Lekfullt och spännande blickfång med lego..

Som ni vet var vi i behov av mer förvaring nere i vardagsrummet. Då rummet är rätt så litet ville vi inte ställa ner en helt vanlig byrå där inne utan vi vill skapa ett lekfullt och spännande blickfång som samtidigt uppfyllde alla våra behov. Först var det tänkt att vi skulle ha byggt en vanlig bokstavshylla av tavellister men efter att ha gått runt här hemma och funderat en stund kom jag på en lysande ide!! Varför inte bygga en jättestor legobokstav med hjälp av legoförvaringsådor!? På sådant sätt skulle vi ju få både dold förvaring, gott om fria ytor för leksaker samtidigt som bokstavshyllan skulle addera både färg och lekfullhet till vardagsrummet!!
 
 
Redan dagen därpå satte vi planen i verket!! Ella fick hjälpa oss med att välja ut vilken bokstav vi skulle bygga. Inte helt otippat så blev det ett stort E då både hon och Edwin börjar på just bokstaven E. Då det mestadels även är deras saker som ska förvaras i hyllan blev det en strålande lösning!! Martin sågade ut bokstaven i mdf som sedan målades i en rosa kulör. Därefter var det bara att beställa hem några lådor som vi sedan fäste med två skruv i vardera låda. Barnen hjälpte till med hela bygget och som alltid när det ska pysslas här hemma så blev det en temadag fullt ut.
 
 
Ella och Edwin lekte kurragömma bakom legoklossarna medans vi borrade och pluggade i betongväggen inne i vardagsrummet. Sedan fick dom hjälpa till att lägga pussel med alla legoklossar uppe på den utsågade bokstaven tills hela ytan var täckt. Detta tog lite tid för så fort Ella hade lagt dit en kloss så tog Edwin självklart upp den och gick i väg med den tokskrattandes. Det har sin charm att pyssla tillsammans med barnen och det gäller att inte ha bråttom. Det får ta den tiden den tar helt enkelt men det är även så mycket roligare då!!!
 
 
Till slut fick dock Edwin rollen som byggledare och sattes ner i sin matstol. Däri kunde han inte springa runt och norpa alla legoklossar ifrån Ella men han var rätt så nöjd ändå och pekade hej vilt. Martin och Ella fick nu även möjligheten till att skruva fast dom sista lådorna på mdf-skivan. När alla lådor var fastsatta lades locken tillbaka. Sedan var det bara att lyfta in hyllan och placera den på väggen. Då Edwin även klättrar på precis allt han kan komma upp på just nu valde vi att förankra hyllan med fyra rejäla skruvar i betongväggen. Så nu sitter den som berget och är både Edwinsäker och tippsäker.
 
Foto: Rustaupp
 
Vi blev verkligen jättenöjda med detta bygge och under kvällen ska vi börja fylla upp hyllan med barnens leksaker, tvspel och lite andra vardagliga saker som vi inte alltid vill ha liggandes framme. Edwin har dom flesta av sina vardagliga leksaker i Fermliving korgen så att han själv på ett enkelt sätt kan rota fram det han vill leka med. Den nybyggda hyllan kommer mer att fungera som ett komplement till Ellas alla filmer och sagoböcker som vi inte alltid vill att Edwin ska kunna komma åt. Dold förvaring är verkligen nyckeln till ett fungerande vardagsliv för oss!! Det går fort som bara den för Ella att plocka fram sina saker och lika snabbt att få undan allt igen. Det är vardagslyx i mina ögon och skapar harmoni för både stora som små!! Puss//Isabella

Back to school..

Det börjar att närma sig nu, för om knappt 1,5 vecka börjar Ella skolan!! På dagarna är det fullt ös här hemma med bus och lek, på kvällarna har frökenbus i stort sätt bott inne på sitt rum. Hon pysslar, ritar och sitter vid sitt skrivbord i flera timmar. Här om dagen var vi iväg bara hon, jag och Martin för att inhandla lite nya skolkläder. Det blev bara några få basplagg och några nya jeans. Väskan och jackan anlände ju redan för någon vecka sedan och i Ellas värld är ryggsäcken hennes käraste ägodel just nu. Hon går runt med den fram och tillbaka, riktigt känner in den. Jag mins att jag själv tyckte att det var så stort att få välja sin första väska men för Ella är detta bland det största som hänt!!  
 
 
 
När jag beställde hennes ytterkläder passade jag även på att inhandla två nya förvaringspåsar i tyg ifrån Tellkiddo med Batmantryck på. Ella gillar verkligen superhjältar så denna var ju som gjord för hennes rum. Jollyroom har fått in jättemycket nya fina Tellkiddodetaljer till både stora och små så ta er en titt här om ni inte redan gjort det. Ellas förvaringspåsar används i dag både som tvättkorg och leksaksförvaring. Hon har också fått en egen Hang it all till att kunna hänga upp hennes kläder och morgonrock på. I skrivande stund ligger alla kläder inkastade under hennes säng för det är bara jackan som får hänga där..
 
 
Både jag och Martin har talat om att vi kanske ska skifta rum med Ella framöver. Så att hon får ett större rum i vårat nuvarande sovrum och även riva ut klädkammaren och bygga ett till Barnum där inne framöver. Ella hörde så klart när vi talade om detta och nu är hon eld och lågor över den iden. Vi har inte någon brådska med att ta tag i detta projekt men Ella vill så klart möblera om och flytta in helst redan i går. Fram tills att den rokaden kommer att träda i kraft har vi planer på att bygga lite fler förvaringslösningar till hennes nuvarande rum. Hennes elementskydd är jättepraktiskt att ha som extra hylla men vi vill kunna maxa den ytan på något smidigt sätt. Frågan är bara hur vi ska lyckas lösa detta..
 
Foto: Rustaupp
 
Vi har även byggt klart förvaringslösningen inne i vardagsrummet nu. Det blev verkligen så otroligt bra där inne!! Då båda barnrummen är belägna på övervåningen har vi varit i stort behov av en förvarigslösning för Edwins dagliga leksaker som han alltid leker med på nedervåningen. Ella har även behövt få fler ytor till att kunna förvara hennes tvspel och filmer i. Jag själv har även saknat några fria lådor som min mamma kan utnyttja till sina kläder dom dagarna hon kommer över hit för att sova över. Med denna lösning som vi nu har byggt har alla våra önskemål gått i uppfyllse. Jag ska visa er fler bilder ifrån bygget under veckan sedan. Puss//Isabella
 

Hösten är räddad!!

Höstens hetaste färg för oss är utan tvekan Navy Blue och innan helgen anlände Ellas första skolväska, höstjacka, skor och nya gymnastikkläder. Ella valde en lila topp med svarta tights samt lila Gulliver gympaskor till gymnastiken och självklart även en Frozen gympapåse med Elsa & Anna motiv på!! När det kom till valet av höstjacka satsade vi på en blå Reima jacka till både henne och Edwin. Reima Kasku Navy heter Ellas jacka och den har både justerbara muddar som ger bra passform och tejpade sömmar som gör den både vind och vattentät. Det bästa av allt är att jackan är så otroligt lätt och väger ingenting!! Hon fick sig även ett par nya fina kängor då allt som sagt var måste matcha enligt Ella. Det här med matchningen vet jag om inte jag själv tycker är så viktigt men att hon valde bra och snygga skor som även impar på en skogalning som mig, det kan jag skriva under på!!
 
Foto: Rustaupp
 
Det kommer att dröja innan Edwin börjar på förskolan men även han behövde få funktionsdugliga kläder till hösten. Vi sparade mycket kläder ifrån när Ella var liten i hopp om att Edwin skulle kunna ärva mycket av henne. Tyvärr är det inte mycket som han har kunnat använt då barnen är födda på helt fel säsonger. Ella är ju född i Januari och Edwin i Juli viket säger sig självt inte går ihop efter väder och vind rent säsongsmässigt när det kommer till storlekar och klädesplagg. Vi kommer därför att behöva införskaffa allt nytt till honom. Jag har köpt lite begagnade kläder via blocket men en ny höstjacka och nya skor det fick han nu. Edwins jacka är en liten miniatyrvariant utav Ellas och även den är vind och vattentålig. Det blev även ett par sådana här skor samt ett par varmare sådana här till vintern. Nu hoppas vi bara på att Buswin inte växer i rekordfart så att han hinner använda sina nya kläder!! Puss//Isabella  
 

Lek och lär för dom alldra minsta.

Vi tränar väldigt mycket på upprepningar av ljud här hemma just nu. Allt i vardagen handlar om upprepningar för oss och att även skapa fungerande rutiner innan hösterminen drar igång. Edwin har varit otroligt medgörlig och lätt att handskas med när det kommer till mat, läggning och vardagliga bestyr. Detta kan så här i efterhand ha att göra med att vi gjort om och gjort rätt denna gången. Under Edwins första år har all fokus hamnat på trygghet, närhet och förståelse. Vardagskarusellen må snurra i väg dubbelt så snabbt med två barn i huset men det gäller att hinna stanna upp och ta tillvara på nuet där emellan..
 
 
För mig har det alltid varit viktigt att lära mina barn att kunna leka själva, bibehålla deras egen fantasi. Med Ella har vi gjort mycket kreativa pyssel och lösningar under åren som hon sedan byggt vidare på själv. Men nyckeln till det mesta är att barn måste kunna ha tråkigt med för att kunna ha roligt!! Dom behöver inte bli survade hela tiden och man kan på så enkla sätt bara kika in i rummet och delta i leken en kort stund för att ny fantasi ska blomstra upp. Nu har vi kommit in i ett sådan skede med Edwin när man ena sekunden kan busa med honom för att sedan behöva springa runt och leta efter honom i hela huset då han helt plötsligt är spårlöst försvunnen. Detta skedde i dag när han helt plötsligt valde att dra sig undan för att sätta sig ner på sin stol inne i hans rum och lekte med sin lek och lär platta.
 
 
Där inne satt han i över 1 timme och tryckte på knapparna och jollrade med när fåret sa bää och kossan muade. Mitt i hans lek och utforskande skrek han dock till högljutt på oss för att försäkra sig som att vi var kvar. Jag kika då in i rummet och sa att ja mamma är här. Då tittade han bara stort på mig skrattade och fortsatte att leka. Allt som har med ljud att göra är verkligen så poppis i hans lilla värld för tillfället. Kidz Delight lekplattan fick han även när han fyllde år. Det är en aktivitetsleksak med 30 ikoner som man kan trycka på för att höra olika ljud. Med hjälp av denna platta kan barnet lära sig om färger, djur, siffror, former, instrument och bokstäver. Han fick även en liten minitelefon med lite andra ljud och knapp funktioner på. Dessa har används dagligen sedan dess.. 
 
Foto: Rustaupp.
 
Jag gilla leksaker som har en så efterliknande design som möjligt av våra egna saker. Barn vill ju göra så som vi vuxna gör och med produkter som dessa känns det som att det blir lite roligare. Ella har även önskat sig en egen surfplatta i julkalapp tre år i rad nu men vi har tyckt att hon är för ung för det. Nu till hösten kommer det dock att ingå i hennes skolinlärning så jag kommer att behöva tumma på den regeln. Jag ser ingen nackdel med att hon har en platta att kunna lära sig nya saker på så länge vi bestämmer och sätter tydliga regler på hur ofta hon får använda den. För är det en sak som jag aldrig kommer att ändra min åsikt i så är det just det. För att sitta spela hela dagarna kommer inte på tal här hemma så är det bara. Puss//Isabella
 
 
 

Att våga utmana sig själv..

Veckan som var har varit den bästa på evigheter!! Jag har vågat utmana mig själv och hela familjen fick helt fantastiska nya vänner på köpet. Sedan jag pangade in i väggen för snart fem år sedan tappade jag samtidigt bort en bit av mig själv. Jag som annars har sets som social, orädd och nyfiken på livet förvandlades till en grå liten mus som varit rädd för allt. Allt som har med sociala tillställningar att göra sedan dess har bara skapat panikångest och tårar för mig. Jag kunde till slut inte ens gå ut för att handla, köpa en korv till mina barn eller åka buss. I snart 3års tid har jag gått på öppenpyskiatrin och fått hjälp för mina panikångestattacker och under det senaste året har jag lyckats övervinna så många rädslor att jag nu äntligen har fått kontroll över mitt liv igen. Jag vågar nu åka buss, ta med mig barnen själv till köpcentren och i helgen har jag även lyckats lägga den sista pusselbiten..  
 
 
Jag bjöd nämligen över en helt nyfunnen vän med familj ifrån Instagram till oss. Vilket inte skulle finnas på världskartan för ett år sedan att jag skulle våga göra. Jag fick kontakt med Cristine ifrån Karlsborg via mail efter att hon vunnit en tävling hos mig. Innan hade jag bara sett några enstaka bilder på hennes hem och växlat några små ord på Instagram. Det visade sig att vi två delade så mycket rädslor, vardagsituationer och intressen så när jag fick höra att dom hade tagit in på hotell med gångavstånd ifrån där vi bor kändes det nästan som ödet. Vi bara måste ses!! Jag var helt galet nervös under lördagsmorgonen i väntan på att dom skulle komma hit och försökte hela tiden tänka vad är det värsta som kan hända!? Att jag bjuder lite på mig själv och antingen blir det bara en fika eller så ses vi igen.
 
 
Det blev inte bara en fika utan hela familjen var så underbar och vi klickade verkligen direkt både stora och små. Christine och Daniel hade nämligen också två barn, Ebba och Oliver i nästan samma ålder som Ella. Fröken bus blev så bra kompis med Ebba under dagen att hon till och med grät när dom skulle åka hem på kvällen sedan. Dagen efter bestämde vi därför att vi skulle ses igen. Denna gången ute på byn för lite shopping och busande på leklandet. Det blev verkligen en helt fantastisk dag på alla sett och vis!! Vi vuxna hann även med att prata massor och det kändes verkligen som att vi känt varandra hela livet. Det skrattades så mycket att jag hade magknip dagen efter och det hör verkligen inte till vanligheten i dessa samanhang för mig..
 
 Foto: Rustapp
 
Efter leklandet, lunch och alla busande timmar var det dock dags att skiljas åt!! Familjen Cambring skulle åka vidare på sin semester och hälsa på barnens morfar i norrland. Det var lite tufft att skiljas åt och både Ebba och Ella hade så svårt med avskedet. Dom bestämde sig för att dom skulle börja brevväxla (då Ella inte har någon egen telefon) så nu har dom lite att göra framöver. Ella behövde dock inte längta efter Ebba speciellt länge för redan dagen därpå fick dom ses igen. Det blev nämligen ingen norrlandstripp! Så på vägen hem mot Karlsborg passade dom på att ta en omväg runt hela Stockholm bara för att kunna stanna till hos oss på en snabb fika igen. Detta fick hela våran familj att nästan slå bakåtvolter av lycka!! Vi har bestämt att vi ska åka ner till dom inom kort och se hur dom har det så att vi kan ses snart igen. Tänk så mycket man kan vinna på att våga utmana sig själv!! Puss//Isabella

RSS 2.0