Köks glädje eller sorg??

Om mindre än tre månader är det premiär för Ikeas nya köksserie Metod ute i butikerna, ett nytt kökssystem som kommer glädja många. Metod ger gränslösa möjligheter att skapa personliga, funktionella och prisvärda kök. Visst är det snyggt!!
 
 

Men sen finns det en baksida med allt också. Metod ersätter det nuvarande kökssystemet Faktum som lanserades för 20 år sedan och dom nya lyckorna kommer inte passa i dom gamla stommarna. Faktumkunder som vi även är här hemma erbjuds 2 års möjlighet att komplettera upp med luckor etc och självklart kvarstår garantin skriver Ikea.

 
Bilder via: Ikea-fans
 

För våran del kommer detta besked inte som en så stor glädje som för dom flesta andra. Då vi för mindre en 3 år sedan totalrenoverade hela köket med Faktum. Så nu kommer vi behöva komplettera upp med extra luckor till den svarta delen i vårat kök. För dom luckorna har redan fått sig en hel del repor efter Ellas vilda biljakter på sprakbilen. Den vita köksdelen kommer vi inte komplettera upp med nya luckor, utan den delen får slitas ut och lär bytas ut helt framöver. Om vi nu fortfarande bor kvar här när det blir dags för det bytet vill säga. Vad tycker du själv om Ikeas nya köks system?? Puss//Isabella

 

Kommentarer
Postat av: Frida

Det ser snyggt ut, men det blir ju som du skriver problem för dem som redan har Faktum. Visste inte om detta och har suttit och ritat med gamla stommar. Tur att vi avvaktade med beställningen!

2013-04-03 @ 12:13:42
URL: http://fridasofias.blogspot.com
Postat av: Världens bästa Maria

Jag reagerade ungefär som du. För ca ett år sedan flyttade vi till bostadsrätt med ett helt OK kök. Jag är supernöjd med planeringen men skulle kanske vilja ändra lite luckor eller inredning. Men på IKEA stod ju bara att Faktum kommer sluta, luckorna heter ju andra namn och inredningen också. Men de kommer alltså inte att sälja luckorna mer än 2 år till? I så fall är det nog bäst att byta ut luckorna snarast... Men vet du om inredningen till de nya skåpen är annorlunda, alltså utdragslådor osv?

2013-04-03 @ 13:54:54
URL: http://mariajohanssons.blogg.se
Postat av: Anna

Det ser fint ut!!

2013-04-04 @ 13:53:35
Postat av: Anna

Metod och faktum Ör inte kompatibla med varandra! Alla gamla luckor kommer således inte fungera på nya stommarna. Nån gång måste ju faktum bytas ut och näran än hade gjort det så hafset ju alltid funnit några kunder som nyligen köpt faktum. Och 2 år är hu en rätt lång tid!!

Svar: Hej!! Tack för ditt svar, den infon viste jag där av min sorg. Vist är det så att förnyelsen skulle komma förr eller senare. Hade dock varit önskvärt att ha kvar båda stommarna och köks möjligheterna. Men det är som det är, bara att gilla läget. Det finns säkert redan andra företag som kommer motanpasssar sina luckor till ikeas fakum serie. Så det kommer nog finnas möjlighet att hitta luckor till fakum trots allt i framtiden också, fast att ikea slutar sälja dom. I min syn är ett kök som är 2 år gamalt ett nytt kök dock. För här hemma byter vi inte kök varannat år direkt. ;) Mvh Isabella

2013-04-05 @ 22:02:49
URL: http://Www.spattanjansson.blogg.se
Postat av: Sara

Man tycker ju att man borde kunna göra så att stommar och luckor passar med varandra. Eller att det finns möjligheter att passa in på de gamla. I alla fall bland de första från det nya köket. Och sedan successivt byta helt. Sedan kan ju det bli svår med. Men borde ju på något vis gått, iaf med några av luckorna. Eller bara sälja dem lite längre än 2 år till.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux