Skaka galler..

Dagens uppdrag har handlat om att barnsäkra hemmets alla små vrår och montera säkerhetsgrindar. Vi fick sjunka ner till Edwins nivå en stund för att lättare kunna se det han ser och framför allt försäkra oss om vad han inte ska kunna nå upp till framöver!! En av dom viktigaste sakerna vi gjort i dag är att montera en säkerhetsgrind ner i trappen. Vi trodde inte att han skulle vara så här snabb med att vilja stå och resa sig upp emot möbler. Men precis så som sin storasyster gjorde tycks nu även Edwin hoppa över krypstadiet. Vi får verkligen hoppas att detta bara är en nyfikenhetsfas som han går igenom nu och att han sedan nöjer sig med att bara sitta ner ett tag till. För när man bara är 6månader fyllda och benen vill mer än den lilla kroppen klarar av händer det lätt olyckor..
 
 
När Ella var liten och vi stod inför renoveringen av trappen missade vi en väldigt viktig del i det projektet. Att man behövde ha två väggar i en trapp för att kunna montera en säkerhetsgrind!! Martin byggde vid den tidpunkten en egen lösning med hjälp av gammal spjälsäng. Men utan att kunna öppna den grinden betydde det även att vi fick öva en hel del på våra akrobatiska små konster för att kunna kliva över den. Som tur är har tekniken gått framåt sedan dess och i förra veckan hittade vi drömlösningen på vårat grindproblem inne hos Jollyroom. Vi fann en Beemoo Safe Lekhage där inne med sex sektioner varav en är utrustad med en barnsäker dörr. Med en bredd på: 61 cm/sektion och med en höjd på 75 cm skulle vi nu kunna få till en barnsäker lösning som dessutom inte ger avkall på våra knän och leder. Jag är ju som sagt var även fem år äldre nu än när Ella var liten och lite mer otymplig i kroppen, så att hoppa över en fast grind finns inte på kartan.
 
Foto: rustaupp
 

Det bästa med den här nya grinden är den har så många olika funktionsområden och extra delar som följer med!! Vi ville dock få en väggfast grind nu och valde därför att montera upp dom medföljande väggfästena i direkt anslutning till trappen. Vi sågade även ner den främre delen med hjälp av en bågfil och satte sedan bara ihop delarna igen för en perfekt passform. Tack vare att grinden även står stabilt på golvet och avlastar tyngden är detta en lösning som kommer hålla i flera år. Vi fick även delar över nu och vi har som plan att använda dessa till att kunna skärma av köket med när det behövs framöver. Det går även att bygga ihop sidorna så att det blir till en jätte stor lekhage!! I förpackningen låg det även en mjuk dyna som man kan ha i lekhagens botten. Vilket Ester och Wilma snappade upp på direkten. Jag är så nöjd och glad med detta projekt och det tycks Edwin också vara. För han har stått där vid grinden och skakat galler och skrattat tillsammans med Ella i flera timmar i dag!! Puss//Isabella

 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Det var verkligen en smart lösning!

2015-02-04 @ 17:58:03
URL: http://www.designofluna.blogspot.com
Postat av: Sandra

Toppen fint!!!

2015-02-09 @ 00:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

sagaofswden

paxlux