Köra säkert!!

Det blev en premiärtur med nya bilbarnstolen igår och äntligen kan jag börja att slappna av!! Jag har nämligen haft jätteångest över att behöva åka iväg med bilen mer än på korta små turer sedan vi blev påkörda två dagar innan bröllopet i sommars. Jag minst fortfarande ljudet av smällen och kan fortfarande än i dag känna den där känslan när bilbältet dras åt runt min mage. Jag var höggravid med Edwin när detta skedde och jag mins så väl min oro när vi åkte in till sjukhuset och tankarna att något hade hänt honom där inne hade tagit över hela mitt sinne. Speciellt nu när förlossningen var så nära och efter alla års kamp & missfall i jakten på honom såg jag det värsta framför mig. Som tur var mådde han jättebra där inne i magen och mitt bälte hade inte gjort någon skada på honom då jag lyckats skjuta undan det ner mot bäckenet med tummarna i ren reflex under krocken. Både jag och Martin hade dock drabbats hårt av chocken som krocken medföljde. Ella var som tur var inte med när krocken skedde utan var på kalas hos en kompis!!
 
 
Efter denna olycka har det tagit flera månader för mig att ens våga åka med korta turer i bilen. Inte för att jag inte litar på Martins körkunskaper utan just för att jag har varit så rädd för att andra bilister ska få möjligheten till att kunna köra in i oss igen. För att lätta på min rädsla så att livet kan fortsätta att rulla på har vi valt att uppgradera oss och införskaffa två utav dom absolut säkraste bilbarnstolarna på marknaden till barnen. Vi beställde en BeSafe iZi Go X1 Black Edition till Edwin i dagarna. Detta babyskydd är nämligen utrustat med USP:n Fempunktsbälte för högsta säkerhet och har blivit utnämnd till bäst i test av Stiftung Warentest och ADAC, samt erhållit mycket goda omdömen i krocktester. Detta är den absolut viktigaste delen i mina ögon när det kommer till valet av bilstol och räddningen för att få mig till att kunna slapp av lite mer. Vi ville även ha en stol som kan göras större och växa med barnet vilket denna stol kan i fem olika steg.
 
  Foto: rustaupp.
 
BeSafe iZi go stolen är även en av marknadens lättaste babyskydd och oerhört ergonomisk tack vare bärhandtagets utformning. Jag som fortfarande är så pass otränad och svag i armarna har inte haft något problem alls med att lyfta och bära in & ur det i bilen. Då babyskyddet är så nätt och smidig medför detta även att den är superenkel att montera in i bilen och friktionsbelägg gör att stolen alltid sitter fast riktigt ordentligt!! Det är annars oftast just det här momentet som brukar kickstarta igång min oro. Har jag gjort rätt nu?? Sitter stolen rätt?? Men med detta babyskydd går det inte att göra fel!! En annan positiv sak som Ella upptäckte när hon satt bredvid Edwin inne i bilen var att Besafe iZi go har ett inbyggt solskydd/solskärm som man barnsligt lätt kan vinklar ner med en handvändningen. Detta tyckte så klart Ella var jättekul att roa sig med under bilfärden. Det vart verkligen en riktigt rolig och avslappnad biltur denna gången och det är första gången på länge som jag vågade andas ut. Att Edwin sedan satt som en smäck i stolen medans Ella lekte tittutt med honom under solskyddet till att han kiknade av skratt!! Ja den biten gjorde som sagt var inte bilresan mycket sämre!! Puss/Isabella

Kommentarer
Postat av: Maria Johansson

Hur gammal är han? Sitter han stadigt med stöd? Jag har blivit lite an en bilsäkerhetnörd och vill gärna dela med mig lite av mina kunskaper i all välmening.
Sitter barnet bra med stöd är det 5 ggr säkrare för dom att åka i bilstol nummer 2. Detta för att de sitter mer rätt upp så kraften fördelas över större yta (hela ryggen). Barn bör sitta bakåtvänt i minst fem år. Vänd aldrig en kombistol utan när det är dags att sitta framåt ska man köpa en ren bältesstol. Ett tips till gravida är att använda be safe gravidbälte

Svar: Varför vi valde ett babyskydd är för att Edwin fortfarande vägar så pass lite och inte är så lång. Vi har lånat ut vårat tidigare babyskydd till min gudson och därmed varit utan stol i några veckor nu. Edwin kommer att använda denna stol tills han kommer upp i 8kg åtminstone. Vi har även köpt en "BeSafe iZi Kid X3 ISOfix Bakåtvänd Bilbarnstol Fresh Purple/Grey" till honom för framtida bruk. Den stolen kommer han sedan att ha fram tills att det är dags att byta stol igen!! Tack för din omtanke och jag önskar verkligen att jag hade haft ett gravidbälte vid olycks tillfället!!
Isabella sköldmark

2015-02-19 @ 17:08:57
URL: http://svartalillaladan.blogg.se/
Postat av: Maria Johansson

Ett tips är också att ha en bältesstol istället för kudde pga av sidoskyddet.

2015-02-19 @ 17:10:23
URL: http://svartalillaladan.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Blev fundersam varför ni valt ett babyskydd och inte en bilstol. För så vitt jag kan urskilja på bilder du lagt upp på lillkillen så verkar han sitta utan stöd? Och då är ju faktiskt bilbarnstolen mycket säkrare än babyskyddet. :-) annars verkar det ju vara en toppenstol. :-) Säkerhet är en viktig fråga för mig, lusläser också tester osv för att få så bra stolar som möjligt åt tjejerna. De åker än så länge bakåtvänt båda två, snart 3 och 5 år gamla :-) måste även få tacka för all inspiration från ert frostkalas. Väntar ett frostkalas här med i april!

Svar: Varför vi valde ett babyskydd är för att Edwin fortfarande vägar så pass lite och inte är så lång. Vi har lånat ut vårat tidigare babyskydd till min gudson och därmed även varit utan stol i några veckor nu. Edwin kommer att använda denna stol tills han kommer upp i 8kg åtminstone. Vi har även köpt en "BeSafe iZi Kid X3 ISOfix Bakåtvänd Bilbarnstol Fresh Purple/Grey" till honom. Den stolen kommer han sedan att ha fram tills att det är dags att byta stol igen!! Tack för din omtanke!!
Isabella sköldmark

2015-02-19 @ 18:02:08
URL: http://micksan.org
Postat av: Maria Johansson

Ja så skönt att ni klarade er i krocken. Måste varit en hemsk upplevelse! Häng inte upp dig på vikten och längden utan fokusera främst på om han kan sitta stadigt med stöd. Då är det fritt fram att byta:) bra stolar! Vi är själv be safeälskare:) vi har izi plus till vår minsta och är supernöjda! Kolla in NTFs hemsida. Dom har jättebra info! Jag visste själv inte allt fram tills för ett år sedan måste jag erkänna. Inte så lätt men det är därför jag inte drar mig för att dela med mig av kunskapen. Det är ju endast av omtanke jag gör det♡ ta hand om er. Älskar din blogg!

2015-02-19 @ 20:18:35
URL: http://svartalillaladan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux