Maskeradkalas på en söndag bara för att vi kan..

Idag har det varit en riktigt bra dag utan krämpor så vi har haft maskeradparty inne i Edwins rum. Ella ville så gärna inviga sin nya super mjuka onesies med leopard prickar på ifrån BibbanBull som hon fick av oss i julklapp och sminka sig som en tiger. Men då jag inte var allt för glad på iden att kleta in hennes ansikte med smink så letade jag i stället upp några av våra kvarvarande kalasmasker ifrån Ejvor. Maskerna har överlevt fyra kalas redan men är fortfarande lika fina!!

 
 

Ella ville kort därefter hänga upp lite pappersvimplar i taket inför hennes födelsedag. Så vi slog två flugor i en smäll och gjorde det också. Edwin ville dock bara bita på allt som kom tillräckligt nära honom så det tog dock lite tid att få upp vimplarna. Men det gjorde ingenting!! För han var så otroligt charmig och söt idag när han låg där inne i lekborgen på mage i klädd sin zebra onesie och beskådade Ellas akrobatiska balansövningar uppe på spjälsängens smala ribbor.
 

Foto: Isabella
 
Efter att vi busat på där inne i nästan två timmar utan avbrott dukade vi upp med lite mellis på en pläd på golvet. Detta skulle jag dock inte ha gjort för innan jag han blinka hade Ester & Wilma övertagit pläden och mumsade nu friskt i sig skinkan ifrån smörgåsarna. Ella började sedan att galltjuta när hon inte fick något pålägg på sin smörgås och kort där efter skrek Edwin i kano med henne. Det var ju dock kul så länge det varade..

 

Puss//Isabella

 
 

Magkramper och blödande smärta..

Dagen efter Martins födelsedag blev dock inte riktigt så lugn och mysig som jag hade hoppats på. Jag vet inte riktigt vad det är med min kropp just nu men det vill inte lyssna på mig i alla fall och det känns som att den håller på att faller i bitar. För lite mer en två månader sedan vaknade jag upp en morgon med att min fot hade domnat bort och när jag sedan rörde den var det som att skicka en elstöt upp genom hela kroppen. Jag kunde varken stödja på foten eller belasta den. Väl inne på akuten och efter flera timmars väntan upptäckte läkaren att jag fått en inflammation på lederna och på ligamenten. Medicin och krykor hämtades ut och jag fick hoppa runt på ett ben i en månads tid och såg mer eller mindre nu ut som en teknad seriefigur..

 

 
Det var först i början av december månad som jag kunnat röra mig obehindrat igen eller i alla fall nästan. För det är inte bara foten som krånglat!! Jag var på ett nytt läkarbesök innan luciahelgen då nya blodprover och en stor hälsokontroll gjordes. Jag kände mig lättad över efter det besöket och kändes skönt att ha tagit alla nya prover. Men sen två dagar senare ringer läkaren upp mig för ett möte. Jag blev ju självklart orolig nu som bara den och var faktiskt nära på att inte gå dit. Väl på plats berättade läkaren att mina prover inte såg bra ut. Jag hade fått en kraftig blodbrist och låg på gränsen till att få anemi. Proverna visade även att det var fel på mina sköldkörtelvärlden igen samt att jag hade en elak inflammation i kroppen och pågående magkatarr/början till magsår. Nya mediciner sattes nu in i tre månader och det var liksom bara till att gilla läget.
 
Vi bestämde oss här med för att se till att våran jul blev så stressfri och kravlös som den bara kunde bli, stöttade varandra i att kunna säga ifrån och nej till släktingar/vänner när vi inte orkade ses. Jag började redan efter nåra dagar att känna mig bättre igen men dagarna innan Martins födelsedag fick jag ortroliga buksmärtor igen. Ingenting hjälpte och det gjorde så ont att jag inte kunde hålla tårarna borta!! Vi åkte in till akuten och återigen satt jag där nu tills långt in på natten helt själv och väntade på nya domen. Läkarna konstaterade denna gången att jag fått ett gallstensanfall och att min gallblåsa var kraftigt inflammerad. Ja ha var det bara det tänkte jag för mig själv!! Jag gick sedan ut där ifrån med en stor kasse fullproppad med nya mediciner ifrån apoteket som ska tas i ytterligare 3månader. Väl hemma igen sedan gick jag och la mig direkt och Martin tog hand om barnen så att jag fick sova ut. Jag sov dock i nästan två hela dygn och inte bara en natt!!
 
Foto: Rustaupp

När jag vaknade igen så kändes både kroppen och magen bättre. Vi firade sedan Martins födelsedag och bara mös med familjen. Jag kände mig så lycklig och ett magiskt lugn sköljde över mig när jag nu fick pussas och kramas med mina små älskling obehindrat. Jag bestämde här med för att stänga av min mobil och fortsätta att njuta av lugnet tillsammans med familjen under julen. Vi fick tre helt fantastiska och smärtfria familjedagar och jag försöker just nu att minska på stressen ännumer. Ett steg i rätt rikting för mig för att påskynda min läkningsprocess är att börja skriva av mig här inne på bloggen igen. Jag har inte orkat skriva så mycket om alla negativa bitar som hänt mig men jag känner att det är god tid att börja tala om dom tråka bitarna också. För allt är inte en danns på rosor!!

 

Puss//Isabella


En barnsligt rolig present..

Martin gick och fyllde gubbe precis innan jul. Det spelar dock ingen roll hur gamla man blir för i våran familj önskar vi oss alltid nya leksaker när vi fyller år. Martin har länge spanat på en ny radiostyrd helikopter och nu när han fyllde 35år passade jag på att slå på stort. En helikopter som man både kan ta foton och filma med inhandlades i present. Jag och Ella slog in paketen dagen innan men då fröken bus är så otålig och har svårt att hålla hemligheter nu för tiden passade jag på att slå in helikoptern innan hon kom upp för att hjälpa mig. I stället fick hon hjälpa mig att slå in ett paket med våtservetter och batterier. Vi lade sedan paketen under granen i väntan på att Martins födelsedag skulle komma..
 
 
Martin som är lika nyfiken som ett barn gick och kände på paketet där vårtservetterna låg i flera ggr fram tills hans födelsedag. Till sin förvåning kändes paketet mjukt och var nog rätt besviken och trodde nog att det låg ett par strumpor i paketet. Hans min var även obetalbar när han på sin födelsedag öppnade upp det mjuka paketet och fick en mindre chock när det låg just våtservetter i det paketet. Men sim salla bim så plockade jag sedan fram den riktiga överraskningen och lyckan blev total!!
 
Foto: Isabella (helikopter ifrån Lekhallen).
 
 
Även Edwin såg bra förvånad ut när han fick syn på helikoptern och under dagen sedan vart det helikopter race inne i vardagsrummet. Martin orkade inte med att ha något stort kalas utan vill bara fira sin födelsedag tillsammans med oss så vi hade en heldag med bara familjen. På eftermiddagen våldgästade dock min syster och sambo oss ändå "för födelsedagar är till för att firas sa dom!!" Efter att dom åkt hem för kvällen sedan och barnen hade somnat satte vi oss ner för att slå in alla julklappar, lyssnade på lite musik och drack kaffe i överflödiga mängder. Men mysigt det var det allt!!
 

Puss//Isabella

 
 

Saffransdegen sjönk i hop..

I går försökte vi oss på att skapa lite extra luciastämning här hemma. För utan varken snö eller luciasånger på förskolan på självaste luciadagen får man helt enkelt försöka att göra det bästa av situationen. Men vad är ett luciafirande utan lussekatter?? Martin som till skillnad ifrån mig tycker att det är jättekul att baka och trixa runt i köket. Så han slängde lite snabbt ihop en saffransdeg och bullbaket var nu i full i gång och det började ju bli riktigt bra det här!!!

 


Men sen gick det fortare utför än ner för en pulkabacke!! Saffransdegen sjönk ihop, säkringen gick och ugnen ville inte fungera och Ella började bli otålig. Mitt allt kouse började Edwin att tok skratta och lekte nu titt ut med Luciakronan. Det vita glittret runt kronan killades troligtvis även rätt så bra, för jisses så han skrattade...
 
 Foto: Isabella
 

Där efter tog det bara några få sekunder innan även Ella och Martin började att gapskratta i kör med Edwin. När hela familjen hade lugnat ner sig lite igen och säkringen var bytt och ugnen fungerade igen så hade klockan redan slagit om till fyra på eftermiddagen. Lussekatterna hade självklart hunnit blivit över jästa under den här tiden och smakade långt ifrån bra. Men vad gör det för det blev ju rätt så lyckat det här ändå.

 

 

Puss//Isabella


En lekfull jul..

Vi har försökt att julpynta här hemma i dag. Men som i vanlig ordning när det gäller familjen Sköldmark så blir det inte alltid så som man tänkt sig. Vi skulle ha pyntat loss redan i går kväll men det slutade med att vi valde att kampa nere i vardagsrummet i stället. Filmkväll och kuddkrig var lite mer lockande!! Det var riktigt mysigt att sova här nere tillsammans på madrasserna och även Edwin har sovit hela natten igenom.
 
Foto: Isabella
 

Men så här dagen efter är det inte lika mysigt när man behöver hoppa över både kuddar och barn för att ta sig fram över golvet. Något pyntande blir det nog inte av i dag heller. Men några små tomte mössor har i alla fall fått flyttat in i hyllan tillsammans dom nya träfigurerna. Julgranen dekorerade Martin och Ella redan förra veckan så vi får nog känna oss nöjda så här. Julen är ju ändå till för att mysa och busa tillsammans på och den biten är vi alla fall proffs på!! Det blir som sagt var jul ändå oavsett om huset är pyntat eller inte.

Puss//Isabella

 

Baka pepparkakor - som Pippi Långstrump!!

Ella har haft en lite annan typ av julkalender här hemma i år. I stället för paket eller den klassiska chokladkalendern så har hon haft en aktivitetskalender bestående av små lappar med uppdrag att utföra. Lapparna har lagts ner i kalenderluckan kvällen innan av mig & Martin för att vi ska kunna vara på den säkra sidan att Ellas små uppdrag blir genomförbara. På lappen i veckan stod det “Baka som pippi.” Så vi drog fram två maskeraddräkter till barnen och lade sedan ut en stor prickig vaxduk på golvet för att kunna baka pepparkakor på golvet, precis så som Pippi Långstrump gör..   


 

Jag önskar att jag hade filmat Ellas min när hon fick höra att vi skulle baka pepparkakor på golvet!! Hon trodde nog att mamma och pappa hade blivit galna. Men jisses så hon skrattade. Edwin fick också vara med fast han satt mestadels i sin Bumbo och skrattade, bet på sin Pippidocka. Jag skrattade minst lika mycket som Ella den här  dagen och mest åt Edwin för han såg så rolig ut med sina orange flätor. Martin hjälpe så klart också till med att kavla ut degen då den gärna ville fastna i vaxdukens glatta yta. Men efter att ha dränkt den med mjöl gick det sedan mycket bättre.

 

 Foto: Isabella
 
Efter att alla pepparkakor var utkavlade och färdig gräddade dukade vi sedan upp för en mysig fika stund. Ella som nu hade blivit varm i kläderna av att få baka nere på golvet vill nu även så klart fika på golvet. Sagt och gjort för vi satte oss ner sedan alla fyra för att provsmaka pepparkakorna på en filt under köksbordet. Detta kan ha varit den mysigaste picknicken och familjedagen vi haft på väldigt länge. Ibland är det bara så befriande att skippa alla vardagliga måsten och bara få busa till det lite!!
 
Puss//Isabella
 
 

Giveaway - Presentkort på unika barnkläder.

Rustaupp ny och stolt ambasadör för Miluva!! Det som är unikt med kläderna och som kännetecknar Miluva är deras tvådelade design, höga kvalitet och lekfulla färgval. Efter nyår kommer mina två små troll att få vara en del av Miluvas utveckling och produkttesta, recensera deras sortiment!! Detta underbara besked måste vi ju endå ta och fira in med en Giveaway!!
 Kollage: Isabella
 
Nu har du chansen att vinna ett presentkort på 500kr hos Miluva. Mer info om hur du gör för att delta itävlingen hittar du inne på mitt instagram konto @isa_rustaupp.
Tävlingen pågår fram tills på onsdag 10/12. Lycka till alla fina!!
 
Puss//Isabella
 

Superhärlig design nyhet - för dom små.

Vi har länge letat efter den perfekta och optimala skrivbordslösningen till Ella, jag startade faktiskt mitt sökande redan när hon började på förskolan. Vårat hem har ju som sagt var otroligt små ytor men också väldigt väldisponerade vilket gör oss extra kräsna i vårat val av nya möbler och förändringar. Skrivborden jag hittills har hittat har alla varit alldels för stora och inte heller haft den stilrena designen som jag eftersträvat. Men så igår damp ett pressmail ner ifrån Lekmer om att dom nu har lanserat "Jox" som är en helt ny barnrumsserie. Vad tro ni jag fann i den serien om inte Drömskrivbordet!!
 
Produktbild: Lekmer.se
 
Jag visade även Martin skrivbordet i går kväll och han som normalt sätt är kräsnare än mig när det kommer till valet av möbler blev helt till sig.”Det skrivbordet skulle vi ju även kunna placera i vardagsrummet utbrast han och det matchar vårat soffbord!! Hur skönt vore det inte också om Ella fick en egen liten hörna här nere till att läsa läxorna på framöver!?”
 
Martins ord fick verkligen mitt hjärnkontor att börja snurra på. Det vore ju faktiskt inte en så dum ide att placera skrivbordet på nedervåningen istället för uppe på Ellas rum till att börja med!! Väljer vi att placera det där nere så kommer våran Spidergirl även i framtiden att slippa hänga upp och ner i taket, för att få tillräckligt med plats att leka på där inne!!
 
 

Puss//Isabella

 
 

Stenkulor och retro vagnen lever igen..

Min gamla dockvagn lever igen nu genom Ellas och Edwins kommande lektillfällen. Martin har under dagen riktat upp underredet på retor vagnen som fått sig en ordentlig törn efter att Ella råkat köra ner den för trappen i förra veckan. När han ändå var i farten passade han på att putsa upp alla kromdetaljer med hjälp av tvålull. Så nu skiner den som aldrig förr!!
 
Foto: Isabella
 

När vi rotade runt ibland alla verktygen inne i förrådet hittade vi även en påse med gamla stenkulor ifrån när Martin själv var liten. Jag vet inte vem utav oss fyra här hemma som blev gladast över det fyndet. För det tog knappt fem minuter innan jag själv var i full gång med att spela på mattan i Ellas rum. Rummets ägnarinna tittade dock bara på mig med sina stora ögon som att jag var helt galen. Herre gud unge du har mycket att lära dig, mamma ska allt visa dig hur man gör!! Operation genomgång av spelregler har där av nu börjat.


Tävling - sjukhusväskor till dig och två vänner.

 
Kollage: Isabella
 
Nu har du chansen att vinna en egen doktorsväska av märke Jabadabado till dig och två vänners barn. Mer info om tävlingen och hur du gör för att delta finner du inne på mitt instagram konto @isa_rustaupp. Tävlingen avslutas på söndag den 7/12!! Så passa på nu att vara med i tävlingen och samtidigt ta tillfället i akt att kunna ge bort en rolig och lekfull julklapp till dom små!!
 
Puss//Isabella
 

Mellan bus och julbestyr..

Igår var jag i väg på en shoppingtur tillsammans med Becca och åt lunch ute på byn medans Martin och kidsen busade på här hemma. Det blev en jättemysig dag och samtidigt en välbehövlig andningspaus för min del, så nu är jag full med ny energi igen. Tur var det!! För under gårdagskvällen sedan åkte Edwin på hög feber så nu är det sjukstuga på riktigt som råder här hemma. Det märks verkligen på honom att han inte mår bra för min glada lilla kille har inte rört på smilbanden över huvudtaget i dag. I stället har han suttit ner tillsammans med Ella i sitt rum och kramats med sina nya mjukishundar och kastat ut byggklossar på hela golvet..

 
 
 

Även Ester och Wilma har märkt att något har varit fel med Edwin och dom har vakat vid hans sida hela dagen. Ester kröp tillslut även upp till Edwin när han satt i sin legolåda på golvet och hon somnade tillslut i hans famn. Efter en stund ropar Ella på mig inifrån lekrummet då även Edwin hade somnat sittandes däri. Jag lyfte upp honom försiktigt och bäddade ner honom i vagnen där han fortsatte att sova i över tre timmar. Den sömnen behövde han verkligen för nu är vaken igen feberfri och gladare än gladast. Det sägs ju att djur har en förmåga att lugna och hjälpa människor att tillfriskna. Så kanske hade Ester en magisk inverkan på Edwin trots allt!!

 
 Foto: Isabella 

 

Annars har vi inte gjort så mycket här hemma. Ella har byggt med lego och julpysslat lite. Julgranen är nu klädd och under eftermiddagen nu ska vi pyssla lite tillsammans inne i hennes barbiehus. Det Ella dock inte vet om att hon kommer att få en massa nya fina saker till huset i julklapp. Jag har även beställt en talande barbiedocka till henne som upprepar det man säger till henne i julklapp och det ska bli så kul att se hennes min när hon öppnar upp det paketet på julafton!! För trots att hennes rum är fullt av leksaker av alla dess slag så är det väldigt sällsynt att hon fått helt nya saker då hon oftast har fått ärvt mina gamla leksaker. Jag vet därför att hon kommer att bli extra glad nu när hon får en helt ny docka att leka med.

 

Puss//Isabella


RSS 2.0