Änglavakt och nekad hjälp på förlossningen!!

Vi har haft änglavakt här hemma under dom senaste dagarna. Som en blixt ifrån klar himmel i förra veckan så slog nämligen värkar och nya blödningar över mig. Våran lilla superhjälte kämpar på där inne och läkarna kunde inte fastställa orsaken till varför jag störtblödde den här gången heller. Det fanns inget blod kvar i livmodern men små restansamlingar kvar i tappen. Moderkakan såg intakt ut på ultraljudskärmen så ingen avlossning tycks ha skett denna gången och den var heller inte underliggande som med Edwin. Så varför jag fortsätter blöda förblir en gåta. Värkarna kan ha att göra med all stress och att Emils huvud låg så pass långt ner att det hela tiden trycker på. Fortsatt vila är beordrad och trots det ändå positiva beskedet kunde jag inte vara annat än upprörd efter den dagen!! Vi blev nämligen nekade hjälp på förlossningen..
 
 
Att en dags felmarginal på graviditetslängden ska få avgöra om jag får akut vård eller inte gör mig rosenrasande. För med facit nu i hand så hade ingen kunnat göra något för våran superhjälte om det väl nu hade satts i gång. Med 18 missfall i ryggen är våran kamp redan väl dokumenterad och då Edwin även föddes med rekordfart på under 17min för 1,5 år sedan nu får mig till att koka inombords. För vem vet hur fort det hade gått om det var riktiga värkar och om blödningen hade varit ett tecken på att Emil nu ville ut i förtid!? Då hade dom inte kunnat stoppa det!! Med Edwin hade jag nämligen inga värkar och hade sjukhuset inte skickat en ambulans på grund av mina blödningar den gången hade jag fött honom hemma på hallgolvet. I förra veckan när allt hände fick jag i stället sitta själv i ett väntrum utan att bli tagen på allvar då vi var en dag för kort gången för att lillebror skulle ses som livsduglig (21+6). Men hade klockan hunnit slagit tolv hade jag fått en helt annan hjälp. Sveriges lagar gör mig rosenrasande och jag vill poängtera att jag lider ännu mer med personalen inom vården som får kämpa dagligen med att ta sådana här beslut.
 
 
Efter den dagen har ilska, tårar och lättnadskänslor avlöst varandra. Blödningarna har även trappats ner och vi har tagit en dag i taget. Barnen har verkligen spridit sin magi och nu börjar julkänslorna sakta men säkert att blomma. Under helgen har dom hjälpts åt med att få mig att skratta. Ella har verkligen varit en ängel och trots att vi försökt underhålla oron och allt som skett för henne så förstår hon mer än vad man tror. Hon har sett att både jag och Martin varit ledsna. För trots att man som förälder vill skydda sina små från allt ont kan man inte skydda dom ifrån allt. I min värld är det även viktigt att barnen får ta del av mamma och pappa också är ledsna i bland då det är en del av livet. Att skydda dom i det avseendet är inte att göra dom en tjänst men det gäller att kunna sålla bort och förklara varför man är ledsen utan att skapa för mycket oror i deras små hjärtan. När sådana här situationer inträffar har jag lärt mig att jag måste tillåta mig själv att få vara ledsen och upprörd en stund. Efter några dagar så mår jag nu mycket bättre igen och vardagen ser desto ljusare ut igen.
 
Foto: Rustaupp.
 
Martin och barnen har julpyntat här hemma och våra två små änglar har även förvandlats till "riktiga" änglar. För veckan innan kaoset drog i gång fick vi även hem beställningen av nya änglakläder ifrån Partyhallen till våra små. Ella vart så lycklig över hennes fjäderklädda vita vingar, gloria och glitterspray till håret. Tillsammans med hennes lockiga långa hår och iklädd sin nya dräkt lyste det verkligen om henne. Edwin fick självklart även en egen ängladräkt och ett magiskt trollspö till att kunna springa runt att jaga Ella med. Edwin kallas som sagt var inte för "Gladwin" utan anledning!! Så här stolt och glad blev man när man fått dansat runt i sin egen ängladräkt och klätt granen själv tillsammans med syster sin. Den energin och glädjen som dessa två solstrålar sprider i mitt liv är verkligen helt magiskt. Nu hoppas vi bara på att vi får en fortsatt stormfri jul och hinner komma i ordentlig julstämning innan julen är över. Allt går så fort och vips säger det bara så är snart det nya året här. Puss//Isabella

 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Vad läskigt! :) Skönt att det inte var något farligt!

2015-12-16 @ 16:07:15
URL: http://knokk.se
Postat av: Tisa

Vad läskigt det låter.. Skönt att det gick bra trots allt!

2015-12-16 @ 16:14:52
URL: http://apeaceofmee.blogg.se
Postat av: Tess

Vilka underbara bilder och vad roligt barnen verkar ha! Sedan tycker jag det är skrämmande och förskräckligt att ni nekades akut hjälp och vård på grund av en datumregel. Idiotiskt! Hoppas det går bra för er nu!

2015-12-16 @ 16:29:32
URL: http://highlandertess.blogg.se
Postat av: Hanna

Men vilken sjuk regel! Så hemskt ju, glad att bebisen mår bra. Kram

2015-12-16 @ 16:42:47
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Postat av: Jennie Lundmark

Men huvva! Tragiskt att en dag ska spela så stor roll :/ Skönt att ni allihop mår bättre nu i alla fall :) Hoppas de inte händer igen så ni slipper oron..

Vilka söta som frön ni har! :)

2015-12-16 @ 17:09:03
URL: http://jennielundmark.blogg.se/
Postat av: Linn

Visst är det fruktansvärt tragiskt :( håller tummarna att han stannar inne ett bra tag till.

2015-12-16 @ 20:01:41
URL: http://diamondscharm.blogg.se
Postat av: ullie

Alltså hjärtat <3 gud det gör mej så ledsen att läsa :( usch jo tack ja är inom vården o vet hur det är men att bli noncalerad är ju tragiskt o bland det värsta som finns !! De vet Inte hur det är att kämpa för allt som har me bebisar att göra =(
usch håller tummarna för er o lilla emil som ja nu såg han sak heta =)

Alltså måste säga ja tänkte på nu igen Guuud va Ella har vuxit på längden =) Stor tjej så på en gång sötise äneln . Stor kram min fina vän <3

2015-12-16 @ 21:57:52
URL: http://weberskold.blogg.se
Postat av: Annsoh

Fina bilder! :D

2015-12-17 @ 13:48:44
URL: http://annsoh.blogg.se
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Så himla hemskt <3 Lycka till!

2015-12-18 @ 22:39:51
URL: http://narannie.se
Postat av: Nina Lidesköld

Jag hade oxå blödningar hela min graviditet med min första son. Då var det ett kärl som sprack i slidan. Det var oroväckande, med tanke på att jag oxå gått igenom iaf två mf. Så man blir orolig och nojig när man inte vet varför man blöder. Men min son mådde bra och den förlossningen tog nästan 10 timmar. Denna gången blöder jag inte alls. Och hoppas denna förlossningen ska gå lika bra som första gången. Lycka till med bebisen och jag tror det kommer gå bra. Men märkligt ändå att de inte lyssnar på din oro.

2015-12-21 @ 05:49:11
URL: http://nouw.com.com/septmamman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux