Barnmaten levererades direkt till hotellet.

Resan ner till Egypten gick över förväntan och Edwin sov på planet hela vägen ner. Vi hade bokat extra benutrymme vilket möjliggjorde att lilleman även kunde få en egen säng att fästa på väggen. Det var Martin som tog det initiativet till att boka denna plats och måste erkänna att jag tyckte att det var väldigt onödigt tills vi väl satt där på planet. För eftersom att Edwin sov så gott i sängen blev ju golvytorna som han annars skulle ha krupit runt på fria. Jag och Ella kröp istället nu ner på golvet och bäddade ner oss under några filtar. Väl framme på Hurghadas flygplats väntade sedan en massa olika passkontroller. Jag hade läst om detta moment och var inställd på att det skulle ta betydligt längre tid än vad det faktiskt gjorde. Allt flöt på jättesmidigt och på under en timme så satt vi redan på transferbussen på väg till hotellet. 
 
 
Vi bodde på Sunwing Waterworld Makadi Beach som låg ca 30min ifrån flygplatsen. Hotellet var helt enormt stort och det tog oss några timmar att bara hitta fram till självaste rummet. Vid det här laget var vi rätt så trötta och ville bara in så fort som möjligt för att kunna packa upp väskorna. Ella blev dock fylld med ny energi så fort hon fick syn på att vårat hotellrum. Rummet låg nämligen beläget i ett utav tornen och hon kände sig nu som en egyptisk prinsessa. Edwin var dock inte lika glad nu då mat och sovklockan hade ringt för länge sedan för hans del. Så när vi väl kom in på rummet och möttes av en stor kartong med barnmaten ifrån Kit4kids som vi beställde innan resan, så blev allt så mycket lättare.
 
 
 

Efter att Edwin var mätt och belåten packade vi upp all hans mat i ett eget litet skåp. Dessvärre glömde vi bort att sätta en ögonbindel på honom under tiden som vi packade upp maten, så nu visste han exakt var all den goda maten befann sig!! Detta gjorde att den lilla inbrytarkungen lite titt som tätt hittades sittandes vid sitt skafferi mumsandes på diverse majskrokar, kex och smulor under semestern. Men är det all inclusiv tackvare Kit4kids otroliga service så är det. Då är det faktiskt helt okej att ta sig en majskrok eller två emellan måltiderna på eget bevåg. Vi är verkligen så otroligt nöjda med vårat val att beställa ner maten till Edwin via denna tjänst. För i restaurangerna på hotellet hade det bara funnits ris och pasta annars till honom att kunna äta under dessa två veckor, vilket även hade varit jättesvårt att få i honom. Alla ni som rest med små barn tidigare vet kanske även om hur en klassik middag i en restaurang ser ut med en 8månaders bebis och en 6åring med myror i rumpan som inte vill sitta still!?

 

   Foto: Rustaupp.
 
 
Då vi verkligen ville ha just semester nu och slippa gapskrik under våra middagar nere i restaurangerna valde vi faktiskt att se till så att Edwin hade ätit uppe på rummet redan innan vi gick ner till restaurangen på kvällarna. Hans barnmatsburkar värmde vi i en klassik liten resevattenkokare. Skulle man värma på maten i en micro på hotellet fick man gå 15-20min bort för kunna värma den och då skulle maten hunnit kallna innan vi kom tillbaka. Under middagen sedan satt han sedan nöjd och belåten bredvid oss och mumsade på lite kex eller drack en mumsig smoothie ifrån kit4kids boxen. Men fanns det ingen mat att köpa till honom i livsmedelsbutikerna är det säkerligen många utav er som kommer att fråga!? Nej det fanns faktiskt ingenstans att kunna handla barnmat på så hade vi inte valt att beställa ner denna box eller släpat på en så här stor väska med mat hade vi inte haft en lika rofylld semester. Det var första gången som vi testade att beställa mat på detta sättet via Kit4kids och garanterat inte den sista!! För vi kommer aldrig mer att släpa på mat och tunga väskor i onödan när det fungera så här otroligt smidigt. Det är inte ofta som man reser i väg och då förtjänar även dom små lite extra lyx!! Puss//Isabella
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Ser underbart.... Skulle vilja veta mer vad ni tyckte om Makadi. Vi har funderingar på att åka dit till just det hotellet☺.
Hälsningar Linda

Svar: Nu finns det lite mer info och bilder ute. ;)
Isabella sköldmark

2015-04-14 @ 06:33:34
URL: http://Snurrepinn.blogspot.com
Postat av: Heléna

Så praktiskt! Vad kostade det att skicka ner det? Jag menar självaste frakten, eller är det olika vart i världen man ska?

2015-04-16 @ 18:31:08
URL: http://hemmahoshelena.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux