Egypten oskar..

Det märks att semestern är slut och att vardagen har börjat att rulla på här hemma igen. Men nu äntligen kommer det lite nya bilder ifrån semestern och stranden som utlovat. Egypten är ju världskänt för sitt helt fantastiska undervattensliv vilket vi verkligen kan skriva under på. Vårat hotellrum låg bara ett stenkast ifrån stranden så dit ner gick vi flera gånger per dag. Då det var så pass nära blev det heller inte något större projekt att packa ihop det vi behövde ha med oss ner till Edwin och Ella. Vägen ner till strandpromenaden var även det enda stället på hotellområdet där vi kunde ta hissen ner med vagnen. Martin fick annars bära ner vagnen för en väldans massa trappor flera ggr om dagen så att han hellre ville visstas nere på stranden än uppe i vattenlandet. Kunde jag mycket väl förstå.
 

Väl nere på stranden möttes vi av ett kristallklart och himmelskt blått vatten. Det fanns även gott om solhytter med tillhörande stråparasoll och med nytvättade strandhandukar till alla hotellgäster att kostnadsfritt kunna låna. I dessa små strandbås kunde man som sagt var söka lite skugga när solen blev för påtaglig under dagarna vilket vart helt perfekt för oss när Edwin skulle sova middag. Här nere sprang även personalen runt flera ggr om dagen emellan solhytterna och frågade om det önskades något speciellt att dricka!? Ella som kände sig som en prinsessa beställde in vatten i mängder och jag har nog aldrig sett henne dricka så här  mycket vatten under våran semester som då och utan tjat dessutom.
 
 
Ella träffade även en ny kärlek här nere i form av en kamel med namnet Oskar. Troligtvis heter alla kameler Oskar här nere, ja i alla fall om man är ifrån Skandinavien men för Ella vart detta moment väldigt speciellt. Hennes morfar heter nämligen Oskar i mellannamn så ni kan ju gissa hur mycket hon skrattade när hon fick reda på att kamelen också hette Oskar. Fröken bus som normalt sätt är livrädd för hästar och alla andra stora djur med hovar & klövar vart dock inte det minsta rädd för honom. Hans ägare tyckte även att Ella var så söt så hon fick även styra Oskar själv efter en stund. Själv blev jag dock livrädd under dom första dagarna när jag låg i solstolen nere vid vattnet och halvslumrade. För när jag sedan vänder mig om för att titta upp och se efter vad är för något som skuggar mig och får syn på ett stort kamelarsle som vagga förbi några centimeter ifrån mig med Ella sittandes på ryggen, ja då trodde jag att nu har jag drabbats av solsting.
 
 
Edwin i sin tur tyckte inte alls att Oskar var speciellt rolig utan satt hellre och lekte med sanden och diggade med i musiken. Det hände verkligen något nytt hela tiden nere på strandpromenaden. Var det inte dans till rytmiska toner så var det en stor karneval med hopptorn, klätterväggar och folk utklädda till barnens favorithjältar. Ville man dock slippa alla dessa högljuda toner för en stund kunde man bara gå några få meter bort och lägga sig på en solstol nere vid strandkanten. Det var nämligen en stor sandvall på vägen ner mot vattnet och den fungerade även klockrent som bullerskydd när vi ville ha lite mer lugn och ro. Det var även mest praktiskt för oss att ockupera oss här nere så att jag hade uppsikt över Martin & Ella när dom snorklade runt i havet.
 

Men man behövde inte alls gå ut långt för att kunna ta del av det stora undervattenslivet. Nej det räckte gott med att bara stoppa ner tårna i vatten för att få syn på stora randiga akvariefiskar och sjöstjärnor i mängder. Som tur var hade vi beställt skyddande badskor och solkläder ifrån Jollyroom och Linneashoppen innan vi reste och dessa behövdes verkligen användas. På sina ställen var nämligen havsbottnen riktigt vass men när man väl kom ut en bit vart botten fylld av finkorning vitt sand igen. Gick man sedan ut ännu längre möttes man av små frigolitbojer ute i vattnet som visade att här börjar korallreven. Kikade man ner i vattnet här så såg man verkligen hur det stupade rakt ner bara någon meter framför dig och alla dessa otroliga fiskar som samtidigt simmade runt om kring en. Det var verkligen som att simma runt i ett stort akvarium med blandad förtjusning. För till och med Martin blev lite rädd vid några tillfällen när han vänder sig om och ser ett helt stim med stora fiskar simma emot honom.
 
    
 Foto: Rustaupp
 
 
Jag är verkligen så glad över att valde att resa hit och nu fått bilda oss en egen uppfattning om Egypten som land och reseort. Jag brukar inte vilja återvända till en plats mer än en gång då det finns så mycket fler ställen och länder som jag vill kunna få uppleva under min livsresa. Men Egypten har lyckats stjäla en bit av mitt hjärta och hit åker jag faktiskt mer en gärna tillbaka. Om så inte bara för att för en vecka tillsammans med bara Martin för att kunna snorkla tillsammans och uppleva lite mer av vad Egypten har att erbjuda. För hur underbart det än må vara att resa med små barn så har det också sina begränsningar. Men detta blev en bröllopsresa tillsammans med dom tre finaste i mitt liv och en bättre resa kan man ju inte få. Puss//Isabella
 
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Fantastiska bilder!

2015-04-19 @ 18:17:21
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Cornelia

Wow, så fint! Vilket fantastiskt vatten. Helt otroligt ju :)

2015-04-19 @ 18:38:03
URL: http://corneliae.blogg.se/
Postat av: Sofia

Superfina bilder!

2015-04-19 @ 19:13:45
URL: http://skimmer.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux