Sagoslottet i julskrud..

Att ta bilder i mörker är inget som jag är van att göra här hemma. När dom mörka timmarna kryper sig allt närmare och längre brukar jag vanligtvis ställa upp min kamera på hyllan i väntan på ljusare tider!! Men efter att ha tagit några bilder på Ellas nya ljusslinga idag tror jag bestämt att det kommer blir flera sådana fotostunder framöver. För jisses så kul det är att fota i mörkret och det finns så mycket att lära sig!!

 
 
Att ta bilder när det är ljust ute är dock så mycket lättare!! Men det är inte lika lätt att fånga upp den där mysstämningen i en dagsbild. Vi har som ju som sagt var även en hel del vita väggar här hemma och då får man vara extra försiktigt med ljuset så att bilderna inte slår över i blått eller i gult sken. Jag är lite kräsen när det gäller sånt, så nu för tiden har jag alltid en och samma inställning på kameran för att få samma ljus på alla mina interiör bilder (av ren lathet ja vet, men det funkar för mig!!)
 
Foto: Isabella 
 

Någon gång i framtiden ska jag nog allt ta och fräscha upp mina foto/datakunskaper lite, för dom kurserna som jag tog under gymnasietiden är inte så aktuella längre tack vare dagens alla nya tekniker!! Att stå i ett mörkerrum och framkalla egna bilder klarar jag av galant. Men den här Photoshop biten som man måste kunna i dag för att få till dom där toppbilderna bemästrar jag inte lika galant än. Fast det är riktigt kul att testa sig fram måste jag erkänna!! Puss/Isabella


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tycker att du tar så inspirerande bilder av ert underbara hem! Jag har lämnat en bloggaward till dig inne hos mig, och ställt några frågor som jag hoppas du vill svara på:)

http://frokengredelin.blogspot.se/2012/11/elva-fragor-och-elva-svar_19.html

Kram

2012-11-19 @ 19:33:28
Postat av: Johanna Inspiration

Oj,vad härligt och vilken mysig koja. Ha en fin kväll!

2012-11-19 @ 20:03:55
URL: http://johannasinspiration.blogg.se
Postat av: Maria

Vilket mysigt rum din prinsessa har! Tapeten är super fin :-) och kojan vill jag också ha!! :-))

2012-11-19 @ 22:25:41
URL: http://cupcake.blogg.se
Postat av: Susanne

Jag tycker du lyckas galant med dina bilder. Och så fint sagoslottet har blivit med mysbelysning inför vintern. :)
Jag skulle verkligen vilja lära mig att ta bra bilder på mörka rum. Det är svårt men som sagt, man lär sig ju genom att testa sig fram.
Kram!

2012-11-20 @ 11:21:29
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com
Postat av: Kristina

Vet det frågats förr och du svarat, men hittar det inte nu. Varifrån kan man köpa sagoslottet/borgen??

Svar: http://www.smallroom.se/produkter/

2012-11-22 @ 17:30:28
Postat av: Martina

Hej, den där tapeten måste vi bara ha till vår 3-årings rum. Tack för inspirationen och köpinformation. Den syrenlila-rosa mattan passar fint till, varifrån kommer den?

2012-11-24 @ 23:02:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux