Måleriprojektet del 1 - Bort med tapeten & en blålinje..

I dag kommer en uppdatering ifrån renoveringen i det lilla rummet!! När planeringen och grundarbetet drog igång funderade vi först på att måla direkt över regnbågstapeten. Men efter att Martin började riva lite i tapetkanterna så valde han att avlägsna hela tapeten i stället, för det gick så smidigt att riva ner den tack vare papperstjockleken och kvalliten. Lika smidigt som det var att sätta upp den för några år sedan ja lika smidigt var det att riva ner den nu. På sina små ställen satt det desto bättre men med hjälp av lite penslade med tapetborttagningsmedel så föll även dom kvarvarande resterna av helt smärtfritt...
 
 
Väggen blev nu helt vit och slät igen redo att målas på. Men innan Martins måleriarbetet drog igång tvättade han av hela väggen med lite diskmedel och vatten för att vara på den säkra sidan att den nya färgen skulle fästa ordentligt. Golvet täcktes sedan in med Ellas gamla ritpapper för vi hade ingen täckpapp hemma så då får man ta det som finns nära till hands i stället. Därefter började Martin maskera runt taket och väggarna. Medans han stod där med sina blåa linjer kors och tvärs över rummet slog det mig att jag även ville få insidan av borgen målad i samma nyans som väggarna. Så det blev till att krypa in där inne och maskera varje litet hörn. Ett val som jag verkligen är nöjd med att vi tog speciellt så här i efterhand.
 
Foto: Isabella
 

När alla väggar och små vrår var färdigmaskerade åkte den vita färgen fram. Vi hade köpt en blå maskeringstejp som man skulle slippa försegla innan då den skulle hålla tätt ändå. Vi vågade dock inte chansa så målade även på ett lager med vit färg längst med kanterna och taket. Martin drog sedan igång med sparmålningen av den nya fina blåa kulören ifrån Ladys färgkarta vid namn sjöglimt. När sparmålningen var gjord började han sedan rolla ut färgen på den resterande väggen och inom loppet av en timme var väggen färdigmålad och torr. Puss//Isabella


Kommentarer
Postat av: shadaim12.wordpress.com/

Snyggt det blir =)

2013-04-09 @ 10:59:38
URL: http://shadaim12.wordpress.com
Postat av: Frida

Ni verkar ju ha goda kunskaper om tapetsering! Vad gör jag med vår hemska strukturtapet som ska ned? Det går inte! Rummet är så stort och det känns dyrt med renoveringstapet över hela! Kan man slipa ned tapeten? Spackla över den? Hur hade du gjort?

Svar: Hej!!

Det är svårt att ge vägledning utan att ha sett dina väggar real life. Jag själv hade dock valt att bredspackla över väggarna om tapeten redan sitter bra. Om tapeten är dåligt limmad finns det dock inga genvägar att ta utan då måste man riva ner den. Vilket inte är ett så jätte stort jobb med dagens hjälpmedel som finns. Tapetbortagningsmedel är mer effektivt än vad man kan tro!!

Med vänlig hälsning Isa

2013-04-09 @ 13:45:10
URL: http://fridasofias.blogspot.com
Postat av: m

tog ni bort den Finaste tapeten!?! ;)

Svar: Hej!!
Ja vi gjorde det nu eftersom att det lilla rummet och vi själva behövde få en nystart. Tapeten har skänkt en massa glädje till oss alla tre under årens lopp och jag kommer alltid varmt rekomendera den till andra. Mr perswalls tapeter rockar och lär så göra i evigheter framöver. Men i bland behöver man göra en livs förändring och då kan det betyda att även väggarna ryker med.

Mvh Isa

2013-04-11 @ 00:14:08
Postat av: Anonym

Hej! Jag undrar om ni har något mall eller beskrivning till hur man skapar borgen?
Med vänlig hälsning,
D

2014-09-30 @ 14:37:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux