Sjukligt söta små doktorer - i vab tider.

Vad gör man en regning dag!? I går var det en sådan dag när jag inte hade någon fantasi kvar alls för att kunna sysselsätta barnen. Orkan har varit som bortblåst den sista tiden och jag äntligen fått svar på varför. Efter mitt läkarbesök förra veckan visade provsvaren att jag hade sjukligt låga järnvärden och att mina struma prover inte heller vad på topp. Det känns jätte lättande att äntligen komma ut ifrån ett läkarbesök med svar på vad som är fel. Ny mediciner och ökad dos på levaxin har satts in men uppföljning om tre månader. När orken tryter är det en välsignelse att Ella är så pass självgående och kreativ!! I över tre timmar lekte hon uppe på sitt rum med Edwin..

 
 

Dom tog fram sina små doktorsväskor som jag beställt ifrån Lekhallen tidigare under hösten. I dessa fanns det verkligen allt dom små behövde för att kasta sig in i fantasifulla rollspel. Ella var självklart sjuksköterska och Edwin fick titeln Mr mcstuffins. Tillsammans lagade dom leksaker och ställde diagnoser inför uppfyllda väntrum. Skrollan dockan hade brutit ett ben, hunds var tydligen magsjuk och Edwin själv var även på sin årliga hälsokontroll. Själv låg jag ner på Ellas säng för att i akta deras lek med armen inlindad i strumpor!!

 
Foto: Isabella
 

Sötnosarna lekte på enda fram till lunch utan avbrott. Efter Lunchen sedan var dags för Ella att packa i ordning sina saker för en mysig övernattning hemma hos Moster Rosanna och John. Dom bakade pepparkakor, dekorerade pepparkakshus och julpysslade. Medans fröken bus var i väg passade jag och Martin på att slå in alla årets julklappar. Edwin var så trött efter allt busande så att somnade ovaggat på kvällen sedan. Vilket i sin tur bjöd upp till levande ljus och filmmys för min Martins del. En riktigt lyxig dag i världsklass blev!!

 

Puss//Isabella


Dekorerande körglädje - tips inför dop!!

Jag har nu gått igenom alla bilder ifrån Edwins dop!! Så i dag tänkte jag bjuda er på lite fler tips och bilder ifrån självaste bordsdukningen. Både jag och Martin var eniga om att vi ville skapa en dekorativ cermoni för Edwin precis så som Ella en gång fick på hennes dopdag. Men med två barn nu ville vi fixa detta på enklaste, snabbaste och billigaste setet. Vi valde därför att skippa allt som hade med tunna pappersdukar och dyra vaxdukar att göra. I stället valde vi att rulla ut turkos/prickigt presentpapper ifrån Tgr tvärsöver borden..

 
 Foto: Isa

 

På bordet satte vi sedan ut ett enormt bilvägspussel ifrån Lekotek.se som vi beställde till Edwin i dopgåva ifrån oss tre. Ella hade även valt ut några små färglada träbilar vid ordertillfället som hon nu placerade ut på pusslet. Detta inköp blev inte bara en fint dopgåva och minne ifrån oss, utan dessa fungerande även bra som aktivitetsleksaker för resten av barnen under dopfikat. Jag rekommenderar verkligen detta pussel då det är så dekorativt och användbart till så mycket mer en fartfyllda biljakter. Det bästa utav allt är att även jag med lite tålamod klarar av lägga detta. Alla pusselbitar på påbyggnads setet passar nämligen ihop med varandra oavsett vilken av bitarna man bygger ihop det med. Vilket gör detta lämpligt ifrån 0-100år.

 

Puss//Isabella

 
 

 

 
 

Höst städning och regndans..

Idag trotsade vi vädret och begav oss ut på baksidan en stund. Då snön har lyst med sin frånvaro så har vi automatiskt även skjutit upp att plocka in alla sommarmöbler och dekorationer ute i trädgården. Martin passade dock på att plocka in allt i dag medans Ella dansade på lina ute i regnet och invigde sitt nya paraply...

 

 
Edwin som fortfarande tycks vara helt slut efter all uppståndelse på dopet i helgen somnade som en sten under eken. Jag hade bäddat in honom i hans nya fina åkpåse och den tycks ha hållit värmen riktigt bra trots dom kalla vindarna. Efter att ha fixat, trixat och busat runt i över tre timmar var vi mer en stelfrusna. Ja alla förutom Edwin som just hade vaknat till helt rödblommig och gosig.
 
 foto: Isa.
 

Innan vi gick in igen passade jag på att skriva en checklista inför nästa vårs bättringsmålning utav staket och andra små detaljer. Staketet som vi målade om en chocklila färg i somras hade hållit bättre än förväntat. Även skyltarna som vi tillverkade inför bröllopet var fortfarande lika klara och fina i färgerna till min stora lycka!! Något som vi dock måste se över till våren är rutschkanan för efter snart sex år på nacken har den nu börjat att ge upp. Ella vill ha en lekstuga att pyssla i framöver och min mor skulle gärna vilja se att vi byggde en friggebod med ett gästrum i ställen på den platsen. Vad det blir det återstår att se!! Puss// Isabella

 

Lego fest - Edwins dop.

I går hade vi namngivning och dop för Edwin!! Efter ceremonin bjöds det in till fika i kyrkans samlingslokal med Legotema. Vi hade samlat ihop hemmets alla små och stora legoskatter till att servera fikat på. Min mor hade även beställt doptårtor i form av två stora legoklossar. Dessvärre blev utförandet inte riktigt så som jag hade tänkt. Så kvällen innan dopet blev det till att dekorera om tårtorna lite. Då det även blev lite sockerpasta över passade jag på att tillverka lite andra små dekorationer till bakverken. Ella hade byggt ihop små kuber av duplo till att föravara besticken i och tillsammas pysslade vi även ihop tre små nya knoppar till kakfatens topp..
 
Foto: Isabella
 

På fikabordet rullades en rosaprickig vaxduk ut och ett harlequinmönstrat påslakan sattes upp med hjälp av häftstift för att dölja den slitna vitaväggen. Vi hade några pappersvimplar kvar ifrån bröllopet i somras så även dom fick åka upp på väggen. Tårtorna placerades sedan ut på tre stycken duplo-plattor i stället för brickor för att knyta samman temat. Jag hade även köpt några stapelklossar i doppresent till Edwin ifrån oss i familjen. Så även dom placerades ut och satte pricken över i:et.

 

Puss//Isabella

 
 

RSS 2.0