Parkens zoo

På vägen hem mot Stockholm igen stannade vi till en stund i Örebro för att inhandla en ny bilbarnstol till Ella, passade även på att besöka lite andra affärer för att handla lite picknickdelikatesser. För Martin hade planerat in ett till stopp innan vi skulle landa här hemma igen. Denna gången stannade vi till i Eskilstuna för att besöka Parken Zoo.
 
   
 

Det var många år sedan jag besökte den parken och varken Martin eller Ella hade varit här förut så dom var extra ivriga. Väl inne på zoo sprang vi direkt upp till leklandet så att Ellas små springiga ben fick kuta loss ordentligt!! Själv gick jag runt och fotade massor för det var helt otroligt så mycket härlig ny "lekplats inspiration" jag fann där. Det fanns käpphästar i små stall, stora siffror i träden och roliga siluetter på staketen som jag verkligen vill apa efter och dekorera Ellas lekplats här hemma med.

 
 

När någon timme hade gått fortsatte vi att promenera runt i djurparken och vi tittade på en massa djur. Ella tyckte att aporna och tigrarna var roligast medans Martin fastnade vid dvärgflodhästarnas inhägnad för att beundra dom knubbiga små sakerna. Det som är extra roligt med detta zoo är att man kommer djuren så pass nära här, allt är mer tillgängligt på nåt sätt och så mycket mer mysigt än vad Skansen och Kolmården är. Hela upplevelsen blir där av mycket häftigare!!!

 
Foto: Isabella
 
Som pricken över i:et finns det även ett tivoli perfekt för barn mellan 3-10 år. Här åker även vuxna med barnen gratis i attraktionerna om inte barnets längd på 110 cm uppfylls (minimum längden är dock 90cm och för att åka behöver barnet även ett åkband). Ella var nästan 1m lång så vissa karuseller fick hon åka helt själv och andra hoppade jag och Martin ivrig in i tillsammans med henne då vi båda två älskar karuseller. Det var jätteroligt att se att även Ella har ärvt dom egenskaperna och hon var verkligen jätte modig!! Fritt fall, snurrande tekoppar och den "vilda larven bergodalbanan" bemästrade hon med glans!! När klockan sedan slog fem och parken stängde för dagen var det tre trötta och glada Waldenmaier-Svenssons som satte sig i bilen åter igen för att nu åka raka vägen hem.
 
Om det ska vara så här mysigt och roligt att köpa ny bil har jag inget emot att göra det oftare!! ;)
För vi har verkligen haft tre magiskt mysiga och trevliga dagar. Hoppas att din helg har varit mist lika toppen som våran!! Puss//Isabella 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Hej finaste! Åh det är många år sen jag var på Parken Zoo men nog kommer jag ihåg larven! Nostalgi! Grattis till er nya fina bil gumman! PUSSSS

Svar: Ja eller hur smulan!! Den glömmer man inte i första taget. :) Tack vi är tok nöjda!!! Puss

2012-06-20 @ 20:35:23
URL: http://familjenrosmer.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Oj vilken bra idé. Vi kanske rentav ska åka till den parken på vår semester känner jag nu efter ditt inlägg! Tack för tips!

Svar: Det tycker jag absolut att ni ska!!! :) Ett perfekt ställe för kidsen synd bara att det inte ligger lite närmare. Kram

2012-06-20 @ 21:01:59
URL: http://www.homeriver.se
Postat av: Victoria

Vad komiskt, där var vi också igår! Och med tanke på hur länge jag läst din blogg borde jag känt igen dig om jag gått förbi er :) Hade också ett mycket nöjt barn med oss hem!

2012-06-21 @ 09:37:55
URL: http://wiffi.blogg.se
Postat av: Victoria

Vad komiskt, där var vi också igår! Och med tanke på hur länge jag läst din blogg borde jag känt igen dig om jag gått förbi er :) Hade också ett mycket nöjt barn med oss hem!

Svar: Jasså, i söndags?? Hade varit skoj att stött på er där. Om vi var där samtidigt hade du nog inte kunnat midssat oss för Ellas toner låter ganska högt. ;) KRam

2012-06-21 @ 09:37:55
URL: http://wiffi.blogg.se
Postat av: Anna

Ååå så skoj!! Ella ser ut att trivas. Låter som en jätte fin avslutning på semestern. Kram

Svar: Det gjorde vi alla tre. ;)

2012-06-21 @ 10:54:28
Postat av: Lisa S

Vilken lycka!!! =)

2012-06-21 @ 11:18:43
Postat av: IVF karusell

Så roligt - halkade in här eftersom din blogg fanns länkad i Barnlängtans nyhetsbrev, och så har du även gjort ett inlägg om Parken Zoo där jag arbetar. Roligt sammanträffande! Verkar som ni hade en trevlig dag, roligt att läsa!

2012-06-25 @ 23:04:58
URL: http://www.ivf-karusell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux