Startskottet har redan gått..

God tid att försöka skriva ett snabbt uppdaterings inlägg här inne på bloggen om vad som sker i våra liv just nu. Bloggen sköter sig lite själv i dagsläget då våran tid läggs på lite annat håll och därför är jag extra glad över att vi kan ha lite tävlingar här inne på Rusta upp under tiden som jag är lite mer frånvarande, försöker hålla balansen uppe. Det är jätte kul att se att så många utav er har tagit chansen att vara med i Bigboy utlottningen!! Dom tre kommande veckorna framöver kommer det även att dyka upp lite andra tävlingar för att ljusa upp höstmörkret lite extra för er alla!! Så håll ögonen öppna och har du inte redan tagit chansen att varit med att tävla om en Bigboy kan du göra det HÄR..

 
 

Hur är det då med mig och vad har hänt den sista tiden?? Vardagen och arbetslivet börja rulla på bra trots en hel del nya sjukdomar där emellan som inte har fått mig att känna mig som någon mönster elev på jobbet direkt. Detta gjorde att jag började pressa mig själv lite hårdare framåt igen bara för att lätta lite på mitt samvete och min prestations ångest, det är verkligen svårt att lära sig att tagga ner den biten måste jag medge!! Som tur är har jag haft en bra dialog med min nya chef och han sätter ingen större press på mig än så länge (i mitt tänk kanske även lite för lite emellanåt för jag vill kunna utföra så mycket mer). Han har tagit ner mig på jorden igen när jag börjat fladdra iväg åt fel håll vilket känns som en lättnad och underlättar för mig att hålla balansen uppe. Allt går nu åt rätt håll och det känns jätte skönt, hoppas att det även kan fortsätta så nu!!!

 

För en tid sedan var jag och Martin även på vårat första inskrivnings samtal på ivf kliniken och vi har fram tills nu i fredags bara väntat på at få sätta igång med behandlingen. Tyvärr dök ingen mens upp efter det inskrivningsmötet och inte efter dom nästkommande fem veckorna heller. Där emellan drabbades jag av öroninflammationen och Ella ut av virusinfektion så hela starten blev uppskjuten ytterligare en tid på min begäran, för jag ville ha ork och känna mig helt frisk innan vi började (jag tar inga onödiga risker).

 

Vi passade även på att anordna bloppisen för att sammala ihop lite extra pengar till alla kommande läkarkostnader och med eran hjälp fick vi ihop närmare tiotusen kronor. Nu är alla inrednings paketen i vägskickade, dom har även anlänt hos sina nya ägare. Jag vill nu samtidigt ta tillfället i akt och tacka alla er som budat på paketen och en jätte stor kram vill jag ge till er som tillslut van budgivningen!! Pengarna har redan gått åt till att bekosta alla sprutor, mediciner och läkarbesök som vi har varit på hitintills..

 

Foto: © Isabella och martin.
 

I fredags var vi på ett nybesök på Ivf- Stockholm uppe på St: Görans och efter att man gjorde ett ultraljud på mig konstaterade läkaren att jag inte skulle få någon mens den månaden häller för min kropp hade valt att hoppa över den nu också. Han sa även efter att ha mätt min slemhinna med ultraljud att det var minst fyra veckor kvar tills nästa mens skulle komma!! Jag blev som förstenad och trodde att vi nu inte skulle få påbörja behandlingen först om ytterligare en månad. Men innan jag han tänka den tanken helt klart sa läkaren att du kan ta första sprutan redan i kväll. Så i fredag tog jag min första spruta och i dag har jag avslutat min femte och sista dos i min singelkur!!!

 

Jag har efter jobbet idag även varit iväg för att ta nya blodprover uppe på kliniken och för att kolla att alla värden ligger på rätt nivå, vilket dom gjorde!! (Så nu fortsätter vi att köra på efter schemat.) Från och med i kväll ska jag där av nu ta två sprutor varje kväll fram tills på fredag då det återigen är dags för ett nytt besök på kliniken. Ett ultraljud ska då göras för att man ska kunna bestämma dag för ägg uttagningen och planera in en insättningsdag. Allt har gått så fort och vi är verkligen supernöjda med det trevliga bemötandet på S:t Görans. Det är verkligen en spännande tid som nu råder för oss!! Vi försöker att njuta utav nuet så mycket det bara går och jag försöker även att ta det så lugnt som möjligt efter jobbet. Jag tror att allt blir bättre då till slut!!!

Puss//Isabella

 
 

Kommentarer
Postat av: moi

Åh jag ska hålla allt jag kan för dig, för er och för äggen och spermierna och befruktningen och allt! Det är en sån jäkla resa och så onödigt spännande!

2012-11-07 @ 00:03:33
URL: http://jagstryperkatten.blogspot.com
Postat av: Nadia

Ett STORT lycka till!!!!

2012-11-07 @ 06:26:38
Postat av: Maria

Stort lycka till!!!:-)) hoppas allt går vägen nu!

2012-11-07 @ 07:35:09
URL: http://cupcake.blogg.se
Postat av: Tina

Tänker massor på er gumman! Det här kommer gå bra! Det känner jag på mig! Massor av LYCKA TILL! <3

2012-11-07 @ 07:53:02
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Postat av: Eva

Lycka till och kämpa på!

2012-11-07 @ 09:16:34
Postat av: Emma

Håller tummar och tår för eran skull. Stort lycka till gumman! Kram/Emma

2012-11-07 @ 09:44:54
URL: http://scapa.blogg.se
Postat av: Ellinor

Jag håller tummarna för att det fungerar på första försöket!

2012-11-07 @ 10:18:03
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
Postat av: Vardagstugg

Önskar er alla lycka! Håller tummarna hårt =)

Annelie

2012-11-07 @ 10:39:07
URL: http://www.vardagstugg.com
Postat av: Jenny [delarilivet]

Jag hoppas verkligen att allt går bra för er! Ett stort lycka till!

2012-11-07 @ 11:14:15
URL: http://www.delarilivet.wordpress.com
Postat av: alexandra

Håller också tummarna för,kramar i massor!!!

2012-11-07 @ 12:46:29
URL: http://www.alexoslillavrld.blogspot.com
Postat av: Emelie

Jag håller tummar och tår för er! All lycka till er!

2012-11-07 @ 18:28:38
Postat av: Lidingömamman

Vad kul att höra att ni har kommit igång. Jag håller verkligen tummarna för att allt kommer att gå bra men det tar sin tid och det är ingen idé att stressa. Personalen på S:t Göran tycker jag är toppen. Jag har efter flera försök lyckats "få" två härliga barn via ivf kliniken hos dem.

/Lidingömamman

2012-11-07 @ 21:40:29
URL: http://lidingomamman.blogg.se
Postat av: PYSSELITEN

önskar er med ett lYCKA TILL :) jag ska ju själv bli farmor nu ;) kRAM
PS VAD fint det blev i rummet du kan det mesta du med att få det se mysigt ut .

2012-11-08 @ 10:14:15
Postat av: Sofia - mamma till Amanda och Olivia

Jag håller alla tummar och tår för att det går bra för er! Barn är mirakel! Kram!

2012-11-08 @ 19:29:42
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: izy

En stor kram...vet hur det kanns..men snart ar ni 4!!

2012-11-08 @ 21:03:33
Postat av: Anna

Nostalgi för mig att kolla på bilderna. Puregon tog vi oxå vid ett par försök! Önskar dig stort lycka till! Övertygad om att det kommer funka för er. För oss tog det 4 gånger innan vi fick jackpot men den somo väntar på nått gått!!! Håller tummarna!!!

2012-11-08 @ 22:09:29
URL: http://spattanjansson.blogg.se
Postat av: Emmy

Då kanske vi kommer springa på varandra där då ;) Går också på IVF-kliniken och har precis avslutat min andra omgång med sprutor (dock en annan variant än du) Vi gör bara hormonstimulering och inte en "riktig" IVF. Hoppas vi klarar oss utan.

Håller tummarna för oss båda!

KRAM

2012-11-10 @ 20:53:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux