Återkontrollen - Inge nyhet direkt..

Ella väckte mig innan klockan ens hade slagit sju!! Hon hade precis ätit frukost och kom nu upp för att visa hennes fina hårband som pappa hade satt upp. Jag hade dagen innan lagt fram hennes blåa klänning för den vill hon så gärna ha på sig. Nu snurrade hon runt där inne i sovrummet med den och upprepade gång på gång med sin ljusa stämma. "Mamma titta, titta hur stort klänningen kan snurra!!" Nu var det även fler i huset som hörde att jag var vaken och kort där efter kom Ester och Wilma upprusande och hoppade upp i sängen med svansarna viftandes i full fart. Dom ville så klart också säga hej då innan dom skulle följa med Martin till jobbet i några timmar och Ella skulle i väg till dagis. Själv stannade jag kvar i sängen i några timmar innan jag gick upp och gjorde mig i ordning inför dagens läkarbesök.
 
 

Martin hämtade upp mig vid halv två tiden och sedan begav vi oss tillsammans i väg mot kliniken och dagens kontroll.  Väl där inne var det bara att hoppa upp i stolen i gen för ett nytt ultraljud. På det här ultraljudet nu vinklade doktorn bort skärmen ifrån oss och sa sedan."Ja det är så som min kollega misstänkte vid erat förra besök, fostret har slutat att växa det kan jag se tydligt nu i gemförelsevis med graviditetsveckans längd. Det är på väg ut inom kort. Jag ser även att slemhinnan har minskat sedan förra mätningen så det bör vara tomt där inne om en vecka drygt."

 

Detta kom knappast som en chock för oss för detta visste vi ju redan om och var inställda på!! Dock så blev jag nu ännu mer frustrerad utav att behöva bli påmind om att ”allt fortfarande var kvar där inne”. Jag bad om hjälp med att få piller utskrivet nu för jag har redan varit tålmodig nog som väntat en vecka redan sa jag med bestämd ton!! Men något piller fick jag inte den här gången heller. Utan vi skulle fortsätta att avvakta för min kropp kämpade ju på fortfarande, så bara onödigt att ta till sådana prepparat. Martin såg på mig att jag var nära till tårar nu och han tog ett hårt tag i min hand. Jag fick kort där efter hoppa ner ifrån stolen och gick in på toaletten för att klä på mig igen.        

              

När jag kom ut där ifrån satt Martin och frågade ut läkaren om det som skett nu, om missfalls riskerna och vad man kan göra åt detta?? Läkaren satte sig nu ner och svarade på alla frågor så gott det gick. I Martins öron var detta inget som han inte hade hört förut den här gången heller. Men eftersom att hela Ivf - karusellen är så pass ny för oss ville han höra hur oddsen såg ut framöver med denna teknik. Läkaren förklarade att detta var beklagligt som skett oss men att sånt händer dom allra flesta som försöker få barn någon gång i livet och oftast är paren då omedvetna om missfallet. Detta var inte heller något ny info direkt och ibland undrar jag om alla läkare är skolade på samma kurs med samma standardrepliker till svar, för ärligt talat det är skrattretande att höra detta gång på gång. Man börjar ju undra om forskningen verkligen går framåt i sådana här frågor eller om det bara trycks på paus och sedan hoppa vidare till nästa ruta. För varför finns det inga svar??

 

Läkaren sa sedan med lätt stämma att vi kan påbörja nästa behandling redan om några veckor om vi ville?? Om allt nu kommer ut så som det ska under veckan så kan vi börja planera in för ett kommande införande redan några veckor efter nästa besök. Innan vi gick ut ur rummet fick vi en ny tid för en återkontroll om drygt en vecka, för att se så att allt var ute då. Sen fanns det inte mycket mer att säga så vi tackade för oss och gick hem. Väl hemma igen pratade vi i vanlig ordning igenom det som vi fått höra. Men den här gången svor vi även en hel del för nog fasiken är vi bittra över våran jäkla otur vid det här laget. Efter att vi suttit och babblat av oss i några timmar som två sura pensionärer var allt utagerat för den här gången. Vi ryckte oss i kragen och for i väg för att hämta hem Ella.

 
 
Väl framme vid dagis kom nu Ella ut med en jätte kasse fullproppad med årets alla målningar och bilder som hon hade gjort. Några utav bilderna ska vi fortsätta att pyssla med här hemma framöver och då ska vi tillverka små påskkort, vilket ska blir super mysigt!!  Senare på dagen kom även sötaste Lova över för att busa med Ella en stund och för att spana in alla hennes målningar. Brudarna hann efter det med att måla ännu fler fina bilder, dansa loss i vardagsrummet och prova alla maskeradklänningar minst tre ggr var innan det var tid för Lova att gå hem och sova för natten å Ella lika så. Efter att våran lilla rubin hade somnat kastade jag och Martin oss ner i soffan, bara slö tittade en stund på dumburken innan även vi också kastade in handuken för kvällen.. Puss//Isabella

Kommentarer
Postat av: joanna-livet med asperger

så fin hon är i klänningen:)

Svar: Tack för gulliga ord. Det har du så rätt i!!! <3

2013-03-04 @ 20:08:13
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: Tidy to be

Jag vet inte vad jag ska skriva... Hoppas verkligen att ni får bli gravida, men om man "får" säga så, och ta det på rätt sätt - så OM det nu var menat att det skulle hända var det väl bra att det hände nu och inte i typ vecka 30+?

O sedan en fråga, som inte alls känns ut relevant, men jag måste verkligen få fråga - VAR köper man ett sådant sött hundhus? Vill ha en till min hund!

Svar: Tack!! Ingen fara så tänker vi också när det kommer till den biten men man börjar verkligen undra om det ska behöva bli så 17ggr, någon typ av hjälp borde det ändå finnas nu..
Kul att du gillade mina små tjejers rosa ägg. Klart du ska köpa ett nu lagom till påsk och allt!! ;) Här hittar du mer köp info: http://rustaupp.blogg.se/2012/april/utkast-april-12-2012.html

2013-03-04 @ 20:18:05
URL: http://www.tidytobe.blogg.se
Postat av: Linda W

Var är informationen anpassad till individen kan man ju fråga sig?!

2013-03-05 @ 08:51:24
URL: http://blogg.volatile.se
Postat av: camilla s

Vilka sötnosar!!! Kramar

2013-03-05 @ 17:29:40
Postat av: ullie

du är så stark hjärtat du kommer att klara detta det vet ja
Ni är så starka tillsammas oxå vilket jag ser underlättar mycket. Tror nog me på att försöka så snabbt som mäjligt

Svar: Tack finaste!! Du är så go. Puss

2013-03-06 @ 19:19:12
URL: http://weberskold.blogg.se
Postat av: Thea L

Jag vill bara skicka över en stor kram till er!! tack för en underbar blogg och att du delar med dig av eran resa. Stort lycka till i era framtida försök!! Jag håller både tummar och tår. Kramar

Svar: Tusen tack!! Trevlig helg. Kram

2013-03-07 @ 18:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux