Färga in och upp med karamell färg..

Färga ägg med karamellfärg är ett lite enklare sätt att färga in äggen på än det naturliga infärgnings sättet om jag får säga mitt. Då detta experiment i stort sätt sköter sig själv!! Här hemma brukar vi blanda till ett väldigt svagt vattenbad med färg och sedan låta äggen stå och dra åt sig i färgen under natten i kylskåpet. Dagen därpå blir det då automatiskt en stor överraskning för Ella när hon får se vilka nya färger som äggen har fått!!

 

 
Bilder via: emeemespain och ohjoy
 

Färger lära karamellfärg.

Röd färg ger rosa ägg.
Grön färg ger blåa ägg.
Gul färg gula ägg.

 

Gör så här vid färging..

För att helfärga äggen: Tag fram skålar och fyll upp dom med vatten, tillräckligt mycket för att täcka äggen. Tillsätt sedan några droppar karamellfärg i dom vattenfyllda skålarna. Fördela sedan äggen i skålarna och låt dom ligga där i några minuter upp till några timmar beroende på vilken färgstyrka du är ute efter. Vill du skapa mönster kan du innan du lägger ner dom i färgbadet snöra runt några gummiband runt ägget. När du sedan avlägsnar banden efter färgningen  kommer den ytan lämnas vit och orörd.

 

Nyansskiftningar: Vill du dessutom skapa olika nyansskiftningar på äggen i olika färgnivåer!? Då fyller du bara upp skålarna med färgblandningen till den nivån som du vill färga in och låter sedan ägget stå där i en stund för att suga åt sig färgen. För att sedan få en ljusare nyans på randen ovanför så fyller du bara långsamt på med mer och mer vatten allt efter färgningens gång så att färgen tunnas ut. Detta moment kan du upprepa gång på gång tills du är helt nöjd med färgen.

Puss//Isabella


Kommentarer
Postat av: Linda Fransèn

Jätte fina ägg!! Jag tycker också att det är lättare med karamell, det går lite snabbare så. Tur att det finns så många olika alternativ att välja på. Tusen tack för inspirationen Isa!! Kram

2013-03-13 @ 12:10:22
Postat av: fia

undrar ska äggen vara kokta innan de läggs i badet eller efter

Svar: Hej!! Om du ska färga med karmellfärg bör äggen vara kokta innan.
Mvh Isabella

2013-03-24 @ 18:11:19
Postat av: Frida

Så himla fina!! Måste prova detta!

2013-03-29 @ 08:18:25
URL: http://fridasofias.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux