Utbudet av vattenlek och rutschbanor var enormt..

Vi möttes även en otrolig värme och skinande sol när vi anlände till Egypten och på 14 dagar var det bara under en knappt timmes tid som solen gick i moln. Det var ingen brännande och jobbig värme som slog i emot oss utan mer som en riktigt varm sommardag med tempraturer på runt 29-32 grader på dagarna och runt 22-24 grader på kvällarna. På dagarna bodde vi i poolerna eller på stranden och under kvällarna spelade vi sällskapspel ute på balkongen precis så som det ska vara. Det fanns ingen wifi på hotellet så mobilerna förblev avstängda under hela semestern vilket verkligen gjorde att jag kunde lägga allt jobbande åt sidan och i stället njuta av semestern till fullo..
 
 

Hotellet var som sagt var helt otroligt stort men den ytan behövdes eftersom  att utbudet av vattenlek och rutschbanor var så enormt!! Det fanns verkligen  något som passade alla. Ella var dock lite väl rädd och vill inte alls testa på  alla vattenrutschkanor under dom första dagarna. Så dom första dagarna  spenderade vi mestadels guppandes  runt i vågmaskinen som låg intill vårat hotellrum. Men ju längre tiden gick ju  mer nyfiken blev hon allt på att testa alla andra aktiviteter och pooler som  erbjöds.

 

   
När hon väl hade tagit mod till sig att testa en av rutschkanorna så fick  hon mersmak. Jag vet inte hur många ggr som Martin och Ella hann springa upp för  att sedan åka ner igen i sina färglada gummiringarna under våran vistelse. Under  tiden som dom två busade på passade jag och Edwin på att svalka oss i  poolområdet bredvid. Edwin var verkligen som en fisk i vattnet och skrek  högljutt så att det riktigt ekade emellan hotelletsväggar så fort han fick  möjligheten till att kunna plaska runt.  
 
 
Något som hela familjen föll pladask för bokstavligen var att flyta runt  i varsin gummiring i den långa flow driven som löpte halvägs runt  hotellet. Den här poolen hade en lätt undervattensström så det var bara att  flyta med flödet rakt in i både vattenfall, under hängbroar och grottor. Det var  även den här poolen som var den varmaste av alla pooler som vi badade  i. Hotellets alla andra polområden var tråkigt nog inte uppvärmda  vilket dessvärre gjorde att Edwin inte kunde bada mer en någon timme innan han  vart för nerkyld i dom andra. Men i denna pool kunde vi vistas i flera timmar  utan problem och tur var väll det för detta var utan tvekan även den  roligaste poolen i mitt tycke
 
 
I en utav grottorna kunde man även sitta och äta middag vid på kvällarna  vilket vi ofta gjorde. Maten var för övrigt jättefin och jag tror att vi fick  ihop det till 9 stycken returanger på området och dom var alla kolossalt stora  precis så som utbudet av maten. Var det något speciellt som man ville ha var det  bara att ta med sin tallrik och korsa gården för att plocka på sig sina  favoriträtter i restaurangerna brevid. Mitt på gården grillades det hejvilt på  kvällarna och kockarna var så otroligt noggranna med att kontrollerna maten så  att allt var väl tillagat. Att man skulle kunna bli magsjuk (som alla sagt till  oss tidigare) på grund av maten har vi riktigt svårt att tro. Dock så är dom  egyptiska pengarna riktiga bakteriefällor och det är svårt att beskriva med ord  hur smutsiga dom faktiskt är. Vissa sedlar var så blöta och slitna att dom höll  på att falla sönder utav sig själv. Vi valde därför snabbt att bortse ifrån den  valutan och tog istället ut våra resterande resepengar i euro.
 
 
Inte för att det fanns så mycket att handla men för att kunna visa våran  uppskattning till personalen gav vi dom  dricks. Jag är med handen på hjärtat rätt så dålig på att ge dricks när  vi har varit ute och rest tidigare fram tills nu. För trevligare,  hjälpsammare och mer underbar service har  vi aldrig förr fått varit med om så dom förtjänade vare krona. Jag har heller  inte så stor koll på om det var en lämplig dricks som vi gav men mellan 50-120kr  räknat i svenska kronor gav vi under en middag. Men det tycktes ha varit  uppskattat för nästa dag som vi kom ner till restaurangerna var det totalt  fullsatt. Men inte för oss som blev behandlade som kungar och servitören som vi  dricksat kvällen innan ledde oss fram till ett bord som han redan hade reserverat och dukat upp för  oss med våra favoritdrycker, Ellas favoritmat och nytt flaskvatten att kunna ta  med oss upp till rummet efteråt.
 
 Foto: Rustaupp.
 

På vägen upp till rummet ifrån restaurangerna kom man sedan vidare till ett  helt annat poolområde lämpligare för dom lite mindre barnen. Här vistades vi  också en hel del och inte minst i det stora leklandet. Var tionde minut plingade  en stor klocka till uppe på leklandets tak och sedan tömdes en jättestor hink  ner över vattenparken med massor av  vatten. Ella tyckte självklart att detta var rena himmelriket och mest lyrisk  var nog ändå Martin. Det var nästintill lite generande att höra på Martin när  han gång på gång gapskrattade och sprang in under det stora vattenfallet som  blev när hinken tömdes. Men det är ju den biten med honom som får mig att le så  där enormt stort samtidigt och påminner mig om att det är den där galna karln  som jag vill åldras tillsammans med. Den här resan har verkligen fått oss båda  att le så där barnsligt, spralligt och  härligt igen. Lite senare i dag efter att mitt hjärta kommit hem ifrån jobbet  ska jag fösöka hinna med att visa er lite fler semesterbilder ifrån stranden  blandannat. Puss//Isabella

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Tack för ditt fina inlägg.... Ser helt underbart ut! En plats man verkligen vill besöka och bara njuta med hela familjen 😀

2015-04-15 @ 08:20:37
URL: http://Snurrepinn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux