Karusellen fortsätter..

Ja ha.. Då har vi fått ytterligare ett nytt besked!! Dom tidigare tre äggen som läkaren såg i måndags på vul hade återbildats (försvunnit) och nu fanns det bara ett kvar på nästan 19 mm i högra äggstocken. Därför är nu möjligheten med att vi eventuellt skulle kunna pricka in en två äggs graviditet nu minimal..

 

Bilder via: lego my photo och maternitique.
 

Chansen för att vi ska lyckas med detta försök på egenhand känns även minimal och tackvare att missfallsrisken inte heller blir mindre om vi testar får mig att tveka. Jag känner mig inte stark nog att ta emot ett till negativ besked just nu så vi får se hur vi väljer att göra och om vi i sådant fall lyckas så lär ni få höra det direkkt. Jag kommer återgå till detta ämne lite senare när vi känner oss mer på banan igen och tankarna har skingrats lite. Jag måste åter igen få tack er alla för att ni finns där för oss i vått och torrt, ni är underbara mina vänner!! Puss//Isabella

 


Kommentarer
Postat av: Anna Lindholm

Så skönt att du orkar var öppen med det! Önskar er lycka till med fredagsmyset!

Svar: Förr eller senare kommer det ändå fram så varför dölja det känner vi båda. Det är ändå inget att skämmas över. Tusen tack för sina lyckönskningar dom värmer!!!

2012-11-14 @ 15:35:40
URL: http://anzis-life.blogspot.se/
Postat av: Emma

Ge inte upp nu Isa, jag håller tummarna stenhårt för er!! Finns här alltid!! Kramar

Svar: Tack <3

2012-11-14 @ 16:27:54
Postat av: Maria

Stort lycka till!!! Kram

Svar: Tack!!

2012-11-14 @ 17:46:34
URL: http://cupcake.blogg.se
Postat av: Emmy

Tror precis som du att det är klokt att vara öppen med det. Jag har varit väldigt öppen med det till omgivningen och det är skönt!

Är lite nyfiken, vilka tidpunkter har ni fått som viktiga efter ägglossningssprutan?

Kram


Svar: Hej Emmy!!Vi har fått sagt till oss att ta ägglossningssprutan kl nio nu på onsdags kvällen. Då ska ägglossningen enligt specialist läkarens ord äga rum nu på fredag förmiddag.Vilket betyder att vi har fått rådet att ha sexa till det på torsdag kväll, samt på fredag kväll för att ha maximala odds att kunna hinna befrukta ägget. Sedan har vi även fått order innan att ha avhållsamhet i fyra dagar så att Martins simmare ska vara extra pigga och ihärdiga. ;) Sedan på lördag morgon ska jag börja med progesteron gel (crinove) och fortsätta med den fram tills att mensen kommer. Eller förhoppningsvis uteblir!! ;) Man kan summera det hela med att vi följer exakt samma plan nu som vi skulle ha gjort i fall att vi nu kunnat fullbordat ivf behandlingen. Den enda avdikelsen är att vi nu får försöka befrukta ägget själva hemma istället för att få hjälp med den biten i labbet. Så nu hoppas vi på att det här ägget är befruktnings bart som jag nu har och att den väljer att fästa i livmodern efter befruktningen också. Kram // Isabella

2012-11-14 @ 18:00:57
Postat av: Sara Johansson

Hej! Första gången jag besöker din blogg och jag måste säga att detta inlägg chockade mig. Gripande och inte alls vad jag väntade mig utav bloggen. Förstår till fullo att många använder sin blogg som terapi och dagbok och jag beundrar dig som vågar vara så öppen med något så fruktansvärt privat som det här! Jag har själv genomgått hela processen och har två underbara barn idag. Men jag skulle aldrig velat dela mig mig utav något så personligt på detta vis. Alla är vi olika och jag önskar dig (och din man) all lycka till med allt som komma skall och hoppas han är fullt medveten att du delar ert privatliv såpass officiellt. Det må jag säga att jag beundrar med! Stor kram.

Svar: Hej Sara.Varken jag eller Martin skäms över alla dom käftsmällar som vi råkat ut för när det gäller önskan om ett barn. Vi har en underbar dotter redan (på naturlig väg) och just nu försöker vi mot alla odds och hjälp ifrån specialisterna att få till ett syskon. Alla ser vi på detta på olika sätt men jag vet om att våran öppenhet även har hjälp så pass många andra i samma situation att våga träda fram och dela erfarenheter, råd. Jag använder inte min blogg som terapi utan som en dagbok och jag är även väldigt sluten om andra delar i mitt liv, dom delarna skriver jag inte om här inne.

Det förvånar mig att du som själv har genomgått detta tycker att en ivf är så fruktansvärt privat och i min tolkning av din text nu ”att man nästan bör hålla snattran”. För min erfarenhet utav det hela och under alla år som varit på utredningar är att inget är speciellt privat i detta skede den trösken passerade man för länge sedan. Att vissa behöver hjälp med att lyckas få barn är inget onaturligt eller någonting att skämmas för!!

Jag förstår dock att jag chockade dig en smula för bloggens inriktning är först och främst inredning men även en spegelbild av mitt liv och verkligheten som vi lever i. Det finns en uppsjö av ivf bloggar och inredningsbloggar där ute i syberrymden redan. Jag väljer att kobinera båda dom delar i mitt liv som mitt hjärta slår för i ett och samma forum. Vilket är mitt liv som mamma, min familj och mitt briljerande intresse för inredning och färg å form.

Och som sista svar på din fråga: Japp Martin är den som rättar varje litet blogginlägg som jag skriver (då jag även har dyslexi) och han säger som mig. Vad faan finns det att skämmas över, detta är bar en del av livet?!! Vi vill även tacka för dina lyckönskningar vi kan behöva al tur som vi kan få!! :)

Med vänlig hälsning Isabella.

2012-11-14 @ 20:31:04
Postat av: pysseliten

kan vara bar att skriva av sig ,det gör jag med för att träna på att våga skriva eftersom jag oftas stavar och skriver illa . Håller tummarna nu för er .ha en bra vecka.

Svar: Tack hjärtat!! Alla gör vi våra val och jag precis som du gör mitt eget. Tack för att du finns!! <3 Kram

2012-11-14 @ 21:05:53
Postat av: Sara Johansson

Tack för ditt svar Isabella, ledsen om du missuppfattade mitt tidigare. Jag skämms inte ett dugg, är väl bara en mer sluten människa och beundrar folk som vågar öppna sig till en helt främmande värld så pass mycket. Det är skillnad på folk man "känner" och folk man "känner", det var väl kanske det jag menade. Som sagt, all lycka av hela mitt hjärta!

Svar:
Sara: Ingen fara alls, tack återigen för dina lyckönskningar!! Jag tycker bara att det är värt att kommentera alla avtryck som jag får och att det är värt att återupprepas att vi har valt att varit så här öppna av en anledning. Speciellt eftersom att du skrev att du för första gången kikande in här på bloggen i dag och då troligtvis inte har läst alla tidigare inlägg i detta forum och i denna kategori. Alla är vi olika och jag tolkade din text som sagt var som att detta inlägg var lite väl öppet men även att du bjöd på en hel del positiv energi i din kommentar.
(där misstolkade du nog mitt svar också, djäkla skit text att misstolkas...) ;)

För precis så som dig var även vi väldigt slutna i många år och berättade inte för någon bara dom närmaste!! Men livet gav oss andra erfarenheter under tiden och våran slutenhet skadade tillslut oss mer en vad vi själva kunde tro. Nu vet jag att du inte skäms utan att du menade i all välmening bara!! Jag skämdes dock själv över att inte kunna tala öppet om det vi genomgick förut. Tills den dagen då Barnlängtans patientförening fick upp mina ögon och all värme och tröst som dom gav oss. Det var då jag kände att nääää... Varför ska vi vara tysta om detta när vi även kan hjälp andra igengälld och faktiskt även påverka det skeva system som vi faktiskt har här i Sverige när det kommer till ofrivilligt barnlösa par och sekundärt barnlösa. Varje dag tampas man med både inre och yttre intryck av denna karusell och det faktum av alla bestämmelser som hindrar så pass många par i vårat land till att kunna uppfylla sin stora dröm att få ett första barn eller ett syskon till sitt mirakel.

Allt är en klass fråga i dagens samhälle speciellt när det kommer till pengar. För som du säkert reda vet om så får man bekosta alla behandlingar själv i jakten på ett syskon. Hela ivf karusellen är en så invecklad procedur med så mycket ny info och även brist på info att man kan läsa halvt ihjäl sig för att finna svar. Det var även tack vare dom sammanhangen som vi kände att om vi som så många andra även håller tyst om våra erfarenheter så kommer inte ny kunskap att kunnas spridas och då står jag ju bara där och tittar på!! Jag har i dag en styrka utan dess like att kunna visa mig sårbar och stark i dessa samhang och för oss är detta som sagt var lika naturligt att prata öppet om som att visa en bild på vad vi har lagat för middag. Skulle jag med mina texter kunna påverka mer än vad jag gör i dag så skulle jag inte tveka en sekund över att skriva ännu mer öppet och hade jag haft mod nog skulle jag skriva en hel bok om våra erfarenheter på gott och ont. Jag vet nu att varje litet ord kan hjälpa andra i svåra situationer som dessa att se ljusare på framtiden och se en strimma hopp!! För efter 16 missfall står vi nu där vi är i dag med en underbar tjej på nu 3 år och förhoppningsvis snart ett syskon till henne. I min omgivning och ibland mina närmaste finns det nämligen ingen som har delat samma upplevelser som oss och jag kan där av inte få varken råd eller tips, samma förståelse för det vi genomgår. Men av dom bloggvännerna och läsarna som hänger här inne dagligen är vi otroligt många nu som genomgått samma dilemma på ett eller annat sätt precis som du och i stort sätt alla är nu lika öppna som oss. Jag respekterar att alla inte är lika öppna för alla är vi olika!! Jag vill bara ta död på så mycket fördomar som jag kan och din och min konversation nu hjälper faktis till det. För även ett missförstånd kan vändas till något possitivt och lärofullt i slutändan, speciellt till nästa nya läsare som kikar in här helt ovetandes och nu läser detta!!! ;)

Tack åter iegn för att lämnade ett avtryck här inne!!! Hoppas att du får en trevlig kväll och varmt välkommen tillbaka hit in på rusta upp och följa våran resa och våra galna inrednings ideer!! Kram// Isabella

2012-11-14 @ 21:36:26
Postat av: Katja

Stort lycka till. Vi är många som håller tummarna för er!

Svar: Tack katja!! Kramar i från oss.

2012-11-14 @ 22:03:36
URL: http://katjath.wordpress.com
Postat av: Emma

Håller tummar och tår för att det ska gå vägen!!

2012-11-14 @ 22:04:44
Postat av: Anonym

Håller tummar och tår för att det ska gå vägen!!

2012-11-14 @ 22:05:16
Postat av: Emelie

Jag tycker det är fantastiskt att ni är så öppna om det här. Att ha fertilitetsproblem är verkligen inget att skämmas över, lika lite som någon annan sjukdom man kan drabbas av. Jag jobbar som barnmorska och folk skulle verkligen veta hur vanligt det är med svårigheter att bli gravid. IVf och simulering är väldigt vanligt. Dags att bli av med skammen när det gäller barnlöshet.
Jag håller tummarna stenhårt för er! Heja heja!!!

2012-11-14 @ 23:14:28
Postat av: Louise

Jag blir så rörd när jag läser ditt inlägg. Beundrar er att ni kämpar så mycket! Så orättvist det känns att något som är så enkelt för någon, är ett extremt jobb för någon annan. Kämpa på & lycka nu till! Du är en fin person <3 kram

Svar: Tack snälla för din omtanke!! Kramar

2012-11-15 @ 21:49:12
URL: http://www.stylinghouse.blogg.se
Postat av: Åsa

All lycka till nu. Vi hade också bara ett ägg och hon är snart fem år. Hoppas på samma tur för er, kramar!!!

2012-11-16 @ 23:07:01
Postat av: Linda

Hej! Tack för fin blogg! Måste bara berätta en sak.... Min mammas kusin å hennes man kunde inte få barn, hon sparade sina ägg..Sen blev de gravida, födde en lten tjej... Ville sen bli gravida igen, tog av de frysta äggen, blev gravida m tvillingar. Förlorade dessa i 15:e veckan å såg sin chans förlorad att få fler barn. Nu, ungefär ett år efter, väntar de sitt andra barn på naturlig väg! Under sker! När man minst anar det. :)) Kram

Svar: Tack för att delade med dig av din släktings livs erfarenheter och kämpande, du har så rätt under kan ske!! Vi längtar efter att den turen ska inträffa för oss åter igen nu. Vi ger inte upp utan vet om att detta kommer gå bra tillslut!! Vi hoppas bara på att det går lite fortare nu än beräknat. Stor kram

2012-11-17 @ 22:40:27
Postat av: Lina

Vilka kämpar ni är!! Tänk att vissa får kämpa så mycket mer än andra! Medans vi andra tar det för självklart att naturen sköter sitt och det bara funkar! Kram och ett stort lycka till!!

2012-11-18 @ 15:41:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux