Real life

Hej alla fina!! Nu har snart tre månader gått utan ett livstecken ifrån mig och det har dessvärre oroat många av er underbara vänner och läsare!! Förlåt mig för det!!! Det var inte min avsikt att ta en sådan här lång paus ifrån inläggsskrivandet här inne på Rusta upp ifrån förstabörjan. Men efter att den senaste hjärtutredningen blev avslutad i juli månad rullade helt enkelt tiden på sin egen lilla takt och jag kom även under den tiden till insikt med att jag behövde ha en längre paus ifrån skivandet denna gången än tidigare. Jag älskar att skriva här inne och diskutera mina inre tankar, idéer med er och det kommer jag fortsätta att göra även framöver här på inne på bloggen! I bland behöver man bara få stänga av datorn och låta den vara avstängd för att hitta rätt balans..

PAUSEN!!!

Anledningen till pausen nu var att jag behövde summera allt och låta det som hänt mig under det senaste året få sjukna in ordentligt. Även ge mig själv en möjlighet till att bryta gamla mönster!! Hinna ta till vara på nuet och njuta av min kompletta familj igen och ägnat all vaken tid åt varandra, inte bara leva livet som en Avtar sittandes framför datorn långt in på småtimmarna. Som ni vet om sedan innan har min kropp även protesterat väldigt starkt på alla händelser som sköljt över mig under dom sista månaderna både positiva som negativa.

Jag har avverkat läkarbesök efter läkarbesök utan några större klarhet på varför jag mår som jag gör. Detta satte mig i en stark förnekelse situation och jag har inte riktigt kunnat acceptera det faktum att det är min kropp som styr mig nu och inte min vilja längre. Jag har ju alltid varit en sådan tjej som är driven till max och får riktiga adrenalin kickar av att få arbeta. Att få prestera, hjälpa andra och få tänka till lite extra är det som hålligt mig vid liv när det har varit tuffa tider och speciellt när självförtroendet har sviktat.

 

Med åren utvecklade jag den där positiva egenskapen som att ha en sådan “strak drivkraft” till nåt negativt mer en positivt. I stället för att få mer energi ut av det brände jag successivt bort min självkontroll, då jag tillslut gjorde strävan efter dom där kickarna till min livsstil och utbränheten vart ett faktum. Jag ville tillslut vara så bra jag bara kunde hela tiden, inte bara på jobbet utan i hemmet, på bloggen, som mamma och vän etc. Att kunna ha tjugo bollar i luften samtidigt var tillslut det som jag vande mig vid att ha och behövde ha för att känna mig nöjd. Men när det inte längre gick att hålla den nivån kunde jag inte blunda för mig själv längre och jag behövde en paus till att lära mig leva på nytt och göra rätt..

 

 

ATT LEVA PÅ RÄTT SÄTT!!!

Vi har med hjälp som familj lyckats få varden att flyta på igen efter att Martin sålde lägenheten och tillsammans tog vi små steg tillbaka i rätt rikting. Vi har lyckats skapa det där livet som vi vill leva nu på riktigt!!! Jag har nog aldrig varit så kär som jag är just nu och aldrig känt mig så uppskattad och så viktig för någon som jag faktisk är. Mitt hjärta mår toppen bra på alla sätt och det kunde även läkarna konstatera då dom inte hittade nåt fel alls på senaste kontrollen häller. Martin är den som har varit där för mig under varje litet steg och han är den största anledningen till att jag i dag har krafter igen till att skriva här inne på bloggen igen. Utan honom hade jag inte varit ens halvägs tillbaka än i min rehabilitering. Han har varit förstående, haft ett enormt tålamod och dragit dom tyngsta lassen här hemma under sommaren nu för att hjälpa mig att läka kroppsligt. Ella har haft ett 13 veckor långt sommarlov och vi har tagit dagarna så som dom har kommit, viket har varit magiskt för oss som familj!!!

 

Det har samtidigt varit jätte tufft för mig att lära mig att varva ner. Den här gången har jag inte haft något fysiskt val att kämpa emot, för min kropp har varit helt slutkörd. För mig har det i stället varit en fruktansvärd tuff kamp rent mentalt att inse att jag måste börja leva rätt, sluta pressa mig själv för att kunna bli frisk igen och få den där energin tillbaka. Men tillsammans med Martin har jag under sommaren hittat min uppladdnings förmågan igen och kanske till och med börjat hittat det rätta sättet för mig att leva på (det tog bara 28år.) Jag har även levt efter ett så kallat poängsystem från 1-5 som jag själv skapade för att hålla koll på mitt energi förråd och hjälpa den kroppsliga återhämtning på traven. Jag förvånas fortfarande över att någonting som ska vara så självklart i ens liv som att bara kunna koppla av, ska vara min största utmaning hitintills. Jag börjar dock lära mig det nu och jag känner mig stolt över mig själv nu på rätt sätt!!!


 

Jag har inte återfått styrkan fullt ut riktigt än, men nu fungera vardagen här hemma nästintill klanderfritt. Jag har svårt för att koncentrera mig fortfarande, minnet är inte det bästa och jag kan vara väldigt frånvarande stundtals, framför allt vimsig. Bara detta inlägg som jag nu skriver har tagit mig några dagar att finslipa på (normaltsätt brukar jag kunna skriva långa noveller på under en timme.) Den biten säger nog allt om hur min hjärna fungerar just nu. Det som känns jätte stort för mig fysiskt är att jag inte har svimmat av alls på över två månader nu och sover inte lika extremt mycket heller. Fjorton till sexton timmar per natt har minskat till runt tio timmar nu. Jag är gladare, piggare och börjar bli en mycket bättre version av mig själv!!!

 

Det är även lite andra saker som gör mig lite frånvarande just nu här inne på bloggen. Men mer om det kommer jag berätta om först i oktober efter att vi  ha besökt kliniken och är lite mer medveta om vad som komma skall för oss med alla behandlingar. Vi är väldigt spända och hoppfulla kan jag i alla fall berätta, vi har under den senare tiden fått tänkt igenom dessa beslut väldigt noga och tagit ställning till om det är rätt tidpunkt för oss att påbörja detta nu. Vi har tillsammans känt efter ordentligt, bollat varje tänkbart senare emellan oss och kommit fram till att vi är redo för att ta det första steget ut nu för att ta emot hjälpen. Så nu väntar vi bara på att få ett datum att blicka framåt på!!! Kanske kommer våran sista pusselbit i vårat efterlängtade livspussel att falla på plats inom några månader. Nu återstår det bara att hoppas och inte glömma bort nuet under resans gång!! Detta var väll lite av den hälsomässiga uppdateringen som jag hade att komma med i dag och jag ville mestadels bara titta in här igen och visa att jag faktiskt lever.  Puss//Isabella


Kommentarer
Postat av: Theres

Det glädjer mig att höra att du är tillbaka på rätt väg igen. Tack för att du skriver så ärligt och öppet. Det hjälper nog både dig själv och även andra. Jag är stolt över att ha dig som vän även fast det bara är genom våra datorskärmar.
Kramar Theres

2012-09-19 @ 14:54:48
URL: http://104kvm.wordpress.com
Postat av: Victoria - Elvira Spekulerar

Kul att se dig igen! Det är bra att du tagit den tiden för återhämtning, vilken tuff resa du har haft. Skönt med insikt om att ta det lugnare och få alla bitar att falla på plats igen.

Kram Victoria

2012-09-19 @ 14:57:15
URL: http://www.elviraspekulerar.se
Postat av: Tippbritta

Kikade in precis idag för att se om du skrivit något också hade du det, äntligen!
Ser fram emot att följa dig igen framöver och dina visdomsord är något jag själv behöver ta med mig...känner igen mig allt för väl, även om jag fortfarande hanterar det mesta av allt jag vill göra. Men känslan av att inte räcka till när man ständigt vill göra allt bäst och mest kommer oftare och oftare...

Sköt om dig!

Kram Ida

2012-09-19 @ 15:02:10
URL: http://tippbritta.blogspot.se
Postat av: Maria

Åh, välkommen tillbaka! :D Har saknat dig!

2012-09-19 @ 15:07:00
URL: http://www.beneath.blogg.se
Postat av: SasSa

KRAM! Så mycket klokt och så inspirerande. Tack för du delar med dig. Tokkraschade för en tid sen och vägen tillbaka är både lång och lärorik. Som att lära sig andas igen. Take care! Kram!

2012-09-19 @ 17:21:08
URL: http://sawila.blogspot.com
Postat av: Anna

Hej finaste!!

Det gjorde du rätt i. <3
Gissa om jag saknat dig!!! Jag blev så glad när jag såg din uppdatering och samtidigt ledsen när jag läste hur slutkörd du är/har varit. Jag hoppas att du fortsätter att få en massa ny energi!!!
Vi finns alltid kvar här du ska alltid tänka på dig först. Jag är så nyfiken på vad ni ska göra nu i höst och jag har allt mina aninga. Jag vill önska er ett stort Lycka till!!!
Kramar

2012-09-19 @ 17:43:32
Postat av: Nin

Elsker bildene dine....Du har hur bra som helst blogg! Klem fra Norge!

2012-09-19 @ 18:09:50
URL: http://www.sortoghvitt.blogspot.com
Postat av: Louise

Ohh så skönt att få se ett inlägg från dig. Jag har varit väldigt orolig trots att jag inte skrivit så mycket. Du är otroligt stark...låt det ta sin tid. Stressa inte tänk enbart på ditt bästa. Fortsatt krya på dig gumman styrkekramar

2012-09-19 @ 18:44:01
URL: http://www.stylinghouse.blogg.se
Postat av: linda

Äntligen va min första tanke när jag såg att du skrivit :)! Och det va väldigt skönt och läsa att allt va bra med dig.
Välkommen tillbaka!

2012-09-19 @ 18:57:45
URL: http://www.lalinda84.blogg.se
Postat av: Fröken Gredelin

Du har varit saknad!:)

Härligt att läsa att du är tillbaka, och ännu bättre att se att du verkar ha fått ordentligt med tid och ork att börja ta dig tillbaka till det liv som du vill leva!

Jag tycker att det är fantastiskt starkt av dig att inse att du behöver förändra dina vanor och att du också faktiskt tar tag i det!

Själv har jag plötsligt börjat få någon slags "black outs" där jag ringer samma tel.samtal två ggr för att jag inte minns att jag gjort det, besökte t.ex banken förra veckan i ett ärende och då har jag tydligen redan varit där i samma ärende utan att minnas. Det har gjort mig riktigt rädd, jag är 32 år och plötsligt minns jag inte vissa saker?! Så jag tycker att du är en förebild som ser över ditt liv både för dig själv och för din familjs skull! Stor kram!

2012-09-19 @ 20:38:13
URL: http://frokengredelin.blogspot.com/
Postat av: maria

Välkommen tillbaka :)
Det är skönt att ha dig tillbaka. man har varit orolig när du inte skrivit på länge....

2012-09-19 @ 21:08:05
Postat av: Sofia

Härligt att du är tillbaka på banan!
Var rädd om dig!

2012-09-19 @ 22:49:00
URL: http://sofiasfixide.blogspot.com
Postat av: emalee

Kikar in här dagligen och oj så glad jag blev när jag såg att det kommit en uppdatering.
Vad skönt att höra att du är påväg tillbaka igen.
Det jag fått lära mig är att det tar lång tid att bli utbränd, men ännu längre tid att bli frisk. Så ha inte för bråttom tillbaka till jobbet. Det är ingen som tackar dig för det.
Om du däremot känner att du VILL jobba för din EGEN SKULL tycker jag absolut att du ska göra det.

Skickar en bamsekram till dig och din söta lilla familj. Håller tummarna för er i oktober ;-)

2012-09-19 @ 23:50:35
URL: http://emalee-syr.blogspot.com
Postat av: jecca

Välkommen tillbaka säger jag oxå som saknat din inspirerande och fina blogg. Skönt att höra att du är på bättringsvägen, men ta det lugnt och ta det i din takt.

2012-09-20 @ 12:53:11
Postat av: Yenny

Helt rätt att ta en paus från bloggandet, du ska göra det du mår bra av och fokusera på det. Skriv när du känner att du orkar och vill :) Skönt att det går åt rätt håll, hoppas besöket på kliniken går bra!!! Ser fram emot kommande uppdateringar!! Kram

2012-09-20 @ 15:47:59
Postat av: Jossan B

Vad skönt att du mår bra!!!! och att du är tillbaka på bloggen igen! Har både varit orolig och saknat dig (fast jag inte känner dig... ) Fortsätt nu att må gott tillsammans med din familj! Jag önskar Dig all Lycka!!
Kram, Jossan

2012-09-20 @ 19:56:52
Postat av: Sofia

Hej och välkommen tillbaka! Jag tycker spontant och halvdant låter jättehärligt och lagomt, liksom. Härligt att du börjar hitta balansen i ditt liv!

2012-09-20 @ 20:14:59
Postat av: Emelie

Åhh så härligt att få ett livstecken från dig och underbart att det är så positivt! Jag har verkligen saknat dina inlägg och för mig är det inte viktigt att inläggen är genomarbetade eller fina bilder, bara du skriver!
Kram

2012-09-20 @ 20:16:34
URL: http://emeliesamjolie.blogg.se
Postat av: Afrouz

Välkommen tillbaka! Du har vart saknad :)
kram

2012-09-20 @ 21:16:13
Postat av: Micke

Vilken härlig överraskning man fick idag, Rusta Upp is back och du verkar sprudla. Förstår förstås inte hur jobbigt du har haft det men kan bara föreställa mig.Hursomhelst så har du kämpat dig tillbaka den största biten av uppförsbacken, att ta sig ända upp gör du genom att kämpa och leva precis så som du gör nu. Det är härligt att ha dig tillbaka, jag har EN blogg som överhuvudtaget legat och även nu ligger som favorit på Top sites på min MAC......det är din :) Kram Micke

2012-09-20 @ 21:30:18
Postat av: Sara

Du är en fantastisk människa och det har varit så roligt att följa din blogg med bla alla unika idéer. Jag önskar dig allt gott och hoppas att du lyssnar på kroppens varnings signaler. Kram Sara

2012-09-21 @ 00:49:15
Postat av: Linda Fransèn

Välkommen till baka du har varit saknad!!!
Kram

2012-09-21 @ 10:36:33
Postat av: Vardagstugg

välkommen tillbaka =)

Trevlig helg!

Annelie

2012-09-21 @ 13:35:38
URL: http://www.vardagstugg.com
Postat av: Lotta Larsson

Vad härligt att du är tillbaka :) Du är saknad av mig och många andra. Du har verkligen gjort något bra tiden du har varit borta, att ta hand om sig själv är något som hos många kommer på sista plats (även för mig). Jag får en förhoppning av att läsa dina ord att kanske tom jag kan lära mig att lyssna på vad min kropp försöker säga mig. Glad jag blir att du mår bättre :) Kram & fortsätt ta hand om dig.

2012-09-21 @ 15:31:26
Postat av: Linda

Vad kul att du är tillbaks! Jag har undrat så vad som
Hänt med dig. Bra att du lyssnar på din kropp och snart hoppas jag du mår bättre. Ta hand om dig, min inspirationskälla! :-)

2012-09-22 @ 07:06:36
Postat av: Carola

Härligt att du är tillbaka, sköt om dig och framför allt var rädd om dig!

2012-09-23 @ 18:01:44
URL: http://mittgronalillarum.blogspot.com
Postat av: Linda

Härligt att du är tillbaka! Hoppas att du tar hand om dig ordentligt. :)

Kram

2012-09-23 @ 18:41:01
URL: http://www.colorfullife.se
Postat av: Cecilia

Hej! Blev så glad när jag gick in på din blogg idag och upptäckte att du äntligen är tillbaka. Har verkligen undrat och varit orolig hur det var med dig. Skönt att du har en sådan fin, stöttande familj! Blev jättespänd på vad det är för något ni ska hitta på i oktober. Låter som ett stort steg! Stort lycka till med det! Kram från mig!

2012-09-25 @ 11:51:40
Postat av: Elin

Hej! Jag är så glad att du är tillbaka! Jag hoppas du fortsätter gå åt rätt håll och använder ditt poängsystem. Det tror jag alla skulle må bra av egentligen. Lycka till med allt i framtiden, hoppas vi får se ett inlägg här och där under tiden :)

Kram

2012-09-28 @ 08:15:01
Postat av: Anna Lindholm

Ta hand om dig!

2012-10-02 @ 10:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux