Att behöva vara frisk i sinnet - för att kunna vara sjuk..

I dag ringde min läkare på vårdcentralen och jag passade på att rådfråga henne angående mina sömntabletter som jag fick utskriva förra veckan. Trots att jag har försökt att vara på bra humör och haft några bra dagar med familjen i helgen så mår jag långt ifrån bra rent psykiskt det kan jag inte sticka under stolen. Jag sover inte längre och panikångestattackerna kommer allt oftare. Jag har känt mig deppig i allt för många dagar och för att inte falla ner allt för djupt i träsket bad jag om hjälp i tid den här gången..

 

 

Jag skulle ha börjat med mina nya sömntabletter i torsdags och under samma dag skulle jag ha börja med nya progesteron tabletterna från ivf-kliniken. Men jag valde att inte börja med sömn tabletterna då jag läste i bipacksedeln att dom innehöll progesteron. Jag hajade till när jag läste det!! Eftersom att jag även som sagt var hade fått progesteron tabletter utskrivna av ivf-kliniken nu inför det kommande försöket, så kändes det inte rätt att ta mer mediciner med detta innehåll. För då skulle ju hela behandlingen bli fel om det blev dubbel dos. Men när jag talade med läkaren i dag sa hon att sömntabletterna inte alls skulle innehålla progesteron, hon förstod inte alls min oro eller vad jag pratade om!!?? Min läkare dubbelkollade sina uppgifter och medans hon läste upp vad som stod i hennes papper läste jag upp min fakta ifrån bipacksedeln som jag hade framför mig. Inget stämde överens med varandra och efter att ha pratat med henne i nästan 20 minuter kom vi underfund med felet!!!!

 
 
 

Apoteket hade skiftat etiketter på förpackningen vilket betyder att jag alltså inte alls har fått i mig mina medicin ifrån ivf - kliniken utan i stället har gått och ätit sömntabletter i fem dagar nu efter frukost!!! Intekonstigt att jag har känt mig dåsig, haft svårare en vanligt att koncentrera mig och känt mig ständigt bakfull å frånvarande. Jag blev så klart ännu mera frustrerad nu över min bristande ork tack vare felmedicineringen. Min prestationsångest har nog även nått sin höjd under veckan. Jag har kämpat på som ett svin bokstavligt talat för att orka vara fru, mamma och bara Isabella. Vilket så här i efterhand inte är så konstigt med allt sömnmedel i kroppen och under fel tidpunkt på dygnet!!

 

Till råga på allt så ligger vi där med nu även efter i ivf - planen. Vi måste troligtvis vänta ytterligare några månader till nu då hela behandlingen inte fortlöper inom rätt plan tack vare detta!! Varför jag fick progesteron tabletter nu av kliniken var ju för att få ut den gamla slemhinnan helt efter missfallet och starta en ny menstruation om några veckor. Först efter att den mensen hade kommit då skulle vi få nya tabletter till att stimulera fram en ägglossning. På den ägglossningen skulle vi sedan återinföra ett ut av våra tre frysta embryos. Men nu ser det inte ut att bli något av den planen!!!

 

Tack apoteket för den påskpresenten!!! Hur faaan kan man göra sådana fel med receptbelagd medicin?? Detta hade ju kunnat sluta riktigt illa om det hade varit andra mediciner inblandade.Trots att det nu har gått några timmar sedan vi konstaterade felet kan jag inte släppa min ilska mot apoteket. Det lär inte bli många timmars sömn i natt heller, men i morgon under dagen lär jag ändå vara desto piggare än tidigare. För inte tänker jag ta en sömntablett efter frukosten i alla fall, det är en sak som är säkert!! Hoppas att eran dag har varit bättre en min!!

Puss//Isabella


Kommentarer
Postat av: Therese

Hej! Jag jobbar själv som apotekare på en annan apotekskedja och det där var en tråkig felexpedition (som så klart inte ska ske). Har du varit inne på apoteket och visat dem? De ska i alla fall göra en anmälan om felexpdition.

2013-03-25 @ 20:23:30
Postat av: Emmy

NEEJ vad illa :(

Men ett tips om du inte vill äta "riktiga" sömntabletter. så be om Lergigan. JAg äter dem som sömntabletter (50 mg) och sover bra på dem, de kan man äta även som gravid mot illamående mm.. så ingen fara för evt graviditet..

och ja.. gå tillbaka till apoteket och klaga!!

usch är inte avis på Provera-kuren. mådde riktigt dåligt av dem.. brrr

STOR KRAM

2013-03-25 @ 21:07:10
URL: http://www.livetsomemmy.wordpress.com
Postat av: Linnea

Detta ska anmälas till Apotekets huvudkontor. De ser oerhört allvarligt på sådant här och det ska givetvis inte få hända.

2013-03-25 @ 21:35:41
Postat av: Caroline

Riktigt tråkigt att höra. Och som skrevs tidigare här, detta måste anmälas. Stort lycka till! Hoppas du mår bättre snart.

2013-03-25 @ 21:39:27
Postat av: Karin

MEN HERREGUD!!!
som om du inte har haft nog med skit!!
Usch vad jag tycker synd om dig, detta förtjänade du inte!
Hoppas resten av påsken blir bättre och nu kan du se framemot en piggare påsk ;)

Glad påsk :)

2013-03-25 @ 23:08:23
URL: http://www.mintrollunge.wordpress.com
Postat av: shadaim12.wordpress.com/

Herregud!! Sånt får inte hända ju, hoppas du anmält det. kram

2013-03-25 @ 23:36:00
URL: http://shadaim12.wordpress.com
Postat av: Tidy to be

Men va?! Jag tycker absolut att du ska ta upp detta med apotekschefen! Sånt där får verkligen INTE hända med läkemedel!!!

2013-03-26 @ 09:04:43
URL: http://www.tidytobe.blogg.se
Postat av: Jenny [delarilivet]

Nej men herre gud sånt får ju absolut inte hända! Det var ju verkligen tur att ni kom fram till felet. Jag förstår verkligen din frustration över att ni nu måste vänta ännu längre.
Jag hoppas att du var lite piggare idag i alla fall.
Kram till dig

2013-03-26 @ 11:58:41
URL: http://www.delarilivet.wordpress.com
Postat av: Carro

Men va?? Sånt där får ju verkligen inte hända! Att anmäla det känns som det enda rätta.

2013-03-26 @ 12:23:45
Postat av: Anonym

Hej i dimman.
Anser att du både anmäla till Apotekets huvudkontor, men även prata med apoteks chefen så att de vet att de gjort ett stort fel. De kan ju se på förpackningen vem som skrivit ut tabletterna.
Om de är första gången du får prova på sömnmedecin. Tycker jag det är konstigt att du ska prova Propavan. Många får biverkningar , som restes legs, som kan göra det svårt att somna.
Det finns mediciner som Lergogan och en som jag inte kommer ihåg namnet på men som innehåller samma ämne som hjärnan producerar för sömn som heter Melatonin.

Hoppas du får lite piggare påsk och att allt ordnar sig.

2013-03-26 @ 13:16:34
Postat av: Lina

Jag tycker det var bra att du mailade huvudkontoret. Hoppas att du får ett snabbt svar från dom, sånt kan ju gå riktigt illa.
Har följt eran IVF resa och känner så för er att ni måste skjuta på det ytterligare. Har själv påbörjat vår första ivf denna månaden och bara alla känslor kring det räcker, därför tycker jag så synd om er som får så mycket annat runt om kring som tar energi.
Jag håller alla tummar i världen för att ni en dag kommer att få ett syskon till Ella. Alla tummarna.

2013-03-27 @ 10:37:18
Postat av: Tesan

Jobbar inom apoteksbranschen och du kommer att bli hänvisad att gå tillbaka till det apotek du hämtade ut dina läkemedel. Detta ska anmälas som en felexpedition som någon tidigare också nämnt. Det är beklagligt verkligen, sånt som inte får hända! Men det är viktigt att det anmäls, det finns väldigt reglerade system och rutiner för felexpeditioner, så gå tillbaka snarare än vänta på svar från huvudkontoret.

2013-03-29 @ 10:07:53
URL: http://spekulanttant.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux