Pyssel by me - skapat ett sovrum av ett...

Förra veckan skrev jag om att Martin och mina syskon höll på med ett överrasknings projekt till min lilla mamma i hennes nya bostad, nu i söndags avslöjade vi alla vad vi hade gjort!! Vi har skapat ett eget litet sovrum till henne genom att vi delade av deras kök och byggt upp en ny vägg. Rummet var helt oinrett så vi fick börja ifrån början och skapa ett sovrum som skulle avspegla mamma och ge henne ny energi, lugn. Så här blev det..

 

 
Detta var verkligen ett roligt projekt att få ta sig an för oss alla. Min uppgift var att skissa upp/skapa en helhet i rummet genom att plocka ihop pusselbitarna av vad mamma gillar. Inte en lätt nöt att knäcka men vi lyckades verkligen skapa ett mysigt och personligt sovrum till henne som passar mamma perfekt. Hon gillar marockanska mönster, indiska tyger och gärna modernt och mysigt samtidigt. Mamma älskar även böcker och hon har fortfarande ett tjugotal flyttkartonger med böcker som tidigare inte hade någon plats. Där av byggde Martin även en sänginramning och sängbord av Billy hyllor, så att mamma nu fick gott om plats över till alla sina favoriter.
 
 Foto: ©Isabella - rustaupp.
 
 

Min mor viste som sagt var inget ting då hon fortfarande inte har flyttat in än, det är bara min syskon som hunnit fått in sina möbler än i hennes tro. Så det blev en och en annan glädje tår som rullade ner ifrån mammas kinder när hon nu fick se sitt första riktiga och egna sovrum. Då vet man att man har lyckats!! Puss//Isabella J


Sommarland - på framsidan.

I måndags öppnades Gårdsvägens egna lilla sommarland och poolen har varit huvudattraktionen för hela områdets kids. Den inhandlade vi förra säsongen på självaste Biltema men vi hade helt glömt bort att den stod där i förrådet. Inte heller hade vi uppmärksammat att det faktiskt fanns ett tak på den, vilket kom väl till användning nu under dessa soliga dagar! Då inte alla i familjen Waldenmaier-Svensson har semester samtidigt riktigt än, så får man göra det bästa av situationen för att locka fram dom där semester känslor ändå emellan sjukdommar och alla problem. Jag måste erkänna att lite utomlands känsla har Martin lyckats skapa trots allt till Ella i år.. ;)
 

 

 

På dagarna har det varit fullt hus med busande kids och på kvällarna har Martin plocka ihop, hämta möbler ifrån Stockholms alla hörn och kanter. Mina syskon håller nämligen på att försöka skapa en överraskning till min lilla mamma. Då jag själv inte kan vara så aktiv men ändå vill bidra med jag kan göra, har jag suttit och försökt skissa lite på hur dom kan få i hop det hela på bästa sätt!!! Då jag inte vet om mamma  läser detta så vågar jag inte skriva så mycket mer i dagsläget, men snart ska även ni få se vad dom pysslar med!!

 

Foto: Isabellla
 

 

Pararelt med allt detta har jag gjort allt som står i makt för att hålla tempot uppe så gott jag kan!!

Det låter säkert inte som en bra plan i mångas öron (speciellt inte för er som har hängt med här inne ett tag) då jag fortfarande är sjukskriven, men det är faktiskt en del av rehabiliteringsplanen för tillfället!! Jag går nämligen fortfarande på en massa undersökningar uppe på Stockholms hart center och springer hos vårdcentralen för nya blodprover stup i kvarten. Nu har man kommit så långt i utredningen utan några tydliga svar (förutom utbrändheten och det gynologiska) att jag återigen nu ska göra ett långtids ekg i morgon och då måste jag hålla i gång som normalt för att få en rättvis mätning av hur mitt hjärta fungerar.

Vilket dock är lättare sagt än gjort när man är så här slut hela tiden och åker på den ena förkylningen efter den andra till råga på allt!!

 

I början av nästa vecka hoppas jag kunna få något ”litet svar/besked” om varför jag svimmar så ofta och varför jag är så extremt trött och deprimerad än.. Jag tycker dock att jag har väntat länge nog nu på att få höra nåt svar överhuvudtaget på dom punkterna!!! Mina struma prover är i alla fall under kontroll nu "äntligen", vilket alltid är nåt!! Om man ändå bara kunde skrota den här kroppen och köper sig en ny det vore ju toppen!! ;)

 

Då det ser ut som att vi kommer ha en fullspäckad helg och dagar framöver, får jag ta tillfället i akt å önska er alla en skön helg och trevlig semester!! Det kommer förmodligen inte att dyka upp så många fler inlägg här inne på Rusta upp nu under tiden. För efter att dom här närmsta läkarkontrollerna nu snart är avklarade ska även jag försöka ha några dagars lugn med familjen för att bygga upp energi igen innan utredningar fortsätter!!! Just nu gör jag allt som står i min makt för att kunna få tillbaka orken och kontrollen över vardagen igen. Med lite tur är det möjligtvis även en lite gladare, mer kreativ och piggare Isabella som kickar in här igen efter det.  Puss//Isabella


Kollage - Dansa i neon..

Neon färger är fortfarande lika hett i mina ögon och speciellt när färgen förstärks av vita och svarta nyanser. När man addera en skvätt neonfärg inuti en lampa väcks mitt köpsug direkt och jag är bra nyfiken på att få se Rustas neon nyheter i verkligheten!! Vad tycker du själv om dessa??

 

 
Kollage: ©Isabella                       
Rusta - hösten 2012


Taklampa Köpenhamn mått: 30x15cm pris: 199 kr                                   (i butik v 36)
Påslakanset zigzag mått: 150x210, 50x60cm pris:179 kr                           (i butik v33)
Blockljus Vendig lila, blå & grön pris:79 kr/styck                                        (i butik nu)
Blender grön med glaskanna, finns även i svart och lila pris:149kr           (i butik nu)
Sittpuff lila mått:40x40 cm finns även i svart och grått pris:199 kr             (i butik v36)Ett axplock - av vitt..

Bilder på vita hem är verkligen vackra att se på, trots att jag avgudar färg kan jag inte sluta drömma om ett helvitt hem i framtiden. Vad tycker du själv om helvita hem??

 
Bilder: inspirations mappen.
 

Barnrum - grafiks lek..

Lite grafiska inspirations bilder så här på kvälls kvisten blir det idag. Här kommer nu några utav mina absoluta favorit bilder som legat i inspirations mappen och tryckt allt för länge..

 
 
Bilder: inspirations mappen.
 
 
 

Bygg en grind - av hyllplan..

När vi nu behövde bygga en grind mellan spaljéerna på framsidan ville jag inte ha någon tung robust sak, utan en nätt och smidig som inte tog för mycket fokus. Jag gillar som sagt var att kunna återanvända det som redan finns här hemma och fick iden att använda mig utav två st hyllplan ifrån Ikea. Med hjälp av tre stycken skruvar med låsbrickor och muttrar satte vi samman dom två hyllplanen till ett. Sedan skruvades två krokar upp på vänstersidan för att hålla fast grinden och en krok på den andra för att kunna stänga den och hålla grinden kvar på sin plats.

Svårare en så var det inte att bygga en grind…

 
 
Foto: Isabella
 

Det bästa med detta grindbygge var att vi redan hade ett hyllplan liggandes i förrådet sedan innan och när vi väl kom fram till Ikea i helgen för att komplettera upp med ett till var dem även på rea. Så endast 49 kr kostade det nya hyllplanet. Det blev verkligen ett billigt grindbygge för den lilla pengen!!! Tack vare att vi bara har hängt upp grinden på krokar är det även lätt att lyfta bort helt om man nu känner för att ha det så stundtals eller helt och hållet i framtiden.. Puss//Isabella


Ikea nyheter - Jag har sett det förut..

När jag stötte på dessa bilder ifrån Ikeas kommande höst nyheter slog det mig att detta har jag sett förr. Jag fick inga nyhets vibbar direkt då jag tycker att dem nya textilerna är väldig lika det mönster som jag själv redan har här hemma i vardagsrummet, då på min plast matta ifrån Rusta.

För vist är det en rätt stor likhet mellan dom!!??

 
Bilder: via ikea fans, (den nedersat bilden är ifrån mitt vardagsrum).
 

Det som glädjer mig med Ikeas nyheter är dock att detta snygga mönster även kommer att finns i fler färger, så som turkost och även i metervara.  Har du hunnit smyg titta i den nya katalogen än eller håller du dig till att den dimper ner i brevlådan?? Puss/Isabella


Just like a princess.

I dag har Ella varit på sitt första maskeradkalas och trots mina försök till att få henne att välja någonting annat en prinsessutstyrsel fick jag tillslut se mig besegrad. Någon spindelmannendonna vart det inte denna gången men en docksöt fjärilsprinsessa blev det till slut. Klistermärken med magiska blomsterkrafter sattes fast i ett v-mönster i pannan, vingar av silverstoft hade hon även på ryggen.

 
Foto: © Isabella.
 
Denna helg har annars varit helt pyssel fri för oss alla tre och endast handlat om en sak, familjetid!! I fredags firade vi in sommarlovet här hemma med lek och fika tillsammans med sötaste granntjejen Lova. Tjejerna lekte hela dagen och när det sedan var dags för brudarna att skiljas åt för kvällen tog vi sedan en tur in till stan tillsammans med min lillebror för att kolla på utsikten och äta lite glass. En perfekt avslutning på Lördagen för mycket mer en så orkade inte min kropp med!! Söndagen sov jag i stort sätt bort då mitt huvud inte ville vara med alls. Jag var så yr och konstig att sova var det ända alternativet. Ella och Martin passade på att gå på bio, så prinsessan fick en mysig dag trots allt. Jag önskar så att jag kunde ha följt med!!! I morgon är det dock en ny vecka och jag hoppas på att orken ska finnas där då.
 
 
Foto: © Isabella
 
Hur har ni haft det?? Vad har du haft för dig?? Puss//Isabella

RSS 2.0