En plaskande och lekfull jul.

Snön fortsätter att lysa med sin frånvaro och medans det vita guldet håller sig borta rullar vardagen sakta framåt här hemma. Lillebror fortsätter att buffa runt där inne i magen och nu känns sparkarna även utanpå magen. Varje liten spark och livstecken som han skänker oss får mig att slappna av allt mer. Att dessa små rörelser kan sänka ett sådant otroligt lugn mitt i dom vakna nätterna av toalettbesök, blödningar och oro är rätt fantastiskt!! I går kväll satt jag och Martin uppe tills långt in på småtimmarna och lät nuet få styra. Barnen sov så sött uppe i sina sängar medans vi satt uppe och pratade om tiden som komma skall. Om hur livet kommer att se ut till våren med tre barn här hemma och hur vi ska göra för att hjälpa varandra med att inte rusa i väg ibland alla vardagsmåsten. Det blev en kväll av världsklass och så välbehövlig efter dessa tuffa veckor som varit..  
 
 
Idag var vi båda så pass uppfyllda med ny energi att vi bestämde oss för att ta tag i alla julförberedelser. Martin klättrade upp på stegen och lyfte ner barnens julklappar ifrån vinden. Det gäller att passa på medans Edwin sover middag och Ella är i skolan för att behålla julklapparna hemliga ända fram till jul. Ella har annars en förmåga att lyckas hitta sina överraskningar i förtid trots att vi kämpat febrilt med att försöka gömma dom på bästa sett. Vi brukar inte köpa mycket julklappar till våra små trots att mitt jobb som leksaksexpert annars lätt lockar till nya köp. För med det jobbet jag har följer det även med ett desto större moraliskt ansvar på hemma plan. För oss är det nämligen så otroligt viktigt att våra barn inte får alla sina önskningar uppfyllda och även att dom får lära sig att julen inte bara handlar om att få, utan att även ge.
 
 
Vi vill nämligen att barnen ska förstå att man ibland måste kämpa för saker här i livet och alla önskningar inte alltid kan slå in. Detta kan vara lättare sagt en gjort många ggr speciellt när jag själv har fyra mindre syskon samt mamma och pappa som självklart vill köpa minst en julklapp var till barnen. Ella har själv även alltid fått lägga ner en liten peng i en tomtesparbössa från och med den 1dec för att sedan ge dessa till barn som behöver en extra jultanke. Detta är en tradition som vi kommer att fortsätta med tills dom blir vuxna och förhoppningsvis kommer den att gå i arv framöver!! Detta år blir även första året som Edwin kommer att få egna julklappar. Lagom tills julafton blir han 1,5 år och det materiella tingen som uppskattas mest just nu är allt som har med vatten och ljud att göra. Vilket även passar extra bra denna blöta och plaskande jul när snön fortsätter att håller sig borta.  
 
Foto: Rustaupp.
 
Vi hoppas dock på att snön och kylan anländer innan jullovet är slut så att vi kan spola upp en skridskobana ute på framsidan för både stora som små att busa runt på. Ella kommer att få sina första par skridskor i julklapp så att kunna skapa ett eget litet vinterland här hemma lagom tills dess vore underbart att driva igenom. Min mamma kommer även hem hit nästa vecka och ska stanna kvar hos oss tills veckan efter jul. Det ska bli så otroligt mysigt och Martin fyller även år då så det kommer att bli full rulle. Precis så som varje år så här i jultider kommer både dator och mobiler att stängas av redan framåt helgen. Vi vill nämligen kunna ta dagen så som den kommer och kunna ägna all tid åt varandra utan elektroniska avbrott. Jag vill därför passa på att önska er alla fina en riktig god jul och gott nytt år redan nu. Va rädda om varandra så ses vi igen under nästa år. Puss//Isabella
 
 

 
EDWINS JULKLAPSLISTA  & TIPS FÖR DOM LITE MINDRE.
 
 
 Kollage: Rustaupp.
 
1. En Pelikan till alla kommande vattenlekar och bustillfällen inne i badrummet. Den Hungriga Pelikanen är en färgglad leksak till badrummet. Pelikanen är väldigt hungrig och du kan mata den med små bollar genom att kasta in det i magen på den. Pelikanen fungerar även som förvaring till figurerna när den inte används. Du kan enkelt fästa pelikanen på badrumsväggen med hjälp av sugpropparna. Det här är en riktigt roligt leksak att ha i badrummet och enligt mig passar den för alla åldrar!!!
 
2. En Sköljkanna och ny badkompis. För många barn kan badandet och framförallt hårtvättandet vara en otrevlig upplevelse. Edwin gillar inte att skölja håret men med Skip Hops badkanna hoppas vi kunna ändra på denna trenden. Kannan är utformad för att hålla vatten och schampo borta från ditt barns ögon och ge en trevligare badupplevelse. Längst fram på valen sitter en mjuk kant som är formad för att passa ett barns huvud. Inuti valen finns kanaler som gör att vattnet rinner i en kontrollerad ström. Kannan kan stå fritt, ligga och hängas när den inte används.
 
3. En Xylofon för klingande och kommande rockkonserter där krokodilen även fungerar som dragleksak. Med denna kommer Edwin kunna både spela och busa med i timmar. Att dra föremål framför sig och bakom sig samtidigt som man kan banka sig fram till olika toner kan inte bli annat än en hit!! 
 
4. Bilar av trä. Ibland alla dockor, klänningar och mjukisdjur kommer leksaksamlingen nu även att kompletteras upp med några bilar. Bilarna ifrån Le Toy Van är ett set med sju stycken bilar i trä som kommer i en praktisk låda. Ett färgglatt och roligt startset till bilsamlingen som kommer att åldras med värdighet! Träleksaker i alla dess former är alltid en uppskattad gåva hos både stora och små.
 
5. Stapelbara klossar. Ejvor Blomkruka/Förvaringsburkar 3-pack är ett fint set med tre burkar som passar både som förvarinsgburkar och blomkrukor. Förvaringsburkarna har olika mönster och en invändig lack som tål fukt. En fin inredningsdetalj i barnrummet, oavsett om de fylls med blommor, pennor eller andra småsaker! I Edwins rum kommer dessa att användas till att bygga torn med.
 
 

Kommentarer
Postat av: Tove Lindgren

Hejsan,
Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
(Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
Mvh, Tove

2015-12-22 @ 08:00:21
Postat av: Anonym

😍😍😍

2016-01-09 @ 17:38:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux