Nyckeln - till mitt hjärta..

Vi har haft en helt underbar helg som många utav er andra säkerligen också har haft hoppas jag!!
I lördags blev det schlagerkväll hemma hos Ellas gudmor. En liten minisemester kändes det som att vi fick genom att få komma ut på landet lite då dom bor i ett underbart stort hus i vagnhärad utanför trosa, mitt ute i sommar idyllen!!! Vi hade det super trevligt och helgen fortsatte även lika bra. Dagen efter väcktes jag av Ella som gav mig morsdag frukost på sängen med en ett litet paket, en liten ny ingravering på mitt halssmycke som jag hade önskat mig (tack martin)!!! I söndags kväll var även hela min syskonskara och lilla mammsen över här hemma på middag  och livet känns så underbart för en stund.Jag trycker därförr nu på den där berömda pausknappen nu åter igen här inne på bloggen. Då denna helgen som nu har varit fick mig att inse att jag behöver fler sådana dagar en stund nu framöver för att kunna bli frisk!! Det är lite för mycket just nu helt enkelt, ovanligt va?? Redan i morgon ska jag först ta i tur med lite mer tråkiga måsten så som ett besök för ultraljud utav mitt hjärta på S-hart center. Sedan blir det lugnt med läkarbesöken i några dagar tills nästa test ska utföras, så då tänkte jag även försöka passa på att trappa ner lite och njuta av solen en smula under dagtid och låta datorn vara helt avstängd.


                                       (klicka på dom små bilderna för större format.)  
                                Foto: © Isabella        Smyckesdesign: Saga of sweden.

 


Emellan lugnet som jag hoppas att finna nu en stund är vi både jag och Martinså ändå så illa tvungna att ta hand om fler måsten.. För vi har en lägenheten kvar som måste tömmas ut och ett radhuset som ska återställs till ett mer komplett beboligt hem igen (just nu önskar jag verkligen att jag var frisk och hade mer ork). Den 21 juni senast flyttar dom nya ägarna in i lägenheten så utflyttningen utav Martins och Ellas saker måste ske nu snart.
(Obs: är det någonting som ni önskas köpa där ifrån så skrik till.) Det är betydligt mer pyssel att flytta hem alla saker igen än att flytta ut dom, men med en ack så mycket trevligare känsla i magen dock.
Det var länge sedan jag kände mig så här kär och galen måste jag få skryta med!!! Men man ska ju hinna njuta ut av den kärleken också så nu tar jag några dagars semester för att umgås med mina två hjärtan. Vi ses om några dagar igen mina vänner tack för att ni finns och njut av solen nu!!! Puss//Isabella


Ett viktigt datum..

I morgon är det en speciell dag, det är vi ofrivilligas barnlösas dag. I dag på tv4 nyheterna fick vi dela Joannas berättelse om hur det är att vilja men inte än lyckats med att få barn. Att få barn är så långt ifrån en självklarhet för herre djävlar rent ut sagt vad vissa utav oss får kämpa. 1 av 5 par i dag har problem med att skaffa barn, hjälpen att nå den drömmen är långt ifrån lätt och i många fall finns det inte ens svar att få på varför man inte lyckas...


Kollage: Isabella

Jag och Martin är själva ett sådant par!! Vi kämpade i fem års tid med att lyckas skaffa barn. Ingen viste varför jag fick så många missfall som jag fick och ingen kunde hitta felet utan i stället tyckte läkarna att vi skulle det positiva i det hela, att jag i alla fall kunde bli gravid. Vi kämpade på jag och Martin trots ovisheten och hela vardagen stannade samtidigt upp. Allt handlade i stället om att kämpa in i det sista med att lyckas få vårat efterlängtade barn. Utredningar till förbannelse genomfördes men alla utan svar på varför det inte gick för oss två att bli tre. Men på det sista mötet som jag hade våren 2008 konstaterade man att jag var gravid med Ella och att hjärtat slog jätte fint i veckan 8. Det var inte konstigt att Martin svimmade av där inne bland ultraljud maskinen när han fick se det lilla fröet som slog inuti min mage. Vi hade inte genomgått någon IVF-behandling, då mitt problem inte var att lyckas bli gravid utan att få behålla det barnet som blivit till på egenhand. Allt för ofta stannade graviditeten upp utav sig själv för oss och oftast innan vecka 14. Med Ella gick vi hela tiden ut för första gången och i dag har vi en sju dundrande busig och söt tjej på nu tre år fyllda. Utan henne i vårat liv vet jag inte helt ärligt talat hur livet hade sett ut.


Att kunna få barn är tvärtemot vad många tror ingen självklarhet. Att få syskon ännu mindre!! Till det första barnet finns det hjälp att få av samhället, även om orättvisorna är stora beroende på vilket landsting du tillhör. Men när det kommer till att ge sitt barn ett syskon erbjuds ingen hjälp alls. Det är upp till din egen plånbok om du har råd att få den vård som behövs. Att inte lyckas få syskon, sekundär barnlöshet som det kallas, drabbar både par som fått sitt första barn på egen hand och de som fått medicinsk hjälp. Vi har varit i det skedet i snart tre års tid nu att vi vill få ett syskon till Ella. Innan vi började försöka skaffa barn första gången ville vi ha allt klar hemma först med jobb och allt annat som hör där till. Vi väntade där av 2år med att börja försöka tills att den ekonomiska biten var löst för oss. Att det sedan skulle ta nästan 5år innan Ella kom till värden hade vi dock aldrig kunnat tro. Där av bestämde vi oss ganska snabbt (nästintill direkt) efter att Ella fötts att vi skulle försöka så fort vi orkade igen och att min kropp var läkt med att försöka få ett syskon till henne. Vi viste ju nu om hur lång tid det kunde ta men vi trodde även att det skulle gå lättare den här gången för vi hade ju lycktas en gång nu. Men så lätt gick det inte!!

För under dessa tre år som har varit dem bästa i vårat liv har även varit dom stormigaste för oss. Vi fick flera nya missfall och även denna gången fanns inga svar att ge på varför. Man hittade även en cysta utanför min vänstra äggledare den här gången som uppstått efter graviditeten som varit och att jag kan ha pco, (då väldigt många ägg blåsor fanns nu tillskillnad från förr vilket minskar mina chanser drastiskt till att lyckas bli gravid på egenhand igen.) Efter det beskedet och efter att ha avverkat ytterligare 5 missfall (totalt 16st tillsammans) mådde jag så otroligt dåligt. Att inte lyckas uppfylla sin allra högsta dröm, bara uppleva besvikelse på besvikelse, drog ner mitt självförtroende till botten totalt. Samtidigt kunde jag inte ge mig tiden att sörja på samma sätt nu som innan Ella kom. För jag har ju min största skatt att rå om och vardagen med Ella ville jag samtidigt inte gå miste om för att jag var deppig!! Ungefär här började jag och Martin som sagt var även att glida i sär. Vi orkade inte mer och kämpade med sorgen på två olika håll i stället för som ett par denna gången och sprickorna i vårat förhållande bara växte sig större.

 

Många familjemedlemar och vänner gav standard kommentaren "men ni har ju lyckats få Ella se det positiva med det i stället och njut av livet". Som om vi inte redan gjorde det, ingen kan få oss att inte uppskatta den känslan att faktiskt vara föräldrar redan och samtidigt få mig att känna mig så självisk för att jag faktisk vill ha ett barn till!! Men ändå trots den glädjen kände jag mig som ett vrak. Sorgsen, orklös och bitter. Jag upplevde min kropp som förgiftad och som min störta fiende. Bara för att jag redan hade fått ett barn betyder det inte att jag låter livet stanna upp och att jag ska så kallade ska nöja mig med min familj på 1,2 bara för att vi har otur. För många känner sig inte som en fullständig familj förrän man har fått sit efterlängatade barn eller utan att ett syskon har kommit till. I uttrycket ofrivilligt barnlös finns ingen begränsning i antal. Ofrivilligt barnlös är man ända till dess att man har fått det antal barn man drömmer om och längtar efter att få.

Det här med att skaffa barn är något som omgivningen tycker sig ha rätt att fråga om och lägga sig i, samtidigt som dom som är mitt inne i att försöka nå sina drömmars mål och går igenom detta blir allt tystare.. Många skäms över sin situation och tycker samtidigt att det är för jobbigt att tala om vad som händer och sker. Man känner allt för ofta sig otillräcklig och är rädd för att ingen ska förstå eller hur ska jag kunna förklara vad som är fel på mig när inte ens läkarna vet!!?? Jag trotsade den skrämsel barriären för flera år sedan och pratar öppet om vad som sker med min kropp och hur jag känner. För mig är detta ett medicinskt problem kombinerat med en massa otur så varför ska jag skämmas för det?? För mig är det lika lite att skämmas över att jag har svårt att skaffa barn och troligtvis kommer behöva medicinsk hjälp för att lyckas bli det igen nu, som att jag behöver penicillin när jag får halsfluss. Sjukdom som sjukdom så varför skämmas??

Jag är van med att omgivningen ställer frågor så som,”När ska Ella få ett syskon?”, ”Funderar ni inte på ett barn till nu när Ella börjar bli så stor?” Frågorna ställs ibland lika tanklöst som självklart och jag har samtidigt förståelse för det för det är så typiskt Sverige. Vi tar så mycket för givit i det här landet och pratar hej vilt om andras gravideter och att det ”bara är att skaffa barn”!! När vi sedan lyckas få barn vet vi dessutom bäst helt plötsligt!! Vi blir barnexperter över en natt och har så mycket åsikter speciellt om hur andra uppfostrar sina barn och vi kan allt och vet bäst om det mesta. Allt i från blöjmärken till läggtider och av vänjning av välling etc är vi proffs på. Ja i alla fall när vi talar med andra som själva har barn!! Så fort vi stöter på någon med gravida magar så bara ploppar orden ur dom flesta och allt blir så puttenuttigt. Men ingen pratar öppet i det här landet om hur bra dom är på sitt jobb eller hur mycket man har i lön (för man får inte skryta) eller hur tufft det är att gång på gång misslyckas med vardagens mål och drömmar för som jag har skrivit förut riktigt bra dagar och dåliga dagar skyltar man inte med. Allt för ofta ska allt förskönas ut i minsta detalj!! DET ÄR SVERIGE I ETT NÖTSKAL ENLIGT MIG, men vi kan som sagt var allt för ofta allt om vad som är bäst för andra!! Det tycker jag själv är lite komiskt för hur kommer det sig att det oftast är så!? Känner du själv igen detta?


Innan man får barn längtar man efter något som man egentligen inte riktigt vet vad det är men man vet bara att det är den här drömmen jag vill uppleva och detta mitt hjärta brinner för att uppnå, man gör själv allt som finns för att få uppfylla den drömmen.
Men när man sedan fått sitt efterlängtade barn vet man då även om vad det är som man går miste om när ett syskonen inte lyckas bli till. Den sorgen är lika stor som sorgen att inte få några barn alls om inte värre i alla fall för oss!! För jag vet nu om hur det känns att ligga där på förlossningen, hur rummet luktar och hur rädd man är och samtidigt hur fokuserad ens egen kropp är på att föda ut sitt mirakel. Jag har fått äran att känna den där oändliga moderskärleken och lyckan att få bli mamma nu. Jag vet nu även hur svårt det kan vara att lyckas amma och vilken glädje det är att få lyckas byta den där bajsblöjan, för att man emellan åt är livrädd att sin lilla skatt inte har fått i sig tillräckligt med mat under dagen. Jag vet nu tillskillnad från innan hur underbart härligt å tufft det är att få vara mamma och jag skulle göra allt i denna värd för att få äran att bli det igen. För oss är detta en helt annan resa nu i jakten på ett barn än innan Ella komtill, fast precis lika viktig!!

 

Desvärre kommer denna resa att bli tuffare!!! För har du som boende i Sverige redan fött ett barn och behöver medicinsk hjälp för att lyckas bli gravid igen då behövs det egna pengar!!! Som att det inte räcker med att man hela tiden försöker gör allt man kan för att försöka finna ny energi för att orka fortsätta kämpa. Den där orken som krävs har varken jag eller Martin nu. För som ni vet separerade vi ju även nyligen en tid tack vare att livet helt enkelt hade varit för tufft för oss. Vi lyckades som sagt var även vända det hela efter mycket kämpande och mår nu så sjukt bra i hop som par/sambos igen. För lägenheten sådes för några dagar sedan och nu bor vi alla tre i hop som en familj igen och nu är vi i samtidigt inne i ett stadie där vi har börjar acceptera Sveriges regler med att vi får nöja oss med vårat så kallade 1,2 barn som vi ändå lyckats få!! Frö just nu klarar vi inte av en sorg till det är för stor risk att ta just nu..


För inget landsting i Sverige hjälper ofrivilligt barnlösa par med att få ett syskon. En privat IVF-behandling kostar allt ifrån 20 000–30 000 kronor. Att bilda familj är en klassfråga i dagens Sverige.
Hur många försök vi kommer att ha råd med innan vi tvingas ge upp vår dröm om ett syskon till Ella i framiden återstår nu att se. Lägenhets försäljningen gav oss i alla fall nu nya förutsättningar till att kanske en dag lyckas. Men just nu i denna stund vill vi bara andas och försöka glädjas åt varandra som den lilla familjen vi är. Vi kommer troligtvis hitta kämparglöden igen till att orka fortsätta kämpa med att få ett syskon till Ella, hur lång tid den än må ta. För vi vet efter alla dessa duster att vi är bäst ihop som ett par jag Martin och det finns inga svårigheter i värden som ska kunna splitra upp våran lilla familj igen.

 

På Ellas dagis har nästintill alla andra barn minst ett syskon redan. Ella är så stor nu att hon till och med själv har frågat många ggr när ska jag bli stora syster mamma, jag vill också vara storasyster!! Det är i dom stunderna extra svårt att vara mamma och samtidigt försöka vara glad och på ett pedagogiskt sätt försöka förklara för prinsessan att det kommer att dröja ett tag tills hon kan bli det åt en liten bebis. Vi brukar även viska till henne att hon redan är den bästa storasystern som man kan vara, till Ester och Wilma. Då ler hon alltid stort och våra hjärtan smälter!! Vi har verkligen fått erfara hur sorg och tuffa situationer kan förstöra ett förhållande och även fått erfara hur en stark vilja och så mycket kärlek kan hjälpa en att stärka upp varandra igen. Det gäller bara att inte ge upp!!! Livet är en ständig karusell på härligt kittlande turen och samtidigt mardrömsfullt snurrande.

 

I morgon är det där av en lite speciell dag och som får mitt hjärta att brinna lite extra starkt!!! Mina tankar går en dag som i morgon till er alla där ute som kämpar i det tysta. Ge aldrig upp och känner ni för att prata om era liv gör det!!! Du kan faktiskt hjälpa andra genom att bara våga och orka andas högt, för du är långt ifrån ensam.. Puss//Isabella

Vi vågar färg ute..

Vi har legat lite efter i tids schemat när det kommer till uteplatsen här hemma tack vare lägenhets försäljningen och allt. Nu när allt är över med försäljning har jag i stället tagit igen all den tiden som jag har missat. För i dag har det rensats ogräs, klippt gräset och spolat rent både trall och utemöbler!! Jag blir så glad av alla färglada inslag som vi har på baksidan att jag bara vill ha fler och fler nyanser!! :)

Jag har även gjort en liten ändring i möblemanget på trallen!! Det lilla runda docksta soffbordet (ifrån ikeas tidigare sortiment) har nu flyttat ifrån soffdelen och i stället blivit ett mellis, lunch bord för kidsen. Dom andra barnstolarna med hål i ryggen köpte jag på Timein.se för flera år sedan. (Förra sesången fanns dom även att få tag på via Åhlens men har nu utgått dock.) Jag köpte nu i dagarna tre nya stolar på k-rauta i stället för 59kr/st till det lilla bordet, en rosa, limegrön och en turkos blev det!! Så nu mera kan både stora och små äta bredvid varandra där ute och jag är tok nöjd.I soffdelen ska jag i stället ha mina två turkosa bord som jag köpte i våras och i kväll ska vi hämta hem det andra bordet och en massa andra saker ifrån lägenheten. Stringhyllan har även en blivit lite annorlunda än tidigare år. Då den har fått suttit kvar ute under hela vintern hade ett hyllplan blivit totalförstört så den fick flytta till tippen. Tre hyllor duger bra det med!!


Foto: Isabella

I morgon ska jag försöka hinna med att piffa till det lite med dynor och annat mys pys där ute. För på söndag kommer hela min syskonskara över tillsammans med mor min för att grilla lite och fira morsdag. Det ska bli så kul!! Men först är det god tid att börja tömma lägenheten på möbler, så det ska vi också försöka hinna med under kvällen.  Puss//Isabella

 

Då är det dags igen..

Det här med att sälja sin bostad är bland det mest nerv kilande som finns tror jag bestämt!! Det är så mycket som hänger i luften och man vet varken ut eller in.. I dag är det dags för en privat visning eller två rättare sagt. För i kväll kommer ytterligare två par och kollar på LÄGENHETEN


kollage: Isabella

När det är så mycket spänning i luften är det som att luften inte räcker till runt om mig. Jag vaknade i morse och var så fruktansvärt yr och illamående, inte alls vad jag hade hopats på efter att ha mått skapligt nu i några dagar. I morgon blir det där av ett besök till docktorn igen och i slutet av den här månaden ska mitt hjärta genomgå en ultraljus kontroll och några dagar där på ska även ett långtids ekg tas. Sist jag var hos hjärtläkaren togs det en hel del tester men det var tydligen inte tillräckligt. Att gå runt i ovisheten om både försäljningen och min hälsofrågor får mig mer lättuppstressad än någonsin förr. Där av ska vi fly stockholm över helgen och besöka Ellas gudmor för lite extra familje tid och eurovision mys. Det ska bli så mysig och kan vara exakt det vi alla tre behöver för att finna lite ny energi!!! Har du själv redan hunnit planera någonting inför helgen?? Ska du se på eurovision?? Puss//Isabella

 

Fortsättning..

Terapi jobb minst sagt!! I dag har jag trotsat yrseln och i stället ställt mig och påbörjat måleriarbetet på den lilla innegården som vi har. Den yttre delen av spaljen är redan färdig målad men insidan återstod och emellan. Så nu har jag stått i snart fem timmar och försökt komma åt med penseln emellan ribborna. Ett sjukligt piller jobb måste jag säga!!!


Foto: Isabella

Inte ens halvägs har jag kommit men ska det bli fint får det ta sin lilla tid. I går satt jag och pysslade med en helt annan del av tomten. Jag håller nämligen på att skissa upp en lekstugsritning till lekplatsen på baksidan. Det kommer bli ett riktigt enkelt men annorlunda bygge kan jag avslöja. Men än så länge återstår det att se om jag får ihop min plan och kan förtydliga den bilden tillräckligt klar för Martin, så att han kan hjälpa mig att bygga upp den. ;) Puss//Isabella

 


Så som det ska vara..

I dag har det varit visning på lägenheten och strålande fint väder precis som i går. Visningen gick bättre en förväntat och i morgon är det dags igen. Än så länge vågar jag varken säga bu eller bä utan vi kan bara hoppas på att det blir en smärtfri försäljning. I går var vi som sagt var ute på en spontan tripp på Ekerö och jag passar på att kasta in lite bilder där ifrån..Väl ute på Ekerö tog vi en promenad längst med kanalen och stannade till på ett jätte mysigt litet fik. Vattnet var grönt som en smaragd och solen sken så underbart skönt, Ella beställde in vofflor och glass.Foto: Isabella


Efter fikat gick vi runt och kollade på hus, ett perfekt lördags nöje!! Här ute skulle jag lätt kunna köpa en sommar stuga. Nästa gång som vi får för oss att ta en spontan tripp ut hit ska vi besöka den blå lagunen. Men fram till dess får barnpoolen på framsidan duga. ;) Puss//Isabella

 

 

Sommar..

I dag har det varit årets första riktiga sommar dag här hemma på gårdsvägen och premiär doppet i poolen har även det tagits. Här kommer nu några bilder i från våran dag här hemma..

Ellas leende har lyst lika starkt som solen hela dagen och hundarna har busat sig trötta på gräsmattan. Martin har solat en del och jag själv har mestadels suttit i skuggan under förmiddagen då jag är lite trötter i dag efter gårdagens ute kväll på stan med mina kusiner. Vi hade inte setts över en fika på närmare 20 år så det var mycket känslor i omlopp i mig, en hel del nerver i går. Kvällen var super trevlig på alla sätt och det var länge sedan som jag skrattade så gott.
I dag har vi som sagt var spenderat hela dagen ute och även badat Ester och Wilma för första gången. Efter att Ella hade badat klar i poolen vart det deras tur att inviga den. Wilma stört gillade vattnet och började plaska runt direkt!! Ester var där emot lite rädd för vattnet till en början men sen simmande hon runt en bra stund hon med och lekte med syrran sin. Martin schamponerade in dom små sötnosarna innan vi lyfte upp dom ur vattnet. Så nu luktar dom så gott och är så mjuka och lena i pälsen.


Sen vart det tid för mellis och efteråt fortsatte Ella att busa runt på gräsmattan och Martin lade sig ner för att sola. Men det lugnet blev inte långvarit för alla tre töserna gaddade ihop sig emot Martin och gick i attack med puss kallas. Jag kunde inte hålla mig för skratt då dom är så söta allihop!Foto: ©Isabella

På eftermiddagen tog vi sedan en spontan tur med färjan över till Ekerö. Så i dag har vi hunnit med att göra mycket men samtidigt inte gjort många knop. En helt underbar lördag för omväxlingsskull. I morgon är det visning på lägenheten så vi har lite att fixa med på förmiddagen. Gissa om vi börjar bli riktigt nervösa här hemma!! ;) Puss//Isabella


Drömstolarna snart mina & hej då tobias..

I dag har jag varit på stolsjakt, hör och häpna.. Japp stolgalning som är har jag nu fått en snilleblixt vilket innebär att jag ska sälja i väg några utav mina kvarvarande 22 stolar här hemma för att satsa på några dröm stolarna i stället. Så nu får mina svarta tobiasstolar snart lämna oss och ge plats inte mindre än 4-6 färggranna stolar i mörkblått, grönt, gult och orange ska inhandlas i glasfiberutförande. Behöver jag tillägga att mitt humör är på topp??


Kollage:Isabella

DSW stolarna som jag ska köpa (Dining Side Shell Wood) är en version av Eames plaststol med träbotten. Jag vill ha träben (istället för eiffeltornben i stål) för att mjuka upp looken i KÖKET lite då dom flesta detaljerna där inne i dag redan består av stål, plast och hårda linjer. Så lite nya träinslag tror jag kommer bli toppen där inne!! Eller vad tror du?? Vilken är din favorit stol?? Puss//Isabella


Ombyte förnöjer..

Lite ny färgkrydda i sovrummet skadar aldrig och i dag har dom vita sängkläderna som jag propsat så för att behålla i alla dessa år bytts ut. Jag har sedan jag flyttade hemifrån alltid haft vita handukar och sängkläder då jag har tyckt att det både är praktiskt när man ska tvätta och galet snyggt. Men vid det senaste Ikea besöket kunde jag inte längre stå emot alla färg karameller och slog där av till på ett bäddsätt med lite färg å grafiska inslag..När jag ändå var i farten med att städa ur och förnya lite i sovrummet passade jag även på att lyfta in det gröna trädet dit in. Allt detta i hopp om att Martin numera kommer hänga upp sina kläder där i stället för att kasta dom på golvet vid läggdags. Vi får se om jag lyckats lära en gammal hund att sitta nu tillslut!!! För detta har jag som sagt var kämpat med i många år nu för att försöka ändra på
(hitintills dock utan possitivt slut resultat)..
 


Foto: Isabella

Som ni kan se har även dom gamla vita rya mattorna kastats ut, ersatts med två orange randiga tyg mattor som jag hittade helt oanvända uppe på vinden. Om jag inte mins helt fel så fyndade jag dem på Ikea för ynka 10kr för ett år sedan eller två. Ibland är det helt otroligt att jag lyckas glömma bort vad jag har köpt, fast nu är det lite tur i oturen att gjorde det. För nu känns hela sovrummet nytt och fräscht tack vare det.. Puss//Isabella


operation - måla spaljé..

Mitt ibland KÖKS FIXANDET i fredags fick vi lite extra spring i benen och hela familjen begav sig där av ut på FRAMSIDAN. Den vita färgen åkte även den fram och nu mera är SPALJEN SOM VI BYGGDE på framsidan för snart två år sedan nu mera vit målad. Ja, i alla fall ena sidan utav den för det var inte helt lätt att komma åt över allt. Så här ser det just nu.Foto:Isabella

När vi BYGGDE UPP SPALJEN använde vi oss utav tryck impregnerat virke, det vi inte viste då var att trät måste torka ett år minst innan man kan målar det (man lär sig något nytt varje dag.) Så nu så här två år senare tyckte vi att det var dags att få den vit och fin men det hela gick inte helt smärtfritt. För vi byggde upp ribbor på både fram och baksidan utav spaljén, nu går det inte att ta bort skruven ur ribborna för att enkelt komma åt att måla emellan då virket spricker upp om man försöker göra det. Så det blir till att måla med ett antal vinkel penslar för att komma åt varje liten vrå i stället, ett sju helsikes piller jobb men det är det värt!! Vi får måla lite då och då när solen skiner. Just nu håller jag dock på att storstäda här inne och rum för rum håller på att avklaras.. Puss//Isabella


Ordning och reda pengar på fredag..

Nää den biten och huvudrubriken kanske inte alltid stämmer.. För tillfället råder det nämligen köks kaos här hemma i radhuset!! I går kväll slog det mig nämligen att det är inte bara är att flyttat alla saker ifrån ett hem till ett annat igen. Utan alla materiella saker som flyttade ut med Martin i vintras ersattes nämligen snabbt med nya här hemma, så när dom där sakerna som då försvann nu ska hem hit i gen gäller det att sortera och rensa ut för att skapa plats. Det blir nog även till att sälja så mycket som vi bara kan av det möblemanget som finns i lägenheten och i förrådet för just nu har vi dubbletter av det mesta om inte mer!! I går började vi med att rensa i köket så därför ser det ut så här just nu..Vi ska även passa på byta ut hyllplanen i skafferiet mot utdragbara lådor. För efter tre års tids svärande och letande fram å tillbaka efter pastan och alla torrvaror i skafferiet är det verkligen på tiden att vi skaffar en bra överblick där inne. Ska man göra det rätt är det lika bra att göra allt från början. Så i går åkte hyllplanen ut och i kväll blir det middag på det blågula varuhuset för att inhandla flera nya lådor och en ny svart kökslucka.


Foto: Isabella

Sen ska allt bara sorteras upp och läggas på plats igen. Mycket mer en så lär det inte bli att fixa med i helgen, för i morgon ska Ella besöka folktandvården för första gången och hon är så förväntansfull. Sedan blir det en mysig familjehelg utan måsten och en hel del bus som alltid. Alla sorterings timmar i alla skåp och vindsutrymmen får gott vänta tills på måndag igen. För är det helg så är det!!!
Vad ska du själv roa dig med i helgen?? Puss//Isabella

Slut bilderna - välkommna på visning!!!

Lägenheten ligger nu mera ute påHemnet.se för försäljning nu är det officiellt!! Det känns så skönt att våran fixa och trixa del är avklarad och nu väntar vi bara på att visningsdagen ska äga rum.. 
DEN 20:e MAJ ÄR DET PREMIÄR VISNING så nu håller vi tummarna stenhårt för att allt flyter på problemfritt!! Här kommer i dag ett bildregn ifrån det slugilltiga prospektet SÅ HÄR BLEV DET..


Foto: Mäklarfirman och jag.

När jag själv nu får se slutresultatet så här i bildform kan jag knappt tro att det är sant!!
Återigen har jag bevis för mig själv att allt går bara man vill och arbetar ihop som ett team!!
För med en renoverings kostnad på YNKA 30 TUSEN KR TOTAL har vi lyckts ro i land den uppfräschningen som vi velat åstadkomma. Då ska jag även tillägga att alla renoveringskostnader är inkluderade i den summan så som: Nytt genomgående golv i hela lägenheten, klinker, köksluckor, badrum, material till vägg uppbyggnad, lekdelen, färg & tapeter och minsta lilla pensel. Ja alla utlägg som någonsin gjorts under våran tid där inne har bokförts i den ynka summan, vilket är magiskt i våra ögon..


HÄR KOMMER NU ÅTER I GEN ETT BILDREGN MED "FÖRE BILDER DOCK"..

         
         
         
                                                Foto: Före bilder vid köpet i vintras.

I dag är det en riktigt nöjd Isabella som sitter hemma i soffan och ler av lättnad kan jag meddela.
Vi får se hur länge den känslan får sitta i för nervositeten börjar redan växa sig starkare i mig och Martin.. Det är nu den där värsta biten av hela lägenhetsbiten börjar och samtidigt den roligaste, för alla nervösa timmar fram tills att den är såld och ovisheten att inte veta hur det kommer att gå får mig att vilja börja bita på naglarna. Det är tur att jag kan kramas med Martin och Ella under tiden för att lugna mina nerver lite. Nu kan vi bara hålla tummarna för att allt flyter på med försäljningen!! Puss/Isabella


Fotograferingen - avklarad..

I dag har bilderna till prospektet tagits på lägenheten och redan i morgon får vi se hur det hela kommer att se ut. Både jag och Martin var på plats redan vid nio tiden i morse för att styla det sista inför fotandet. Nu så här efter att allt är klart börjar vi båda två bli lite nervösa, det ska bli så spännande att se om allt jobb som har lagts ner kommer leverera en bra avkastning. Mäklaren var dock riktigt positiv och hoppfull till en god försäljning vilket lugnade oss lite.. Så här såg det ut på balkongen vid besöket.
Foto: ©Isabella                  (Bilder: tagna med mobil kameran)

Men den största nervositet som jag känner just nu är av helt andra orsaker en lägenheten, för i kväll ska jag besöka Stockholm heartcenter för ett flertal tester. Jag tror själv inte att det är något fel på mitt hjärta och att det inte är därför som jag svimmar av så fort jag kommer upp i varv. Utan bara det ända sättet som min kropp har tagit i försvar mot mig för att få mig att varva ner. Det känns dock bra att få göra en ordenligt utredning med tanke på allt som min mamma har i bagaget. Martin har tagit semester i dag så han ska följa med mig dit i kväll. Ella ska få mysa med sin moster Rosanna medans vi är i väg och lilla smaragden är så förväntansfull och taggad inför det. Nu alldels strax och fram tills undersökningen kommer äga rum ska jag och Martin spendera några timmar ute i solen med hundarna och bara ta det lugnt. Det kan vi båda två behöv! Ha en toppen dag mina vänner. Puss//Isabella


Fixat badrummet - för under tusenlappen..

Köket var inte det ända problem rummet för oss att sätta tänderna i nu under helgen!! För det rum i våra ögon med störst behov av en “make over” var faktiskt badrummet! Väggaran och fogarna var starkt nikotin gula/bruna i duschutrymmet och den mörkblåa kakel borden fick både mig och Martin att få rysningar. Efter tidigare erfarenheter av kakelmålning blev detta uppfräschnings alternativ ett självklart val för oss, men vad skulle vi göra åt golvet?? Att måla plastmattan är inget vi ger oss på inför en försäljning inte heller fanns det ekonomi eller tid nog att lägga klinkers och med en mega sparsam renoverings budget på 1 000 kr fick vi lösa det hela på annat sätt. Så här ser du ut där inne nu..

  
Foto: ©Isabella


Som ni kan se på bilderna lades fyra stycken plastmattor i svart/vitt randigt design ut omlott på golvet för att rädda det helhets intryck som gick att rädda. För pengarna som vi avsatt till renoveringen gick oavkortat till att köpa ny vit färg. Alla väggarna målades vita, kaklet tvättades rent och målades även det vitt med speciell primer och kakel färg (pris: färg 109 kr, primer 150 kr, kakel färg 0,5 liter 150 kr).
Vi köpte även ett badkar (på blocket 500 kr) och satte in. Diverse andra små detaljer är även dom LÅNADE IFRÅN RADHUSET under visnings dagarna. Det får duga så här där inne nu, det är i alla fall lite bättre en innan. Puss/Isabella


Vi budget renoverade köket - för under 5000kr..

Köket är det rum som vi har kämpat mest med nu inför försäljningen och vi har verkligen lyckats få till den där ljusa känslan som vi ville skap där inne!! Vi bestämde oss ganska tidigt för att vi var tvungna att riva ut alla ek luckor för att ersätta dom mot vita i det tidigare ack så mörka köket. Efter en tur till Ikea vart den biten dock löst och vi lackade även ek bänkskivorna svarta för att knyta stamman stilen i lägenheten på ett smidigt sätt. Kommer ni ihåg hur lägenheten såg ut innan?? Om inte få dig en snabb ÅTERBLICK HÄR... Så här fint blev det efter köksrenoveringen!!
När budgeten är så pass begränsad gäller det att hålla i varje krona och försöka återanvända så mycket som möjligt av det som redan fanns. Vitvarorna är därför dom samma och även planlösningen. Så endast med hjälp utav att vi böt ut luckorna (aplåd ifrån Ikea pris: 4 300kr) och målade om bänkskivorna (Bänksikve olja pris:320 kr) lyckades vi ljusa upp köket så pass mycket. Resterande stylingsdetaljer återanvände jag från det sortiment som vi redan hade hemma ifrån radhuset, så som mattan, bordet och små accenterna. Ibland gör verkligen det där lilla stor skillnad!!

Allt flöt på kals bra!! Men sedan fick vi ett litet problem mitt i renoveringen. Täckskivan längst med kylskåpet gick inte att måla vit för att faneren var så pass skadad. Vi hade inte möjligheten att byta ut den så i stället slipade vi ner all faner och målade sedan skivan heltäckande med griffeltavelfärg för 29kr (köpt på Bolagrets rea). Det blev ett helt okej slutresultat måste jag medge, då väggen smälte samman snyggt med bänkskivan. Eller vad tycker du??   
Foto: © Isabella                                (Tryck på dom små bilderna för att se före bilder.)

Så såg köket ut efter renoveringen mina vänner och i veckan ska ni får se hur hallen och badrummet blev. ;) Nu hoppas vi på att det finns många köpsugna människor där ute som vill köpa lägenheten för den 20:e maj är det premiärvisning och vi har redan börjat bli nervösa här hemifrån soffan kan jag berätta.. Jag vill i detta inlägg nu även passa på att tack er alla för lyckönskningarna och dom söta kommentarerna i inläggen här innan!! Det känns så mycket lättare för mig efter att jag släppt den nyheten även för er, på något sätt blev vardagen mer verklig efter det och ännu bättre!! Erat stöd har betydigt enormt mycket för mig ska ni veta och jag är så glad för att ni finns!! Puss//Isabella
Så här ser livet ut nu..

Vad är det som sker egentligen är det många som tänker i våran omgivning just nu. Lägenhets renoveringar, försäljning och två glada föräldrar till Ella som kämpar på tillsammans igen efter en djup svacka. Det är inget annat än vårat liv som rullar på.. Här kommer en uppdatering och många djupa ord som jag väntat med att skriva ut här inne på bloggen tills i dag. För nu är jag redo att förklara vad som händer i vårat liv. Mycket fokus har även lagts på ordet tillit, då det ordet har fått en helt ny grund och innebörd för mig. Här är min lilla historia om vad som har hänt dom sista månaderna...För många människor verkar det inte finnas något som är viktigare än tillit och jag var själv en sån som tänkte så i många år.
Vi lär oss om tillit hela tiden och särskilt när vi går igenom svårigheter prövas tilliten, min svåraste fas var när vi valde att flyttade isär som den verkligen sattes på prov i mig. Jag fick då tänka om och känna efter på riktigt vad jag vill med livet och Martin fick göra lika så. Vi bearbetade tiden efter separationen på olika sätt han och jag men ändå gick våra vägar åt samma håll vilket gör mig full av glädje i dag.. Jag gick i samtalsterapi samtidigt som jag påbörjade en fysiks utredning efter egen begäran på varför jag mådde så som gjorde. Det var då jag även fick den där skit stämpeln utbränd!! Mitt vanliga levnadssätt fungerade inte längre, jag hade hört från många vänner, ifrån läsare och framförallt ifrån Martin att jag skulle tagga ner tempot innan det var för sent. Men den där väggen som alla pratade om ”skulle jag aldrig springa in i” för jag hade med kontroll än så över mig själv tyckte jag. Renoveringar, bloggande, heltids jobb, reportage och allt annat som jag tagit mig an var ju bara små potatis för mig. Jag klarade ju det galant, visst var jag helt slutkörd på kvällarna men det gick ju. Eller hur var det nu??

Tji fick jag för jag var ju redan där mitt i den där väggen som alla hade varnat mig för.. Jag hade själv byggt upp en mur hård som sten och jag pangade rakt in i den. Under dessa tre månader som har varit har jag gått ifrån samtals terapi till läkarbesök och blodprovstagningar i ett. Separationen och min nya vardagssituation gjorde inte livet mycket lättare heller och alla läkarbesök hit å dit knäckte mig nästan. Ja, till och med den biten med att söka läkarhjälpen blev stundtals för jobbig för mig och jag ville bara sova, sluta behöva leta svar på varför jag mådde så dåligt. Det var ett klokt beslut som jag tog då genom att pausa allt för några dagar och slippa alla undersökningar!! De jag behövde var nämligen att sova, slippa fundera och känna nåt över huvudtaget. Under denna tiden hände det även någonting med mig till de positiva. Jag fick en större insikt och djupare kännedom om och i mig själv på hur jag vill leva mitt liv. Jag hade bytit ihop helt av tanken av att inte få träffa Ella så mycket som jag ville, grävt ner mig i att livet inte blev så som jag hade planerat att de skulle bli att jag själv höll på att få mig ner i djupet.   

Men en morgon kände jag bara att nu får det vara nog.. Jag orkar inte vara ledsen längre och vill få tillbaka min gnista.
Martin hade kämpat med att försökt få in i mitt huvud i flera veckor att allt löser sig med tiden de här är inte slutet du kommer må bättre snart hjärtat. Vi träffades en hel del under denna perioden han och jag precis så som varje vecka efter att vi köpt lägenhet. Men just den här dagen kände jag att nej nu kan vi inte ha den där kontakten längre genom att leva familjeliv på två håll och lossas som att allt är bra ändå mellan oss två och ändå ses så ofta fast inte vara ett par. Så jag gjorde nåt som är helt emot mina egna principer jag bröt kontakten med Martin totalt för en tid, för att bara kunna fokusera på mig själv!!

Jag gav mig själv andrum för första gången på väldigt länge och jag fick samtidigt den konstlade vardagen med Ella att flyta på kalas bra. Det stärkte mig som person otroilgt mycket och fick mitt självförtronde att växa en liten bit!! Jag satte upp nya mål i små steg, på hur mitt liv skulle formas om på nytt. Jag började må lite lite bättre igen men alla terapi samtal och läkarbesök tryckte mig fortfarande. Läkarbesöken kunde jag inte undvika för dem medicinska frågorna kan jag inte finna svaret på själv. Nästa vecka ska jag efter utredning och remiss få träffa hjärtläkaren på stockholm heartcenter (kanske kan dom då komma underfund med varför jag svimmar av hela tiden och varför mitt blodtryck är så lågt.) Men jag slutade här med upp att gå till psykologen ett dumt beslut tyckte många av mina närstående, fast jag kände att det var mitt val och det bästa jag kunde göra.


För vi kan gå terapikurs efter terapikurs och gräva upp sår, men om det inte leder till en större tillit i oss själva, vad är då vitsen frågade jag till slut mig själv?
Allt sitter ju inom mig och det är bara jag som kan ändra den biten för att må bra. Jag hade nu fått en hjälpande hand på vägen via terapin så här långt fast den stora biten måste jag fixa själv.. Jag fungerar nämligen som så många andra av er där ute jag var så beroende av tilliten att ha någon där, att mitt liv stannade upp när jag inte längre hade det. För många människor precis så som för mig verkar det inte finnas något som är viktigare än tillit. Jag fann mycket ny styrka i en jättebra bok som handlade om just tillit. Det stod mycket bra saker i den om hur tilliten påverkar oss alla!! Vi lär oss ju om tillit hela tiden i livet och särskilt när vi går igenom svårigheter prövas tilliten extra hårt. Den prövas även i den kärlek vi känner till oss själva och i djupet av den närhet vi upplever med människorna runt omkring oss.

Jag började sortera ut mina egna begrepp och försökte med all min sista ork att hitta tilliten i mig själv och inte i anda denna gången. För verklig tillit är den i oss själva som även hjälper oss att börja välkomna besvikelser och frustration så som även möjligheter att fördjupas med den, låta den växa och mogna. Den där meningen låter väldigt formell och vuxen, men jag känner mig faktisk precis så ”mognare” och mer ”tillfreds med mig själv”!! Efter att ha läst klart boken började jag rannsaka mig själv ordenligt och släppte samtidigt garden emot Martin totalt. För i stället för att vara ledsen över nåt som jag själv kan förändra så valde jag glädje!! Vi började efter det även träffas igen jag och Martin på ett nytt sätt, vi pratade massor i flera dagar och allt kändes tillskillnad ifrån förr ”så lättsamt”..
Det jag inte viste var även att under tiden som jag gick igenom min egen lilla process så gick Martin även igenom sitt livs största tankeställare. Han hade tänkt och känt efter massor på hur han vill leva sitt liv också. Han hade mått skit och jobbat mycket med sig själv han med. Martin var nu även fast besluten om att han inte ville leva sitt liv utan mig, var beredd att kämpa in i det sista för att nå hans mål genom att få det här att fungera igen och överbevisa för mig att det är mig han vill ha. Han vet att jag inte riktigt litar på dom orden än men jag har även belutat mig för att inte dömma honom. För han har verkligen utvecklats under den här tiden och det viktigaste av alltför mig är att han har börjat prata och öppna upp sig. Det är jätte stort för mig, för han har aldrig varit sådan som pratar om känslor. Martin förstår själv inte i dagsläget varför han ville testa på att bo själv och hur han vågade riskera allt som var, när hans liv och hjärta fanns kvar med oss. I dag kallar han sitt eget betende för pinsamt och säger till dom som frågar: - att det är så att man skäms över sina val.

Jag ser det dock inte så i dag!! Trots att jag har varit så arg och besviken så ser jag ändå att detta har varit nyttigt för oss båda. För genom att vi tog chansen i rätt tid att reda ut våra egna tankar på två olika håll och gav oss tiden till att känna efter möttes vi tillslut bredvid varandra på samma sida vägen. Vilket troligtvis inte hade hänt om vi inte hade flyttat i sär. Vi fortsatte att träffas och gjorde mycket saker utanför hemmet som familj igen med en ny insikt att vi tar det lungt och stressar inte på någonting. Vi satte även upp nya tydligt beskrivna mål tillsammans och en av dom viktigaste punkterna är att visa vad man känner, inte låte den andra gissa ut det och framför allt att stressa ner!! För all vardlig stress kan förinta även dom bästa utav världar.


Många vänner och familjemedlemmar har sagt till oss, ååå så onödigt med lägenhets köpet och allt jobb som ni har lagt ner på den. Även många utav er läsare kanske också tänker så. Till alla er som har dom tankar säger jag samma sak som jag sagt tidigare under veckan:
Vist suger det även för oss att vi har lagt ner så många timmar där om man ser det så!!! Men det har bara varit materiella ting och nu kanske vi till och med går plus rent ekonomiskt dessutom tackvare försäljning. Om inte annat så har vi givit oss möjligheten att vinna tid till att känna efter i oss själv vad vi ville få ut av livet. Vänt blad, hittat ett band gentemot varandra och i oss själva som vi inte hade funnit igen annars. Det var ju ändå de som var våran plan ifrån början!! Att inte ge upp eller heller stå kvar där och titta på medans förhållandet blev sämre. Vi har haft våran första kris efter 11 år som par och det blev än stor en kan man vell summera det hela med, en lärdom för livet. Vi har nu funnit glädjen i varandra på nytt och hitta ett sätt att få känslorna att knoppa upp igen!! För än så länge är den inte blomstrande men vi båda är lyckligare än på väldigt länge!! Vi ser även varandra med helt öppna ögon nu och det är de långt ifrån alla par som gör, men vi är heller inte som alla andra.. ;)
Hur har vi löst det med hela Ella under denna separation som varit??  Jag känner inte att jag behöver förklara mig men vill ändå berätta hur vi har gjort för kanske kan det hjälpa andra.. Ella har bott i radhuset sedan dag ett och aldrig sovit i lägenheten under denna prövotid som varit mellan mig och Martin på snart 8 månader nu. Dels för att vi inte har velat göra henne förvirrad  i fall att vi skulle bo i hop igen och även för att mitt hjärta inte har klarat av att varit utan henne. Martin har varit här hemma efter jobbet mycket och delat kvällarna med henne och även kommit hit på morgonen stundtals för att väcka Ella och ta henne till dagis.

Ella har dock vetat om att det är pappas lägenhet och att han sover där. Hon har lekt där i sitt rum när vi båda har varit där tillsammans och även själv med Martin på dagarna när jag har behövt få andas lite. Ella vet även  om att lägenheten nu snart ska säljas och hon har busat runt där inne medans vi har renoverat klart och hjälpt oss. Vi har gemensamt förklarat att lägenheten ska säljas och vist kom då frågan ifrån henne: - Varför då?? Men det säger hon om allt då hon är så nyfiken utav sig. Martin förklarade att någon annan familj skulle köpa lägenheten och att alla hennes leksaker skulle få flytta hem till hennes två rum i radhuset. Ella blev jätte glad över att hon skulle få ta hem alla sakerna till hennes rum. För eftersom att hon inte har bott i lägenheten har hon bara sett det rummet som en lekplats i våran tro precis som vilken som hällst. Så det var inte ens en reaktion på varför vi skulle bo ihop igen, då den biten inte belastade henne (för hon har ju inte vetat om något annat..)

Ella är tre år gammal och vist förstår hon mycket men hon har nog aldrig fått grepp om vad som egentligen har skett då allt har varit som vanlig för henne. Men vist har även hon stundtals varit ledsen och då oftast när hon har lyckats sett mig ledsen. Men det är ju en del av livet och Ella behöver också få vara ledsen i bland!! Jag tror även att den ångest som man själv känner som förälder i sådan här lägen för sina barn bara skapar ett dåligare samvete i en själv som inte gör det hela mycket bättre.. Man måstehelt enkelt inse att man inte kan skydda dom små eller sig själv för allt!! 


 
Foto:© Isabella                                              Bilder i från: fjärilshuset och hagaparken.

Skulle någon fråga mig som själv har det tufft i sitt förhållande om det är värt att flytta isär för en tid. Så är mitt svar utan tveka gör det om det känns rätt och ni har möjligheten till det!! För är det meningen att det ska vara ni två så kommer era sinnen och hjärtan hitta den rätta vägen tillbaka. Men du måste även var berädd på och i sådant fall även kunna acceptera att det lika väl kan gå åt motsatt håll. Vara berädd att kämpa och framför allt vara öppen emot dig själv och din parten. Sluta älta gamalt groll och våga göra det mest skrämmande i livet. Att ta dagarna så som dom kommer och släppa kontrollen!! Vi har mycket att jobba på både jag och Martin för att få det riktigt bra. Men just nu känner jag mig nästintill nykär och det var många år sedan den känslan fanns i min mage. Den här gången tänker jag njuta av den till fullo och vårda den ömt, så länge jag kan och jag tror inte att jag blir ensam om att försöka hålla den känslan vid liv här hemma… ;)

Trevlig helg på er mina vänner!!! Puss//Isabella


Vardagsrums styling - nu väntar vi bara på mäklaren..

Bildregnet fortsätter och i dag är det vardagsrummets tur att visas upp.. När Bolagret hade sin konkursutförsäljning var jag självklart på plats och passade på att fynda två nya favoritkuddar i gulmelerat mönster. Meningen var att dom skulle förgylla min soffa men för tillfället har dom fått liva upp Martins i stället. Lite andra detaljer har även tillkommit i rent stylings syfte och även lånats över ifrån radhuset för att knyta samman looken. Så här ser det ut..

Foto: ©Isabella               (Klicka på dom små bilderna för att se dom i större format.)


För som ni kanske redan har gissat så ska lägenheten säljas inom kort. Jag har varit lite hemlighetsfull om detta moment men nu är det officiellt, för i går hade vi mäklare nr: 1 på besök och i dag på eftermiddagen kommer en annan mäklarfirma för att ge sin försäljnings syn. Har vi medvind och lite tur nu så kommer fotograferingen att äga rum redan nästa vecka sen blir det visning!! Så just nu putsar vi upp lägenhets alla vrår och kämpar på för att hinna med det sista som måste åtgärdas innan försäljningen. :)  Puss//Isabella


Barnrumet - sovdelen, trapp & hyllan..

Lekstugan och sovdelen är även den nu färdigställd, 3d dekorerna är bara så tuffa där inne. En liten trappa har byggt till det övre planet och under den finns det gott om plats för förvaring av leksaker. I går satte jag den sista stylingen touchen där inne. Sängkläderna ifrån Lagerhause livar upp myshörnan och knyter samman färgerna i rummet på ett snyggt sätt tycker jag själv. Vad tycker du ser det skapligt ut??


Foto: Isabella


Två rum i ett..

Sovrummet är nu inrett och klart!! Det blev svart vita sängkläder och inuti kubhyllorna förvaras allt ifrån jeans, böcker till favorit saker. Jag är mer en nöjd med helhets bilden som vi lyckats skapa genom att bygga denna inbyggda billy väggen, på sådan sätt skapa två rum. Så här ser det ut där inne nu..
  
Foto: ©Isabella                                                Tapet ifrån: Mr perswall.

Glädjen infinner sig verkligen i mig när jag kan konstatera att det bara är dörrfoder kvar som saknas för att sätta slut finishen i sovrumsdelen. Nu är det nära mål, men vi har inte många dagar på oss att hinna klart med alla små saker. Men när vi väl är klara kan jag lova er att den där flaskan med vitt vin som stått på kylning i flera veckor ska öppnas. För då kan vi slappna av och i stället börja bli nervösa över nästa moment!!  Puss//Isabella.


Fräscha upp balkongen..

Hej alla fina!! Hoppas att ni har haft en skön valborg och ledighet!! Det har varit ovanligt tyst ifrån mig under dessa dagar då vi har haft minst sagt fullt upp. Vi har nämligen satsat all energi på att färdigställa lägenheten under dessa fyra dagar. Allt ifrån köksrenoveringar till målning och fogning har gjorts. Jag tänkte börja med att visa er balkongen som var det sista som vi gjorde klart i går. Så här blev det..  
       Foto: © Isabella                              Klicka på dom små bilderna för att se dom i större format.

Den slitna trallen slipades av och laserades vit sen ställdes lite små saker ut för att visa upp att även en liten balkong kan berikas med en stor stolskönhet så som vågö. Jag är toppen nöjd med den enkal uppfräschningen för nu vill man gärna ta en kaffe där ute och njuta av solen tillslkillnad ifrån innan. Under dessa kommande dagar tänkte jag visa er vad vi har haft för oss i lägenheten så förbered er på ett bildregn där ifrån. Jag har varit lite hemlighets full dem sista veckorna när det gäller mycket, några av er som följer mitt liv genom facebook vet redan vad som väntar..
Till er som vet ber jag att behålla den hemligheten lite till.. ;) Puss// Isabella


RSS 2.0