Tuff dag idag ivf karusellen avbruten..

Vi besökte kliniken återigen idag för att kolla värdena och med ultraljudets hjälp även se om fler ägg nu hade mognat (efter den ökade hormondosen som jag fick i fredags). Tyvärr hade det inte skett och vi fick även höra att dom måste avbryta behandlingen!! Läkarna har varit jätte, jätte, jätte försiktiga med hormon stimuleringen då risken för att jag ska bli alvarligt sjuk och bli överstimulerad är för stor med behandlingen då mina äggstockar redan har så många ägg. Eftersom att jag nu tar mediciner (sprutor) för att stimulera äggstockarna till att producera fler ägg samtidigt, kan det hända att äggstockarna reagerar för kraftigt och man blir då väldigt sjuk!!

 

 
Man kan hålla koll och kontrollera detta med ultraljudsundersökningar som nu idag där man då antingen ser för många mogna äggblåsor eller att äggstockarna har blivit avsevärt mycket större och det kan då börjar utsöndra vätska i bukhålan. Detta kallas så fint för överstimulerin!! Det samlas då även vätska i bukhålan, vilket kan leda till svullen buk, buksmärtor, illamående, kräkningar, kraftig viktökning (1kg/dag) andnöd och minskad urinproduktion. I allvarliga fall kan blodet förtjockas, vilket leder till problem med blodomloppet. Om det visar sig att äggstockarna reagerar för kraftigt vid ultraljudsundersökningen, tar man inga risker utan avbryter behandlingen direkt.
 

I vårat fall har dom varit så försiktiga med dosen och i stället tagit det säkra framför det oskära för att motverka att jag ska bli så sjuk!! Nu så här i efterhand blev resultatet att dom till och med har varit lite för försiktiga i stället!! För under denna behandlingen såg man i dag på ultraljudet att jag fortfarande bara hade 2-3 mogna ägg!! Det var två ägg som var stora och fina, ett som var lite mindre.

Detta betyder kort och gott att det är alldeles för få ägg för att kunna genomföra en ivf och därför avbröt man nu behandlingen i det syftet i stället. Så nu har vi tagit alla dessa sprutor i onödan och jag känner mig inte på topp kan jag meddela!!!!! För här hemma sitter jag nu finnig i ansiktet, med en svullen kropp och ett pissigt humör tack vare all hormoner som sprutats in i magen varje kväll till ingen nytta. Den känslan suger och jag tänker tillåta mig själv att vara lite bitter i dag...

 

 

Nästa behandling påbörjas först om två månad tidigast. Dock så tyckte våran läkare att vi inte skulle låta denna behandling och dessa två ägg att nu gå helt till spillo!! Så hon föreslog att vi gick hem nu och tänkte igenom detta nya förslag som hon föreslog fram tills på onsdag, då vi ska tillbaka till kliniken igen för ytterligare ett ultraljud.

 

Lärkaren föreslog nämligen att vi skulle utnyttja chansen nu genom att på onsdag sätta igång min kropp med ytterligare en spruta så att jag får ägglossning (på dessa två ägg som redan mognat). Hon tyckte att jag och Martin skulle försöka på egenhand och sexa till det utanför laboratoriet helt enkelt!! ;)

 

Men vi måste även förstå riskerna som det medför att försöka hemma.. För chansen är att vi då även lyckas befrukta båda äggen då dom kommer släppa samtidigt. Så risken för en tvillinggraviditet är stor om vi nu skulle lyckas!! Skulle vi inte vilja ta den chansen så fick vi rådet att avakta och i stället vänta in nästa mens och sedan starta om med sprutorna. Vi har redan bestämt oss för hur vi ska göra så nu får vi se hur det går tids nog..

Puss/Isabella


Kommentarer
Postat av: ullie

ja men söta du va jobbigt . ja men sexa till det såklart . när ja gjorde kunde man ofta få tvilling barnja men ... hellre än inget alls .

Ja du det e piss oxå att man jämt måste vänta tills nästa period det är ju just DET som drar ut på det o blir så jobbigt

puss fina håller tummarna att allt går bra

2012-11-12 @ 21:35:00
URL: http://weberskold.blogg.se
Postat av: Emelie

Så jobbigt och tråkigt för er. Jag har tvillingar på 3,5 år och det är fantastiskt roligt och häftigt. Håller timmarna för er vilket beslut ni än tar.

2012-11-12 @ 23:17:15
Postat av: Caroline - 4living

Åhhh, vad kul att läsa din blogg igen Isabella :) Jag har varit helt borta från min i några månader och knappt läst någon annans heller under den tiden.
Men nu är jag tillbaka till verkligheten igen efter trasslet jag hade med ryggen förra året.
Vet inte om du minns... men vi har ju twins, 3 år har dom hunnit att bli. Jag säger som Emelie här ovan, det är fantastiskt roligt med tvillingar... såklart tufft också, men det häftiga överväger.
Hoppas att äggen vill som ni om ni väljer att mysa i helgen :)
Ha det bäst! Kramen C.

2012-11-12 @ 23:25:40
URL: http://fourliving.blogspot.com
Postat av: Fröken Gredelin

Men vad tråkigt att det blev så!:-( Vad mycket ni måste utstå för att få ert efterlängtade barn! Jag håller alla mina tummar för att det ska gå bra och att det kommer att vara värt det om ett tag när ni förhoppningsvis får det ni längtar efter! Många styrkekramar från västkusten!

2012-11-13 @ 00:17:28
URL: http://frokengredelin.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Hej
IVF-cirkusen känns som ett ekorrhjul som, när man är mitt uppe i det, aldrig verkar ta slut. IVF-behandlingarna slutar ju trots allt ofta i en liten knoddas så det är ju bra statistik och så väl värt det. Har själv nu en liten 8-månaders tjej som är resultatet efter 3 tunga behandlingar. Mitt bästa råd: Ta hand om dig, se till att omgivningen tar hand om dig. Många roligheter är ett måste. Roligheter ordnade av andra för dig.

Liten fråga: varför valde ni Cevita? Vad kostar det hos dem? Vi sitter just nu och önskar oss en 2a så därmed verkar vi oxå hoppa in i cirkusmanegen igen.

Lycka till
H

2012-11-13 @ 08:50:03
Postat av: Sara

Hej.
Jag är också tvillingmamma, mina flickor är 10 år. Även om det är jobbigt i början blir det såå mycket lättare när de blivit lite större, det är min erfarenhet. Vilket beslut ni än tar blir det säkert det bästa för er (och jag önskar er all lycka!!). Ville bara pusha lite för tvillingar :-)

2012-11-13 @ 23:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux