En plaskande och lekfull jul.

Snön fortsätter att lysa med sin frånvaro och medans det vita guldet håller sig borta rullar vardagen sakta framåt här hemma. Lillebror fortsätter att buffa runt där inne i magen och nu känns sparkarna även utanpå magen. Varje liten spark och livstecken som han skänker oss får mig att slappna av allt mer. Att dessa små rörelser kan sänka ett sådant otroligt lugn mitt i dom vakna nätterna av toalettbesök, blödningar och oro är rätt fantastiskt!! I går kväll satt jag och Martin uppe tills långt in på småtimmarna och lät nuet få styra. Barnen sov så sött uppe i sina sängar medans vi satt uppe och pratade om tiden som komma skall. Om hur livet kommer att se ut till våren med tre barn här hemma och hur vi ska göra för att hjälpa varandra med att inte rusa i väg ibland alla vardagsmåsten. Det blev en kväll av världsklass och så välbehövlig efter dessa tuffa veckor som varit..  
 
 
Idag var vi båda så pass uppfyllda med ny energi att vi bestämde oss för att ta tag i alla julförberedelser. Martin klättrade upp på stegen och lyfte ner barnens julklappar ifrån vinden. Det gäller att passa på medans Edwin sover middag och Ella är i skolan för att behålla julklapparna hemliga ända fram till jul. Ella har annars en förmåga att lyckas hitta sina överraskningar i förtid trots att vi kämpat febrilt med att försöka gömma dom på bästa sett. Vi brukar inte köpa mycket julklappar till våra små trots att mitt jobb som leksaksexpert annars lätt lockar till nya köp. För med det jobbet jag har följer det även med ett desto större moraliskt ansvar på hemma plan. För oss är det nämligen så otroligt viktigt att våra barn inte får alla sina önskningar uppfyllda och även att dom får lära sig att julen inte bara handlar om att få, utan att även ge.
 
 
Vi vill nämligen att barnen ska förstå att man ibland måste kämpa för saker här i livet och alla önskningar inte alltid kan slå in. Detta kan vara lättare sagt en gjort många ggr speciellt när jag själv har fyra mindre syskon samt mamma och pappa som självklart vill köpa minst en julklapp var till barnen. Ella har själv även alltid fått lägga ner en liten peng i en tomtesparbössa från och med den 1dec för att sedan ge dessa till barn som behöver en extra jultanke. Detta är en tradition som vi kommer att fortsätta med tills dom blir vuxna och förhoppningsvis kommer den att gå i arv framöver!! Detta år blir även första året som Edwin kommer att få egna julklappar. Lagom tills julafton blir han 1,5 år och det materiella tingen som uppskattas mest just nu är allt som har med vatten och ljud att göra. Vilket även passar extra bra denna blöta och plaskande jul när snön fortsätter att håller sig borta.  
 
Foto: Rustaupp.
 
Vi hoppas dock på att snön och kylan anländer innan jullovet är slut så att vi kan spola upp en skridskobana ute på framsidan för både stora som små att busa runt på. Ella kommer att få sina första par skridskor i julklapp så att kunna skapa ett eget litet vinterland här hemma lagom tills dess vore underbart att driva igenom. Min mamma kommer även hem hit nästa vecka och ska stanna kvar hos oss tills veckan efter jul. Det ska bli så otroligt mysigt och Martin fyller även år då så det kommer att bli full rulle. Precis så som varje år så här i jultider kommer både dator och mobiler att stängas av redan framåt helgen. Vi vill nämligen kunna ta dagen så som den kommer och kunna ägna all tid åt varandra utan elektroniska avbrott. Jag vill därför passa på att önska er alla fina en riktig god jul och gott nytt år redan nu. Va rädda om varandra så ses vi igen under nästa år. Puss//Isabella
 
 

 
EDWINS JULKLAPSLISTA  & TIPS FÖR DOM LITE MINDRE.
 
 
 Kollage: Rustaupp.
 
1. En Pelikan till alla kommande vattenlekar och bustillfällen inne i badrummet. Den Hungriga Pelikanen är en färgglad leksak till badrummet. Pelikanen är väldigt hungrig och du kan mata den med små bollar genom att kasta in det i magen på den. Pelikanen fungerar även som förvaring till figurerna när den inte används. Du kan enkelt fästa pelikanen på badrumsväggen med hjälp av sugpropparna. Det här är en riktigt roligt leksak att ha i badrummet och enligt mig passar den för alla åldrar!!!
 
2. En Sköljkanna och ny badkompis. För många barn kan badandet och framförallt hårtvättandet vara en otrevlig upplevelse. Edwin gillar inte att skölja håret men med Skip Hops badkanna hoppas vi kunna ändra på denna trenden. Kannan är utformad för att hålla vatten och schampo borta från ditt barns ögon och ge en trevligare badupplevelse. Längst fram på valen sitter en mjuk kant som är formad för att passa ett barns huvud. Inuti valen finns kanaler som gör att vattnet rinner i en kontrollerad ström. Kannan kan stå fritt, ligga och hängas när den inte används.
 
3. En Xylofon för klingande och kommande rockkonserter där krokodilen även fungerar som dragleksak. Med denna kommer Edwin kunna både spela och busa med i timmar. Att dra föremål framför sig och bakom sig samtidigt som man kan banka sig fram till olika toner kan inte bli annat än en hit!! 
 
4. Bilar av trä. Ibland alla dockor, klänningar och mjukisdjur kommer leksaksamlingen nu även att kompletteras upp med några bilar. Bilarna ifrån Le Toy Van är ett set med sju stycken bilar i trä som kommer i en praktisk låda. Ett färgglatt och roligt startset till bilsamlingen som kommer att åldras med värdighet! Träleksaker i alla dess former är alltid en uppskattad gåva hos både stora och små.
 
5. Stapelbara klossar. Ejvor Blomkruka/Förvaringsburkar 3-pack är ett fint set med tre burkar som passar både som förvarinsgburkar och blomkrukor. Förvaringsburkarna har olika mönster och en invändig lack som tål fukt. En fin inredningsdetalj i barnrummet, oavsett om de fylls med blommor, pennor eller andra småsaker! I Edwins rum kommer dessa att användas till att bygga torn med.
 
 

Änglavakt och nekad hjälp på förlossningen!!

Vi har haft änglavakt här hemma under dom senaste dagarna. Som en blixt ifrån klar himmel i förra veckan så slog nämligen värkar och nya blödningar över mig. Våran lilla superhjälte kämpar på där inne och läkarna kunde inte fastställa orsaken till varför jag störtblödde den här gången heller. Det fanns inget blod kvar i livmodern men små restansamlingar kvar i tappen. Moderkakan såg intakt ut på ultraljudskärmen så ingen avlossning tycks ha skett denna gången och den var heller inte underliggande som med Edwin. Så varför jag fortsätter blöda förblir en gåta. Värkarna kan ha att göra med all stress och att Emils huvud låg så pass långt ner att det hela tiden trycker på. Fortsatt vila är beordrad och trots det ändå positiva beskedet kunde jag inte vara annat än upprörd efter den dagen!! Vi blev nämligen nekade hjälp på förlossningen..
 
 
Att en dags felmarginal på graviditetslängden ska få avgöra om jag får akut vård eller inte gör mig rosenrasande. För med facit nu i hand så hade ingen kunnat göra något för våran superhjälte om det väl nu hade satts i gång. Med 18 missfall i ryggen är våran kamp redan väl dokumenterad och då Edwin även föddes med rekordfart på under 17min för 1,5 år sedan nu får mig till att koka inombords. För vem vet hur fort det hade gått om det var riktiga värkar och om blödningen hade varit ett tecken på att Emil nu ville ut i förtid!? Då hade dom inte kunnat stoppa det!! Med Edwin hade jag nämligen inga värkar och hade sjukhuset inte skickat en ambulans på grund av mina blödningar den gången hade jag fött honom hemma på hallgolvet. I förra veckan när allt hände fick jag i stället sitta själv i ett väntrum utan att bli tagen på allvar då vi var en dag för kort gången för att lillebror skulle ses som livsduglig (21+6). Men hade klockan hunnit slagit tolv hade jag fått en helt annan hjälp. Sveriges lagar gör mig rosenrasande och jag vill poängtera att jag lider ännu mer med personalen inom vården som får kämpa dagligen med att ta sådana här beslut.
 
 
Efter den dagen har ilska, tårar och lättnadskänslor avlöst varandra. Blödningarna har även trappats ner och vi har tagit en dag i taget. Barnen har verkligen spridit sin magi och nu börjar julkänslorna sakta men säkert att blomma. Under helgen har dom hjälpts åt med att få mig att skratta. Ella har verkligen varit en ängel och trots att vi försökt underhålla oron och allt som skett för henne så förstår hon mer än vad man tror. Hon har sett att både jag och Martin varit ledsna. För trots att man som förälder vill skydda sina små från allt ont kan man inte skydda dom ifrån allt. I min värld är det även viktigt att barnen får ta del av mamma och pappa också är ledsna i bland då det är en del av livet. Att skydda dom i det avseendet är inte att göra dom en tjänst men det gäller att kunna sålla bort och förklara varför man är ledsen utan att skapa för mycket oror i deras små hjärtan. När sådana här situationer inträffar har jag lärt mig att jag måste tillåta mig själv att få vara ledsen och upprörd en stund. Efter några dagar så mår jag nu mycket bättre igen och vardagen ser desto ljusare ut igen.
 
Foto: Rustaupp.
 
Martin och barnen har julpyntat här hemma och våra två små änglar har även förvandlats till "riktiga" änglar. För veckan innan kaoset drog i gång fick vi även hem beställningen av nya änglakläder ifrån Partyhallen till våra små. Ella vart så lycklig över hennes fjäderklädda vita vingar, gloria och glitterspray till håret. Tillsammans med hennes lockiga långa hår och iklädd sin nya dräkt lyste det verkligen om henne. Edwin fick självklart även en egen ängladräkt och ett magiskt trollspö till att kunna springa runt att jaga Ella med. Edwin kallas som sagt var inte för "Gladwin" utan anledning!! Så här stolt och glad blev man när man fått dansat runt i sin egen ängladräkt och klätt granen själv tillsammans med syster sin. Den energin och glädjen som dessa två solstrålar sprider i mitt liv är verkligen helt magiskt. Nu hoppas vi bara på att vi får en fortsatt stormfri jul och hinner komma i ordentlig julstämning innan julen är över. Allt går så fort och vips säger det bara så är snart det nya året här. Puss//Isabella

 
 
 
 

RSS 2.0