En heldag i stan och inramande nostalgitripp..

Idag har vi besökt Uggleparken eller Kristinebergsparken som den egentligen heter tillsammans med min lilla gudson och hans familj. Sist vi var här var det desto grönare och finare ute (som ni kan se på bilderna) och Edwin var bara någon månad gammal. Det var även stor skillnad på antalet besökare i parken ifrån när vi var här sist. Då var parken i stort sätt tom men i dag kryllade det av springande små och stora ben ibland parkens alla aktiviteter..
 
 
Det blev verkligen en jättemysig dag som samtidigt väckte upp en massa minnen i mig. Förra gången vi åkte hit började det även stört regna mitt som det var och vi tog då skydd inuti en av parkens stora insekter. Där inne satt vi i över två timmar och mös, drack kaffe och pratade. Ella matade även en av Kristinebergs alla små råttor med mariekex då han krupit in under golvet för att ta skydd ifrån regnet. I dag sken dock solen och det var riktigt varmt!! Martin fick till och med bättra på brännan lite grann så han var mer en nöjd. Någon annan som var nöjd över dagsutflykten var Ella. Hon busade på som bara den tillsammans med Lintons storebrorsor Alvin och Melvin, medans Edwin och Linton sov middag i sina vagnar. Rebecca och Micke var lika rastlösa som barnen och vipps sa det bara så var dom båda uppe på toppen av klätterställningen. Hade jag själv inte varit så korkad och satt på mig en långklänning idag hade lätt gjort dom sällskap där uppe.
 
 

Efter att vi hängt här i några timmar, busat och babblat en massa tog vi oss en extra tur in till city. Jag hade några ärenden förbi Gallerix butiken inne på Drottninggatan och jag ville samtidigt passa på att få visa Ella vart jag själv alltid hängde efter skolan när jag bara vara något år äldre en henne. När jag växte upp hängde vi nämligen alltid inne på Gallerix som då låg i Haninge centrum. Jag och mina vänner kunde stå där inne i flera timmar och bara bläddra ibland alla fotoposters och bilder. Jag minns att butiken hade en speciell doft och att det stod saker utspridda lite varstans. När jag berättade för Ella om denna gamla goa tiden kunde hon inte göra annat än att skratta. Till en början så trodde hon inte alls på mig för när hon väl kom in i butiken såg jag hur hennes stora blåa ögon bara blev större och större, så även mina egna.

 
 Foto: Rustaupp
 
 
Hela butiken andades nytänk och detta var inte alls det Gallerix som jag mindes. Utan nu möttes vi av välsorterade väggar, lekfulla montrar och massor av fin fotokonst, inredningsdetaljer som kunde ha fått mig till att övertrassera mitt kort i dag. Jag visste om sedan tidigare att Gallerix skulle göra en storsatsning med konseptet "wall yourself" och bli en mer organiserad, modern och plånboksvänlig butik efter att ha läst deras pressmail tidigare i vintras. Men att det skulle bli en sådan här stor skillnad hade jag inte räknat med. Så ni kan ju gissa vad jag fick ta emot för kommentarer utav Ella. ”Mamma, du sa att jag skulle vara försiktigt så att jag inte går emot något och att vi inte skulle köpa något nu utan bara titta”. Japp, så blev det med den saken bra jobbat Bella. Puss på er alla fina//Isabella
 
 
 
 
 
 

Crocsagömma - Vart är Edwin!!??

Idag blev det helt tyst på övervåningen medans jag var inne i badrummet och fixade med tvätten. Ni som själva har barn känner säkert igen att när detta moment sker så bådar det inte gott!! För då är det rackartyg på gång ja i alla fall när man har en 9 månaders bebis som just nu är överallt. Helt plötsligt bryts tystnaden av att Wilma skäller ifrån rummet intill. Jag går ut i hallen och möts av barnens färglada stövlar som ligger utspridda i perfekt linje som ett fotomontage över golvet i regnbågens alla färger. Hur i all sin dar har dom hamnat här och Ella är ju inte ens hemma, har hon kommit hem utan att jag märkt det tänker jag snabbt och börjar ropa på henne. Men jag får inget svar tillbaka...
 
 
Istället springer Wilma fram och tillbaka med sina tassar över parkettgolvet och snosar lite lätt på stövlarna. Precis så som Båtsman gör i saltkråkan då han letar efter Tjorven när dom leker kurragömma ja precis så bettede sig Wilma nu. Hon tassar fram lite längre fram och börjar sedan att krafsa på dörren. Vad tror ni att jag sedan finner bakom dörren!?
 
 
Jo inte mindre än Edwinbus som passat på att riva ner alla hans och Ellas nya crocs stövlar ifrån hyllorna inne i klädkammaren. Där sitter den lilla busungen mitt ibland alla stövlar och ger ifrån sig glädjetjut av skratt och viftar sedan med en av stövlarna mot mig.
 
Foto: Rustaupp  
 
Nej men Edwin detta är ajaj säger jag sedan av ren reflex. Edwin tittar sedan bara på mig och sedan emot Wilma innan han vänder sig mot mig igen och tar en rejäl tugga i ett av stövelskaften. Detta är ju sådana moment som man som förälder ska vara konsekvent och säga nej så här får du inte göra och upprepa dessa orden fler gånger. Men jag kunde bara inte göra det. För han satt ju där så superglad och snäll och bara log så där stort med hela ansiktet. Som tur är gör det inget att Edwin både biter och bankar med stövlarna mot golvet. För så lätt går det inte att nöta ut dom!! Det ska dock till en hel del för att lyckas göra någon påverkan på dessa färglada godbitar. Puss//Isabella
 

Egypten oskar..

Det märks att semestern är slut och att vardagen har börjat att rulla på här hemma igen. Men nu äntligen kommer det lite nya bilder ifrån semestern och stranden som utlovat. Egypten är ju världskänt för sitt helt fantastiska undervattensliv vilket vi verkligen kan skriva under på. Vårat hotellrum låg bara ett stenkast ifrån stranden så dit ner gick vi flera gånger per dag. Då det var så pass nära blev det heller inte något större projekt att packa ihop det vi behövde ha med oss ner till Edwin och Ella. Vägen ner till strandpromenaden var även det enda stället på hotellområdet där vi kunde ta hissen ner med vagnen. Martin fick annars bära ner vagnen för en väldans massa trappor flera ggr om dagen så att han hellre ville visstas nere på stranden än uppe i vattenlandet. Kunde jag mycket väl förstå.
 

Väl nere på stranden möttes vi av ett kristallklart och himmelskt blått vatten. Det fanns även gott om solhytter med tillhörande stråparasoll och med nytvättade strandhandukar till alla hotellgäster att kostnadsfritt kunna låna. I dessa små strandbås kunde man som sagt var söka lite skugga när solen blev för påtaglig under dagarna vilket vart helt perfekt för oss när Edwin skulle sova middag. Här nere sprang även personalen runt flera ggr om dagen emellan solhytterna och frågade om det önskades något speciellt att dricka!? Ella som kände sig som en prinsessa beställde in vatten i mängder och jag har nog aldrig sett henne dricka så här  mycket vatten under våran semester som då och utan tjat dessutom.
 
 
Ella träffade även en ny kärlek här nere i form av en kamel med namnet Oskar. Troligtvis heter alla kameler Oskar här nere, ja i alla fall om man är ifrån Skandinavien men för Ella vart detta moment väldigt speciellt. Hennes morfar heter nämligen Oskar i mellannamn så ni kan ju gissa hur mycket hon skrattade när hon fick reda på att kamelen också hette Oskar. Fröken bus som normalt sätt är livrädd för hästar och alla andra stora djur med hovar & klövar vart dock inte det minsta rädd för honom. Hans ägare tyckte även att Ella var så söt så hon fick även styra Oskar själv efter en stund. Själv blev jag dock livrädd under dom första dagarna när jag låg i solstolen nere vid vattnet och halvslumrade. För när jag sedan vänder mig om för att titta upp och se efter vad är för något som skuggar mig och får syn på ett stort kamelarsle som vagga förbi några centimeter ifrån mig med Ella sittandes på ryggen, ja då trodde jag att nu har jag drabbats av solsting.
 
 
Edwin i sin tur tyckte inte alls att Oskar var speciellt rolig utan satt hellre och lekte med sanden och diggade med i musiken. Det hände verkligen något nytt hela tiden nere på strandpromenaden. Var det inte dans till rytmiska toner så var det en stor karneval med hopptorn, klätterväggar och folk utklädda till barnens favorithjältar. Ville man dock slippa alla dessa högljuda toner för en stund kunde man bara gå några få meter bort och lägga sig på en solstol nere vid strandkanten. Det var nämligen en stor sandvall på vägen ner mot vattnet och den fungerade även klockrent som bullerskydd när vi ville ha lite mer lugn och ro. Det var även mest praktiskt för oss att ockupera oss här nere så att jag hade uppsikt över Martin & Ella när dom snorklade runt i havet.
 

Men man behövde inte alls gå ut långt för att kunna ta del av det stora undervattenslivet. Nej det räckte gott med att bara stoppa ner tårna i vatten för att få syn på stora randiga akvariefiskar och sjöstjärnor i mängder. Som tur var hade vi beställt skyddande badskor och solkläder ifrån Jollyroom och Linneashoppen innan vi reste och dessa behövdes verkligen användas. På sina ställen var nämligen havsbottnen riktigt vass men när man väl kom ut en bit vart botten fylld av finkorning vitt sand igen. Gick man sedan ut ännu längre möttes man av små frigolitbojer ute i vattnet som visade att här börjar korallreven. Kikade man ner i vattnet här så såg man verkligen hur det stupade rakt ner bara någon meter framför dig och alla dessa otroliga fiskar som samtidigt simmade runt om kring en. Det var verkligen som att simma runt i ett stort akvarium med blandad förtjusning. För till och med Martin blev lite rädd vid några tillfällen när han vänder sig om och ser ett helt stim med stora fiskar simma emot honom.
 
    
 Foto: Rustaupp
 
 
Jag är verkligen så glad över att valde att resa hit och nu fått bilda oss en egen uppfattning om Egypten som land och reseort. Jag brukar inte vilja återvända till en plats mer än en gång då det finns så mycket fler ställen och länder som jag vill kunna få uppleva under min livsresa. Men Egypten har lyckats stjäla en bit av mitt hjärta och hit åker jag faktiskt mer en gärna tillbaka. Om så inte bara för att för en vecka tillsammans med bara Martin för att kunna snorkla tillsammans och uppleva lite mer av vad Egypten har att erbjuda. För hur underbart det än må vara att resa med små barn så har det också sina begränsningar. Men detta blev en bröllopsresa tillsammans med dom tre finaste i mitt liv och en bättre resa kan man ju inte få. Puss//Isabella
 
 

Utbudet av vattenlek och rutschbanor var enormt..

Vi möttes även en otrolig värme och skinande sol när vi anlände till Egypten och på 14 dagar var det bara under en knappt timmes tid som solen gick i moln. Det var ingen brännande och jobbig värme som slog i emot oss utan mer som en riktigt varm sommardag med tempraturer på runt 29-32 grader på dagarna och runt 22-24 grader på kvällarna. På dagarna bodde vi i poolerna eller på stranden och under kvällarna spelade vi sällskapspel ute på balkongen precis så som det ska vara. Det fanns ingen wifi på hotellet så mobilerna förblev avstängda under hela semestern vilket verkligen gjorde att jag kunde lägga allt jobbande åt sidan och i stället njuta av semestern till fullo..
 
 

Hotellet var som sagt var helt otroligt stort men den ytan behövdes eftersom  att utbudet av vattenlek och rutschbanor var så enormt!! Det fanns verkligen  något som passade alla. Ella var dock lite väl rädd och vill inte alls testa på  alla vattenrutschkanor under dom första dagarna. Så dom första dagarna  spenderade vi mestadels guppandes  runt i vågmaskinen som låg intill vårat hotellrum. Men ju längre tiden gick ju  mer nyfiken blev hon allt på att testa alla andra aktiviteter och pooler som  erbjöds.

 

   
När hon väl hade tagit mod till sig att testa en av rutschkanorna så fick  hon mersmak. Jag vet inte hur många ggr som Martin och Ella hann springa upp för  att sedan åka ner igen i sina färglada gummiringarna under våran vistelse. Under  tiden som dom två busade på passade jag och Edwin på att svalka oss i  poolområdet bredvid. Edwin var verkligen som en fisk i vattnet och skrek  högljutt så att det riktigt ekade emellan hotelletsväggar så fort han fick  möjligheten till att kunna plaska runt.  
 
 
Något som hela familjen föll pladask för bokstavligen var att flyta runt  i varsin gummiring i den långa flow driven som löpte halvägs runt  hotellet. Den här poolen hade en lätt undervattensström så det var bara att  flyta med flödet rakt in i både vattenfall, under hängbroar och grottor. Det var  även den här poolen som var den varmaste av alla pooler som vi badade  i. Hotellets alla andra polområden var tråkigt nog inte uppvärmda  vilket dessvärre gjorde att Edwin inte kunde bada mer en någon timme innan han  vart för nerkyld i dom andra. Men i denna pool kunde vi vistas i flera timmar  utan problem och tur var väll det för detta var utan tvekan även den  roligaste poolen i mitt tycke
 
 
I en utav grottorna kunde man även sitta och äta middag vid på kvällarna  vilket vi ofta gjorde. Maten var för övrigt jättefin och jag tror att vi fick  ihop det till 9 stycken returanger på området och dom var alla kolossalt stora  precis så som utbudet av maten. Var det något speciellt som man ville ha var det  bara att ta med sin tallrik och korsa gården för att plocka på sig sina  favoriträtter i restaurangerna brevid. Mitt på gården grillades det hejvilt på  kvällarna och kockarna var så otroligt noggranna med att kontrollerna maten så  att allt var väl tillagat. Att man skulle kunna bli magsjuk (som alla sagt till  oss tidigare) på grund av maten har vi riktigt svårt att tro. Dock så är dom  egyptiska pengarna riktiga bakteriefällor och det är svårt att beskriva med ord  hur smutsiga dom faktiskt är. Vissa sedlar var så blöta och slitna att dom höll  på att falla sönder utav sig själv. Vi valde därför snabbt att bortse ifrån den  valutan och tog istället ut våra resterande resepengar i euro.
 
 
Inte för att det fanns så mycket att handla men för att kunna visa våran  uppskattning till personalen gav vi dom  dricks. Jag är med handen på hjärtat rätt så dålig på att ge dricks när  vi har varit ute och rest tidigare fram tills nu. För trevligare,  hjälpsammare och mer underbar service har  vi aldrig förr fått varit med om så dom förtjänade vare krona. Jag har heller  inte så stor koll på om det var en lämplig dricks som vi gav men mellan 50-120kr  räknat i svenska kronor gav vi under en middag. Men det tycktes ha varit  uppskattat för nästa dag som vi kom ner till restaurangerna var det totalt  fullsatt. Men inte för oss som blev behandlade som kungar och servitören som vi  dricksat kvällen innan ledde oss fram till ett bord som han redan hade reserverat och dukat upp för  oss med våra favoritdrycker, Ellas favoritmat och nytt flaskvatten att kunna ta  med oss upp till rummet efteråt.
 
 Foto: Rustaupp.
 

På vägen upp till rummet ifrån restaurangerna kom man sedan vidare till ett  helt annat poolområde lämpligare för dom lite mindre barnen. Här vistades vi  också en hel del och inte minst i det stora leklandet. Var tionde minut plingade  en stor klocka till uppe på leklandets tak och sedan tömdes en jättestor hink  ner över vattenparken med massor av  vatten. Ella tyckte självklart att detta var rena himmelriket och mest lyrisk  var nog ändå Martin. Det var nästintill lite generande att höra på Martin när  han gång på gång gapskrattade och sprang in under det stora vattenfallet som  blev när hinken tömdes. Men det är ju den biten med honom som får mig att le så  där enormt stort samtidigt och påminner mig om att det är den där galna karln  som jag vill åldras tillsammans med. Den här resan har verkligen fått oss båda  att le så där barnsligt, spralligt och  härligt igen. Lite senare i dag efter att mitt hjärta kommit hem ifrån jobbet  ska jag fösöka hinna med att visa er lite fler semesterbilder ifrån stranden  blandannat. Puss//Isabella

 
 
 
 
 
 
 

Barnmaten levererades direkt till hotellet.

Resan ner till Egypten gick över förväntan och Edwin sov på planet hela vägen ner. Vi hade bokat extra benutrymme vilket möjliggjorde att lilleman även kunde få en egen säng att fästa på väggen. Det var Martin som tog det initiativet till att boka denna plats och måste erkänna att jag tyckte att det var väldigt onödigt tills vi väl satt där på planet. För eftersom att Edwin sov så gott i sängen blev ju golvytorna som han annars skulle ha krupit runt på fria. Jag och Ella kröp istället nu ner på golvet och bäddade ner oss under några filtar. Väl framme på Hurghadas flygplats väntade sedan en massa olika passkontroller. Jag hade läst om detta moment och var inställd på att det skulle ta betydligt längre tid än vad det faktiskt gjorde. Allt flöt på jättesmidigt och på under en timme så satt vi redan på transferbussen på väg till hotellet. 
 
 
Vi bodde på Sunwing Waterworld Makadi Beach som låg ca 30min ifrån flygplatsen. Hotellet var helt enormt stort och det tog oss några timmar att bara hitta fram till självaste rummet. Vid det här laget var vi rätt så trötta och ville bara in så fort som möjligt för att kunna packa upp väskorna. Ella blev dock fylld med ny energi så fort hon fick syn på att vårat hotellrum. Rummet låg nämligen beläget i ett utav tornen och hon kände sig nu som en egyptisk prinsessa. Edwin var dock inte lika glad nu då mat och sovklockan hade ringt för länge sedan för hans del. Så när vi väl kom in på rummet och möttes av en stor kartong med barnmaten ifrån Kit4kids som vi beställde innan resan, så blev allt så mycket lättare.
 
 
 

Efter att Edwin var mätt och belåten packade vi upp all hans mat i ett eget litet skåp. Dessvärre glömde vi bort att sätta en ögonbindel på honom under tiden som vi packade upp maten, så nu visste han exakt var all den goda maten befann sig!! Detta gjorde att den lilla inbrytarkungen lite titt som tätt hittades sittandes vid sitt skafferi mumsandes på diverse majskrokar, kex och smulor under semestern. Men är det all inclusiv tackvare Kit4kids otroliga service så är det. Då är det faktiskt helt okej att ta sig en majskrok eller två emellan måltiderna på eget bevåg. Vi är verkligen så otroligt nöjda med vårat val att beställa ner maten till Edwin via denna tjänst. För i restaurangerna på hotellet hade det bara funnits ris och pasta annars till honom att kunna äta under dessa två veckor, vilket även hade varit jättesvårt att få i honom. Alla ni som rest med små barn tidigare vet kanske även om hur en klassik middag i en restaurang ser ut med en 8månaders bebis och en 6åring med myror i rumpan som inte vill sitta still!?

 

   Foto: Rustaupp.
 
 
Då vi verkligen ville ha just semester nu och slippa gapskrik under våra middagar nere i restaurangerna valde vi faktiskt att se till så att Edwin hade ätit uppe på rummet redan innan vi gick ner till restaurangen på kvällarna. Hans barnmatsburkar värmde vi i en klassik liten resevattenkokare. Skulle man värma på maten i en micro på hotellet fick man gå 15-20min bort för kunna värma den och då skulle maten hunnit kallna innan vi kom tillbaka. Under middagen sedan satt han sedan nöjd och belåten bredvid oss och mumsade på lite kex eller drack en mumsig smoothie ifrån kit4kids boxen. Men fanns det ingen mat att köpa till honom i livsmedelsbutikerna är det säkerligen många utav er som kommer att fråga!? Nej det fanns faktiskt ingenstans att kunna handla barnmat på så hade vi inte valt att beställa ner denna box eller släpat på en så här stor väska med mat hade vi inte haft en lika rofylld semester. Det var första gången som vi testade att beställa mat på detta sättet via Kit4kids och garanterat inte den sista!! För vi kommer aldrig mer att släpa på mat och tunga väskor i onödan när det fungera så här otroligt smidigt. Det är inte ofta som man reser i väg och då förtjänar även dom små lite extra lyx!! Puss//Isabella
 

Barnsligt enkel att montera - Edwins nya vagn.

Nu är vi hemma igen efter två helt underbara veckor i Egypten. Dagarna innan vi åkte i väg fick vi hem Edwins nya Beemoo City Spin sulky. Det vanligaste valet när man reser i väg är nog ändå att införskaffa sig en paraplyvagn!? Men mitt val föll oavkortat på denna fina sulky då den både är otroligt nätt i sitt utförande men ändå stabil, har fullt liggläge, svängbara framhjul och en stor sufflett som skyddar mot solen. Jag har tidigare haft en Brio City sulky när Ella var liten och vi var verkligen så otroligt nöjda med den vagnen. Men det jag dock saknade med den vagnen var svängbara framhjul och fullt liggläge. Så när jag fick syn på Beemoo vagnen och det förmånliga priset fanns det ingen tvekan.
 
 
Martin var först lite skeptisk då han inte trodde att det skulle bli så mycket vagn för dom pengarna men han blev glatt överraskad när han fick syn på den. Det han blev mest glad för var att vagnen hade ett supersmidigt knäledshandtag som gick att ställa in i ett lite högre läge än dom flesta andra vagnar vi kollat på. Detta satte verkligen många extra plus i kanten då Martin som är rätt så lång annars måste gå runt med kutad rygg. Nu kunde han dock stoltsera fram med rak rygg och med ett leende på läpparna (jag slipper även höra på hans gnällande så även jag log stort). Även fotstödet är justerbart i tre olika lägen vilket jag saknat på min tidigare vagn.
 

Vagnen kom i stort sätt färdigmonterad så det var bara att klicka på hjulen. Edwin som har blivit våran egna lilla Bosse-vagnsdoktor här hemma ville självklart hjälpa till med det sista momentet. Han såg så stolt och busig ut när han satt där inne i badrummet och busade med vagnshjulen. Han fick även sällskap av två fripassagerare då Ester och Wilma tassade in och gosade ner sig i förvaringskorgen under vagnen. Vagnen har fjädring i chassit vilket gjorde det extra lätt när det kom till att försöka få Edwin till att somna. Det fanns fempunktssele och grenband vilket är ett måste med en utbrytarkung till bebis.
  
Foto: Rustaupp.       
 
Att resa med denna vagn var det bästa valet vi gjort. Jag läste i några forum innan vi beställde den att vagnen skulle uppfattas som en aningen klumpig men det håller jag inte alls med om. Visst är den lite större en Brio city sulkyn men detta är bara positivt i mina ögon då sittutrymmet blir mer rymligt och fungerar därmed längre upp i åldern. Beemo vagnen väger inte alls mycket och var även supersmidig att fälla ihop med en handvändning. Edwin har sovit som en kung i den och tack vare dens smidiga framhjul (som även är låsbara) så har vi tagit oss fram överallt på stranden, medans andra barnfamiljer har fått kämpat med sina paraplyvagnar. Att vi nu även har en jättefin extra vagn att kunna använda till vardags nu känns ju inte helt fel. Puss//Isabella
 
 
 

RSS 2.0