggen. Nu fick han i stället ett inbyggt nattduksbord och två bonus hyllor...Foto: ©Isabella

Det mest praktiska rent förvaringsmässigt hade säkerligen varit att lämna fler hål i väggen öppna men för att det inte skulle känns som att han sov i en klädkammare fick denna förvaringslösningen begränsas en aning med bara tre öppna hyllor. Där emot tillkom två större förvarings hyllor på kortväggen i stället för mer förvarings yta till favorit jeansen och andra ting som han vill ha synligt och lättåtkomligt. Under sängen ska en trälåda med hjul byggas till så att tränings bänken får sin lilla egna plats!!


SÅ HÄR SÅG DET UT INNAN KORTSIDAN OCH MDF SKIVORNA KOM PÅ PLATS.

Foto: ©Isabella

Fördelar med att bygga på detta sättet: Det bästa med denna rums lösning är att den inte lämnar spår efter sig!! För väggarna är nämligen inte fast skruvad i varken tak eller golv så vid en eventuell försäljning i framtiden är det som sagt var bara att skruva loss skivorna igen och dra några små vänder med spackel spaden på väggen och vipps så har man fått tillbaka original rumslösningen igen.
Kanske är detta ett bra byggtips till dig som bor i hyresrätt?? Puss/Isabella

Compact living - vägglösningen..

Hej snyggingar!!! I kväll kommer en liten uppdatering på vad som hänt i Martins lägenhet. Ett rum har blivit två och en miljard vinklar och vrår har tillkommit sågats, sandpapprats och målats. Jag har ju tjatat länge om den där compact living lösningen som vi skulle bygga och nu är den så gott som färdig det saknas endast lite lister!! ;)  Så här ser det ut i vardagsrummet just nu efter väggbygget..


Foto: Isabella

Vi använde oss åter igen av gamla hedliga “Billy” som stomme till väggen och denna gången blev färgvalet silverfärgade hyllor (som även dessa fyndats på blocket). Hyllorna fästet ihop med varandra och sedan med rejäla skruv på kortsidan in i väggen för stabilitet. På hyllorna sattes sedan mdf skivor upp och från andra sidan hyllan ritades formen upp på det som skulle komma att bli kubhyllor från andra sidan till sedan.
Foto: Isabella

Sen bar det av att såga ut hålen och sandpappra en massa och sätta dom på plats. Lite klurigt vart detta moment då vi nämligen har gjort likadant på motsatt sida väggen också för att skapa ett sängbord i det lilla sovrummet som med hjälp av väggens hjälp nu tillkom till Martins stora glädje. Så här i slutändan när allt är målat och klart måste jag medge att det var värt varje liten minut av allt jobb. Vilket jag tror att Martin också håller med mig om!! ;) Puss// Isabella


Senaste 14 dagarna..

Vart tog jag vägen?? Inte så långt bort alls gick jag faktiskt utan till grann området på sin höjd!! För vi har fixat och trixat som bara den under dessa dagar i Martins lägenhet och här hemma. Ella fyllde 3 år den 16 januari och det firades in under ett stort hurra i tre hela dagar med släkt, vänner och med ett mysigt barnkalas som avslutnings hurra på detta års födelsedagsfirande av min numera stora "smaragd till prinsessa".Tre dagar fulla med springande ben och kramar tog ut sin lilla rätt på oss alla tre speciellt på Ella för hon åkte på vattkoppor redan dagen efter sin födelsedag..
Där efter har det varit ett pysslande utan dess like för att försöka få tiden att gå ihop med jobb, renovering och mys med lilla prickigkorven. Veckan innan Ella fyllde år damp det ner ett paket i brevlådan med texten: “Till Ella får öppnas på högtidsdagen”. Så det var med spänning som Ella på sin födelsedag öppnade sitt paket som hon stirrat på så länge uppe på bänken. I paketet låg ett kort ifrån sötaste Emma som hade skrivit några (helt i hjärtträffande) rader till Ella med en stor grattis kram som avslut. Jag blev så rörd och Ella blev gladare en gladast!!!


Foto: Isabella


Som ni ser i Ellas ögon var det en klockren present som hon fick speciellt bra har den passat in nu under dom rastlösa sjukdagarna då små pappers robotar numera har pyssalts ihop en efter en. Dom är så otroligt fina!!! När det inte har små pysslats har vi varit i lägenheten och byggt compact livning lösningar på högsta nivå!!! Mer om det ska jag visa er i veckan sedan. Ville i kväll bara kika in och säga hej till er alla och ge ifrån mig ett livs tecken!!! Hoppas att ni alla mår toppen och får en bra start på veckan!!! Puss//Isabella

 

Måndags inspiration - favoriter..

Varje år brukar jag göra en egen liten gissning på vad jag tror kommer synas mycket i detaljväg i våra hem under det kommande året. Förra året så tog den industriella stilen kontrat med 80talet över trenden toppen i mina ögon. I år tror jag att vi får se lite mer humor på detaljerna med en och en annan mustasch i blickfånget!!!
Vad tror du själv på i år???Bilder: Arkivet.

Renoveringen - Vitt var det här..

Hej alla fina!! I kväll kommer lite bilder på det nya golvet som nu mera är på plats. Kvalitén på kvälls bilder så här års är inte dom bästa med min kompaktkamera fast det kan inte hjälpas, för här kommer nu lite nya bilder ifrån lägenheten. ;)


Foto: Isabella.                  Bilder: - martins lya..

Ella trivs verkligen i renoverings kaoset för det är ju inte varje dag som man får hoppa i sängen hur mycket man vill!!! I veckan ska lister inhandlas och sättas upp för en renare helhetsbild. Ellas säng ska även byggas och Martins sovrum ska börja ta form med "billy/compact living" lösningen. Det kommer bli intensiva dagar framöver!!! Nästa helg fyller Ella tre år, då blir det till att ställa verktygsväskan på hyllan för då är det enbart hennes helg!!!! Nu nalkas det soffmys för min del innan en lång pw står på listan. Så puss och god natt alla fina ses kanske i morgon igen// Isabella


Inspiration - barnsängar på höjden..

När jag har skissat på Ellas nya säng har jag letat runt en massa efter inspiration på nätet. Dessa bilder har jag hämtat en massa små och stora idéer ifrån. Jag bara avgudar den första bilden här nedan, kanske kan även dessa bilderna inspirera dig till ett nytt projekt!? Så här kommer dom nu!! ;)Kollage: Isabella

Fler bilder på våningsängar och sängar på höjden att inspieraras av, som jag även visat er tidigare när jag planerade Ellas bollhav hittar du här. Puss// Isabella

Gröna favoriter..

För att inte bara tjata på om lägenheten och allt som händer där kommer här med lite inspirationsbilder under team grönt för att öka alla våran längtan till våren och sommaren lite till!!! ;) Hoppas att du får en toppen dag!!Puss//Isabella


Bilder: via flickr.com.

Varning - nymålat..

God morgon alla fina!!! Jag kikar in för en snabb uppdatering och vill önska er en fin dag innan jag ger mig av för en heldag på jobbet. I lägenheten har väggarna sandpapprats under gårdagskvällen och även målats vita. Även vid denna renovering föll färgvalet för en med inhållande hög glans, allt för att kunna torka av ytorna!!Bilder: Isabella

Nu är fondtapeten i Ellas nya rum bara ett minne blått och där garderoben tidigare stod ska Ellas nya säng byggas. Det kommer bli både plats för lek och mysiga sovstunder där. Martin var inte överglad när jag lade fram skissen/förslaget i går på hur Ellas säng kan "kunna se ut". Men efter att han har tittat på rumsformen, funderat en del och mätt en massa så smälte han snabbt för förslaget.

(Tumstocken fick han nämligen att inse det är omöjligt att få plats med en färdigköpt sänglösning på den väggen som han vill placera sängen.) 


Det skiljer sig en hel del på denna renoveringen i jämförelse med förra så klart då jag inte får eller vill lägga mig i för mycket i design och material valen. För det är Martins lägenhet inte min!! I bland har man bara tur i oturen att tumstocken är på min sida!!! ;)
Puss// Isabella


Nu är karusellen i gång..

Hej alla fina och god fortsättning!! Jag hoppas att ni alla har haft en bra julledighet och fått en bra start på det nya året!! Här hemma har det inte hänt så mycket den sista tiden men desto mer har hänt hemma hos Martin!! För i mellandagarna fick han nycken till lägenheten och nu är karusellen i full gång för oss!!Bilder:legomyphoto.

Det har rivits lister och sålts i väg garderober och spacklats en massa under veckan. Martin har tagit semester nu efter nyår i några dagar så han har kämpat på under dagtid med att blåsa ut lägenheten. Själv har jag spenderat min tid på jobbet och kvällarna efter jobbet både här hemma och i lägenheten tillsammans med Ella.Kollage: ©isabella

Det ser ut som ett stort bygg kaos i lägenheten just nu men det kommer bli toppen fint det vet jag. Martin har lagt klinker på hallgolvet i dag så redan nu börjar vi ändå se ett ljus i röran!!! I kväll ska jag försöka att göra klart skissen för Ellas rum, ritningen till den inbyggda hyllan som skall dela av vardagsrummet för att skapa ett sovrum till Martin. Önska mig lycka till!! Puss// Isabella


RSS 2.0